Eshte ceshtje kenveshtrimesh Ricky,
Une jam shume i vetedijshem qe mendimi im mund te mos te te pelqeje ty![]()
Eshte ceshtje kenveshtrimesh Ricky,
Une jam shume i vetedijshem qe mendimi im mund te mos te te pelqeje ty![]()
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
S'ka me mė pėlqej s'tė pėlqej! Nuk kam kundėr nėse sjell argumente!
Kėto janė fakte. Nė rregull, ke krijuar nga rastėsia
ndonjėherė diēka nüė jetėn tėnde,
apo gjithmonė tė ėshtė dashur tė planifikosh?
Zotėri Scion, mua pėr t'i shkruar vetėm disa rreshta
kėtu nė forum m'u desht tė mendoj ēfarė tė shkruaj,
por njė e dij se nuk mė erdhėn nė mėnd fjalėt
rastėsisht!
Per 'tu bindur, shtroi vetes vetėm disa pyetje
se pse njeriu si biomakinė:
- ka sytė?
- ka kėmbėt?
- duartė?
- nė pėrgjithėsi organet e brendshme?
Mos t'i numėroj tė gjitha, si ėshtė e mundur qė ēdo njėra
nga kėto u krijua rastėsisht dhe njėkohėsisht tė ketė
njė funksion qė ėshtė nė harmoni (pėrshtatje ) me ambientin
dhe nevojen jetėsore?
Natyra ėshtė paoshtu kursimtare. Ndodh ndonjėherė
qė na krijon ndonjė organ qė kryen 2 funksione,
si psh. rasti i penisit.
Sidoqoftė, mundesh prap tė mendosh si i sheh gjėrat,
por njė dije se asgjė nu do tė ishte nė kundėrshtim me shkencėn
edhe s'ikur diēka tė jetė e krijuar dhe programuar.
Lol
Sipas nje prifti, Kur Zoti deboi Adamin dhe Even nga Parrajsa, i erdhi gjynah dhe i fali Eves nje shporte me veze per ti patur rruges. Kjo matufja, si bukeshkelese qe ishte, ulej mbi to ... keshtu shperthyen zogjte e pare
C'eshtja nuk eshte veza apo pula, por ne Zoti i morri nga koteci i vet apo i krijoi
Kete duhet te me sqaroni!
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
>>> "Njeriu ndonjehere takon fatin e tij, nė rrugėn qė merr pėr ta shmangur atė.."
>>> Une besoj se Zoti e ka perdorur evolucionin vetem brenda specieve, si nje diapazon te caktuar brenda te cilit nje specie mund te pershtatet. Dhe kjo mendoj eshte pjese e mrekullise se ekzistences.
> Nese Zoti do donte te ekzistonte evolucioni ashtu sic pretendohet besoj se ashtu do te ishte sespe nuk ka kush ta ndaloje ne ate qe Ai deshiron te beje. Gjithsesi nese edhe ky evolucion del si pune e ketij Zoti nuk shoh ndonje ndryshim ne respektin qe duhet te kemi kundrejt kesaj qenie te mbinatyrshme.
La verita' ti rendera' libero!
Ne fakt, arsyeja qe shume shkencetare me emer ne bote nuk jane proponente te teorise se evolucionit eshte se kjo teori bie ndesh me vete bazat e shkences. Nje nga ligjet fizike qe kemi mesuar ne shkolle tete-vjecare eshte se: "asnje trup nuk leviz nga prehja nese mbi te nuk ushtrohet force", qe me pak fjale te le te kuptosh se asgje nuk leviz apo krijohet nga hici, persa i perket kendveshtrimit shkencor. Problemi i dyte i madh me teorine e evolucionit eshte perpjekja per te shpjeguar te pashpjegueshmen. Ne pamundesi per shkencen te dale te te thote: "Nuk dime t'i japim pergjigje pyetjes se krijimit te universit." dalin teorite e personave te vecante qe nuk jane gje tjeter vecse teori te pavertetuara. Por kjo nuk pengon ty dhe shume si ty, qe te perdorni keto "teori" per te justifikuar prirjen tuaj per te mohuar ekzistencen e Krijuesit Inteligjent.
Qe te mos zgjatem, nje observim i thjeshte nga kushdo i njeriut dhe gjithckaje qe rrethon njeriun eshte se kemi te bejme me nje krijese inteligjente jo vetem ne njeriun por edhe ne gjithcka qe njeriut i sheh syri. Harmonia se si gjithe ky ekosistem gjallesash funksionon, me njeriun brenda tij, eshte deshmia me e madhe e krijimit inteligjent nga nje Krijues inteligjent, qe ka nje dije shume here me te larte e te avancuar se dija njerezore/shkencore. Perballe ketij realiteti mahnites shume njerez si une reagojne me fjalet: "Kush eshte ai krijues kaq inteligjent qe te krijoje nje veper kaq mahnitese?", ashtu sic ka edhe njerez si puna tende qe besojne dhe adhurojne krijesen qe sipas jush eshte krijuar vetvetiu.
Universi ose eshte krijuar nga nje qenie teper inteligjente qe ka menduar per gjithcka, ose eshte krijuar nga hici, vetvetiu, apo jo?
Ti shkruaj keto gjera, qe te kuptosh, qe deshmia me e madhe "llogjike" apo "prova empirike e ekzistences se Krijuesit inteligjent" eshte vete Krijesa Inteligjente. Njeriu si krijese eshte nje krijese inteligjente dhe gjithcka qe na sheh syri funksionon me nje harmoni perfekte.
Albo
Mos e ke gje fjalen per Birishen? Sepse ai eshte aq demokrat se mundesia qe evolucioni te jete shkaktuar nga nje "Krijues Inteligjent". Krijes Inteligjente eshte ai qe ve trurin ne pun me forcat e veta dhe jo te besoj ne "Immaculate Conception". Ben vaki qe mund te jene te verteta sepse edhe Birisha ashtu u be "demokrat" brenda nates. Me siguri u be i tille me "Frymen e Krijuesit Inteligjent", se perndryshe ai eshte nje konflikt i mirefillt me Krijesen Inteligjente![]()
Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne
PO po ne jemi ketu nga rastesia(random) sadoqe e pabesueshme ose mesakte pakuptueshme eshte kjo per ty ska rendsi... ne para miliona viteve kemi qen bakterie si forma me primitive e jetes ne toke dhe kjo jet primitive erdhi nga random (rastesia). kete e mundsuan kushtet ekstreme natyrore ne ate periudh te abiogjenezes krijuan aminoacidet si molekula te vogla bazike per jeten.
baza e e kesaj jete te komplikuar eshte vetem nga disa ndryshime te vogla ne kushtet fillestare, mjafton kjo qe pastaj gjithcka te vetorganizohet te persoset te kaloj ne struktrua dhe forma te komplikuara ose patern eshte kjo karakteristika dhe vetia e natyres per tu vetorganizuar dhe lidhja kozmike e saj me konsekuencat e kaosit te butterfly effect me sa me kujothet kete e vertetonte edhe eksperimenti i beljusovit...
kjo eshte intelegjenca e lart e Krijuesit te intelegjences nese ti don ta quash keshtu dhe jo tregimet mistike te hebrejve dhe arabeve te shkretirave.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Konstantin : 11-07-2012 mė 18:41
Ke te drejt i nderuar, kjo me habite edhe mua, nganjeher kur lexoj disa njerez ksajde, them me vete a thua sa zemergur duhet te jete njeriu te besoi qe i gjithe ky univers eshte produkt i nje rastesie? Te mendosh qe edhe nese i radhisim guret e dominos ashtu qe kur rrezoim njerin te rrezohen te gjithe njeri pas tjetrit,si per ironi shpesh ndodhe te deshtoim, e lere me te mos deshtonte diqka ne krijimin e kesaj bote dhe ketije universi aq perfekt.
Krijoni Kontakt