Close
Faqja 15 prej 43 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 421
    Sipas Nuh Muses , Muhamedi a.s e ka thene keshtu shehadetin:

Deshmoj se nuk ka zot tjeter pos Allahut dhe deshmoj qe une jam i derguari i Allahut

pse...a nuk e dinte profeti Muhamed qe ishte i derguari i Allahut?
    pse...a nuk e dinte Allahu qe Muhamedi i shte i derguari i Tij?

pra Muhamedi kujt po i'a deshmonte kete gje , Allahut , apo vetes??

dhe si ka mundesi qe muslimanet e sotem thone qe ndjekim Muhamedin ne theniet dhe veprimet e tij ...nese konkludojme qe Muhamedi nuk e ka thene Shehadetin keshtu si me lart?(qe eshte e logjikshme)

Shehadeti sipas Hadithit:
    Pohimi i Shahadetit qė recitohet nga Sunitėt, nisė nga Ebu Hurejra dhe transmetohet nė “Hadith” – tradita gojore qė i atribohen Profetit Muhamed. Hadithi i dhėnė mė poshtė ėshtė nga “Mishkat-ul-Masabih, pėrkthim i Fazlul Kerim, Volumi 1, Kapitulli 1, numėr 27.

Sa i pėrket Shahadetit, hadithi thotė: Njė ditė Ebu Hurejra shkoi tek njerėzit dhe u tregoi atyre se i Dėrguari e ka autorizuar atė tu tregoj atyre qė tė recitojnė Shahadetin "ash hadu anlaa ilaha illallhu ėa ash hadu anna muhamadar-rasulullah". Njė tjetėr version thotė " muhamadan abduhu ėa rasuluhu". Personit tė parė qė Ebu Hurejra i tha pėr Shahadetin, ishte Omeri. Kur Omeri ndėgjoi pėr kėtė, e goditi Ebu Hurejren nė krahėrorė dhe e pėrplasi nė tokė. Pastaj Omeri vendosi kėmbėn e tij nė qafėn e Ebu Hurejrės dhe e pyeti atė se si guxoi tė shqiptoj njė blasfemi tė tillė?

Ebu Hurejra (i cili regjistroi nė hadith se si pranoi rrahje disa herė nga Omeri gjatė jetės sė tij) pastaj qau dhe emėroi tė Dėrguarin si autoritet tė vetin. Kur prap u sfidua nga Omeri, Ebu Hurejra tėrhoqi njė palė pantofle lėkure dhe i tregoi ato Omerit. Pantoflet, tha ai, i ishin dėrguar atij nga Profeti, si provė pėr atė qė ai po thoshte. Duke njohur pantoflet e Profetit, Omeri u qetėsua. Tė gjithė pastaj tė lumtur filluan ta recitojnė Shahadetin. (pėrfundon hadithi).

Si duket, askush nuk e din identitetin e saktė tė kėtij Ebu Hurejra, bile as studiuesit sot nuk pajtohen me emrin real tė tij. Edhe pse ekziston njė hadith (gjithashtu i atribuohet Ebu Hurejrės) qė nuk duhet t’i thėrrasim njerėzit me pseudonime (nickname), Ebu Hurejra nė vetvehte ėshtė njė pseudonim qė do tė thotė “Babai i Maceve”. Pra, autori i Shahadetit Sunni ishte njė njeri i panjohur i cili u sulmua nga njė shok i Profetit.

Ja si Deshmojne , Allahu , Engjejt dhe ata qe kane dije ...por mjafton Allahu si deshmitar:

[3:18] Perėndia dėshmon se nuk ka perėndi pėrveē Tij, e ashtu dėshmojnė edhe engjėjt
    dhe ata qė kanė dije. Sinqerisht dhe me tė drejtė, Ai ėshtė perėndia absolut; nuk ka tjetėr
    perėndi pos Tij, tė Plotfuqishmit, Mė tė Menēurit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 19-04-2012 mė 09:48
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar Maska e gilberto
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Vendndodhja
    Durres Albania
    Postime
    128
    Kam 3 vjet tek ky forum, dhe me shume me pelqen te lexoj sesa te jem aktiv me komente,.

Deri tani,,,NUH MUSA,,,,Je me patetiku i gjith forumistave,njeri pa nivel dhe pa kultur.
    Nuk e di a i lexon ndonjiher komentet e tua mbasi i shkruan? sepse jam sh i sigurt se do shkrihesh duke qeshur me veten.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    Sipas Nuh Muses , Muhamedi a.s e ka thene keshtu shehadetin:

Deshmoj se nuk ka zot tjeter pos Allahut dhe deshmoj qe une jam i derguari i Allahut

pse...a nuk e dinte profeti Muhamed qe ishte i derguari i Allahut?
    pse...a nuk e dinte Allahu qe Muhamedi i shte i derguari i Tij?

pra Muhamedi kujt po i'a deshmonte kete gje , Allahut , apo vetes??

dhe si ka mundesi qe muslimanet e sotem thone qe ndjekim Muhamedin ne theniet dhe veprimet e tij ...nese konkludojme qe Muhamedi nuk e ka thene Shehadetin keshtu si me lart?(qe eshte e logjikshme)
    Kaq leht ma ben o bani ?

Ekzistojn shkresa te pejgamberit alejhiselam ku i thirr per ne islam jomuslimanet ???

....si fillojn ato ???...ka patur nevoje pejgamberi jone ta potencoj se eshte rob i Allahut dhe i derguar i Tij ???

hajt tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga gilberto Lexo Postimin
    Kam 3 vjet tek ky forum, dhe me shume me pelqen te lexoj sesa te jem aktiv me komente,.

Deri tani,,,NUH MUSA,,,,Je me patetiku i gjith forumistave,njeri pa nivel dhe pa kultur.
    Nuk e di a i lexon ndonjiher komentet e tua mbasi i shkruan? sepse jam sh i sigurt se do shkrihesh duke qeshur me veten.
    ....ja ku mu shtua edhe nje Fans....bukur, thuaj faleminderit qe u bena une shkaktare pas vitesh te shkruash ketu.....aman startin e paske zgjedh pakez mendjelehte, mos ta quajm patetik....

me nderime nga une...
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Kaq leht ma ben o bani ?

Ekzistojn shkresa te pejgamberit alejhiselam ku i thirr per ne islam jomuslimanet ???

....si fillojn ato ???...ka patur nevoje pejgamberi jone ta potencoj se eshte rob i Allahut dhe i derguar i Tij ???

hajt tung
    Kurani u ben thirrje ne Islam jomyslimaneve tani, ndersa profeti sa ishte gjall thirrje u bente me Kuran jomyslimaneve qe te kthehe ne Islam, dhe Kurani e tregon se Muhamedi ka qene i derguar i Allahut, sic tregon edhe per profetet e tjere para Muhamedit...

i/e regjistruar Maska e gilberto
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Vendndodhja
    Durres Albania
    Postime
    128
    ....ja ku mu shtua edhe nje Fans....bukur, thuaj faleminderit qe u bena une shkaktare pas vitesh te shkruash ketu.....aman startin e paske zgjedh pakez mendjelehte, mos ta quajm patetik....

me nderime nga une...
    me vjen keq qe po ta heq entuzjazmin,sepse nuk je ti shkaktar i startit tim,por nji mazllem qe te ngjan ty ,,,

Pastaj sesht nevoja te lodhem duke shkruar neper forume,sepse ne shoqerin e perditshme kemi plot trushplare si ti, per te debatuar gojarisht,..........

Kaq leht ma ben o bani ?

hajt tung
    Me thua qe myslimanet suni ndjekin theniet dhe veprimet e profetit Muhamed(Hadith&Sunna),
    Me thua qe shehadeti qe thone Myslimanet sot eshte : Esh-hedue-la-iIlahe -Il-Allah-we-Esh-heduen-e-Muhamed -resuluLlah.

atehere Konkluzioni normal njerezor dhe logjik eshte qe Muhamedi e ka thene Keshtu si me lart,dmth, si sunitet shehadetin..pasi ju ndiqni hapat e profetiti pa devijuar aspak ,...
    ,
    dhe une pyes logjiken time dhe juve Nuh Musa , a ka mundesi qe profeti Muhanmed t'a kete thene shehadetin ashtu sikur pretendoni juve sot??

nje pyetje tjeter logjike do te ishte se;
    A e njihte Ibrahimi profetin Muhamed kur akoma ai nuk kishte lindur??.., ne menyre qe te therriste edhe ai(Ibrahimi) emrin e profetiti Muhamed ne shehadetin e tij???
    po kete pyetje do e beja edhe per Jezusin , Moisiun , etj etj

nqs, Ibrahimi nuk e njihte profetin Muhamed dhe si rrjedhoje nuk kishte si t'a therriste emrin e tij ne shehadet ...atehere si e shpjegon kete ajet kuranor???
    [3:95] Thuaj, "Perėndia e ka deklaruar tė vėrtetėn: Ta ndiqni fenė e Abrahamit –
    monoteizmin. Ai nuk ishte idhujtar."
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 19-04-2012 mė 10:02
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Une e pyeta Nuh Musen dicka, nuk e di a e kaloi pa qellim postimin tim

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    Me thua qe myslimanet suni ndjekin theniet dhe veprimet e profetit Muhamed(Hadith&Sunna),
    Me thua qe shehadeti qe thone Myslimanet sot eshte : Esh-hedue-la-iIlahe -Il-Allah-we-Esh-heduen-e-Muhamed -resuluLlah.

atehere Konkluzioni normal njerezor dhe logjik eshte qe Muhamedi e ka thene Keshtu si me lart,dmth, si sunitet shehadetin..pasi ju ndiqni hapat e profetiti pa devijuar aspak ,...
    ,
    dhe une pyes logjiken time dhe juve Nuh Musa , a ka mundesi qe profeti Muhanmed t'a kete thene shehadetin ashtu sikur pretendoni juve sot??

nje pyetje tjeter logjike do te ishte se;
    A e njihte Ibrahimi profetin Muhamed kur akoma ai nuk kishte lindur??.., ne menyre qe te therriste edhe ai(Ibrahimi) emrin e profetiti Muhamed ne shehadetin e tij???
    po kete pyetje do e beja edhe per Jezusin , Moisiun , etj etj

nqs, Ibrahimi nuk e njihte profetin Muhamed dhe si rrjedhoje nuk kishte si t'a therriste emrin e tij ne shehadet ...atehere si e shpjegon kete ajet kuranor???
    [3:95] Thuaj, "Perėndia e ka deklaruar tė vėrtetėn: Ta ndiqni fenė e Abrahamit –
    monoteizmin. Ai nuk ishte idhujtar."
    ....ndoshta, ndoshta jo, diskutojm me vone......pointa eshte aty, se argumenti jot u rrezua......

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Une e pyeta Nuh Musen dicka, nuk e di a e kaloi pa qellim postimin tim
    ...nuk kam kohe....ndegjohena...
    albanish by nature

Faqja 15 prej 43 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •