Shkruante qe burri nuk guxon te vishet si femra. Po pse bejne keta keshtu?!
Shkruante qe burri nuk guxon te vishet si femra. Po pse bejne keta keshtu?!
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
nqs do te shikosh pyetjen qe te drejtova elton , do te shikosh qe te kerkova edhe hollesite e namazeve , dmth , se sa rekat falet cdo namaz sipas haditheve , se cfare thuhet ne cdo hap te namazit si ne ruku , apo sexhde dhe se cilat jane rregullat qe duhet te ndjeke imami per xhuma ..
gjithashtu ne Kuran "jane" 5 vaktet e namazit:
1. Lutja e Agimit duhet tė zbatohet gjatė dy orėve para lindjes sė diellit (11:114, 24:58).
2. Lutjes sė Mesditės i vjen koha kur dielli zbret nga pika mė e lartė e tij nė mesditė (17:78).
3. Lutja e Pasdites mund tė zbatohet gjatė 3-4 orėve para perėndimit tė diellit (2:238).
4. Lutjes sė Mbrėmjes i vjen koha pas perėndimit tė diellit (11:114).
5. Lutja e Natės mund tė zbatohet pasi qė muzgu hiqet nga qielli (24:58).
pastaj, me sa di une profeti Muhamed a.s , i'u permbajt vetem Kuranit:
[4:105] E kemi zbritur shkrimin te ti, me tė vėrtetė, pėr tė gjykuar mes njerėzve sipas asaj
qė Perėndia ta tregoi. Tė mos anosh nga tradhtarėt.
Kurse namazet ishin ne ekzistence edhe para zbritjes se Kuranit..gjithmone sipas Kuranit...pra nuk erdhen me Kuranin menyra e namazit ..pasi ishte ne ekzistence..
pra ajo qe desha te dije une jane hollesite deri ne detaje te namazeve ...
nese ngushtohesh ose e ke per pertese mund t'a anashkalosh pyetjen time , pasi nuk je i detyruar te me pergjigjeh ,..por une kam nje dyshim qe keto hollesi te gjitha `te namazeve nuk gjenden ne hadithe,..prandaj dhe desha t'i shikoj me qellim qe te shuaj kureshtjen..
Paqe !
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 16-04-2012 mė 11:16
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
O burr i dheut nuk jam asgjė kundėr por nuk parapėlqej tė sjell qindra Hadithe kėtu,bile edhe ato qė i solla mė janė dukur shumė.
Kur'ani porosit ndjekjen e rrugės sė Muhammedit alejhi selem,pastaj edhe Aisha radiallahu anhu ka thėnė se Muhammedi alejhi we selem ishte Kur'ani i gjallė...
Ne mund tė debatojmė njė temė tė veēantė me argumente derisa tė pėrfundohet ajo temė,pa e anashkaluar ende pa e pėrfunduar dhe duke kapur tema tjera e ato tė filluarat t'i lėm nė gjysmė.
UNĖ JAM PRO HADITHIT TĖ SAKTĖ QĖ ĖSHTĖ NĖ PĖRPUTHJE ME KUR'ANIN KURSE JU NUK JENI I PAJTIMIT ASESI. Tani juve tregoni pse nuk jeni p.sh. e merrni njė Hadith qė bie nė kundėrshtim me Kur'anin apo diē e tillė dhe pastaj debatojmė deri nė fund,sepse ēdo HADITH,ēdo fjalė nė hadith meriton studime tė thella dhe konkluzione tė kulluara e jo tė na mbledhen Hadithet.
PAQE!
PAQE!
une kam nje dyshim qe ato hadithe qe shkoqitin deri ne detajin me preciz namazet dhe cfare bejme saktesisht ne secilin namaz nuk ekzistojne..prandaj dhe e bera pyetjen ..pasi nuk i kam hasur kurre ato,
megjithate ti nuk je i detyruar qe te lodhesh me gjera qe te kerkojne te tjeret dhe une te kerkoj falje edhe per mundin qe bere me sjelljen e haditheve per kohet e namazeve ,
sidoqofte mendoj qe trajtimi i qindra haditheve se kush prej tyre flet per detajet e namazit e kush jo ...e pastaj trajtimi i transmetuesve se kush eshte besnik e kush jo ,..e pastaj arritja ne konkluzionin se kush eshte Sahih e kush jo e bejne kete fe teper te veshtire ..duke pasur parasysh qe me vone edhe dijetaret mund te bijne ne kundershtim me njeri tjeterin per ato konkluzione (pasi kjo nuk eshte gje e rralle)...biles ndodh shpesh...
'
ezani per shembull ka pesuar shume here ndryshime ,..
Paqe !
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
Cila eshte e verteta ?
Nuk ka te vertet apsolute,ajo eshte subjektive.Te thuash qe e verteta eshte vetem ne religjionin tend Islamin mesiguri eshte falsitet, pershkak te ngushtimit drastik te perceptimit.
P.sh: Dicka qe UNE e kam ne anen e majte, per TY eshte ne anen e djathte.
Subjektivisht te dy kemi te drejte.
Objektivisht ajo eshte ne mes,por kjo nuk e eliminon te verteten tone subjektive.
Keshtu qe te dy kemi te drejte.
Problem prespektive.
Kapishi ?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 16-04-2012 mė 14:44
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Aq shume e do te bukuren, saqe urdheron qe te mbulohet me ēdo kusht?! Pse e beri femren te bukur e pastaj urdheron qe te futet ne thes?!
Pse ndalon pikturen, muziken,vallet, baletin, skulpturen,pre, me nje fjale "te bukuren"?!
Nga ky pohim mund te arrijme ne dy perfundime logjike:
1) Krijuesi e do te bukuren, por besimtaret qorra e ndalojne ate!
2) Krijuesi e ndalon te bukuren dhe pohimi i hoxhe efendise, eshte vetem "hi syve" per qorrat!
Une besoj se eshte e para e vertete dhe se nuk ka ndalim per ate qe vete Krijuesi e ka lejuar qe ne krijim!
Sipas teje, zoti hoxhe, Kurani qe eshte fjala e Allahut, ishte i ngjizur ne vete Muhamedin, perndryshe, Muhamdi ishte fjla e Allahut e gjalle!KURANI I GJALLĖ KA QEN MUHAMMEDI alejhi we selem...pėr mė shumė kjo nuk e bėn tė mangėt Kur'anin si thuani ju!
PAQE!
Sipas te krishtereve, Fjala e Perendise u be njeri ne shembelltyren e Krishtit dhe banoi nder njerez!
Perveē paralelizmit me te krishteret qe aq shume urreni, ju ne pohimin e mesiperm, i mvishni Muhamedit veti te shenjta, duke u kthyer keshtu ne idhujtare te Muhamedit e duke pergenjeshtruar veten kur pohoni njeherazi se Muhamedi ishte nje njeri i thjeshte e asgje me shume!!
A nuk eshte e ndaluar ne Islam adhurimi i njerezve, qofte edhe Muhamedi vete?!
Por, nese Muhamedi ishte fjala e Allahut e gjalle, ai eshte i denje per t'u adhuruar?!
Cili eshte perfundimi juaj, hoxhe i dashur?!
Gabim, hoxhe i dashur! Kjo tregon se ju historine e njerezimit nuk e njihni fare! Ne qyteterimet e lashta,babilonase, minoike, egjiptase, greke, romake, etj, femra nuk futej ne thes e nuk gjykohej per sjelljen e saj personale e kjo gje vazhdoi deri ne mbizoterimin e qyteterimit judaik, qe solli edhe ndalesat ne emer te Zotit! Pra, nuk kane filluar tani te zhvishen dhe asnje person qe jeton ne qyteterimin perendimor, nuk ka problem me dallimin e femres prej mashkullit.....gje qe nuk mund te themi per harapet qe vishen me fustane te gjithe, burra e gra!Problematika qėndron kėtu: Njerėzit aq kanė filluar tė lakuriqėsohen,tė provojnė e stėrprovojnė modelet e shejtanit saqė MODA mė nuk ka revolucion ēdo gjė ėshtė zbuluar, madje sipas tyre.
Kjo ka sjellur njė shoqėri monoseksuale,ku nuk dallohet burri nga gruaja,mashkulli nga femra.
Me mjekrra e me mustaqe, i ka zbukuruar Allahu, por halli se mustaqet nuk iu pelqejne?! A ka ndonje arsye qe te ndalojme kete bukuri te Allahut, hoxhe i dashur?!HADITHI ka tė bėj nė pėrgjithėsi:
Aisha radiallahu anhu ka thėnė:"I Lartėmadhėruar qoftė All-llahu qė ka zbukuruar femrat me flokė dhe meshkujt me mjekėrra".
Pastaj, Aishja ka harruar te thote se Allahu ka "zbukuruar" meshkujt edhe me sise?! A keni ndonje shpjegim per kete, hoxhe i dashur?!
Historia dhe antropologjia, nuk kane zbuluar aspak ndonje cak ndermjet stolive mashkullore apo femerore, gjithēka varej prej shijeve te momentit dhe fisit qe i perdorte!!II. Stolisja e mashkullit qė duket sikur femėr,varja e vathėve nėpėr vesh,mbartja e unazave nėpėr duar e tė ngjashme.
Po Muhamedi a i vishte pantallonat, hoxhe i dashur?! Apo edhe ai vishte fustan, si grate?! Pastaj, cili eshte ai qe vendos per personin, nese pantallonat e tij jane pak a shume te ngushte per te?!Kurse sa i pėrket 'PANTOLLONAVE' lejohen pėr meshkujt por jo tė jenė shumė tė ngushtė,kėtė e thotė edhe shkenca.
Paqe
Jarigas
Krijoni Kontakt