Postuar mė parė nga
Brari
Babai i E.Gjatės: Kartolina qė Berisha i dėrgoi sime bije bėri qė mjekėt tė mė shėrbejnė
1
Argumente Shtunė, Gusht 18th, 2012
Elvana Gjata me pjesetaret e tjere te familjes
Profesioni i tij ėshtė oficer. Rreth 25 vite ka shėrbyer nė tė gjitha nivelet e Forcave tė Armatosura. Ka qenė familje ushtaraku nė breza. Por kjo nuk e ka penguar qė tė mirėkuptojė e mbėshtesė vajzėn e tij. Fatmir Gjata rrėfen se si ka bėrė menaxherin e Elvanės pėr 10 vite, deri kur pėr pak sa nuk preku vdekjen.
Si ka mundėsi qė nga njė familje ushtarakesh tė dalė njė artiste e talentuar?
Nė pamje tė jashtme duket diēka qė stonon, po tė kemi parasysh historinė e dinastisė sė artistėve nė pėrgjithėsi, por nuk ėshtė kėshtu. Vėrtet qė nuk e kemi tė trashėguar artin si profesion, por e kemi transmentuar si prirje, si pasion. Nėna ime ka qenė njė kėngėtare e mrekullueshme. Ka kėnduar disa kohė nė korin e Ansamblit tė Shtetit. Po kėshtu edhe unė. Kėnga ka qenė hobi im qė fėmijė. Kam pasur idhull Ēelentanon.
Pra, nė njė farė kuptimi keni ndikuar ju te Elvana
Tė them tė drejtėn, unė nuk kam pasur ndonjė dėshirė tė madhe qė ime bijė tė bėhej kėngėtare. Ajo qė ka pikasur talentin e Elvanės qysh nė fėmijėri ka qenė nėna ime, e cila ka bėrė ēėshtė e mundur pėr ta mbėshtetur, ndonjėherė edhe jashtė dėshirės sonė.
Ka qenė e vėshtirė pėr ju, njė oficer i lidhur me detyra tė sforcuara , me repartet e largėta, ta mbėshtesni gjatė debutimeve nė skenė?
Ka qenė tmerrėsisht e vėshtirė, sidomos po tė kemi parasysh periudhėn e tranzicionit nė tė cilėn duhej tė kultivohej si kėngėtare. Ka qėnė e vėshtirė pikėsėpari nė aspektin psikologjik, ku mė ėshtė dashur tė kapėrceja mbi veten e ta bėja shoqe. Sakaq, duhej ta shoqėroja edhe hap pas hapi. Kjo veēanėrisht nė fillimet e saj. Mė ėshtė dashur mė tej tė bėj si tė thuash, menaxherin, ta ndjek nėpėr koncerte sa brenda vendit, aq edhe jashtė.
Pra ka qenė diēka sfilitėse, po tė kemi parasysh koncertet e shumta tė Elvanės?
Plot 10 vite e kam shoqėruar pa ndėrprerė nė tė gjitha koncertet e zhvilluara nė Kosovė e Maqedoni, por edhe nė Zvicėr, Gjermani, Holandė, Danimarkė etj. Ka qėlluar qė me makinėn time tė bėj edhe 1000 kilometra nė ditė pėr tė kapur oraret e planifikuara. Ka ndodhur tė udhėtoj pa ndėrprerė edhe 72 orė rresht
Mė nė fund jeni tėrhequr nga shoqėrimi i Elvanės?
Qysh nga viti i kaluar kur u pėrballa me njė goditje tė rėndė kardiake nė zemėr, nuk e shoqėroj mė. Ėshtė vendi kėtu tė theksoj se Elvana mė shpėtoi nga thonjtė e vdekjes
.
(Rrefimin emocionues te babait te nje prej kengetareve me te famshme ne mbare hapesiren shqiptare mund ta lexoni ne numrin e sotem te suplementit, Panorama Plus, qe jepet falas me gazeten, Panorama)
ENIDA HIMAJ
Krijoni Kontakt