L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
Faktikisht kam qene vet ne nje dasem ne Tirane kur ben kete routine, edhe nqs kjo nuk eshte ne Shqiperi prandaj jam pak hmmmm rreth kesaj sidomos kur te gjith masanej ja filluan duke thene ueeeee gje me origjinale skisha pare naihere etj etj
E gjeta videon origjinale nga ku te gjith e kane kopjuar!
Nqs e shef daten eshte postuar para 4 vjeteve(shpresoj qe kjo te ket qene e para nejse pak rendesi ka)
Besoj se una(edhe cifti) ishim te vetmit ne ate dasem qe e kishim pare videon! U ndjeva pak keq edhe si thash njeriut sidomos kur te gjith ja filluan gje me origjinale skishim pare dmth u be gjeja me e bukur e dasmes![]()
Ka lezet kur nusja argetohet, jo po doni dasmat shqiptare ju me influencim nga turku, ku nusja nuseron tere kohen ne kembe dhe dasmoret hidhen e perdridhen me maria, maria faqet kurabia.E vetmja gje qe ndjej nostalgji kane qene ajengjet qe fillonin qe te enjten me duket, ku mblidheshin kendonin kercenin, per te tjerat pfff. Po parja e pajes nga lagja? E tmerrshme!
![]()
Feelings change - memories don't.
Nuk e kuptoj nga jetojn ca njerez se una ne Shqiperi kam jetuar cfare tradite turku thoni? Edhe nusja ne dasmat qe kam vajtur una kercen gjith kohes se sot jane te qeshura nuk nuserojn si njehere e njekohe se kan vajt nga 20 vjec edhe jeta i therret![]()
Se po i mar me krahina se sju mbushet mendja
E para tironce shifeni ka gje me te bukur se kjo muzike edhe valle?
Ka edhe shume valle te tjera nga Shqiperia e mesme
Vazhdojm ne jug, si Shqiperia e mesme ka shume te tjera ne jug gjithashtu!
Shkojm ne veri Vallja e Kukesit ka edhe te tjera e Tropojes etj etj
Shkodra ka shume i tregoi parafolsja me lart!
Nuk jam i sigurt per Kosoven se skam vajt me ndonje dasem atje po e di qe edhe ata kane vallet e veta!
Ku e pat influencen e turkut ketu? Jemi ballkanas kemi te perafterta si edhe me greket po jo te njejtat kemi muziken folklorin ton, traditat tona qe jane shume te pasura!
Un per vete e kam shume qef muziken popullore ton gjithashtu jashte mase edhe vallet tipike te krahinave te ndryshme! Me te vertet nuk e kuptoj ku kane jetuar ca njerez! Kam vajtur edhe ne dasma te te jashtmve edhe e them me plot bindjen se ne dasma vallet muziken argetimin e kemi me miliona here me te mire.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Endrra eVjerres : 19-03-2012 mė 15:17
Ah prap duke me therritur lepurush ti? Qenke me te vertet i shoqates(nuk po te gjykoj whatever rocks yours boat dude ) megjithese sic te thash una i skuadres mashkull femer !
Eh si kane vajt punet me ca Shqipe si puna jote nuk jeni krenar per prejardhjen lirin e traditative qe shqipetaret kane luftuar me millenium per ti ruajtur! Me ven keq qe nuk e shef pasurin e vertet kombetare! Ti shpjegova edhe me hapa si ne fillore po smunda te te beja te kyptosh arsyetimin! Perfundimi, nuk mund te ndihmoj nga ana kulturore e tradites po nuk deshe te ndihmosh veten![]()
Po kenget popullore i japin lezet dasmes per mendimin tim. Kane ikur ato kohra kur nusja nuk ngrinte syte nga toka, apo rrinte tere kohes ne kembe.... para se te flisni shkoni ne ndonje dasem shqiptare te ketyre viteve.
Nuset e sotme kercejne tere kohes, nuk rrine tere kohes ne kembe e madje shume martesa nuk merren me pajen si dikur (qe ka permendur mi@). Sot dasmat jane shume here me te bukura edhe muzika popullore i jep lezet, se ajo eshte tradita e dasmes. Lereni menjeane ato teorite: turku apo greku, dasmat e tilla kane lezet e jo te kercej nusja sikur te jete ne disko!![]()
La vita non si spiega, si VIVE!
Klaedon une nuk po flas per kohen e qepes, lol. kam qene ne nje dasem ne Tirane para disa viteve, dhe jam llahtarisur. Nusja tere kohen nuseronte.( keshtue donte zakoni). Po flas per familje qe kane zbritur ne Tirane heret nga vitet 70. Dhe aty dy here qe kercente nusja duhej dorovitur, damn! Hidhej leku sikur s'do gdhiheshin te nesermen e s'do ktheheshin ne hallet e tyre njerezit. Do i hidhje para orkestres sa here qe kerceje. kerceva as kerceva 3 here. Sinqerisht nuk me pelqen te vete ne nje dasme tani neShqiperi. Muzike popullore? Muzike jevgjish. 20 here Maria, me faqet kurabia, dhe Napoloni. Keto dasmat e Shqiperise se mesme vetem keto lloj kengesh luajne.![]()
Pastaj paja, apo nuserimin ne kembe, traditat pra, qe jane zhdukur dhe qe u ka ngel fiksim cave ketu. Ju po pranoni qe jane zhdukur ato zakone, d.m th nuk po ruhen me zakonet e prapambetura dikurshme te dasmave. Fatkeqesisht kane dale zakone te tjera akoma me te shemtuara, si hedhja e lekeve ne cdo valle, apo nje karvan i tere me makina me borie qe vene te marrin nusen, e nuk pushojne se reni me kilometra te tera.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 19-03-2012 mė 18:00
Feelings change - memories don't.
se kisha pas pare kete videon ate dite qe kam postu, tani e pashe. Ska ndonje gje dhe te jene shqiptare. Ishin cift qeflinj per te dance. Po nuk kerceu nusja dhe dhendri qe martohen, pse kush do kerceje? S'kish ndonje gje te jashtezakonshme. lol
po mire eshte qe muzika te upgrade-t dhe besoj shumica e kane bere, keto te rinjte qe martohen ne qytet, se per katnaret eshte e kote te disktojme tani . lol
Krijoni Kontakt