Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    i/e regjistruar Maska e defini
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Austri
    Postime
    25

Sa liri ka truri i njeriut?

Pershendetje,

nuk po isha ne gjendje ku ta hidhja kete teme, por ja qe zgjodha nenkategorine "Toleranca fetare".

Tani ne lidhje me pyetjen:

Eshte truri yne ne gjendje te mendoje si nje "qenie e lire" nderkohe qe influencohet nga te gjitha anet/menyrat nga bashkesite e ndryshme (misionare ...) qe mundohen ne forma/strategji marketingu modern te vertetojne teorite e tyre besimtare?

______
    Ju lutem respektoni lirine e trurit ne kete teme (ashtu si lirine e nje njeriu te lire!), pa u menjanuar ne kete apo ate teori/besim qe secili mendon se ka te drejte apo ...

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Njeriu nuk duhet te mendoje dhe ta beje asnje fare veprimi pa marre ne konsiderate fjalen e allahut te madherishem,madje edhe kur duam blejme rroba duhet ti referohemi allahut se ai i ka te gjitha pergjigjet.Njeriu nuk eshte i predisponuar te perdori trurin e tij,madje nuk ka c'i duhet kur udhehiqet nga mesimet profetike te profetit tone me nishan Muhamedin e shkretetires.Kush ngre pyetje dhe ve ne dyshim vargjet e kuranit te shenjte,do digjet ne xhehenem dhe xhindi do i urinoje ne vesh
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

i/e regjistruar Maska e defini
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Austri
    Postime
    25
    Pershendetje Geri Tr,
    (... ne fillim pershendetet ...)

Citim Postuar mė parė nga Geri Tr Lexo Postimin
    Njeriu nuk duhet te mendoje dhe ta beje asnje fare veprimi pa marre ne konsiderate fjalen e allahut te madherishem,madje edhe kur duam blejme rroba duhet ti referohemi allahut se ai i ka te gjitha pergjigjet.Njeriu nuk eshte i predisponuar te perdori trurin e tij,madje nuk ka c'i duhet kur udhehiqet nga mesimet profetike te profetit tone me nishan Muhamedin e shkretetires.Kush ngre pyetje dhe ve ne dyshim vargjet e kuranit te shenjte,do digjet ne xhehenem dhe xhindi do i urinoje ne vesh

Te fyesh apo te mbrosh nje besim fetar ne kete forme nuk eshte shenje respekti, tolerance, vetebesimi, vetebindje, si do qe te jete: nqs i perket atij besimi, nqs nuk i perket atij besimi apo nqs nuk i perket asnje "besimi fetar"!!!

Nuk eshte detyra ime te "sheroj" problemin (problemet) qe ke. Kjo mund te jete detyre e personave ose mjeteve te tjera konkrete apo edhe abstrakte.

Vetem po citoj nje koment qe ke bere me pare:

- Date: 21-10-2011, 17:20
    - Kategoria: Forumi Shqiptar > Bota Shpirtėrore > Agnosticizėm dhe ateizėm > Si mund te kthesh nje besimtar te nje feje ne nje agnostik
    - Komenti: nr. 7

Citim Postuar mė parė nga Geri Tr;

... nuk jam as Darwinian e as Muhamedian dhe i krishtere,por nje gje eshte e sigurt,nese nje person e quan veten te ditur apo se eshte prekur nga drita e diturise,ai eshte personi me i verber ne planet ...

... do kishe me shume respekt per veten duke mos pranuar me kaq shume dell dhe uri dije te pavertetuara dhe te thena gojarisht e thurur bukur ne nje liber qe eshte i mbinatyrshem vetem sepse e thote vete ai ...

Meqenese diskutimi i vazhduar doli menjehere nga vijat e diskutimit te civilizuar, ose mund te injorohet tema fare (ne rast alternativ edhe mund te fshihet/hiqet) ose mund te hiqen diskutimet qe kane ngjashmeri "xhungle te pazivilizuar".

Une jap doreheqjen me keto forma diskutimi!

Pershendetje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga defini : 07-04-2012 mė 10:43

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Eshte truri yne ne gjendje te mendoje si nje "qenie e lire" nderkohe qe influencohet nga te gjitha anet/menyrat nga bashkesite e ndryshme (misionare ...) qe mundohen ne forma/strategji marketingu modern te vertetojne teorite e tyre besimtare?
    Aty nga fillimet e viteve 90, kur Shqiperia sapo kish rrezuar komunizmin, ne vend kishin vershuar dhjetra shoqata protestantesh qe shperndanin Bibla falas. Dy shoke aty tek te 50-tat, ishin duke dale xhiro ne bulevard, kur shohin qe nje grup po shperndante Bibla falas ne shqip. Te dy ishin rritur nen komunizem ku besimi ne zot ishte i ndaluar me ligj. I pari shkoi e mori nje Bibel. I dyti refuzoi bile nuk i erdhi aspak mire qe shoku i tij e mori Biblen.

- E perse genjehesh nga keta o X?
    - Une nuk po genjehem.
    - Te gjitha fete genjeshtra jane?
    - Edhe mund te jete ashtu.
    - Ta them une qe eshte ashtu!
    - Po t'i nga e di, i ke studiuar te tera fete e botes?! Une nuk e njoh kete fe por kam degjuar per Biblen dhe fene e krishter e kam deshire te lexoj per te. Nuk humba gje qe u njoha me nje fe, kulture eshte tek e fundit. Eshte pune tjeter ajo nese zgjedh ta besoj apo jo, ate vendim e marr une e askush tjeter per mua!

Shoku i tij heshti dhe biseda me shokun e vete e beri te kuptoje dy gjera:

1. Ai ishte injorant kur vinte puna tek fete, nuk dinte absolutisht asgje.
    2. Urrejtja e tij per fete e kish origjinen tek propaganda e rregjimit komunist me te cilen ai u rrit, nuk ishte produkti i gjykimit te tij.

Albo

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    19
    tekst shkollor esht ky?

MoDa KaLoN,sTiLi QeNdRoN! Maska e fashion_girl
    Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    ska fare eshte i kufizuar!ambienti natyror dhe social-culturor e influencon jashtmase.

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Aty nga fillimet e viteve 90, kur Shqiperia sapo kish rrezuar komunizmin, ne vend kishin vershuar dhjetra shoqata protestantesh qe shperndanin Bibla falas. Dy shoke aty tek te 50-tat, ishin duke dale xhiro ne bulevard, kur shohin qe nje grup po shperndante Bibla falas ne shqip. Te dy ishin rritur nen komunizem ku besimi ne zot ishte i ndaluar me ligj. I pari shkoi e mori nje Bibel. I dyti refuzoi bile nuk i erdhi aspak mire qe shoku i tij e mori Biblen.

- E perse genjehesh nga keta o X?
    - Une nuk po genjehem.
    - Te gjitha fete genjeshtra jane?
    - Edhe mund te jete ashtu.
    - Ta them une qe eshte ashtu!
    - Po t'i nga e di, i ke studiuar te tera fete e botes?! Une nuk e njoh kete fe por kam degjuar per Biblen dhe fene e krishter e kam deshire te lexoj per te. Nuk humba gje qe u njoha me nje fe, kulture eshte tek e fundit. Eshte pune tjeter ajo nese zgjedh ta besoj apo jo, ate vendim e marr une e askush tjeter per mua!

Shoku i tij heshti dhe biseda me shokun e vete e beri te kuptoje dy gjera:

1. Ai ishte injorant kur vinte puna tek fete, nuk dinte absolutisht asgje.
    2. Urrejtja e tij per fete e kish origjinen tek propaganda e rregjimit komunist me te cilen ai u rrit, nuk ishte produkti i gjykimit te tij.

Albo
    Ti ishe nje nga ato qe shperndanin biblat ne rruge besoj?

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga defini Lexo Postimin
    Pershendetje,

nuk po isha ne gjendje ku ta hidhja kete teme, por ja qe zgjodha nenkategorine "Toleranca fetare".

Tani ne lidhje me pyetjen:

______
    Ju lutem respektoni lirine e trurit ne kete teme (ashtu si lirine e nje njeriu te lire!), pa u menjanuar ne kete apo ate teori/besim qe secili mendon se ka te drejte apo ...
    Ju mund tė hani sipas dėshirės tuaj pa pyetur askėnd,mund tė shijoni ēfarė tė doni,tė shkoni atje ku ju dėshironi,tė rrini aty ku doni etj.
    Pra ēdo njeri nė parim ėshtė i lirė tė zgjedh atė ēfarė ai mendon se ėshtė e dobishme pėr tė,por kjo kurrsesi nuk d.m.th. se njeriu di ēdo gjė qė i nevojitet atij duke zgjedhur nė mėnyrėn mė tė mirė. Prandaj Ai i cili ka krijuar njeriun e di se ēfarė i nevojitet atij(njeriut),nga ēfarė dėmtohet e nga ēfarė rimėkėmbet etj...prandaj dėgjimi ndaj urdhėrave tė Krijuesit ėshtė kusht qė njeriu tė marr nga kjo jetė atė ēfarė me tė vėrtetė i duhet atij.

Njeriu ėshtė i lirė por nuk duhet t'a tejkaloj me kėtė sepse pastaj liria e tepėrt shndrrohet nė kaos. Prandaj njeriu duhet tė pėrpjeket ka e mira tė cilėn e arsyeton logjika e shėndosh dhe faktet historike,shoqėrore etj,e asesi tė mos ndjek gjėrat tė cilat Krijuesi ia ka ndaluar,ngase vetėm nė dėm tė vetės sė tij do shkoj.

PAQE!

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Dashuria eshte pa limit, e truri nuk guxon ti ve limite dashurise.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •