Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 110
    i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Citim Postuar mė parė nga El0na Lexo Postimin
    Nuk e kap ne aspektin teologjik por po flas qe tema eshte formuluar gabim.

Nese flasim per lirine e mashkullit e te femres aty sigurisht qe mbaj tjeter qendrim pasi mendoj se kur behet fjale per te drejtat fetare mashkulli dhe femra duhet te konsiderohen te barabarte.

Sa per kuriozitet une jam e Krishtere dhe te dashurin e kam Musliman
    Me vjen mire qe ke gjetur njeriun tend te zemres edhe pse me nje besim tjeter , perderisa ti je e kenaqur , te uroj lumturi , nuk dua te hyj ne gjerat e tua personale me shume .
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    E permenda une rrahjen, sepse ti permende femren e krishtere .

E ku do gjente prehje ajo femer nese binte ne doren e nje burracaku qe edhe feja e tij nuk e permban por perkundrazi ja jep si te drejte dhunen ?

Prandaj nje gje eshte te praktikosh besimin personal dhe secili ndjek te vetin , kjo ndodh ne shoqerite demokratike kur te dyja palet respektojne njeri tjetrin dhe fene e kane me shume si tradite . Kurse ne nje familje ku mbizoterojne ligjet fetare , atehere ne rrezik eshte femra e krishtere , sepse per nje femer myslimane me nje djale te krishtere , Bibla nuk lejon te preket me dore ne asnje rrethane kurse Kurani i jep te drejten e rrahjes mashkullit ndaj femres siē e thashe.
    Aman daniel. Kam njeriun tim muslimane te martuar me te krishtere. Ka ngrene dru sa ajo e di. Nuk behet per ate arsye jo, por per ate qe thashe une.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Hale ju me kto gjera.
    Keto jane gjera te kota merrnu me gjera me te meqme s e me kto.
    Se nese me mbushet mendja do ta marr jo katolike apo myslimane apo ortodokse (Shqiptare, jo Greke, jo Serbe) por edhe ateiste do ta marr, e as do ta pyes Shefqet krasniqin e askend.
    Shkoni merrnu me Shkence, lexoni ndoje Liber apo merrni me diqka produktive leni keto gjera te kohes se gurit
    JO NEGOCIATA - VETĖVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464
    xfiles,jo jo ne parajs"do shkoj shefqeti"sepse mesimet e tij i ngjajne muhamedit,dhe me siguri se edhe shefqeti tek aj do shkoj,mos u lut ti per te,e mos mbaj gajle per te....Porse,shefqeti po harron nje gje te cilen e sjell kurani,ku ne njerin vargjet thote qe muslimani duhet te kete paqe me hebrenjt dhe te Krishteret,e nje varg tjeter duke interpretuar te njejten gje perzihet me vargun me lart duke thene qe vetem islamet shkojne ne parajs,dhe se me te tjeret muslimani duhet te jete ne luft te perjeteshme,hahahah,mesime se jo mahi....

Gjithmone me ty Maska e El0na
    Anėtarėsuar
    02-08-2012
    Vendndodhja
    KL
    Postime
    64
    Me vjen mire qe ke gjetur njeriun tend te zemres edhe pse me nje besim tjeter , perderisa ti je e kenaqur , te uroj lumturi , nuk dua te hyj ne gjerat e tua personale me shume .
    Faleminderit daniel00 ne kemi vite me njeri-tjetrin dhe askush nuk ja imponon njeri-tjetrit fene e tij .
    Une mendoj se feja eshte dicka shpirterore dhe personale dhe nese i dashuri im do me detyronte ta ndryshoja fene time sigurisht qe kjo do me trishtonte jashte mase .

Ne Shqiptaret tradicionalisht kemi qene tolerante ndaj njeri-tjetrit , ne Shqiperi martesat mes Muslimaneve dhe te Krishtereve kane qene dhe jane shume normale.
    E mira e njė kujtese tė keqe ėshtė se mund tė shijosh disa herė tė njėjtėn tė mirė si herėn e parė.

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Aman daniel. Kam njeriun tim muslimane te martuar me te krishtere. Ka ngrene dru sa ajo e di. Nuk behet per ate arsye jo, por per ate qe thashe une.
    Eh mia@ une nuk eshte se shkruaj ketu per historira farefisi ,sepse keshtu ngjan sikur nuk ka as fe e as rregulla per asgje , por vetem njerez te dhunshem . E atehere ēfare u pa nga kjo ? Keta jane te gjithe jobesimtare , kurse une thashe nje familje qe mbizoterojne rregullat fetare ? A arrin ta kapesh si koncept se per ēfare flas ?

Sepse per nje familje te tille ben fjale tema , dhe jo per njerez te cfaredoshem . Nese ti ke arsye per te thene qe nje i krishtere duhet te rralle gruan , urdhero dhe sill fjale nga Bibla qe e mbeshtesin ate qe thua . Ne te kundert vazhdo dhe trego historira . Te krishtere te ben sjellja jo vetedeklarimi . Je naive qe nuk e di kete ?
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Eh mia@ une nuk eshte se shkruaj ketu per historira farefisi ,sepse keshtu ngjan sikur nuk ka as fe e as rregulla per asgje , por vetem njerez te dhunshem . E atehere ēfare u pa nga kjo ? Keta jane te gjithe jobesimtare , kurse une thashe nje familje qe mbizoterojne rregullat fetare ? A arrin ta kapesh si koncept se per ēfare flas ?

Sepse per nje familje te tille ben fjale tema , dhe jo per njerez te cfaredoshem . Nese ti ke arsye per te thene qe nje i krishtere duhet te rralle gruan , urdhero dhe sill fjale nga Bibla qe e mbeshtesin ate qe thua . Ne te kundert vazhdo dhe trego historira . Te krishtere te ben sjellja jo vetedeklarimi . Je naive qe nuk e di kete ?
    Familje besimtaresh muslimane kam njohur dhe kam ne farefis, por nuk di te jene pro dhunes, dhe ti kene rrahur grate. Une po vazhdoj me timen, ti me tenden.
    Feelings change - memories don't.

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Citim Postuar mė parė nga El0na Lexo Postimin
    Faleminderit daniel00 ne kemi vite me njeri-tjetrin dhe askush nuk ja imponon njeri-tjetrit fene e tij .
    Une mendoj se feja eshte dicka shpirterore dhe personale dhe nese i dashuri im do me detyronte ta ndryshoja fene time sigurisht qe kjo do me trishtonte jashte mase .

Ne Shqiptaret tradicionalisht kemi qene tolerante ndaj njeri-tjetrit , ne Shqiperi martesat mes Muslimaneve dhe te Krishtereve kane qene dhe jane shume normale.
    Po shume mire o El0na , askush nuk e di me mire se ti jeten tende . Prandaj une te urova . Ne Shqiperi fete kane qene dhe jane tradita, zakone , por jo ato qe kane rregulluar jeten e njerezve . Pasi komunizmi beri te veten dhe e ē'rrenjosi per nje periudhe kohe dhe sa per ate pune , shqiptaret asaj kohe nuk ishin as mysliman as te krishtere e nuk e permendte njeri fare . Pra ku shkoi besimi i tyre ?

Me kete dua te them qe fete te ne jane tradita, por problematika qe lind eshte rryma e re ekstremiste vehabiste . E ideologjise talebanse dhe te gatshem per te ndjekur qellimet e Al Kaedes . Prandaj ka gjithmone ketu debate dhe vrer , sepse njerezit qe besojne secili per veten e tij nuk kane pse te shahen me njeri tjetrin . Por duke kaluar kohe ketu do shohesh qe ambjenti prishet nga vehabistet te cilet propagandojne horrlleqe , here duke bere si viktima ngaqe jane te pakte, e here duke kritikuar shoqerite ku jetojme , sepse duan te na servirin nje tjeter shoqeri, ate te mesjetes arabe ku ligjin ta bejne ata. Pra kjo eshte situata ketu ne forum , u zgjata meqenese je e re dhe te mos habitesh . Mire se erdhe dhe kalofsh bukur !

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Familje besimtaresh muslimane kam njohur dhe kam ne farefis, por nuk di te jene pro dhunes, dhe ti kene rrahur grate. Une po vazhdoj me timen, ti me tenden.
    Hahaha ti s'ke cfare te kuptosh kur flet veē per farefisin tend .

Une rregullat t'i thashe per arsye se i barazove situatat . Kur sipas librave te shenjte te feve respektive , nuk jane fare te njejtat kushte dhe te drejta .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga Sirius Lexo Postimin
    Nese mu ke drejtu mu se nuk e kam te kjart.
    Videon nuk pata nerva me ndegju deri ne fund por e kisha fjalen per ate tipin, ai as nuk i beson ato qe flet, nuk ka cka mu cudit ketu, ai pun e ka merr pag te pa imagjinushme per me kultivu injoranc ne nje popull me plage te fella nga kjo e fundit.
    Keso rekrutista ka shum ne ballkan...
    Shume e vertete,menyra e tij e predikimit edhe mua me beri te kuptoj qe ai as qe i beson atyre fjaleve e thote ,bile une mund te ve "bast' se ai nuk agjeron

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •