Tashi, Tunxh, a na thua pakez: Fjala "kaurr" dhe "shka", perdoren si sinonime, nga shqiptaret myslimane te Maqedonise??!
Apo peroret si sinonim i "ortodoksit, pra vlen edhe per greket??!
Kjo eshte shprehje ndoshta qe perdoret nga shtresa e bujkroberve maqedonas, se ne Shqiperi, termi "qafir" perdorej vetem ne kuptimin e ēapkenit!!
Ke thene tre gjera qe bien ne kundershtim me njera tjetren!!E me e keqja eshte se nuk lexon ēka shkruan tjetri, por vazhdon te llomotitesh sipas midese tende!!
Me ēfare "logjike" thua se kur shqiptari mysliman i therret shqiptarit te krishtere "kaurri i kaurrit", na qenka fyerje ne kahje kombetare??!!
Pra, ti nenkupton me kete qe shkruan ate qe thashe me lart, se termat "kaurr" dhe "shka" jane sinonime!!!
Pra sipas kesaj logjikes tende islamike, ai serbi qe eshte mysliman, nuk eshte "shka"??!!
Si ta perserita edhe me siper, kush kakris shume, nuk e ka mendjen te lexoje ate qe shkruajne te tjeret, por si Don Kishoti, vazhdon luften me mullinjte.....ja , plasi mire:
Po,pra, shoku mur, siē ta shpjegova me pare, une qe jam nga Shqiperia e Mesme, deshmoj se kjo fjale nuk perdoret per "shkijet", pasi nuk ka, por per te krishteret, pa dallim kombesie!!
Tregon vetem kaosin qe mbreteron ne mendjet e myslimaneve shqiptare, qe nuk dine se ē'ka nxjerrin nga goja dhe se kush ua ka vene ne goje!!
Ta lan lala kryt prape, Tunxh!!
Ne perditshmerine e shqiptareve nga Shqiperia, fjala "kaurr" perdoret nga myslimanet karshi te krishtereve, me nje grimce perēmimi, ndersa fjala "qafir" perdoret jashte ēdo kuptimi fetar, pra siē e thashe me siper, ne kuptimin e "ēapkenit", "kusarit", "grabitqarit", "te shkathtit", "dinakut", etj...
Nga ku nxjerrim dy perfundime domethenese:
1) shqiptaret myslimane perdorin ndaj shqiptareve te krishtere, te njejtin emertim qe perdornin turqit ndaj joturqve evropiane!! A thua se ndjehen turq??! Apo padija eshte thelluar aq shume saqe nuk jane te afte te bejne dallimin??!
2) shqiptaret myslimane(gjithmone ata te Shqiperise), perdorin fjalen fetare "qafir" ne te gjitha kuptimet perveē kuptimit burimor, tregues ky per "myslimanizmin" tejet siperfaqesor qe mbreteron nder ta!!(kuptohet, perjashtuar te infektuarit neper shkollat harape)!!
Aha, per "kaurret" e kishe fjalen ti, a??! Hiē une, thashe se po flisnim per "kaurret"!! Ta lan lala kryt prape:
1) sipas Nuh Tunxhit, "kaurret" jane sllavet ortodokse, pasi ata myslimane jane vellezer, pardon, "kaurret" jane shkijet, por ata myslimane nuk jane shkije!!
" sipas turqve, jane joturqit e joharapet!!
3) sipas shqiptareve te Shqiperise, jane te krishteret ne pergjithesi, atavizem i bashkejeteses me turqit ky perdorim dhe pjese e atij turpit te madh qe hane me buke neper xhamite me emra turqish!!
4) sipas simphony-se jane maqedonasit dhe une jam i sigurt se asaj as qe i shkon neper mend ta perdore ndaj nje shqiptari!!
Tunxh, une te ftova te lexosh postimin hapes te kesaj teme, e ti vazhdon kakarisjen....ja ku po ta sjell prape:
Plasi syte Tunxh, lexņ, se e ke edhe me Kuran!!
A foli gje per serbet spo maqedonasit kjo forumistja me nofken eda??!
E, mbi te gjitha, cila eshte teza jote mbi pyetjen qe ben zonja eda??!!
Une dhashe mendimin tim, ndersa ti akoma jo......je kapur vetem me mendimin tim, pa thene asgje me shume nga ē'kam thene une e mandej edhe krekosesh .....ahahhahahahahah...Tunxh, po plasa tuj ta lą kryt...a thua po m'shkon uji kot, a??!
Ne fakt, simphonya, eshte me afer meje ne mendim e atdhedashuri!!

Krijoni Kontakt