DJEM, NDALNI KALIME
se po vjen princesha
denjėsisht na pėrfaqėsoi
kėtė dhe unė desha.
DJEM, NDALNI KALIME
se po vjen princesha
denjėsisht na pėrfaqėsoi
kėtė dhe unė desha.
"Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!
A, TI SHEMSI, ANO
Pėr kėtė mezzosoprano!
Mė pėlqejnė shumė njerėzit qė kanė shpirt revolucionar - qė janė parimor e qė nuk frikėsohen nga e vėrteta. I urrej heshtakėt. Ata janė tė rrezikshėm dhe nuk janė, siē thotė fjala e urtė " as hajri i turkut as sherri i shkaut" ( sado qė ky krahasim me trukun nuk mė pėlqen fare).
Vėrejtje jote ėshtė me vend, por pas zgjidhjes sė ndėrrimorit, sepse vėrtet zgjidhje e ndėrrimorit ėshtė njė emėr i gjinisė femėrore, nė kėtė rast NETE.
Qysh kur kam bėrė pėrpilimin e pjesės sqaruese tė ndėrrimorit, kam menduar pėr kėtė mangėsi ( ngatėrresė nė gjini) dhe thashė: "tė shoh a do tė reagojė dikush"
Ma bėrė qejfin pėr kėtė reagim
respekt,
Pėrshėndetje xhenet
Edhe te ky ndėrrimor, si te ai i sipėrmi kam bėrė njė "lėshim" tė qėllimtė.
Besoj tė kujtohet ty dhe shumė gjėzėtarėve tė tjerė u kujtohet se qėllimi i lojės mė ndėrrimorė ėshtė qė tė argėtohemi, por edhe tė mėsojmė diēka ose tė rikojtojmė dicka.
Emrin e kėngėtares me qėllim e kam shkruar kėshtu, sepse faktikisht kėshtu duhet tė shkruhet gjuhėsisht.
Prandaj duhet tė shkruhet Sanie dhe jo Sanije. Po kėshtu shkruhen e gjithė emrat e tjerė si ky: Sabrie, Nazlie, Hajrie, Hyrie, Mihrie, Lutfie, Bukurie, Lumnie, etj, etj.
Meqė rastisi, po pėrmend edhe disa emra tė tjerė qė shpesh i gjejmė tė shkruar gabimisht. Kėta janė disa emra tė gjinisė femėrore qė nė trjatėn e shquar dalin me "a": Dritė - Drita, Meritė - Merita, Violetė - Violeta. Kėta emra kur shkruhen bashkė me llagapet ( mbiemrat ) pėrdoren nė trajhjtėn e pashqur dhe duhet tė shkruhen kėshtu: Dritė Hasani ( dhe jo Drita Hasani), Meritė Berisha, Shpresė Gashi. Nė kėtė rast po veēoj njė kėngėtare tonėn, e cial ėshtė e vetmja qė e shkruan saktė emrin e saj: Violetė Kukaj.
Janė edhe njė grup emrash tė gjinisė femėrore qė vėrtet sjellin problem. Nė kėtė grup bėn pjesė edhe emri yt, p.sh: Xhenet, Fitnet, Fikret, Elmaz, Mukadez etj. Tė gjitheØkėta emra duhet tė shkruhen me "e" nė fund: Xhenete, Fitnete, Fikrete, Elmaze, Mukadeze etje etj
Sonte mė keni kėnaqur.
Ju faleminderit
respekt,
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 03-08-2012 mė 21:10
Krijoni Kontakt