Klinton-Thaçi: SHBA-të besojnë fuqimisht në Pavarësinë dhe janë krenare
(I plotësuar) - Bota Sot
Sekretarja e shtetit Hilari Klinotn në konferencën e mbajtur së bashku me kryeministrin Hashim Thaçi, tha se pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme dhe se SHBA-të janë krenare për zhvillimin e Kosovës gjatë Pavarësisë. “Unë besoj fuqimisht në Pavarësinë e Kosovës dhe në integritetin e saj. SHBA-të do të ndihmojnë Kosovën, ajo do të ketë mbështetjen tonë”, tha Klinton. Sekretarja Klinton tha se ajo është krenare për arritjet e Kosovës. “Unë jam shumë krenare për progresin që është arritur në Kosovë”, tha Klinotn. Sekretarja Klinton tha se gjithashtu është për integrimin e të rinjve të Kosovës, “rinisë së saj në Evropë”.
Ndërsa, kryeministri Thaçi tha se SHBA-të dhe personalisht zonja Klinton e kanë frymëzuar popullin tonë për liri. “Janë disa gjëra që kurrë nuk mund të ndryshojnë si aleanca me SHBA-të”, ka thënë kryeministri Thaçi. Ai tha se gjithsesi vizioni i Kosovës është zhvillimi i vendit tonë karshi zhvillimit të rajonit.
Kryeministri Thaçi ka kujtuar se pjesë e bisedës me zonjën Klinton ishte edhe marrëveshja e arritur së fundi me Serinë, e cila është vlerësuar se kanë ndikuar pozitivisht. Ne të dy besojmë se marrëveshjet e reja kanë ndikuar për të mirë në vendin tonë”, tha Thaçi.
Më pas Klinton ka folur kryesisht për çështjen e Iranit, pasi ashtu ishin të kushëtuzara nga pyetjet e gazetarëve.
Fillimi i takimit
Sekretarja Amerikane e Shtetit Hillary Clinton priti para pak çastesh në zyrën e saj Kryeministrin e Kosovës Hashim Thaçi, i cili po qëndron për një vizitë zyrtare në Shtetet e Bashkuara i ftuar nga Shtëpia e Bardhë.
Takimi Clinton –Thaçi ka filluar sonte në orën 20:00 sipas kohës tonë dhe ka zgjatur më shumë se 35 minuata, sa ishte paraparë, pritet çdo moment konferenca për media.
Pas takimit, Thaçi dhe Clinton pritet të dalin para gazetarëve në një konferencë të përbashkët për media.
Nesër në Washington, kryeministri Hasshim Thaçi pritet të takohet me zëvendëspresidentin amerikan, Joseph Biden, kurse të premten pritet të takoi presidentin e amerikan Barack Obama.
Kreu i qeverisë së Kosovës do të këtë një sërë takimesh, pos tjerash ai në New York do të takoi edhe sekretarin e Përgjithshëm të Organizatës së Kombeve të Bashkuara.
Thaçi takohet me Clinton
Sekretarja Amerikane e Shtetit Hillary Clinton do të pres në zyrën e saj Kryeministrin e Kosovës Hashim Thaçi, i cili po qëndron për një vizitë zyrtare në Shtetet e Bashkuara i ftuar nga Shtëpia e Bardhë.
Sipas një njoftimi të State Department, takimi Clinton –Thaçi do të fillojë sonte në orën 20:00 sipas kohës tonë dhe pritet të zgjasë rreth 35 minuta.
Pas takimit, Thaçi dhe Clinton pritet të dalin para gazetarëve në një konferencë të përbashkët për media. BS
Krijoni Kontakt