Postuar më parë nga
Sharri-Liburna
Marrja që se mbulon turpin
SHkruan;Ragip Guraziu
Një foto e publikuar me dy policë të SHPK-së të shrirë përtokë me duar lidhur mrapa të qarmatosur nga xhandarmëria e Serbisë,sështë gjë tjetër veç një marre që se mbulon turpin.
Pra,sipas ministrit serb i Punբve të brendshme të Serbisë,Ivica Daçiq,u bë e ditur se rreth orës 10;30 janë arrestuar dy policë të armatosur me dy pushkë automatike,dy revole dhe aparaturë speciale për matjen e largësisë,duke thënë Daçiqi se xhandarmëria e Serbisë(duke llogarotur në paafësinë e policëve të SHPK-së) se kështu do të pësojnë edhe të tjerët,bile edhe pak më keq.
Ku mbeti ai prefesjonalizëm i SHPK-së ?!
Policët; Shukri Bunjaku dhe Sami Beqiri, a kanë llogaritur (para se ta pranojnë këtë detryrë)që të jenë të vetdishëm se munden të rrezikohen dhe duhet të mbajnë nderin e kombit dhe profesionit që e ushtrojnë sepse këtë foto të publikuar e shofin edhe e gjithë Bota.A kanë qenë të vetdishëm se si luftuan UÇK-ja dhe sa dëshmorë ranë në altarin e lirisë,dhe paramedo siç kishte qenë ndryshe qe po e supozojmë ish ushtarët e UÇK-së akishin për tu dorzuar në këtë formë duke qenë të armatosur. Nderi i kombit është mbi të gjitha, Duhet të jemi të vetëdishëm kur ta pranojm deturën se a jemi apo s'jemi të zotët të përballojmë ato sfida me të cilat përballemi. Po tani e pa e gjithë bota se si shtrihemi ne për toke në detryrën më me përgjegjësi,dhe në shërbim të detyrës.
Bajram Rexhepi,si Ministër i Punëve të Brendshme të Kosovës duhet të jap dorheqje të parevokueshme
Pas këtij rasti Ministri i Punëve të Brenshme,z.Bajram Rexhepi,edhe moralisht duhet të jap dorheqje të parevokueshme me rastin në fjalë sepse kjo tani si dhe çka ndodhi,është një turp i madh për kombin tonë kur i shef njeriu se si dy policë të SHërbimit Policor të Kosovës gjinden të shtrir përtokë dhe me duar lidhur mrapa dhe të qarmatosur që më tutej nuk do koment.Por edhe këta dy policë të SHPK-së,duhet moralisht të japin dorheqje sepse ky profeion për ta nuk ishte i proferuar.
Edhe rasti tjetër që u publikua thuhet se; Mbi dhjetë autobusë dhe shumë vetura të bashkatdhetarëve që vijnë kryesisht nga Gjermania janë ndalur në kufirin në Suboticë, pasi që autoritetet serbe nuk lejojnë hyrjen e tyre për në Serbi.
Sipas dëshmitarëve me të cilët ka kontaktuar disa zyrtar thuhet se , policët serbë po kërkojnë disa vërtetime dhe dokumente shtesë vetëm e vetëm për të penguar me çdo kusht hyrjen në territorin serb. Mësohet se ka mbi dhjetë orë që këta udhëtarë janë duke pritur, kurse udhëtarët më të moshuar dhe fëmijët janë të stërlodhur.
Dhe derisa autori po e pregadit këtë shkrim deri më tani autobusët ende gjinden në kufi me Suboticën dhe asgjë e re deri më tani. Me këtë rast më duket se i erdhi radha edhge Qeverisë të shkojë në shpi sa nuk ka ndodhur turpi tjetër që do të naj severojnë serbët duke e parë se as Qeveri e aftë, as Polici të aftë,e tani as shtet të aftë.
Si ka filluar,Serbia po na turpron me të madhe
Komandanti legjendar Adem Jashari,në një bised me ushtarëte vet të UÇK-së kishte thënë(kur ka vrejtur se në disa raste,jo të gjithë)ushtarët po bajnë naze në disa istikame se;’’në rast se njëherë turprohesh mbetesh i turpruar përgjithëmonë’’.Pra këtë nuk po thot autori i këti shkrimi por e ka thënë Komandanti Legjendar Adem Jashari.Atëherë,këta që unë e shof të arsyeshme që edhe moralisht duhet të japin dorëheqjen e tyre e që i shënova më lartë,së bashku me Qeverinë,duhet të shkojnë sa nuk janë turpruar deri në ekstrem e që më pastaj për të mbetur të turpruar e të marruar përgjithmonë.
Autori është gazetar-analist i pavarur
Krijoni Kontakt