Mundeni me e cilesuar Europen si te doni,por Europa nuk ben si doni ju.Europa ka ligjet e veta.Kush vjen vone ne Europe do ta denoje jeta...............
Mundeni me e cilesuar Europen si te doni,por Europa nuk ben si doni ju.Europa ka ligjet e veta.Kush vjen vone ne Europe do ta denoje jeta...............
Yll me 80 copa![]()
Baza e qyteterimit boteror
Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre
Mjafton të shikoni pritjen "haremore" që imperatori karagjoz Berluskoni po i bën Ghedaffit me 200 modele dhe mesazhin e tij se e ardhmja e Europës është Islami për të kuptuar se ku po shkon Europa. Akoma nuk e kupton shqiptari pas 500 vjetësh se kush e pushtoi, kush e ndihmoi, dhe kush e la të kalbet shpirtërisht e moralisht, dhe kush po e detyron të shkoj dhe ndërtoj botën por jo shtëpinë e tij, tokën e tij.
Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 30-08-2010 më 00:18
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
@ Hyllien; si gjithmone nuk kam cfare t'i shtoj apo heq argumentimit tend, sepse Ti i vendos pikat mbi (i)!!
Europa dicka fantastike
Kurre te futet shteti tone do e kuptoni se cfare eshte europa
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Kjo evrop na ka borqe shum
Un i kuptoj qart mjaft pika qe shtrin albo ne postimin e pare, por ka disa gjera qe kam nje opinion tjeter, disa mes te tjerave jane:
Qyteterimi per mua fillon nga individet, e dyta te besosh se kushtetuta evropiane eshte nje vegel per te shrbyer popullin ahtu sic duhet, eshte me se naive, sidomos ne keto dite qe maskat u rrezuan. Sigurisht ajo ka plot gjera te mira, ama mjafton mos te preken interesat e medha. Doli ne mejdan se ceshtja evrope eshte nje kumar-bixhoz kolosal.Kushtetuta evropiane dhe debati e pergatitjet rreth saj ishin nje shans i madh historik per Evropen per te artikuluar dhe ndertuar qyteterimin e saj,
Te ket dikush lakmi kushtetuten amerikane.. hera e par qe e degjoje kete. Jam i bindur se ka plot gjera te mira ne ate kushetute edhe ne ligjet e tyre.. por nuk haroj se eshte kushtetuta e nje kompanie luftarake, e till eshte per mua qeveria amerikane (dhe jo vetem ajo!). Jan shum pika qe nuk mund te shtrihen ketu, arme te lira, ndjekja e komunisteve (nuk ja komunist), luftrat njerar pas tjetres, shendeti i popullit, ndihma ekonomike qe marin hapur partite nga kompanite... jan shum gjera te tille, qe mua nuk me gjejne dakord. E nenvizoje se ky eshte opinioni im, nuk do te thot se ca them un eshte e sakta!kushtetuten e tyre mbi te cilen eshte ngritur sistemi i tyre qe e kane lakmi te gjithe
Keto tani me shum duken si perralla per mua! Per mua thelbi eshte zhvillimi i individi, dhe pikerisht kjo eshte ajo qe frikson me shum qeverite (kompanite).evropianet nuk deshirojne te shohin nje Evrope te Bashkuar
Imagjino nje shoqeri qe njerzit ven mendjen ne pune, nje shoqeri qe njerezit nuk duartrokasin politikantet, nje shoqeri qe nuk ke mundesi te prallisesh as me reklame, as me lek as me asgje.
I frikson qeverite nje shoqeri e tille, e gjith lufta e tyre eshte qe mos te ket individitet, qe njerizit te jen si bageti, te flasin, te vishen, te mendohen e te bejne gjithcka me nje menyre te perbashket (amerikane).
Shoqeria sot per mua, duhet te gjejme menyra si e si te heqi fuqin nga qeverite (kompanite per mua!), nga ajo pakic njerezish.
kur ka zot edhe amerikani qe vret c'do dite kush e di se sa njerez.. mos ngelte me njeri pa zot! Kur di dhe amerikani ca eshte lirija.. po eshte aq i lirise, perse nuk ndihmoi ruanden qe u be super gjenocide (edhe me doren e francezeve), por vajti ne irak, mbase siduket nuk ka naften e irakut ruanda! Ruanda eshte nje nga turpet me te medha per njerezimin, kudo, gjith televizionet ja varen, ruandes...eshte se amerikanet e dine se cfare i bashkon:
Nje Zot,
Nje Flamur,
Nje deshire per te jetuar te lire.
Nuk eshte e keqe te jesh social, e keqe eshte se ato fonde jan ne duar te pakices, pra te shtetit grabites, ne greqi per shembull, u super grabiten institutet sociale per pensione e te tilla gjera!Evropa nuk vuan nga fakti se ka politikane te majte, por Evropa vuan se tradicionalisht ajo ka qene dhe vazhdon te jete nje vater e komunizmit hibrid. Shteti social eshte vetem shpikja e fundit evropiane ne te njejten linje.
Te mblidhemi per shembull 100.000 veta dhe te bejme nje institucion, pa nderhyrje shteterore, te jemi vet zot vet shkop, per ato 5 dite te pleqerise eshte shum e mire per mua. Mjafton mos te ngaterohet ujku-qeveria!
Nga ana tjeter, edhe ate te amerikes qe vdes ne rruge (qe thot fjala) po mos te kesh assistence ose qe nuk studjon dot po nuk ke leke.. ca ta bej!
Kjo puna e kushtetutes evropiane eshte pak si ajo me peshkun ne det dhe tigani ne zjarre..."vullneti politik"...kur hap nje restorant nuk do maresh idraulik do maresh guzhinier, keshtu edhe ai qe zotron dyqanin qe quhet bashkimi evropian, do veje ne krye ata qe jan me te aftit, pra njerez pa vullnet politik, dhe me deshire te sherbejne interesat e medha.Duhet te besoj se kushtetuta ishte vetem nje fiasko e politikaneve qe e formuluan ate me nje vullnet te tyre politik,
apo duhet te besoj se vete evropianet i tremb ideja e nje Evrope te Bashkuar, nje Evrope ndryshe?!
Prap e nenvizoje se ky eshte opinioni im, gjithmon kam qene dhe jam i hapur ne ide te reja=ndryshme!
Kjo evropa ishte dhe mbetet nje organizate terroriste qe terrorizoje popullin shqipetare , me shekuje Kjo evropa ishte ajo qe i ndau tokat tona shqipetare per hesat te sllaveve dhe ne shqipetaret ne ballkane kemi mbetur sikur te jemi teprice dhe apo na lene a'skusndi te jetojme te lire , dhe te lumtur si te tjeret . Kjo evropa ,ne vitin 1912 e beri token te ndaluare per shqipetaret bashke me sllavet .
Ne shqipetaret kemi nje tradite te shemtuare se hakmerremi me njeri tjetrin per nje gjake edhe 100 vjete ti kete ,pore nuk hakmerremi me evropen , qe e detyroi popullin tone te shkupoje me shekuje . Kjo politike e shfarosjes ndaj shqipetareve ,kjo evrope ende vazhdon per shqipetaret ,pore ne menyre miqesore .(MIQTE TANE )
Per gjithe keto kjo evrope e don denimin e merrituare ,kure ti vije koha nga shqipetaret.
Krijoni Kontakt