Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.
Hale ju me kto gjera.
Keto jane gjera te kota merrnu me gjera me te meqme s e me kto.
Se nese me mbushet mendja do ta marr jo katolike apo myslimane apo ortodokse (Shqiptare, jo Greke, jo Serbe) por edhe ateiste do ta marr, e as do ta pyes Shefqet krasniqin e askend.
Shkoni merrnu me Shkence, lexoni ndoje Liber apo merrni me diqka produktive leni keto gjera te kohes se gurit
JO NEGOCIATA - VETĖVENDOSJE
xfiles,jo jo ne parajs"do shkoj shefqeti"sepse mesimet e tij i ngjajne muhamedit,dhe me siguri se edhe shefqeti tek aj do shkoj,mos u lut ti per te,e mos mbaj gajle per te....Porse,shefqeti po harron nje gje te cilen e sjell kurani,ku ne njerin vargjet thote qe muslimani duhet te kete paqe me hebrenjt dhe te Krishteret,e nje varg tjeter duke interpretuar te njejten gje perzihet me vargun me lart duke thene qe vetem islamet shkojne ne parajs,dhe se me te tjeret muslimani duhet te jete ne luft te perjeteshme,hahahah,mesime se jo mahi....
Faleminderit daniel00ne kemi vite me njeri-tjetrin dhe askush nuk ja imponon njeri-tjetrit fene e tij .
Une mendoj se feja eshte dicka shpirterore dhe personale dhe nese i dashuri im do me detyronte ta ndryshoja fene time sigurisht qe kjo do me trishtonte jashte mase .
Ne Shqiptaret tradicionalisht kemi qene tolerante ndaj njeri-tjetrit , ne Shqiperi martesat mes Muslimaneve dhe te Krishtereve kane qene dhe jane shume normale.
E mira e njė kujtese tė keqe ėshtė se mund tė shijosh disa herė tė njėjtėn tė mirė si herėn e parė.
Eh mia@ une nuk eshte se shkruaj ketu per historira farefisi ,sepse keshtu ngjan sikur nuk ka as fe e as rregulla per asgje , por vetem njerez te dhunshem . E atehere ēfare u pa nga kjo ? Keta jane te gjithe jobesimtare , kurse une thashe nje familje qe mbizoterojne rregullat fetare ? A arrin ta kapesh si koncept se per ēfare flas ?
Sepse per nje familje te tille ben fjale tema , dhe jo per njerez te cfaredoshem . Nese ti ke arsye per te thene qe nje i krishtere duhet te rralle gruan , urdhero dhe sill fjale nga Bibla qe e mbeshtesin ate qe thua . Ne te kundert vazhdo dhe trego historira . Te krishtere te ben sjellja jo vetedeklarimi . Je naive qe nuk e di kete ?
Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.
Po shume mire o El0na , askush nuk e di me mire se ti jeten tende . Prandaj une te urova . Ne Shqiperi fete kane qene dhe jane tradita, zakone , por jo ato qe kane rregulluar jeten e njerezve . Pasi komunizmi beri te veten dhe e ē'rrenjosi per nje periudhe kohe dhe sa per ate pune , shqiptaret asaj kohe nuk ishin as mysliman as te krishtere e nuk e permendte njeri fare . Pra ku shkoi besimi i tyre ?
Me kete dua te them qe fete te ne jane tradita, por problematika qe lind eshte rryma e re ekstremiste vehabiste . E ideologjise talebanse dhe te gatshem per te ndjekur qellimet e Al Kaedes . Prandaj ka gjithmone ketu debate dhe vrer , sepse njerezit qe besojne secili per veten e tij nuk kane pse te shahen me njeri tjetrin . Por duke kaluar kohe ketu do shohesh qe ambjenti prishet nga vehabistet te cilet propagandojne horrlleqe , here duke bere si viktima ngaqe jane te pakte, e here duke kritikuar shoqerite ku jetojme , sepse duan te na servirin nje tjeter shoqeri, ate te mesjetes arabe ku ligjin ta bejne ata. Pra kjo eshte situata ketu ne forum , u zgjata meqenese je e re dhe te mos habitesh . Mire se erdhe dhe kalofsh bukur !![]()
Krijoni Kontakt