Close
Faqja 4 prej 29 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 281
    Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Po,pra, shoku mur...
    ....Nuh Muri
    Me shume se muri...shkemb,gje nuk i hy ne koke vetem peshtjellon gjerat....

Tani seriozisht: Nga vizitat sporadike ne vendlindjen time(KU.) kam hetuar kete : kaur = shka,shkavell.(Maqedonasit,Serbet)
    Por, ky term perdoret edhe per te krishteret si mosbesimtare me konatacion te forte fyes...kjo krahine eshte e paster me shqiptar musliman dhe ky term ju drejtohet vetem ortodokseve sllav ...
    Por ti kishin prane shqiptaret e krishter,nuk do ndoja doren ne zjarr qe nje pjese e kesaj popullate ti thonin edhe atyre-Kaur (supozim).

"O kaur,pse nuk vjen ne xhami" !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 18-02-2012 mė 20:38
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Dakord me paragrafin e pare. Sa per te dytin nuk e di ku e ke nxjerre ate perkufizim.
    Fjala ne kuptimin paresor perdorej per te pershkruar ata qe nuk jane turq. Njesoj si spanjollet apo portugezet perdornin fjalen "gringo" dmth. Pra "i huaj". Ky eshte kuptimi paresor i fjales dhe pike.

Njekohesisht, meqe ne ate kohe te mos ishe osmanlli/turk nenkuptonte qe ishe dru i shtrember, perdorej per te deftuar ata qe nuk ishin te fese se pejgamberit.
    Pra lindja e larget, kineze, japoneze etj quheshin "gavur". Shkurt jo myslyament konsideroheshin te tille.
    Termi perdoret me perbuzje natyrisht, por nuk ka pse te jete ofendues, pesa kohe kuptimi i tij i vertete eshte "person jo-turk, jo-musliman".
    Kaq!
    Natyrisht, ngase rreth nga KUFR, pra terminologji drejtperdrejt kuranore, ne viset e ndryshme te botes i ka mare attributet e veta rajonale !!!

Sa i perket vendit tone, termi perdoret per slavet orthodoks pa preteks ofendues. Assesi per shqiptaret e krishtere (llatin) ose ata orthodoks (sic e ceka me heret, ne i quajm "shqiptaret e rekes" apo "te malesise" ata orthodoks qe jetojn ne rrethin e gostivarit/mavroves). Fjala KAURR si ne kosove, si ne maqedoni eshte ekskluzivikisht per te emeruar shkijet (ne rastin tone, maqedonasit, serbet, bugaret me fee orthodokse !!!!!).

flm
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    S'ka asgje ofenduese.

Gjat perandoris otomane, katoliket jan njohur si Kaurr, ortodokset si Grek dhe muslimanet si Turq.
    Sot nuk peredoren me keto terme fetare, pasi termi Shqiptar, i unifikon 3 besimėt fetare.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Tashi, Tunxh, a na thua pakez: Fjala "kaurr" dhe "shka", perdoren si sinonime, nga shqiptaret myslimane te Maqedonise??!
    Apo peroret si sinonim i "ortodoksit, pra vlen edhe per greket??!
    Kjo eshte shprehje ndoshta qe perdoret nga shtresa e bujkroberve maqedonas, se ne Shqiperi, termi "qafir" perdorej vetem ne kuptimin e ēapkenit!!

Ke thene tre gjera qe bien ne kundershtim me njera tjetren!!E me e keqja eshte se nuk lexon ēka shkruan tjetri, por vazhdon te llomotitesh sipas midese tende!!
    Me ēfare "logjike" thua se kur shqiptari mysliman i therret shqiptarit te krishtere "kaurri i kaurrit", na qenka fyerje ne kahje kombetare??!!
    Pra, ti nenkupton me kete qe shkruan ate qe thashe me lart, se termat "kaurr" dhe "shka" jane sinonime!!!
    Pra sipas kesaj logjikes tende islamike, ai serbi qe eshte mysliman, nuk eshte "shka"??!!
    Si ta perserita edhe me siper, kush kakris shume, nuk e ka mendjen te lexoje ate qe shkruajne te tjeret, por si Don Kishoti, vazhdon luften me mullinjte.....ja , plasi mire: Po,pra, shoku mur, siē ta shpjegova me pare, une qe jam nga Shqiperia e Mesme, deshmoj se kjo fjale nuk perdoret per "shkijet", pasi nuk ka, por per te krishteret, pa dallim kombesie!!
    Tregon vetem kaosin qe mbreteron ne mendjet e myslimaneve shqiptare, qe nuk dine se ē'ka nxjerrin nga goja dhe se kush ua ka vene ne goje!!
    Ta lan lala kryt prape, Tunxh!!
    Ne perditshmerine e shqiptareve nga Shqiperia, fjala "kaurr" perdoret nga myslimanet karshi te krishtereve, me nje grimce perēmimi, ndersa fjala "qafir" perdoret jashte ēdo kuptimi fetar, pra siē e thashe me siper, ne kuptimin e "ēapkenit", "kusarit", "grabitqarit", "te shkathtit", "dinakut", etj...
    Nga ku nxjerrim dy perfundime domethenese:
    1) shqiptaret myslimane perdorin ndaj shqiptareve te krishtere, te njejtin emertim qe perdornin turqit ndaj joturqve evropiane!! A thua se ndjehen turq??! Apo padija eshte thelluar aq shume saqe nuk jane te afte te bejne dallimin??!
    2) shqiptaret myslimane(gjithmone ata te Shqiperise), perdorin fjalen fetare "qafir" ne te gjitha kuptimet perveē kuptimit burimor, tregues ky per "myslimanizmin" tejet siperfaqesor qe mbreteron nder ta!!(kuptohet, perjashtuar te infektuarit neper shkollat harape)!!

Aha, per "kaurret" e kishe fjalen ti, a??! Hiē une, thashe se po flisnim per "kaurret"!! Ta lan lala kryt prape:

1) sipas Nuh Tunxhit, "kaurret" jane sllavet ortodokse, pasi ata myslimane jane vellezer, pardon, "kaurret" jane shkijet, por ata myslimane nuk jane shkije!!
    " sipas turqve, jane joturqit e joharapet!!
    3) sipas shqiptareve te Shqiperise, jane te krishteret ne pergjithesi, atavizem i bashkejeteses me turqit ky perdorim dhe pjese e atij turpit te madh qe hane me buke neper xhamite me emra turqish!!
    4) sipas simphony-se jane maqedonasit dhe une jam i sigurt se asaj as qe i shkon neper mend ta perdore ndaj nje shqiptari!!
    Tunxh, une te ftova te lexosh postimin hapes te kesaj teme, e ti vazhdon kakarisjen....ja ku po ta sjell prape:

Plasi syte Tunxh, lexņ, se e ke edhe me Kuran!!
    A foli gje per serbet spo maqedonasit kjo forumistja me nofken eda??!
    E, mbi te gjitha, cila eshte teza jote mbi pyetjen qe ben zonja eda??!!
    Une dhashe mendimin tim, ndersa ti akoma jo......je kapur vetem me mendimin tim, pa thene asgje me shume nga ē'kam thene une e mandej edhe krekosesh .....ahahhahahahahah...Tunxh, po plasa tuj ta lą kryt...a thua po m'shkon uji kot, a??!
    Ne fakt, simphonya, eshte me afer meje ne mendim e atdhedashuri!!
    jar jarani,

.....e dim ne te gjithe problemin tend me cdo element "islam" !!!

Une te dhash realitetin mbi shqiptaret e ish jugosllavies, qe perbejn GJYSMEN e shqiptarise....mbetet qe nje njeri objektiv nga shqiperia (jo ti, ngase e dijm se ku te ngux hujni kur eshte ne fjale cdo gje islame) te konfirmoje ose "plotesoje" perditshmerine e shqiptareve te ish jugoslavise me ate te shqiperise !!!

Shkurt dhe qarte (edhe pse je larg me kuptimin e gjere te temes):

KAUR - emertim per sllavet orthodoks (mbetet hapur akoma, a emerohen ne shqiperi grekerit orthodoks nga shqiptaret keshtu ???, se shqiptari e thirr shqiptarin KAURR, kjo ka te beje me momente, nuk eshte synonym, edhe nena femijen e vet e thirr kajher o KAURR, kur nuk e ndegjon !!!)

QAFIR - fyerje fetare, QAFIR eshte nje njeri qe del nga imani, nje pijan eshte ne momentin e dehjes QAFIR !!!, sipas shkollareve, nese nje pijan e kap vdekja, ai vdes sipas doktrines si "jobesimtare" !!!

Qe te dy termet, ne perditshmeri, sipas motivacionit e rastit, marin boja te ndryshme. Prandaj ti nuk kupton, sepse je duke derdellit mbi bojen e perditshme o jarani jem !!!

Per "sllavet" musliman, shqiptaret kane emertime te posacme, edhe kete ta thash, ne kosove i quajn GORAN, ne maqedoni i quajm TORBESH, e si duket ngadale edhe termi SANXHAKLI do te mar nje attribut te tille, ngase edhe vet serbet orthodoks, muslimanet e tyre nuk i quajn serb !!!

Termi KAURR pas nje perdorimi 600 vjecare, eshte bere sinonym per sllavet orthodoks dhe eshte ekuivalent me termin SHKA.....si njeri, si tjetri, jane emertime te posacme per popullin e sllaveve orthodoks....

Per inkompetencen dhe talibanizmin tend primitiv nuk kane faj forumistet !!! pra, mos the karthija pa lidhje, se nuk eshte as vendi e as momenti !!!, pra, tash jam une kurioz, dhe deshiroj nga forumistet e shqiperise, te na sqarojm, se

A ESHTE EMERTIMI "KAURR", NE PERDITSHMERINE E JUAJ NJE SINONYM QE I EMERTON SHQIPTARET JOMUSLIMAN, APO ESHTE VETEM NJE FYERJE RASTI !!!

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    ....Nuh Muri
    Me shume se muri...shkemb,gje nuk i hy ne koke vetem peshtjellon gjerat....

Tani seriozisht: Nga vizitat sporadike ne vendlindjen time(KU.) kam hetuar kete : kaur = shka,shkavell.(Maqedonasit,Serbet)
    Por, ky term perdoret edhe per te krishteret si mosbesimtare me konatacion te forte fyes...kjo krahine eshte e paster me shqiptar musliman dhe ky term ju drejtohet vetem ortodokseve sllav ...
    Por ti kishin prane shqiptaret e krishter,nuk do ndoja doren ne zjarr qe nje pjese e kesaj popullate ti thonin edhe atyre-Kaur (supozim).
    "O kaur,pse nuk vjen ne xhami" !
    O rolush,

...a nuk e sterhollum bukur e gjate kete ???, nuk ka nevoje per supozime, kur e din se katholikeve ju kemi than "llatina".....KAURR eshte term i rri qe ka ardhe me osmanlijt.....kurse katholicizmi dhe orthodoksia kane qene prezente ne perditshmerine shqiptare......me konvertimin ne musliman fillon dallimi mes shqiptareve dhe shkijeve, jo vetem ai fetare, por edhe kombetare (ngase me gjuhe kemi qen te dalluar, ne shqiptare, ata shkije, disa bile edhe termin shka e barazojn me termin kuranor SHAKIJE, nese konfirmohet, do te ish term paraotoman), dhe me kete, edhe perdorimi i termit KAURR karshi "jomuslimaneve"......me siguri se edhe ata shqiptare qe kane mbetur nen kishen sllave jane thirrur KAURR !!!, shqiptaret orthodoks jane assimiluar, dhe sot ka mbet termi si sinonym per "shkijet".....qe edhe vet e konfirmon......

Shoku jot me doemos kembengul qe termit "kaurr" ti jap boje absolut fyese (fyes eshte vetem ne raste te motivuara), dhe, qe eshte me e rrendesishme, FETARE....ngase perdnryshe nuk ka asrye te mbetet "kaurr", duhet prap te behet musliman.....e kur te behet musliman, do ti ndodh problemi qe e gjeti edhe mark muharemin !!!...dileme e madhe....

tungi
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    jar jarani,

.....e dim ne te gjithe problemin tend me cdo element "islam" !!!

Une te dhash realitetin mbi shqiptaret e ish jugosllavies, qe perbejn GJYSMEN e shqiptarise....mbetet qe nje njeri objektiv nga shqiperia (jo ti, ngase e dijm se ku te ngux hujni kur eshte ne fjale cdo gje islame) te konfirmoje ose "plotesoje" perditshmerine e shqiptareve te ish jugoslavise me ate te shqiperise !!!
    O nuh Tunxhi, pa hapesi i temes e kishte fjalen per serbet apo per shqiptaret e krishtere??!

Shkurt dhe qarte (edhe pse je larg me kuptimin e gjere te temes):

KAUR - emertim per sllavet orthodoks....
    Pra, Tunxh efendi, a do te ishte fyerje per nje shqiptar te krishtere qe te therritej nga nje shqiptar i ish-Jogusllavise me te njejtin emertim qe perdorin per serbet??!
    Ky eshte thelbi i kakarisjes tende!!
    edhe nena femijen e vet e thirr kajher o KAURR, kur nuk e ndegjon !!!)
    ...pra, e therret "kaurr" me embesi, eh Tunxh??!Se "kaurr eshte fjale e embel ne leksikun islam.....a na e shpjegon dot, efendi?!
    Qe te dy termet, ne perditshmeri, sipas motivacionit e rastit, marin boja te ndryshme. Prandaj ti nuk kupton, sepse je duke derdellit mbi bojen e perditshme o jarani jem !!!
    O tunxhi i lales, qe ku po ta laj prape kryt:
    1) tema flet per fjalen "kaurr" dhe jo per fjalen "qafir"
    2) pajtohemi se fjala "kaurr" perdorej nga turqit per jomyslimanet
    3) ti vete thua se sot, nder shqiptart e ish-Jogusllavise, perdoret si sinonim i fjales "shka"
    4) thua se edhe nena kur merzitet me femine e vet(nena myslimane), i therret "kaurr" per ta qortuar
    ....e pastaj, na vjen me tezen se perdorimi i kesaj fjale ndaj nje shqiptari te krishtere nuk na qenka fyerje!!!
    Logjike islame kjo, Tunxh?!
    Per "sllavet" musliman, shqiptaret kane emertime te posacme, edhe kete ta thash, ne kosove i quajn GORAN, ne maqedoni i quajm TORBESH, e si duket ngadale edhe termi SANXHAKLI do te mar nje attribut te tille, ngase edhe vet serbet orthodoks, muslimanet e tyre nuk i quajn serb !!!
    Per ju myslimat shqiptare, serbet myslima, nuk jane shkije, Tunxh?! E, si i quajne serbet, bashkekombasit e tyre myslimane?!
    Termi KAURR pas nje perdorimi 600 vjecare, eshte bere sinonym per sllavet orthodoks dhe eshte ekuivalent me termin SHKA.....si njeri, si tjetri, jane emertime te posacme per popullin e sllaveve orthodoks....
    E pra, Tunxh, ēka deshem te provonim.....perdorimi i ketij termi ndaj nje shqiptari te krishtere, eshte fyerje! Pikerisht kete kerkon tema!!
    Per inkompetencen dhe talibanizmin tend primitiv nuk kane faj forumistet !!! pra, mos the karthija pa lidhje, se nuk eshte as vendi e as momenti !!!,
    ...ahahahhaaha.....inkompetencen time???...po ti sikur arrite pikerisht ne perfundimin tim, mer islamik i "menēur"......ahahahahhahahhh....talibanizmin tim primitiv....ahahahhahaah....o Tunxh, po ti sikur je vella me talibanet, mer jahu, nga na e nxorre si fyerje tashi......epo ē'iu ben Islami juve mer jahu, toēa fare...!
    [QUOTE] pra, tash jam une kurioz, dhe deshiroj nga forumistet e shqiperise, te na sqarojm, se

A ESHTE EMERTIMI "KAURR", NE PERDITSHMERINE E JUAJ NJE SINONYM QE I EMERTON SHQIPTARET JOMUSLIMAN, APO ESHTE VETEM NJE FYERJE RASTI !!!
    O Tunxhi i lales me "logjike " islame, meqe s'ia arrin te kuptosh ate qe shkruan vete, ne te dyja rastet eshte fyerje!!
    Ne rastine pare perdoret nje term turk qe ka marre ngjyra kombetare duke u bere sinonim i sllaveve ndaj nje Shqiptari!
    Ne rastin e dyte, e thua edhe vete qe eshte nje fyerje, sado e rastit qofte!!

Te ta laj akoma kryt, Tunxh myslimani?!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    O nuh Tunxhi, pa hapesi i temes e kishte fjalen per serbet apo per shqiptaret e krishtere??!

Pra, Tunxh efendi, a do te ishte fyerje per nje shqiptar te krishtere qe te therritej nga nje shqiptar i ish-Jogusllavise me te njejtin emertim qe perdorin per serbet??!
    Ky eshte thelbi i kakarisjes tende!!
    ...pra, e therret "kaurr" me embesi, eh Tunxh??!Se "kaurr eshte fjale e embel ne leksikun islam.....a na e shpjegon dot, efendi?!
    O tunxhi i lales, qe ku po ta laj prape kryt:
    1) tema flet per fjalen "kaurr" dhe jo per fjalen "qafir"
    2) pajtohemi se fjala "kaurr" perdorej nga turqit per jomyslimanet
    3) ti vete thua se sot, nder shqiptart e ish-Jogusllavise, perdoret si sinonim i fjales "shka"
    4) thua se edhe nena kur merzitet me femine e vet(nena myslimane), i therret "kaurr" per ta qortuar
    ....e pastaj, na vjen me tezen se perdorimi i kesaj fjale ndaj nje shqiptari te krishtere nuk na qenka fyerje!!!
    Logjike islame kjo, Tunxh?!
    Per ju myslimat shqiptare, serbet myslima, nuk jane shkije, Tunxh?! E, si i quajne serbet, bashkekombasit e tyre myslimane?!
    E pra, Tunxh, ēka deshem te provonim.....perdorimi i ketij termi ndaj nje shqiptari te krishtere, eshte fyerje! Pikerisht kete kerkon tema!!
    ...ahahahhaaha.....inkompetencen time???...po ti sikur arrite pikerisht ne perfundimin tim, mer islamik i "menēur"......ahahahahhahahhh....talibanizmin tim primitiv....ahahahhahaah....o Tunxh, po ti sikur je vella me talibanet, mer jahu, nga na e nxorre si fyerje tashi......epo ē'iu ben Islami juve mer jahu, toēa fare...!
    pra, tash jam une kurioz, dhe deshiroj nga forumistet e shqiperise, te na sqarojm, se

O Tunxhi i lales me "logjike " islame, meqe s'ia arrin te kuptosh ate qe shkruan vete, ne te dyja rastet eshte fyerje!!
    Ne rastine pare perdoret nje term turk qe ka marre ngjyra kombetare duke u bere sinonim i sllaveve ndaj nje Shqiptari!
    Ne rastin e dyte, e thua edhe vete qe eshte nje fyerje, sado e rastit qofte!!

Te ta laj akoma kryt, Tunxh myslimani?!
    o jari,

hajt ta leme me kaq, se do ta besh lamsh punen si cdo pune tjeter qe e nis dhe e ben cull, ku nuk i permbahesh essences, por i cet bishta punes.....Une ta kam plotesuar shkrimin !!!; kjo ish replika e pare e imja !!!

Hapesi i temes parashtroj pyetjen duke u bazuar ne perditshmerine e saj/tij, se termi KAURR per te nuk ka pat karakter "ofendues"....kete ta deshmoj rradhazi, edhe e "symphony", edhe "rolandi", edhe "force intruder"....

Une i dhash koses pak me gjere, duke e arsyetuar termin KAURR.......mos cit bishta tjere, se nuk eshte fjala tek ato bishta qe ti i ke ndermend !!!

Mbetet pra hapur puna, se ne shqiperi, KUSH JANE KAURRET ???....a eshte termi KAURR vetem ofendim rasti, apo eshte edhe emer TIPIK perdorimi i te cilit automatikisht nderlidhet me "shqiptaret katholik", apo "shqiptaret orthodoks", apo me "greket orthodoks".....edhe kete, duke i OFENDUAR ATA me kete emer.....

Gjith meselja lidhet rreth pyetjes, termi KAURR, a eshte "ofendues", apo eshte thjesht nje term, i cili specifikon nje "grup" njerezish....pikerisht, nje sinonym....une them, dhe rreth kesaj i kam koncentruar gjithe shkrimet, se eshte sinonym, i cili se paku ne tokat shqiptare te ish joguslavise, qendron per popullaten orthodokse sllave...ekskluzivikisht per ta.....dhe kur perdoret nder muslimanet, atehere mer karakter ofendues, por me motivin, se KAURRI eshte shka, e jo "i krishtere qe i urren muslimanet"....kete desha te dalloj.....nese shqiptari musliman ofendon me motive fetare, atehere thot "QAFIR"....

Natyrisht, kur shqiptari e quan shqiptarin "kaurr" apo "qafir", e ofendon, nuk ka rrendesi se cfare domethenje te thelle ka tash termi ne pergjithesi......por nuk eshte keq me e dijt, se me "kaurr" ne fakt e quan "shka", e me qafir e quan "jobesimtare"......edhe pse rrenja eshte ne te dy rastet e njejte "JOBESIMTARE".....por attributet brenda kohes i kane dhene domethenjet e permendura....

Shpresoj se isha i qarte !!! (edhe njehere, replika ime nuk kish te beje me pergjigjen e drejtperdrejte ndaj hapesit te temes, por ish nje plotesim i replikes sate !!!)

Tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ...Une ta kam plotesuar shkrimin !!!; kjo ish replika e pare e imja !!!
    ..ja se ē'kishe shkruajtur ne postimin tend te pare:
    ....jar, thuaje te verteten te plote !!!
    .....................

Termi KAUR eshte perdorur dhe perdoret EKSKLUZIVIKISHT per "shkijet", per "shqehet" pra, per sllavet
    ................
    Hapesi i temes parashtroj pyetjen duke u bazuar ne perditshmerine e saj/tij, se termi KAURR per te nuk ka pat karakter "ofendues"....kete ta deshmoj rradhazi, edhe e "symphony", edhe "rolandi", edhe "force intruder"....
    Hapesi i temes nuk foli per sllave apo per gorane, por per te krishteret shqiptare dhe, siē pohuan Dreri, Brunetee,Mina,javan, qeveriablu e Landi,eshte fyese per per te krishteret shqiptare!!
    Edhe duke u nisur nga deshmite e symphony-se apo te tuat, se fjala "kaurr" perdoret vetem per sllavet(e ne kete rast duhet te ishin kaurre edhe goranet!!), prapeseprape mbetet fyese, madje akoma me shume!!Pike!
    Natyrisht, kur shqiptari e quan shqiptarin "kaurr" apo "qafir", e ofendon, nuk ka rrendesi se cfare domethenje te thelle ka tash termi ne pergjithesi......
    E pra, shyqyr qe e qite prej goje....kete pra kerkonte hapesi i temes e per kete jam tuj t'lą kryt pa pushim!!
    Fjala "kaurr" eshte fyese per nje Shqiptar te krishtere!!
    o jari,

hajt ta leme me kaq, se do ta besh lamsh punen si cdo pune tjeter qe e nis dhe e ben cull, ku nuk i permbahesh essences, por i cet bishta punes............. (edhe njehere, replika ime nuk kish te beje me pergjigjen e drejtperdrejte ndaj hapesit te temes, por ish nje plotesim i replikes sate !!!)
    ...e pastaj jam une ai qe i qes bishta temes??!! Logjike islame e kulluar kjo......eh, Tunxh?!
    Jarigas

Gjurmė nė Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anėtarėsuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Nė luginėn e dashurisė.
    Postime
    2,622
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa
    Tek populli yne, sidomos tek ajo pjese qe jeton me "shkijet", termi KAURR ne relacion me ta NUK KA ATTRIBUTE NEGATIVE !!!, KAUR eshte thjesht shkau, ja edhe forumisti symphony ku ta vertetoj per rrethin e struges !!!
    Asgjė nuk vėrtetova, nuk jam e sigurtė nėse kjo shprehje ka tė bėjė me shfryrjen e mllefit kundrejt tyre apo thjesht ka tė bėjė feja nė mes. Do tė doja tė ishte e para sepse duke u bazuar mbi tė parėn u jam drejtuar me kėtė shprehje atyre.

Citim Postuar mė parė nga jarigas
    sipas simphony-se jane maqedonasit dhe une jam i sigurt se asaj as qe i shkon neper mend ta perdore ndaj nje shqiptari!!
    Kjo as qė diskutohet!
    Ne fakt, simphonya, eshte me afer meje ne mendim e atdhedashuri!!:P
    Mos e nxirr gjuhėn, kur ta thuash edhe njėherė kėtė fjali! -)

Hapesi i temes nuk foli per sllave apo per gorane, por per te krishteret shqiptare dhe, siē pohuan Dreri, Brunetee,Mina,javan, qeveriablu e Landi,eshte fyese per per te krishteret shqiptare!!
    Kaurrėt, fjalė fyese? -Pyet tema.
    Fyese, e ofenduese, kujtdo qė i drejtohet kjo fjalė.
    Love has no limits

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga symphony Lexo Postimin
    Kjo as qė diskutohet!
    As qe guxoj ta ve ne dyshim, e dashur symphony!
    Mos e nxirr gjuhėn, kur ta thuash edhe njėherė kėtė fjali! -)
    Gjuha ishte per Nuh Tunxhin e kurrsesi per ty!
    Jarigas

Faqja 4 prej 29 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •