Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 60
    not exist Maska e skender76
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar mė parė nga illyrian rex Lexo Postimin
    Billy Joe, kjo qe e thua ti eshte shume e vertete. Biles, eshte hapesi i temes e paska te qarte kete dukuri te felliqte. Nje investitor, po nuk pranoi te ofroj dicka nen tavoline nuk mbijeton. Njejte eshte edhe ne Kosove.

Puna eshte se Skenderi po e demanton kete. Une po e marr parasysh suksesin e tij dhe prandaj po e pyes pse e nenvlereson nje kapital prej 400.000 eurosh pasi qe klima e biznesit qenka e tille...pra, pa probleme te llojit qe thua ti.

Ne mnyren me aboslute, nuk po mundohem te pengoj hapsin e temes....

Por shum emigrant kan ber hapa t'gabum n'ket drejtim...

Cocktail me perberje: mall per vendin tend+mungesa e informacionit esht vetvrasje financiare...

.
    paqen, e sjell vetem drejtsia

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar mė parė nga skender76 Lexo Postimin
    Ta bejm me t'thjesht:

Eshte biznesi qe t'sjell paran dhe jo anasjelltas....
    ...dhe biznesi nuk hapet pa para. Ne shekullin qe po jetojme vetem ajri eshte gratis, cdo gje tjeter paguhet.

Biznesi s'esht gje tjeter veēse materializim idesh me themele t'forta vullneti...
    + paraja, e cila mundeson materializimin e ideve.

ku paraja esht mjet qe perdoret per t'arrit objektivin...
    Sigurisht

ku objektivi nuk esht asnjeher paraja....
    Dhe une kam te drejte qe te mos pajtohem. Asnjeri nuk punojme per te mbajt vijen e trupit ne forme. Objektiv (qellimi final) i secilit eshte paraja.

Pergjigjia qe dhashe me pare, ishte e bazume plotsisht ne ato qe kishte shkrujt hapsi i temes....
    Ai m'la t'kuptoj se jane 400.000€ e vetmja arme qe ka ne dore per momentin....
    Me ata pak rreshta ka lene shume gjera per tu kuptuar. Se pari nuk dihet nese ato para jane te fituara ne lotari, jane trashegimi, jane te fituara me djerse apo ne ndonje menyre tjeter.

Si emigrant qe eshte, e kam pershtypjen se i ka te fituara me djerse. Dhe nese eshte ashtu, i bie qe ai e ka sensisn e te berit biznes. I nevojiten disa sugjerime per tregun e Shqiperise. Megjithate, eshte mire qe te ofroj me shume info.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illyrian rex : 12-06-2012 mė 18:01

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar mė parė nga white_snake Lexo Postimin
    Per merger and acqusition, ne mendimin tim, duhet te kesh nje fare ideje, ku po investon, pse po investon, si mund te krijosh nje fitim nga investimi qe po ben? Flasim qe te besh nje fitim relativisht te kenaqshem kundrejt investimit. Te investosh 400.000 euro duhet te kesh nje fitim bruto te pakten(me minimlaja) 15-20% ne vit qe mund te rezultoj ne nje fitim 7-8% neto, sepse 3-4% interes ti jep banka pa u djersitur fare.

Ti ke njerez qe njeh qe nuk punojne fare e bejne fitim!?
    Te kishe ti nje bisnes me vlefte per 400.000 eurosh do t'ja besoje dikujt tjeter, pa ja pasur fare vete haberin atij lloj bisnesi?
    Po sepse dikush me nje biznes shume shume here me te madhe ma ka besuar mua.

Tani sigurisht cdo gje ka rrezikun e vet por psh nese ty te tregojne p&l statement te nje biznesi qe per 20 vjet ne aktivitet edhe fitimi eshte $200K/year net edhe biznes shitet per $3 milion sepse pronari thjesht eshte ne nje moshe qe do te dali ne pension e blen apo jo??? pra ky ishte nje shembull.
    I LOVE GOD

j&g

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar mė parė nga skender76 Lexo Postimin
    Ne mnyren me aboslute, nuk po mundohem te pengoj hapsin e temes....

Por shum emigrant kan ber hapa t'gabum n'ket drejtim...

Cocktail me perberje: mall per vendin tend+mungesa e informacionit esht vetvrasje financiare...

.
    Ketu nuk kam te drejte me t'kundershtu sepse ti je me kompetent. Une mund te flas me te degjuar, perderisa ti flet me te provuar.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Citim Postuar mė parė nga loneeagle Lexo Postimin
    Degjova qe ne shqiperi ne qender te tiranes shiten apartamente me 3 dhoma gjumi 280K euro pa u ndertuar pallati pra dua te them nuk eshte ndonje shume e madhe.
    Cfar s'ben vaki ne kryeqytetin e absurdistanit, po behet si lombardia
    vetem se rrogat jane nga 200 mije lek te vjetra

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar mė parė nga Billy Joe Lexo Postimin
    Cfar s'ben vaki ne kryeqytetin e absurdistanit, po behet si lombardia
    vetem se rrogat jane nga 200 mije lek te vjetra
    Me fakt nuk e di por me te degjuar e kam. Sa per rroge me $200 skam degjuar me, edhe nje shoqja ime qe sapo kishte filluar pune mesuese merrte $500/muaj. ne shkolle private.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Ka firma qe merren me ket pune. Nese interesohesh per blerje ose shitje te biznesit drejtohesh tek keto firma edhe ato te tregojne biznese te ndryshme plus qe te tregojne edhe p&l statments te firmave te ndryshme per shitje. Kjo te ndihmon te kesh nje ide se cilat firma jan fitimprurse.

Po te jap nje shembull para disa kohesh nje individ iu drejtua nje firme te tille ata i treguan p&l te bizneseve te ndryshme edhe ai vendosi te blente nje biznes qe merrej me transportimin e gazrave qe perdoret ne fushen e mjeksise. Ky individ as e kishte iden per ket aktivitet por kur pa p&l statements etc. zgjodhi ket. Prandaj e rekomandova ti drejtohej nje firme te tille.
    Edhe ku eshte merging part ne kete mes ?
    Kush po shkrihet me ke?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-05-2011
    Postime
    5
    Ju falendorj te gjitheve per cdo pergjigje qe me keni dhene, i kam lexuar me vendje dhe jane keshilla te mira dhe gjithashtu serioze.
    Un nuk jetoj ne shqiperi ,por ne amerik jetoj atje qe nga 2005 por kam pasur mundsin qe te jem ne shqiperi rreth 3 her ne vit gjithashtu kam qen edhe i mir informuar per gjendjen edhe gjithmon koshient se cfare ndodh pak a shum.Aktualisht un ndodhem ne shqiperi dhe ne vitin 2007 krijova biznesin tim ne fushen e transportit ne boston pas nje ekserience te shkurter si shofer kamioni per 2 vjet, pra nje pervoj rreth biznesit un e kam , ndonese biznesi i transportit me nje biznes tjeter nuk mund te ket ngjashmeri.

jam i kenaqur qe u ndan shum ide , sepse besoj keto qe ju that mund te jen edhe nje pike referimi per shum te tjere.

un ju uroj gjith te mirat dhe ju falenderoj shum

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Meru me rritjen e pulave, derrave dhe lopeve dhe merru me industrine e perpunimit te mishit, berxolla, qofte dhe hap dyqan personal per shitjen e tyre.
    Jane prodhime qe shqiptaret kane apo skane nuk rrine dot pa to.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Po sepse dikush me nje biznes shume shume here me te madhe ma ka besuar mua.

Tani sigurisht cdo gje ka rrezikun e vet por psh nese ty te tregojne p&l statement te nje biznesi qe per 20 vjet ne aktivitet edhe fitimi eshte $200K/year net edhe biznes shitet per $3 milion sepse pronari thjesht eshte ne nje moshe qe do te dali ne pension e blen apo jo??? pra ky ishte nje shembull.
    Loneeagle,
    Jam dakort me ty, kush sheh dicka te vlefshme, po te kesh '2 pare mend', ja kupton vleren. Por nqs ti hedh parate ne nje bisnes pa e kuptuar ate, atehere mvaresh me teper ne fat se sa ne zotesi.

Persa i perket mirebesimit te investimit, une personalisht, nuk ja besoj nje te huaj jashte rrethit familjar (flas familje direkte, nene, baba, moter e vella) parate per t'mi investuar. Sic e kam thene me pare, ne keto kohe qe jetojme, per pjesen derrmuese, paraja eshte bere prioritet shume i larte e shume veta shkelin shume norma per para!

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •