Nė njė rast kur dikush kėrkon ndihmė, pse duhet tė merresh me atė qė thonė tė tjerėt? Kjo e fundit pėrbėn rast dytėsor, madje tė parėndėsishėm.
A nuk do ishte mė mirė, pėrderisa more pjesė nė hallin e dikujt - t'i japėsh edhe ti njė kėshillė, ose rekomandim meqė duket se e ka tė nevojshme?
Sepse te tjeret mund te japin keshilla idiote (sic ndodh rendom ketu) permes rekomandimeve te tyre, te cilat mund t'a perkeqesojne situaten ne te cilet ndodhet i "pafati".
Ky pohim eshte tejet i parendesishem pasi perben mendim personal. Duke iu referuar asaj qe shkruajta me lart une nuk e gjykoj si ti.
Une te thashe edhe me siper "kupto" ate qe kam shkruar.
Une e dhashe rekomandimin tim. Rekomandimi im i thjeshtuar ne forme banale ishte: "Mos merr keshilla e sugjerime nga dokushdo. Disa prej tyre kane shkruar idiotesi".
Ky ishte mendimi dhe rekomandimi im.
E mirė, si tė thuash ti Intruder, duke qenė se ato qė thua ti janė tė pagabueshme dhe tė padiskutueshme!
Perderisa mori pjese ne hallin e dikujt, ky/kjo do ishte me mire te merrej me hallin e vetes e te kishte kulture te sillej ne menyre me njerezore me te tjeret qe kane hall. Me mire te japesh nje keshille modeste dikujt qe ka nevoje per ndihme sesa te ofendosh ata qe perpiqen ta ndhmojne dikend.
ne tirane ka mijra psikologe e psikiater..
qindra prej tyre jan shum te afte..
meqe zani perdor "x" ne vend te "pėr" do te thote se zani eshte mes 15 e 17 vjec..
athere ai ose ajo ben mire te flas me mamin..
..
Kshilltari me i mirre i mendjes te njeriut esht prindi,nese zani esht i moshes qe permendi Brari,ateher psikologu me i mirre esht mendja e prindite ,e un fuqimishte besoj se zani nuk esht deri ne ate pike qe te kerkoj keshilla prej psikologut,kerrkoj falje prej zanit ,nqs ai nuk ka prinde ateher do te duhet te kerkoj edhe ndihmen e psikologut ,Zani te kerkoj falje .
[COLOR="Blue"][/COLO
Duart e plakes, jan duar te arta.
mir po thua o dijetar por..por..
jo cdo prind i di gjerat mire..
ka prinder qe nuk i kuptojne femijet e tyre.. ose ka femije qe pushken tu a vec ne balle e prinderit nuk i tregojn asgje..
pra nuk eshte gabim ne se zan shkon me mamin e takon nji psikolog..
ose me zyshen shkon e takon psikologun.. ose me tezen..hallen ose komshijen..
kam bindje se ne tiran ka mjeshtra te ketij profesioni kaq te nevojshem sot..
zan.. mund te na tregosh ne mesazh privat mua ose tjereve.. problemin..
mbetet sekret.. pa dyshim..
te keshilloj tja tregosh hallin mi korasonit sepse eshte pedagoge dhe e kupton mire boten e femijve e adoleshenteve..
--
Krijoni Kontakt