<3...LoVe...![]()
<3...LoVe...![]()
https://www.behance.net/robberysk1100
donna po vazhdoj ketu une se kete se paskan mbyll ....
Kam pas nje plake ne lagje une qe thoshte ma mire nje burre budalla se sa 1 te menēem
Po qe e paska pas mire plaka :P....
Sa pare paska pas ky budallai :P
te menēmit s'te japin gjo lol
Arrestata donna di 50 anni per aver prosciugato conto in banca di incapace
„Ha finto di amare un uomo per prosciugargli il conto in banca, arrestata“
Arrestata donna di 50 anni per aver prosciugato conto in banca di incapace
„I Carabinieri hanno arrestato una donna albanese di 50 anni accusata di circonvenzione di incapace. Minoza G. ha fatto credere ad un uomo di amarlo e, in quattro anni, gli ha sottratto 255.900 euro. Secondo gli investigatori, con la cifra che aveva spillato all'amante dal 2008, la donna era riuscita a pagarsi anche un intervento di liposuzione. La denuncia č partita dal fratello della vittima, affetta da insufficienza mentale, lieve, ma comunque tale da essere facilmente raggirata attraverso lusinghe, ma anche minacce. In un'occasione l'uomo, infatti, si sarebbe sottratto all'ennesima richiesta di denaro, ma Minoza avrebbe risposto che lo avrebbe fatto uccidere o gli avrebbe incendiato la casa.“
TorinoToday
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
Daniela Meēaj. Nga fotografia te vera
Ka fituar ēmimin "Tulipani i artė", njė vlerėsim pėr somelierėt qė kryejnė mbi 50 shėrbime tė nivelit tė lartė. Ėshtė hera e parė qė njė i huaj vlerėsohet me kėtė ēmim dhe Daniela Meēaj ėshtė gruaja e parė nė Piemonte qė e fiton atė. Ka ardhur nė Itali nė vitin 2002, me vajzėn e vogėl dhe njė libėr poezish nė ēantė. Ka lėnė pas botėn e fotografive, dhe i ėshtė pėrkushtuar verėrave, shpėrthimit tė aromave nė njė gotė, njohjes sė punės dhe pasionit qė mbyll ēdo shishe e prodhuar me dashuri
Daniela Meēaj do kishte mbetur e panjohur pėr ne nėse vitin e kaluar Federata Kombėtare Sommelier i Restoranteve dhe Hoteleve nuk do i kishte dhėnė ēmimin "Tulipani i artė", njė vlerėsim pėr somelierėt qė kryejnė mbi 50 shėrbime tė nivelit tė lartė. Ėshtė hera e parė qė njė i huaj vlerėsohet me kėtė ēmim dhe Daniela ėshtė gruaja e parė nė Piemonte qė e fiton atė.
"Vera ėshtė kėnga e tokės drejt qiellit". Kėshtu shprehej enologu i famshėm Luigi Veronelli i cili duket se ka shprehur mė sė miri edhe atė qė Daniela po jeton prej disa kohėsh. Bota e mrekullueshme e verės ėshtė bėrė gati rastėsisht dashuria e saj e madhe, ajo qė ka kėrkuar me kėmbėngulje e gati dėshpėrim nė fillimet e jetės sė saj nė Torino. Njė kurs i Krahinės Piemonte pėr njohjen e verėrave qe fillimi, sipari i hapur mbi botėn e verės, qė pėr tė dhe pėr kulturėn shqiptare, tė paktėn nė atė periudhė, ishte ende e panjohur. Pas ndjekjes sė tre niveleve profesionale, nga viti 2008 ajo ėshtė sommelier FISAR (Federazione Italiana Sommelier Albergatori Ristoratori).
Pas, Daniela Meēaj kishte lėnė njė dashuri tjetėr tė jetės, fotografinė, arti qė e kishte shoqėruar qė nė fėmijėri. E nga dhoma e errėt ku negativėt ktheheshin nė pamje, ku ndjenjat e dikujt lexoheshin nė portretin e fiksuar nė celuloze, pas disa fazash tė ndėrmjetme, jeta e Danielės i ėshtė pėrkushtuar tani verėrave, shpėrthimit tė aromave nė njė gotė, njohjes sė punės dhe pasionit qė mbyll ēdo shishe e prodhuar me dashuri. Daniela Meēaj ka ardhur nė Itali relativisht vonė, nė vitin 2002, kur emigrantėt shqiptarė tė ardhur me valėn e par dhe tė dytė, kishin krijuar tanimė bazėn e njė jete tė re. Emigrantė qė ajo i kishte njohur nė Tiranė, nė dyqanin e saj tė fotografisė e ku u bėnte ulje duke menduar pėr sakrificat qė bėnin nė vend tė huaj. Pa e ditur se tė njėjtat sakrifica do i takonin edhe asaj, nėnės sė re tiranase qė nė Torino mbėrriti me vajzėn e vogėl dhe njė libėr poezish nė ēantė. Fillimet e saj Daniela na i rrėfen me shumė ndjenjė dhe me distancėn qė e ndan tanimė nga pėrpėlitjet e atyre kohėrave. Kohė qė kanė lėnė mbresa tė thella nė kujtesė e pėr tė cilat "nuk do mjaftonin net dimri pėr t'i treguar" siē thotė ajo. Kohė qė nuk kanė cenuar ama rrėzėllimin nė karakterin e Danielės, qė tė bėn pėr vete qoftė gjatė bisedės, natyrisht me nga njė gotė vere tė mrekullueshme pėrpara, e qoftė kur e sheh tė largohet hareshėm mbi patinat me rrota, nėn njė diell verbues dimėror.
Bota Shqiptare: Ju keni ardhur relativisht vonė nė Itali dhe nė Tiranė keni punuar si fotografe? Ka qenė profesioni qė keni ėndėrruar, pasioni juaj?
Daniela Meēaj: Po, vėrtet, nė Itali kam ardhur goxha vonė, nė vitin 2002. Duke pasur dyqanin e fotografit nė Tiranė nė rrugėn e Kavajės, isha nė kontakt tė drejtpėrdrejtė me emigrantėt, sidomos nė muaj gusht dhe dhjetor. Pėr mua ata ishin personat qė duheshin trajtuar mirė sepse kishin bėrė sakrifica tė mėdha. Kishin lėnė atdheun e tyre, kush e di ē'punė tė rėndomta bėnin, ndaj pėr ta gjithmonė bėja ulje ēmimesh. Por njėkohėsisht isha kurjoze dhe i pyesja pėr jetėn e tyre. Dikush tregohej i sinqerte, e fliste pėr vėshtirėsitė e mėdha, ndonjė tjetėr thoshte se kishte gjetur "Amerikėn", por pėr mua Amerika ishte Tirana. Kėshtu e mendoja nė atė kohė, tani kam shumė dyshime. Mė pėlqente shumė puna qė bėja, ishte ai profesioni qė dashuroja qė nė fėmijėrinė time, tek shikoja tim atė qė nė atmosferė misterioze, ashtu mė dukej mua, stamponte fotot bardh e zi. Isha shumė e lidhur me tė e doja ta ndihmoja sadopak. E kėshtu i hyra dhe unė fotografisė qė nė vitet e para tė gjimnazit. Stampoja fotot gjatė natės, tė nesėrmen shkoja nė shkollė. Por ishte diēka magjike! Ti shihje gjatė provės sė negativit dhe mundoheshe tė pėrfytyroje imazhet qė do tė tė shfaqeshin pas pak sekondash. E doja, mė pėlqente, madje ndihesha krenare kur im atė o ndonjė kolegu i tij mė lavdėronte. Po, e doja fotografinė!
Nuk e paskeni dashur, ju e paskeni dashuruar fotografinė.
Kur bėja fotografi nė studio klientit i thosha qė tė lėshonte muskujt e fytyrės, qė tė mendonte gjėnė mė tė bukur qė mund tė kish, dhe fotografia, edhe pse mund tė ishte thjesht pėr dokumente, patjetėr do dilte e bukur. Dhe kėshtu ishte. Nėse ndonjėri ishte nervoz, i thosha qė tė kalonte njė ditė tjetėr. Fotografia ėshtė pasqyrimi i shpirtit! Nėse je i trishtuar nuk i shpėton dot syrit tė objektivit. E vite mė vonė, kur mund tė shohėsh fotot e tua, gjithmonė do e kujtosh pėrse ishe i trishtuar. Mė falni nėse u zgjata. Por mendoj se fotografia ishte mė e bukur dhe misterioze, para se tė dilte digjitale. Tė mbante nė tension, ti nuk kishe foto shop pėr tė tė ndihmuar nė njė kompozim, kėtė duhej ta bėje nėpėrmjet objektivit. Fakti qė po zgjatem kaq shumė mė duket se dėshmon se sa shumė e doja.
Mė ėshtė bėrė zakon, ndoshta jo shumė i hijshėm, qė tė pyes emigrantėt nėse kanė njė kujtim te veēante nga fillimi i jetės kėtu. Njė episod, njė ndjesi apo emocion. Ose ju qe keni syrin e fotografes, thjesht njė pamje a imazh.
Nuk ėshtė keq tė bėsh tė tjerėt tė kujtojnė fillimet e tyre. Duhet gjithmonė t'i kujtojmė, edhe pse kemi arritur diku sot, nuk duhet ta harrojmė fillimin. Atė tmerrin e fillimit! I pari kujtim qė me vjen ndėr mend ėshtė ēasti i parė kur mora trenin me time bijė nė Bolonjė pėr tė shkuar nė Milano. Ishte njė tren ekspres. Ndryshe nga unė, ime bije qė nė atė kohė ishte 7 vjeē, nuk kish hipur kurrė nė tren, ndaj kishte shumė frikė, terrorizohej kur shkėmbeheshin dy trena nė ecje. Rrinte nė prehrin tim, e me shikonte si njė zog i trembur qė tė gjitha shpresat i kish varur tek unė. (Kėrkon falje pėr lotėt qė ia kthejnė sytė nė dy burime tė kristaltė). Mundohesha ta qetėsoja, dhe pse isha mė e trembur se ajo. Isha 31 vjeē nė atė kohė. Nuk e dija ē'mė priste, isha e pandėrgjegjshme, dhe logjika filloi tė bėhej e gjallė nė ato momente. Pak kohė mė parė kisha lexuar librin e Elvira Dones "Dhe yjet nuk vishen kėshtu" dhe e vetmja gjė qė kisha tė fiksuar ishte qė unė nuk do pėrfundoja si asnjė nga personazhet e saj, (qė sipas autores ishin histori tė vėrteta, dhe jo imagjinare ). Kisha nė valixhe njė libėr tė hollė, Rubairat e Omar Kajamit, qė kisha vendosur ta kisha si udhėrrėfyes. Tani qė e kujtoj, mė vjen ēudi si kam vendosur nė atė kohė qė i vetmi libėr qė kisha marrė me vete ishte njė kryevepėr si ajo. Ndoshta nuk isha aq e pandėrgjegjshme!
Pse e kujtoni si tmerr atė fillim? Si shumica e emigrantėve besoj se nuk e keni gjetur shtruar, aq mė shumė qė keni ardhur nė Itali me vajzėn, nė atė kohė ende nė moshė tė vogėl. Nuk besoj se keni filluar punė direkt si sommelier po qė ta cilėsosh si tmerr fillim, besoj se keni arsye te forta...
Mė qėllon tė flas me miqtė e mi, me njė gotė verė pėrpara, pėr vėshtirėsitė qė kam ndeshur nė ato fillime. Sot me mėsuesen e fillores sė Giselės, ime bijė, jemi mikesha dhe ajo mė thotė ndonjėherė: "Daniela, ti ke qenė mė plakė nė ato fillime kur sapo tė kisha njohur, se sa tani". Siē duket edhe pėr tė vlente kriteri qė pėrmenda mė parė; fytyra shpreh gjithė vuajtjet dhe gjendjen e shpirtit. Them se kam vuajtur shumė e mendoj si tė gjithė ne qė kemi provuar emigrimin. Ndoshta nuk do mjaftonte njė bashkėbisedim si ky i yni, do duheshin net tė tėra dimri. Mė kujtohet qė e para zyre ku vajta tė kėrkoja punė, ishte njė zyrė e Karitasit, ku shėrbenin murgeshat laike. Dhe ndėrsa flisja me suor Ludovikėn ajo mė ofroi njė shumė parash qė sinqerisht nuk e kujtoj sa ishin; nė mėnyrė kategorike e refuzova, madje duke qarė. "Nuk dua lėmoshė, - i thashė - Dua punė". Dhe ajo mė tha diēka qe e dija, qė ne shqiptarėt jemi krenare. Mė gjeti njė punė pėr njė muaj dhe njė grua shqiptare qė kishte tė bijėn nė shkollė me Giselėn, mė tha qė ta pranoja se mė ndihmonte ajo duke mė marrė vajzėn nga shkolla. Duhej tė kujdesesha pėr njė tė moshuar, duhej tė pastroja e gatuaja pėr gati 8 orė nė dite. Nė Shqipėri kisha njė ndihmė pėr punėt e shtėpisė, kurse kėtu situata ishte e pėrmbysur. Dhe faleminderit Zotit, se mė duhej kjo punė, mė duhej pėr tė mbajtur time bijė.
Njė tjetėr episod qė mė ka mbetur nė mend ėshtė kur kisha gjetur punė nė njė spital. Punoja natėn dhe nė mėngjes shkoja nė njė punė tjetėr pėr 4 orė. Mė duhej tė pėrshkoja me tram gjithė Torinon, e pastaj pasdite shkoja 3 orė pėr tė pastruar nėpėr familje. Kisha vetėm 3 orė pėr tė ndenjur me Giselėn, e rifilloja nga e para. Vajza nga e hėna deri tė enjten flinte tek njė familje kolumbiane, miq tė mi, ndėrsa nga e premtja deri tė dielėn, tek tezja ime. Njė pasdite qė nuk duhej tė pastroja, i mora unė fėmijėt nga shkolla, Giselėn me shokun e saj Pablo. Rrugės pėr nė shtėpi ata tė shkujdesur flisnin e flisnin pa pushim. Unė siē duket i kisha nervat tė tendosura nga rraskapitja e ritmit tė punės; mė shpėrthejnė ca lot dhe u them qė nuk mundesha mė, nuk ua duroja dot mė zėrin tė dyve. Nuk mė harrohet shikimi i tyre, plot frikė a tmerr. Dhe ndjesia ime qė e kisha shkelur. U kėrkova menjėherė falje dhe iu luta qė tė mė linin tė flija pėr nja 2 orė. Mė nė fund mund tė flija nė krevatin tim, sepse kisha javė qė dremisja mbi 4 karrige tė bashkuara dhe me njė batanije pėrsipėr. Por mė besoni, falėnderoja Zotin qė mė kish dhėnė dhe kėtė punė, sepse kėshtu kisha tė ardhura si tė punonin dy veta. Kurse gjėja mė komike, por edhe tragjike e atij fillimi ishte kur theva kaviljen me motorino (e kjo do tė thotė qė isha pak mė mirė nga ekonomia ). Mė thanė qė duhej futur nė allēi e duhej mbajtur njė muaj. Domethėnė unė njė muaj nuk mund tė punoja, u tmerrova. Bėra nė mendje gjithė filmin me fund tragjik. Si mund tė jetoja pa punuar? Ishte njė luks qė nuk mund t'ia lejoja vetes. E gjithė ky film po xhirohej nė mendjen time ndėrsa isha shtrire pėrmbys dhe njė infermiere lagte fashon me pėrbėrjen e allēisė. Unė qaja, por nuk ishin lot; ishin ca pika tė mėdha qė as sot nuk e kuptoj si mė dilnin. Dhe mjeku qė po i jepte disa sqarime infermieres, ndalon fjalėn e i habitur mė pyet: Zonjė, keni kaq shumė dhimbje?-Jo, i thashė pa pushuar tė qarėn. -Po atėherė pse qani kėshtu?-Sepse nuk mund tė punoj, ishte pėrgjigja ime mė me ngashėrim se mė parė. Sot qesh e qaj kur mė vjen ndėr mend ky. Unė e kapėrceva atė fillim sepse tė gjitha familjet ku punoja mė paguanin rregullisht. Uroj qė edhe njerėz qė nuk janė larguar nga Shqipėria ta kuptojnė mirė ēdo tė afėrm qė jeton nė emigrim. Askush nuk e ka gjetur shtruar, dhe vėrtet tė flitet pėr fillimet e njė emigranti, nuk mjaftojnė disa rreshta, prandaj unė kur ndodh qė preket kjo temė, nuk ndalem.
Mė mirė tė ndalemi me fillimet e tė kalojmė nė ditėt mė tė afėrta qė mė duket se janė mė tė bukura. Si jeni "takuar" me verėn? Si ka lindur pasioni juaj pėr njė pije qė me vete mbart njė kulturė e qė nė Shqipėri ndoshta nuk trajtohet siē e meriton.
Ah, vera!!!! Dashuria ime, pasioni im!! Rruga ime qė kisha kėrkuar aq me dėshpėrim gjatė jetės e qė pėr fat tė mirė mė nė fund e ndesha!! Tė them tė drejtėn i jam mirėnjohėse natyrės pėr kėmbėnguljen qė mė ka dhėnė. Nuk ndenja nė vend numėro. Kisha vendosur qė do dilja nga pastrimet e shtėpive, dhe fillova tė ndjek kurse tė pafund. Njė kushėriri im qė studionte nė atė kohė ne Torino, me thoshte qė njė ditė kur tė duash tė lyesh muret, do ta kesh tė lehtė sepse mund tė vesh kornizat me diplomat e kurseve tė tu. Kishte nga ata qė me qeshnin e mė pyesnin se pėr ēfarė mė duheshin gjithė ato kurse? Pėr pastrimet? I thosha: njė ditė jeta ime do ndryshonte e sikur e dija qė vėrtet kjo ditė do vinte. Kur dilja darkave pėr tė shkuar nėpėr kurse, i kėrkoja falje Giselės qė nuk rrija me tė gjatė darkave, por ajo mė thoshte se bėja mirė, kjo ishte pėr mirėqenien time. Kam qenė me fat me te; dhe tė madh ama!! Duke ndjekur kurset isha nė dijeni tė atyre kurseve qė organizonte Krahina. Kėshtu zbulova njė kurs pėr "Degustazione dei vini". E nisa pėr njė kulturė timen, tė dija mė shumė pėr tė, por zbulova qė e doja, dhe qė do gjeja rrugėn time nėpėrmjet verės. E kėshtu u hodha nė tė gjithė kurset e mundshme qė kishin tė bėnin me verėn. Ėshtė njė botė e magjishme, duhet njė punė e jashtėzakonshme mbas saj pėr tė prezantuar njė gotė verė tė mbushur me aroma te ndryshme. Mė ka pėrkrahur shumė edhe stafi i shoqėrive tė Sommelierve dhe tė Assaggiatorve. Pasi hyn nė atė ambient, rruga ėshtė mė e lehtė. Dhe kėshtu kanė filluar pėr mua udhėtimet jashtė Torinos, duke shėrbyer nė Parma, Monza, Bra, e nė shumė qytete tė tjera. Tanimė mund tė them qė kam njė lidhje tepėr e fortė me verėn sepse ajo, siē thoshte njė enolog 85 vjeēar nė njė konferencė, vera ka shpirt! Ėshtė delikate, tekanjoze, e ėmbėl, transmeton ēfarėdo lloj ndjenje qė ti i pėrcjell. Ėshtė pasqyrimi i shpirtit tė prodhuesit. Kam krijuar bindjen qė verėrat e prodhuesve tė vegjėl janė mė tė pėlqyeshme dhe mė tė mira, se sa verėrat e prodhuesve tė mėdhenj. Tek kėta te fundit, pėrdoret industria, tek tė parėt dashuria.
Me sa di, por ndoshta gaboj, mjedisi juaj pėrbėhet kryesisht nga meshkuj. Si ndiheni juve, grua e pėr mė tepėr e huaj nė njė mjedis tė tillė?
Sigurisht qė ėshtė territor mashkullor, ose mė mirė ka qenė, sepse sė fundmi dhe ata janė dorėzuar me hyrjen e shumė grave nė kėtė mjedis. Edhe pse burrat dominojnė. Kjo ishte e veēanta e vlerėsimit qė mu bė, sepse gratė mungojnė nė shėrbimet si sommelier. Por unė jam e idesė, se njė person mashkull o femėr pa dallim gjinie, derisa do verėn nuk ėshtė e mundur tė mos dojė dhe njerėzit nė pėrgjithėsi, edhe kolegėt natyrisht. Vera ėshtė e vetmja pije qė tė afron, tė bėn mė tė dashur me atė qė ke pranė, tė bėn tė qeshėsh, tė dish tė trajtosh atė qė kė pėrballė, klient apo koleg. Tė zgjidh gjuhėn. Nėse do tė mė duhet tė flas nė shqip pėr verėn , do kėndoja. Ndėrsa italishtja, edhe pa kėnduar, e ledhaton dhe lėvdon sė tepėrmi verėn.
T'ju pyes se ē'kėngė shqiptare do kėndonit pėr tė rrėfyer verėn? Pėr tė krijuar njė ide dhe ne....
Jo, nuk e kisha fjalėn realisht pėr njė kėngė tė caktuar. Herė pas here, kur mė ndodh qė flas pėr verėn nė shqip, kujtoj poezitė e Lasgush Poradecit. Pėr mua vetėm ai dinte t'i kėndonte vashėzės me atė patos. Ishte delikat, dinte tė bėnte krahasime fantastike pėr tė pėrfaqėsuar bukurinė dhe delikatesėn e njė vajze. Ja, kėshtu mendohet vera, nė prodhim apo shėrbim, dhe ajo do jetė zemėrgjerė pėr t'ia pėrcjellė klientit, dashurinė e poezinė tonė. Mė duket se dola nga pyetja, por kėshtu bėhem unė kur flas pėr verėn.
Kam pėrshtypjen se vera ka qenė "shtegu" qė ka lidhur zemrėn tuaj me Torinon. Njė eliksir dashurie mes jush dhe qytetit, e Italisė nė pėrgjithėsi. Gabohem?
Jo, nuk gaboheni. Torino ėshtė njė tjetėr dashuri e imja. E kam thėnė e do e them pėr tėrė jetėn, qė Torino mė ka dhėnė atė qė Tirana nuk do ma jepte kurrė. Nga ta filloj? Nga shkolla e time bije, qė ishte me kohė tė plotė, hante nė mensė e unė nuk paguaja asnjė qindarkė? Apo kurset qė mė dha mundėsinė tė bėja? Tė pafundme, siē e dinė tanimė tė gjithė ata qė mė njohin (qesh). Nuk di si do kisha rezistuar nė Tirane mbasi pronari mureve tė dyqanit qė kisha, e kėrkoi sepse donte ta pėrdorte pėr vete. Nuk kisha jetuar kurrė me njė rrogė tė marrė nga tė tjerėt, nuk isha nė gjendje. Nė ato fillime nė Torino, pėr mua pronari i mureve tė dyqanit nė Tiranė ishte mallkimi im, por mė vonė kuptova qė ai kish qenė bekimi im. Ndoshta duke qenė pas banakut tė dyqanit, duke pirė 4-5 kafe nė ditė tek Lidhja e Shkrimtarėve, mė dukej se bėja njė jetė mė tė mirė se ajo qė mund tė bėnte njė emigrant, pėr kėtė u bėja dhe ulje. Por deri nė atė kohė nuk e kisha kuptuar qė isha njė e burgosur, me tė vetmin ndryshim, qė paguhesha. Nuk kisha mundėsi ecjeje pėrpara nė Tiranė. Nuk pi ujė as shkolla e lartė, qė u kthye nė njė biznes mė vete. Njoh njerėz qė janė diplomuar nė atė kohė duke u paraqitur vetėm nėpėr provime, e ndoshta pėr fatkeqėsinė e ndonjė tjetri qė ka derdhur vėrtet djersė pėr ta marrė atė diplomė, sot punojnė nė poste mė tė larta, thjesht pėr njohje apo lidhje familjare me njėrin apo tjetrin politikan. Ja, prandaj ka lindur ky elizir dashurie mes meje dhe Torinos! Ndoshta jam e paksa e tepruar. Disa ditė mė parė shkrimtarja Elvira Dones bėri njė pyetje nė Facebook: ēfarė ėndėrronim ne shqiptarėt nė kėto momente. Ishin gjithēka, vetėm ėndrra nuk ishin.
Para se tė ndahemi mė lejoni vetėm diēka. Dua t'ju falenderoj qė jeni pranė nesh me artikujt tuaj. Mė besoni, na jepni shpresė, sa herė lexojmė pėr arritjet e bashkatdhetarėve tanė nė Itali. Ėshtė tanimė koha tė dėgjojmė pėr arritjet tona, sepse nuk jemi ata shqiptarė qė na kishin vėnė damkėn nė ato fillime. Jemi tė mirė, me shpirt, mjafton tė duan tė na njohin dhe si vera ne shpėrthejmė me gjithė lulėzimin tone.
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
ca menomale thu ti re ,se un e vuaj sh ftoftin..kur po vjen pranvera thuj
mirembrema dhe ty !
volendo ce la soluzione per riscaldarti....basta un fershellim....pp
come va da lagja jote mi?
Cdo Gje Ne Jete Paguhet , Eshte Thjeshte Ceshtje Kohe . . .
cosa basta re, se nuk e kuptova ???
knej nga lagja ime mire
po atje ke ty ?
Shit, No!....
https://www.behance.net/robberysk1100
Krijoni Kontakt