Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 60
    i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Me falni po mergers & acquisitions eshte term investimesh financiare, nga kompani qe investojne ne njera tjetren, nuk ka te beje me temen ne fjale.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    investova ne nje biznes te vogel ne shqiperi, eshte xhungel, nuk ja vlen.para te humbura kot. nderpreva investimin, jashte fitohet, ne shqiperi humbet, ke te besh me lloj lloj sorollopesh te administrates qe s'fryhen me ryshfet...taksa shtetit, taksa bashkise, dhe nje popull qe s'ka para te konsumoje.
    i bie te punosh si kafshe nga 16 ore ne dite per te paguar ryshfete dhe taksa atyre analfabeteve te bashkise lol, dhe te dalesh me humbje.
    dhe me e forta, po keta sorollope te vinin dhe te kerkonin vota(dmth s'behej fjale vetem per voten tende por per te gjithe njerezit qe ke influence) per zgjedhjet lokale ma va fanculo, pezzi di merda.

kapitalizem alla albanistan-horroristan

not exist Maska e skender76
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar mė parė nga billiondollar Lexo Postimin
    Pershendetje miq te dashur

U be shum kohe qe lexoj me ne foruminshqiptar por mbaj mend qe gjithmon antare me kapacitet dhe nivel kane qen gjithmon te pranishem dhe prandaj po ju shkruaj.

Sic esht edhe titulli i temes , nje enigme e madhe per mua esht ' te investoj ne shqiperi ? '

Po ju jap disa informata qe ndoshta ju mund te bazoheni dhe te shkruani disa ide me te qarta.Une kerkoj te bej nje Investim deri ne shumen 400.000 EUR, zoteroj truall qe mund edhe ta perdor per investimin(ne Durres).

Kam degjuar qe shteti dhe politika e vendit tone nuk e mbeshtet ashtu si duhet nje biznes te ri dhe burokracit dhe rryshfetet te veshtirsojn punen, por e kam mar parasysh dhe besoj se me pak perkrahje mund edhe ti kalojm veshtirsit qe vet shteti na krijon.

Kam degjuar se ndermarrjet e konfeksioneve , si psh firma te njohura te konfeksioneve ndertojn fabrika ne shqiperi per qepjen ose prerjen e veshjeve dhe pastaj dergimin ne europe, kjo per shkak te taksave dhe pagave te uleta te punetoreve.
    Un synoj te investoj ne cfardolloj biznesi por jo tek restorantet apo lokalet e nates.
    Do kisha shum ne deshir nese ndonjeri nga ju esht kontraktues , ose qe mund te bej nje guide investimesh , te kontaktonim me gjat dhe te bisedonim perball.

Ju Falendorj te gjitheve.

billiondollar pershnetje!

Ate qe ke shkrujt per burrokracite apo rryshfetet, ta them nga eksperienca ime qe nuk jane te verteta.....jane me shum llafe dembelo/kafenesh...

Sot per sot, ne Shqiperi jan liberalizu/thjeshtezu ne max procedurat per hapjen/ushtrimin e nje biznesi.

Edhe detyrimet/taksat jan teper t'uleta n'krahasim me vendet e tjera.

Nese ti ecen n'baze t'ligjit, nuk ke pse i jep nje 5 lekeshe askujt...
    Nese mundohesh te besh bisht, atehere mblidhen ēakenjt te t'bejn shantazh....

Un kam dy pergjigje per ty:

1- Nese t'pelqen t'fitosh, me leverdi ke ti fusesh ne banke ato para dhe tu marresh interesin, i bie rreth 30.000€/vit pa u lodh fare...

2- Duke marr parasysh shifren relativisht te vogel qe ke ne dispozicion, duhet t'perqendrohesh ne fushen qe ti operon, ate qe ti njeh me mir, dhe jo t'besh eksperimente ne erresire....

P.S.
    Industria e lehte (veshmbathjet) po i drejtohet Kines, nuk ke shans...
    Mos u aventuro ne biznesin e ndertimeve se esht grop e madhe...

.
    paqen, e sjell vetem drejtsia

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    me 400 mije euro futja nje xhiro ne kine te blesh makineri per te hapur me vone pune per te pakten 15 veta.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Citim Postuar mė parė nga skender76 Lexo Postimin
    billiondollar pershnetje!

Ate qe ke shkrujt per burrokracite apo rryshfetet, ta them nga eksperienca ime qe nuk jane te verteta.....jane me shum llafe dembelo/kafenesh...

Sot per sot, ne Shqiperi jan liberalizu/thjeshtezu ne max procedurat per hapjen/ushtrimin e nje biznesi.

Edhe detyrimet/taksat jan teper t'uleta n'krahasim me vendet e tjera.

Nese ti ecen n'baze t'ligjit, nuk ke pse i jep nje 5 lekeshe askujt...
    Nese mundohesh te besh bisht, atehere mblidhen ēakenjt te t'bejn shantazh....

Un kam dy pergjigje per ty:

1- Nese t'pelqen t'fitosh, me leverdi ke ti fusesh ne banke ato para dhe tu marresh interesin, i bie rreth 30.000€/vit pa u lodh fare...

2- Duke marr parasysh shifren relativisht te vogel qe ke ne dispozicion, duhet t'perqendrohesh ne fushen qe ti operon, ate qe ti njeh me mir, dhe jo t'besh eksperimente ne erresire....

P.S.
    Industria e lehte (veshmbathjet) po i drejtohet Kines, nuk ke shans...
    Mos u aventuro ne biznesin e ndertimeve se esht grop e madhe...

.
    ik e provoje vet Nero te shohim cik, nese s'je i integruar ne llumet militanto partiake te atij kapitalizmi arnaut, lesht le aty dhe 1 miliard dollare te investosh

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    shqiperia eshte e pasur me bime mjekesore [botanika] dhe nje dyqan ne tirane besoj se do kishte sukses duke shitur ereza dhe afrodiziake te imprtuar edhe nga vende te huaja .

egzistojne me 10 e qindra lloje cajesh ne bote , ereza , bime mjekesore popullore , e te tjera .

ky eshte nje biznes i mire nese ke njohuri mbi botaniken , dhe shqiptaret jane shume te lidhur me trajtimin shendetesor me bimet dhe mjekimin popullor .

besoj se nje dyqan me kushte bashkohore te ketij lloji nuk do kete ne tirane dhe mendoj se mund te kete sukses .

nje tjeter investim eshte edhe ndertimi i kampeve malore , si shfrytezim i turizmit malor dhe gjuetise .

4 jane sektoret me te rendesishem per investim ne shqiperi

sektori i ndertimit
    bujqesise
    blektorise
    turizmit

zgjidh e mer,

Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar mė parė nga Billy Joe Lexo Postimin
    ik e provoje vet Nero te shohim cik, nese s'je i integruar ne llumet militanto partiake te atij kapitalizmi arnaut, lesht le aty dhe 1 miliard dollare te investosh
    Billy Joe,

Un jam ne Milano qe n'1996...

Ne momentin qe fillova pun, i dergova babes leket qe kishhim borxh per t'ardhe knej nga Vlora ne mnyr ilegale...

Pas asaj dite, ēdo qindark e kam investu ne Shqiperi, n'katundin ku kam lind...
    Kam pas veshtirsi nga ma t'ndryshmet por nuk jam terheq asnje moment...

Un ne Shqiperi perveē atyre 2 lekeve qe kam investu, kam sjell profesionalizem ne pune...
    Un besoj/investoj ne cilesi dhe jo sasi... ktu dallohem nga t'tjeret...
    Sodisfacioni me i madh per mua eshte puna dhe jo paraja, t'me besosh per kte...

Gabimi qe bejn shum emigrant, esht sepse kan ne mendje akoma Shqiperin e viteve 90...
    Sot ne Shqiperi nuk mungojn as njerzit me lek dhe as njerzit inteligjent, ka me bollek...
    Me 400.000€ nuk ben asnje vrim ne uje...

E vetmja hapesire e lire per tu fut ne treg akoma per pak kohe, esht profesionalizmi...

.

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar mė parė nga skender76 Lexo Postimin
    Billy Joe,

Un jam ne Milano qe n'1996...

Ne momentin qe fillova pun, i dergova babes leket qe kishhim borxh per t'ardhe knej nga Vlora ne mnyr ilegale...

Pas asaj dite, ēdo qindark e kam investu ne Shqiperi, n'katundin ku kam lind...
    Kam pas veshtirsi nga ma t'ndryshmet por nuk jam terheq asnje moment...

Un ne Shqiperi perveē atyre 2 lekeve qe kam investu, kam sjell profesionalizem ne pune...
    Un besoj/investoj ne cilesi dhe jo sasi... ktu dallohem nga t'tjeret...
    Sodisfacioni me i madh per mua eshte puna dhe jo paraja, t'me besosh per kte...

Gabimi qe bejn shum emigrant, esht sepse kan ne mendje akoma Shqiperin e viteve 90...
    Sot ne Shqiperi nuk mungojn as njerzit me lek dhe as njerzit inteligjent, ka me bollek...
    Me 400.000€ nuk ben asnje vrim ne uje...

E vetmja hapesire e lire per tu fut ne treg akoma per pak kohe, esht profesionalizmi...

.
    Po flet per 400.000 euro sikur te ishin 400 euro.

Me sa euro e fillove biznesin tend ne Shqiperi?

Me sa e kuptova une, personi nuk eshte i interesuar per investime ne ndertimtari, energjetike apo ndertim te anijeve. 400.000 euro jane baze e mire per fillimin e nje biznesi.

Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak Lexo Postimin
    shqiperia eshte e pasur me bime mjekesore [botanika] dhe nje dyqan ne tirane besoj se do kishte sukses duke shitur ereza dhe afrodiziake te imprtuar edhe nga vende te huaja .

egzistojne me 10 e qindra lloje cajesh ne bote , ereza , bime mjekesore popullore , e te tjera .

ky eshte nje biznes i mire nese ke njohuri mbi botaniken , dhe shqiptaret jane shume te lidhur me trajtimin shendetesor me bimet dhe mjekimin popullor .

besoj se nje dyqan me kushte bashkohore te ketij lloji nuk do kete ne tirane dhe mendoj se mund te kete sukses .

I ke ra piks,

Shqiptaret marojn per ēaj,

e perdorin mjes-drek-dark .... prej hallit....

Citim Postuar mė parė nga maratonomak Lexo Postimin
    nje tjeter investim eshte edhe ndertimi i kampeve malore , si shfrytezim i turizmit malor dhe gjuetise .

Edhe ktu i ke ra piks,

po ēa me ba se s'ka met asnje pem ma naper male,

i kan ba naaaaaa....

Ndersa per gjueti po,

ka sorra me bollek....

.

Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar mė parė nga illyrian rex Lexo Postimin
    Po flet per 400.000 euro sikur te ishin 400 euro.

Me sa euro e fillove biznesin tend ne Shqiperi?

Me sa e kuptova une, personi nuk eshte i interesuar per investime ne ndertimtari, energjetike apo ndertim te anijeve. 400.000 euro jane baze e mire per fillimin e nje biznesi.
    illyrian rex,

per investime ne energjitike duhet t'ja shtosh edhe ca zero asaj 400-mijeshes...

.........

E thashe edhe me siper, nuk mund te besh krahasimin e rastit tim me hapesin e temes....jemi shum larg sepse:
    Ai ka 400.000€ dhe s'di se ku ti investoje..
    Ndersa un e kam fillu nga 0-ja por me nje objektiv te qarte...

.........

Hapesi temes ka shkurjt si me poshte:
    Kam degjuar se ndermarrjet e konfeksioneve , si psh firma te njohura te konfeksioneve ndertojn fabrika ne shqiperi per qepjen ose prerjen e veshjeve dhe pastaj dergimin ne europe, kjo per shkak te taksave dhe pagave te uleta te punetoreve.

Nese ben dy llogari, ngritjen e objektit + teknologjin e nevojshme + strukura njerzore + likuiditeti fillestar i nevojshem = s'dalin 400,000€

.

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •