...dhe biznesi nuk hapet pa para. Ne shekullin qe po jetojme vetem ajri eshte gratis, cdo gje tjeter paguhet.
+ paraja, e cila mundeson materializimin e ideve.Biznesi s'esht gje tjeter veēse materializim idesh me themele t'forta vullneti...
Sigurishtku paraja esht mjet qe perdoret per t'arrit objektivin...
Dhe une kam te drejte qe te mos pajtohem. Asnjeri nuk punojme per te mbajt vijen e trupit ne forme. Objektiv (qellimi final) i secilit eshte paraja.ku objektivi nuk esht asnjeher paraja....
Me ata pak rreshta ka lene shume gjera per tu kuptuar. Se pari nuk dihet nese ato para jane te fituara ne lotari, jane trashegimi, jane te fituara me djerse apo ne ndonje menyre tjeter.Pergjigjia qe dhashe me pare, ishte e bazume plotsisht ne ato qe kishte shkrujt hapsi i temes....
Ai m'la t'kuptoj se jane 400.000€ e vetmja arme qe ka ne dore per momentin....
Si emigrant qe eshte, e kam pershtypjen se i ka te fituara me djerse. Dhe nese eshte ashtu, i bie qe ai e ka sensisn e te berit biznes. I nevojiten disa sugjerime per tregun e Shqiperise. Megjithate, eshte mire qe te ofroj me shume info.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illyrian rex : 12-06-2012 mė 18:01
Po sepse dikush me nje biznes shume shume here me te madhe ma ka besuar mua.
Tani sigurisht cdo gje ka rrezikun e vet por psh nese ty te tregojne p&l statement te nje biznesi qe per 20 vjet ne aktivitet edhe fitimi eshte $200K/year net edhe biznes shitet per $3 milion sepse pronari thjesht eshte ne nje moshe qe do te dali ne pension e blen apo jo??? pra ky ishte nje shembull.
I LOVE GOD
j&g
Ju falendorj te gjitheve per cdo pergjigje qe me keni dhene, i kam lexuar me vendje dhe jane keshilla te mira dhe gjithashtu serioze.
Un nuk jetoj ne shqiperi ,por ne amerik jetoj atje qe nga 2005 por kam pasur mundsin qe te jem ne shqiperi rreth 3 her ne vit gjithashtu kam qen edhe i mir informuar per gjendjen edhe gjithmon koshient se cfare ndodh pak a shum.Aktualisht un ndodhem ne shqiperi dhe ne vitin 2007 krijova biznesin tim ne fushen e transportit ne boston pas nje ekserience te shkurter si shofer kamioni per 2 vjet, pra nje pervoj rreth biznesit un e kam , ndonese biznesi i transportit me nje biznes tjeter nuk mund te ket ngjashmeri.
jam i kenaqur qe u ndan shum ide , sepse besoj keto qe ju that mund te jen edhe nje pike referimi per shum te tjere.
un ju uroj gjith te mirat dhe ju falenderoj shum
Meru me rritjen e pulave, derrave dhe lopeve dhe merru me industrine e perpunimit te mishit, berxolla, qofte dhe hap dyqan personal per shitjen e tyre.
Jane prodhime qe shqiptaret kane apo skane nuk rrine dot pa to.
Loneeagle,
Jam dakort me ty, kush sheh dicka te vlefshme, po te kesh '2 pare mend', ja kupton vleren. Por nqs ti hedh parate ne nje bisnes pa e kuptuar ate, atehere mvaresh me teper ne fat se sa ne zotesi.
Persa i perket mirebesimit te investimit, une personalisht, nuk ja besoj nje te huaj jashte rrethit familjar (flas familje direkte, nene, baba, moter e vella) parate per t'mi investuar. Sic e kam thene me pare, ne keto kohe qe jetojme, per pjesen derrmuese, paraja eshte bere prioritet shume i larte e shume veta shkelin shume norma per para!
Krijoni Kontakt