Close
Faqja 11 prej 29 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 286
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga nitro Lexo Postimin
    FAIK KONICA : PO TE MOS ISHTE ISLAMI SHQIPTARET DO ISHIN ME SHUME NE NUMER POR JO SHQIPTARE!
    Cudi ,ku po i gjeni keto thenje ,ai vet kishte ndrruar fe!!!

Ku u konvertua nė besimin e krishterė katolik me emrin Faik Domenik Konica. Kjo ngjarje ndodhi nė verėn e vitit 1895, kur ai sapo kishte mbaruar studimet e larta nė Dizhon (Dijon) tė Francės pėr Gjuhėsi Romane dhe Filozofi. Pagėzimin e Faik Konicės me emrin Domenik e dėshmojnė edhe disa letra tė viteve 1895-‘97 dėrguar shqiptarėve tė Bukureshtit, ku ai ka firmosur me emrin e ri Faik Domenik Konica

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-10-2009
    Postime
    178

Wink E ku ka me bukur me degju e me ju bind Zotit...

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Cudi ,ku po i gjeni keto thenje ,ai vet kishte ndrruar fe!!!

Ku u konvertua nė besimin e krishterė katolik me emrin Faik Domenik Konica. Kjo ngjarje ndodhi nė verėn e vitit 1895, kur ai sapo kishte mbaruar studimet e larta nė Dizhon (Dijon) tė Francės pėr Gjuhėsi Romane dhe Filozofi. Pagėzimin e Faik Konicės me emrin Domenik e dėshmojnė edhe disa letra tė viteve 1895-‘97 dėrguar shqiptarėve tė Bukureshtit, ku ai ka firmosur me emrin e ri Faik Domenik Konica
    po ketu qendron e bukura se ka pak qe deshmojne te verteten per hir te se vertetes historike duke dale edhe kundra egos packa se cfare emri qe deshiroi ai te merrte se perndryshe do kishte thene psh "po te mos ishte vatikani sdo ishim shqiptare"
    them se e kape thelbin
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nitro : 04-01-2012 mė 10:32

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Me gjith respektin qe kom per besimet, nė kte tem nuk do deshiroja te i ngatrroni gjerat .Dikujt edhe nji pershendetje i duhet te ngatrroj me besimin (religjionin )..andaj,mundsisht, ju lutem permbajuni temes.Une kom dy kemb,dy duar,dy sy, dhe dua te kem dy fe,dy besime,kjo esht zgjedhja ime ...Njeren besim e kom per Te vertetin Allahun Dhe tjetra per shqiptarin.Dua(deshiroj) te jetoj ne paq me Allahun.. dhe ne dashuri,harmoni ,fqinjesi te mir me ate qe ka si fe shqiptarin.
    Shumė shqiptarve, po te pyten disa mendje.. as ndaj femiut njeriu sguxo te shprehu dashurin si bie fjala shpirti im ,zemra ime,jeta ime etj.

te pyseshin ca marifetgjinj do na urdhnonin vetem Allah te bertisnim rrugve e ne fakt harrojn se ata per ate pune marin lek.

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    Me gjith respektin qe kom per besimet, nė kte tem nuk do deshiroja te i ngatrroni gjerat .Dikujt edhe nji pershendetje i duhet te ngatrroj me besimin (religjionin )..andaj,mundsisht, ju lutem permbajuni temes.Une kom dy kemb,dy duar,dy sy, dhe dua te kem dy fe,dy besime,kjo esht zgjedhja ime ...Njeren besim e kom per Te vertetin Allahun Dhe tjetra per shqiptarin.Dua(deshiroj) te jetoj ne paq me Allahun.. dhe ne dashuri,harmoni ,fqinjesi te mir me ate qe ka si fe shqiptarin.
    Shumė shqiptarve, po te pyten disa mendje.. as ndaj femiut njeriu sguxo te shprehu dashurin si bie fjala shpirti im ,zemra ime,jeta ime etj.

te pyseshin ca marifetgjinj do na urdhnonin vetem Allah te bertisnim rrugve e ne fakt harrojn se ata per ate pune marin lek.
    Oj ganimet, me gjithe respektin qe kam per juve, JU JENI AJO qe i keni ngaterruar gjerat ne momentin kur perkatesine kombetare e quani FE apo RELIGJION...

Ka dallim mes ketyre dyjave, andaj ti mos i ngaterro keto ceshtje...

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Oj ganimet, me gjithe respektin qe kam per juve, JU JENI AJO qe i keni ngaterruar gjerat ne momentin kur perkatesine kombetare e quani FE apo RELIGJION...

Ka dallim mes ketyre dyjave, andaj ti mos i ngaterro keto ceshtje...
    Ndersa ti ngaterron fene me Allahun!! A jane e njejta gje??!!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464
    Ligjerim per njerez:

Shqiptarija=Vendet ARBERORE+Arbereshet qe i mergoj dhunshem osmanija.
    Shqiptarija=Aleksandri i Madh,Konstandini,Flori Dhe Lauri,shenjterit e par te Krishtere nga bota Arberore dolen(ekzekutuar nga Romaket),Gjon Mazreku,Gjon Buzuku,Frang Bardhi,Pal Engjelli,Pali I hasit,Ndre Bogdani(shkroj dhe ma gjakun e TIJ edhe e mbrojti GJUHEN ARBERORE,Pjeter Bogdani,GJERGJ KASTRIOTI,GJERRGJ ARIANITI,LEKE DUKAGJINI,GJON BRUNI(botues i vepres ARBERORE MESHARI TE GJON BUZUKUT,per kete ngjarje te DRITES ne TOKEN TONE osmanet e vrane dhe e koken ja kishin vnuar ne hu),Tanush Topija,Leke Zaharija,Pjeter Spani,Mojsi Golemi,Gjon Nikoll Kazazi,Pjeter Zarishi,Onufri,David Selenica,Zef Serembe,Gavrill Dara,Jeronim De Rada,Zef Skiroj,Asdreni,Qajupi,Viqilhargji,Kristoforidhi(ba baj I gjuhes Arberore),Mjeda,Arbereshi De Martino,Homeri ARBEROR i madhi FISHTA,Nikoll Kaqorri,Luigj GURAKUQI,DEDE GJON LULI(djali i TIJ nen udheheqjen e te Atit DEDE,ne malesine e Madhe ngriti flamurin e Kstrioteve,me kete rast edhe ka rene heroikisht),Mehme Shpendi,Kapedanet e Mirdites,Migjeni,NENA TEREZE,IBRAHIM RUGOVA ISMAEL KADARE,etj e tj pambarim,qe punuan,frumuan,dhe gjakuan per TOKEN MEME ARBERORE.....Ky eshte besimi im,per keta njerez te medhenj te DHEUT TIM krenohem,sepse per mua dhe per njerezit e vertete ARBEROR keta jane DRITA E DHEUT TONE,DRITERON PAMBARIMSHEM.....Per juve DIELLI1.....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    dielli 1! dhe shif apsurditetin ton si komb ..kure nga kto besime qe aq shum krenohemi me to dolen mizor po nga ato besime tu presin kokat atdhetarva tane.Une mundohem ,juve.. dhe shum nga antaret e fsh., mundohen tua sqarojm "fetarve" se e kemi kuptuar" lojen" tuaj prandaj i duam ata njerz (herojt kombetar) se ju i vrat ata vetem se ishin atdhetar,i helmuat se deshironin shkolla shqipe kur per vete kishit hapur edhe univerzitete.

Ato besime i vran i urryen siq e ceke me lart ,kshtu c'pse mos te mos i kujtoi,t mos u kendoi ose edhe vajtoi ..mbase ket nuk e bejn besimet tjera detyrymisht duhet tu kendoi,ti bekoi,ti mbaj te gjall ,kush tjeter veq shqiptaria.
    respekt i nderuar ..te lumt pena.

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Citim Postuar mė parė nga aadili Lexo Postimin
    E nderuara Ganimet.

Une te respektoj pėr ate qė ke shkruar me siper.
    Patjetėr qė jemi te urdheruar qė tė sillemi mire dhe te respektojm njeri tjetrin.
    Skam asgje kunder besimeve tjera por as kundra atyre qė nuk besojn nė zot.
    Sikur te ishin te gjith njerzit sikur ti, ose se paku te shkruajn si ti, duke mos ofenduar njeri tjetrin bota do te dukej ndryshe.
    E dua kombin tim pa dallim se kuj feje i perkasin se pėrndryshe do tė isha i marrė ta mohoja identitetin tim.

E vetmja gje qė nuk jam dakort eshte se: Feja e shqipetarit eshte shqiptarija.
    Kete fe as kush ne bote nuk e njeh.
    Ti, vet shkruan se kemi tre fe ne anen tjeter shkruan se feja e shqipetarit eshte shqiptarija!.
    Tė lutem ma spjego pak qe ta kuptoj edhe une.

Klm
    --Po! feja e shqiptarit eshte shqiptaria, dhe te shtoj se tek cdo fe qe shtrihet sot ne trojet shqiptare NUK KA ASGJE SHQIPTARE: qe nga zanafilla,tradita,personifikimi si komb ne fe perfshire "librat e shenjte"...asgje shqiptare( ka per latinet,arabet dhe jahudinjte- permenden me emer dhe mbiemer se vete jane cpikesit e fese dhe zotit)
    -Ndersa per pjesen e dyte: me rendesi eshte te njohish vetveten qe te te njohe bota...dhe nuk duhet te besh cdo gje qe ben bota.
    Shumica ne bote dje,sot dhe neser(paragjykoj);ishin ,jane dhe do te jene kategori injorante. Ata qe e perdoren trurin ishin,jane dhe do te jene (sa keq) pakice, pasi me kollaj eshte te thuash se "cdo gje e di zoti" se sa te ulesh dhe te shpenzosh kohe studimi per ta mesuar.
    Advokatet me te medhenje dhe me fanatik te fese ketu ne Forum dhe pergjithsisht ne jete jane ata qe nuk e kane lexuar as Biblen dhe as Kuranin( dy nga librat e"shenjte" me autoresi njeriun)...

Duaje,vleresoje,ndihmoje,dhe mesoje vetveten dhe ata qe te rrethojne ,qe te perparosh dhe te jetosh si njeri i lire dhe i kesaje kohe.Per kete edukate nuk i duhet kodi fetar asnje njeriu te sotem per te jetuar nje jete te ndershme dhe te moralshme..ne fakt imoralitetet,cnderimet,turperimet,urrejtjet dhe luftrat ne bote e kane zanafillen tek fete dhe perfolja e tyre per te shit perrallen e tyre per zotin.

Ja kalofshi shkelqyeshem ne vitin qe sa e nisem dhe gjithmone!

me nderime,
    bili99
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 04-01-2012 mė 14:08
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Ne shqiptaret kemi afinitet te perqafojme cdo ideologji,te jetojme dhe te vdesim me fanatizem per to ose nga ajo..e kemi deshmuar si vijon: ne behemi me komunist se Stalini,me katolik se Papa, me islamist se Bin Ladini ,te gjithe fete dhe sektat fetare qe ka bota jane ne trojet shqiptare sot,une kete nuk e quaj mencuri por, cmenduri ne mase te madhe!Zoti nese eshte dikund,nuk eshte si e parafytyron asnje fe sot..pasi njerezimi ka besuar shume me perpara Krishtit dhe Muhamedit....Mendoj se shqiptaret jane ne drejtim te gabuar ,dhe eshte nje vendnumrim dhe jo ecje perpara,njesoj sikur perqafuan ideologjine komuniste ,dallimi eshte se komunizmi eshte duke perfunduar per rreth 50 vjet vdes dita dites edhe ne mentalitet,nderkaq ideologjia fetare ciladoqoft eshte thuajse roberi e perjetshme.Nese ka Zot ,Une e ndaje fene nga Zoti,pasi Zoti nuk eshte as prone dhe as produkt i nje konfesioni fetar,dhe besoj se po te kete Zot keshtu si jam me pranon ne parajsen e perfolur nga njerezimi pa hezitim,se ai i gjithdijshmi dhe i plotfuqishmi e di mire se kush jam une,dhe me pranon keshtu thjeshte si shqiptar.. kur jap mendimin tim kam te drejte absolute se une nuk jam nje rob i nenshtruar,e kam bere edhe ne komunizem..mendimi tjeterfare per cdo ideologji dhe per ideologjine fetare nuk eshte disrespekt,nje fanatik corr mund ta quaj disrespekt ndaj fese se tij.......Perfundimisht besimi ne Zot dhe Feja e Zotit jane dy kuptime per mua,ndersa te paren e besojne shumica e njerezimit (Albert Camus nuk ka qene fetar,por ka thene" me mire te besoj ne Zot dhe kur te vdes ani se s'ka Zot,se sa mos te besoj gjithe jeten dhe kur te vdes ta mesoj se ka Zot" i mencur ha,dhe shume "guximtar"!), e dyta eshte perjashtuese per kolektivitetet tjera te nje feje tjeter,duke i pare per konkurente per te shitur produktin e vet -Zotin e vet,per dominim dhe interesa ideologjie boshe...S'ka shpjegim tjeter se si qe ketu nga Amerika shkojne misionar tu rrefejne per Zotin afrikaneve qe vdesin per buke, dhe arabet gjithandej investojne per te hapur "shtepi Zoti" neper bote...Zoti i plotfuqishmi,gjitheberesi dhe i perjetshmi nuk ka nevoje per profiterat ordinere te shperndajne te verteten per Zotin!...besimi pra eshte ceshjtje personale ,nuk eshte ceshtje per ata qe e kane gjetur fene dhe Zotin sot tua sforcojne me cdo kusht te tjereve.Ne vertete ne jemi te frikshem kur bindemi per dicka.Kane thene te mencurit : Mos vdis per bindjen ,se mund te keshe bindje te gabuar"
    Nuk ka gje me te pandershme,me imorale se sa te indoktrinosh nje femije te paditur me perralla besimi,nuk ka me te turpshme se kjo: ja si nis zanafilla dhe mbarimi tek perralla e njerit besim: " virgjinja lindi" dhe "i vdekuri u ringjalle"...ne cilen kohe jeton sot njeriu qe beson rrenen e vet?

me nderime,
    bili99
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 04-01-2012 mė 14:19
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Perhapja e te gjitha feve ne Trojet tona mendoj se eshte nje ecje seprapthi dhe jo nje progres...vec feve tradicionale sot per sot jane perhapur thuajse te gjitha fete dhe sektat qe ka bota...Ikja nga realiteti jetesor, ikja nga pergjegjesia themelore: leximi,mesimi dhe gjykimi mendoj se eshte nje smundine ne mase te gjere.....Jeta sibas fese eshte humbje e pavarsise individuale,eshte jete per Zotin, perse e pranojne njerezit roberine me deshire.
    Do te thote nuk je i pavarur ( por mos harroni se edhe fetar edhe i cdo feje tjeter sigurisht eshte nje nenshtrim dhe cveshje nga nje pavarsi e nje njeriu qe synon te jetoje i lire), nuk je zot i vetvetes...nuk te takon as lumturia dhe as liria ty por Zotit!Une e respektoj ndryshueshmerine ne shoqeri dhe pelqimet personale i respektoj dhe nuk i paragjykoj por per vehten time i them -JO ,falemnderit me mjafton shqiptaria:shqiptaria ka vend per dashuri globale jo ekskluzive(selektive-perjashtuese) keshtu me takon dashuria per njerezit e sojit tim dhe per njerezimin e gjithe globit, me takon lumturia dhe kenaqesia per mua dhe per te dashurit e mi dhe jo per qenje te qena dhe te paqena jashta nesh.Lumturia dhe kenaqesia shpirterore dhe fizike jane synimi themelor i cdo qenje te vetedijshme,jane kuptimi me sublim i jetes, ne kete jete te perkoheshme dhe shume te shkurtert!
    · December 15, 2011 at 9:36am
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,

Faqja 11 prej 29 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •