Pushteti ju takon atyre qe kane vota te mjaftueshme te fituara ne nje proces zgjedhor te standardeve te mjaftueshme demokratike. Pushteti qe nuk i permbushe keto standarde demokratike absolutisht te domosdoshme eshte pushtet ilegjitim, kuisling, diktatorial, pushtues etj... Pervec nese behet fjale per pushtet te perkoheshem ne rrethana te jashtezakonshm.
Perndryshe, qenja anetare ose udheheqes i UCK-se nuk ka krijur dhe nuk krijon asnje favor apo obligim juridikisht te vlefshem , pervec atyre qe jane te rregulluara me ligj per veteranet e luftes si ne te gjitha shtetet normale te botes.
Merita ne lufte nuk justifikon as perparesine me te vogel ligjore ndaj secilit qytetare te thjeshte te Kosoves. Ne raste te caktuara individ, grupe, familie etj. qe kane dhene kontribut te jashtezakonshem ne lufte dhe ne paqe shpallen p.sh. heronje dhe respektohen, ndihmohen, shperblehen si te tille, permes mekanizmave te zakonshme si ne cdo vend te botes per raste te tilla. Por, kur jane ne pyetje rregullat demokratike, pushteti dhe ligji as keta nuk mund te gezojne asnje perparesi ndaj secilit qytetar tjeter te shtetit (Kosoves). Jo pse nuk do ta meritonin, se paku disa nga ta, por sepse do te ishte ne shperputhje te plote me shtetin ligjor dhe sistemin demokratik. Vetem sistemet diktatoriale dhe te ngjashme justifikojne mbajtjen e pushteteve nga klane dhe familje te caktuara, duke u mbeshtetur ne meritat ( te verteta dhe te paverteta) te stergjyshit, gjyshit, babait.... ne lufte etj....
Per ty mund te jete ashtu.ate e kane me teper frike serbet.
plus qe ai po e tregon veten qe eshte nje politikan i zgjuar qe di me cu kosoven perpara.
Edhe pse sipas mendimit tim eshte jasht cdo realiteti.
Per mua puna e Thacit dhe pushtetit aktual (pa legjitimitet votash) qendron perafersisht keshtu sic shkruan nje opinionist i Zerit:
..."...Si kronistë të kësaj kohe që po e jetojmë dhe po e përshkruajmë, nuk kemi pse të jemi iluzionistë. Ky hap i sotëm do të ishte vërtet i mirë poqese situata nuk do të ishte siç është. Kur themi “situata” atëherë parasysh duhet të kemi rrënimin dhe degradimin e çdo norme dhe niveli që kjo shoqëri në këto vite paspavarësie ka shënuar dhe po shënon.
Kosova, ky vend i izoluar dhe stërkequr, me imazhin e një Afrike në zemrën e saj të errësirës dhe mentalitetin e një otomanie në miniaturë, nuk po ka më fuqi t’u gëzohet as lajmeve të mira dhe as t’i dëgjojë llahtaritë e përditshme për të cilat njeriu i këtij nënqielli, vdektari i zakonshëm, duhet vetëm të lutet të mos jetë pjesë e njërës prej tyre.
Çfarë doni?
(Vetë)vrasje njerëzish që kanë poste kyçe në këtë shtet?
I kemi.
Kode në të cilat shkruhet sesi duhet të jepet lajmi a kryhet hulumtimi gazetaresk? I kemi.
Grushte e grushtime të njerëzve që janë zbutur aq shumë... saqë e tëra që tashti mund t’ia bëjnë njëri-tjetrit janë tash parlamentarët që i përjetuam si në një seri latino-amerikane a turke. Sërish grushte?
Sa të doni.
E para dhe e pashmja e Kosovës, presidentja Jahjaga, me hamendjen që duhet të duket edhe më mirë, në rrugëtimin e saj të “gjatë” prej zyrës në sallonin e zbukurimit shikon dhe më pas dëgjon sesi burrat e saj të përcjelljes grushtojnë një qytetar, një njeri i këtij vendi, vetëm pse proteston për zhurmën dhe pengesën në komunikacion. Edhe më grushte? Tifozë dhe qytetarë të këtij vendi rrahen mes vete pse njëra lagje është më e fortë se tjetra, njëra krahinë më krenare sesa tjetra (!!!).
...
Këtu vijmë tek ajo pika kulmore e mjerimit dhe skanimit të situatës në të cilën këta pushtetarë në këtë Prishtinë, këtë vend e kanë sjellë: Kosova, sot Republikë e përçmuar dhe e izoluar, kurrë nuk ka pasur karta më të mira gjeo-politike falë edhe ndërrimit të pushtetit në Beograd. Dhe kurrë nuk ka qenë më e pafuqishme dhe më përulur falë kësaj kaste politike.
Prandaj, duke kthyer kokën prapa atyre që numëruam pasi ngjan dhe me pesimizmin e patundur që do të bëhet edhe shumë më keq sesa është, ec e mos kujto ata rreshta të Migjenit kur malësori i tij thërret: “O, si nuk kam një grusht të fortë/ t’i bij mu në zemër malit që s’bëzanë, ta dij dhe ai se ç’domethanë i dobët- n’agoni të perdihet ky vigan i vramë”!
Kaq për grushtet. Dhe këtë kastë të pështirë politike, e cila këtij vendi ia vrau të shkuarën, po ia shkatërron të tashmen dhe nuk i jep rrugë tjetër këtij populli vetëm ta heqë qafe sa më shpejt. Për të ardhmen.
http://www.zeri.info/artikulli/3/19/...-si-nuk-e-kam/
Krijoni Kontakt