Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 36
    _____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Kisha dhe ketej ben te njejten gje po sja var njeri cfare thojne.
    Njeriu e nderton jeten nese eshte i afte, ashtu sic deshiron. Momentin qe viktimizojne veten nga rrethanat e shoh te kote te merresh me njerez te tille. Cdokush duhet te mbajne pergjithesi per veten e tyre, nqs jo atehere do te jetosh me pasojat.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Kisha dhe ketej ben te njejten gje po sja var njeri cfare thojne.
    Njeriu e nderton jeten nese eshte i afte, ashtu sic deshiron. Momentin qe viktimizojne veten nga rrethanat e shoh te kote te merresh me njerez te tille. Cdokush duhet te mbajne pergjithesi per veten e tyre, nqs jo atehere do te jetosh me pasojat.
    njerezit shpesh veprojne ne nje menyre, sepse ndikohen nga dicka. here nga feja, here nga mediat, here nga shoqeria dhe familia.
    jane te paket ata njerez qe arrijne t'i shumezojne te gjitha me zero dhe te bejne sic i thote koka.

ka shume mundesi qe edhe sikur ti apo une te ishim afrikane, sot do kishim nja 7 femije, sepse do ishim "manipuluar" disi nga shoqeria qe na rrethon.

nuk eshte e thjeshte te jeshe i lire te mendosh.
    neper afrike akoma praktikohet infibulacioni. nje marrezi e pakuptimte.
    Vasudhaiva Kutumbakam

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    "Per te gjithe ata qe nuk e njohin planetin tone, po qe se japim nje pamje dhe ide te gabuar mbi te mund te sjelle rrezik. Njerezit zene shume pak vend ne toke. Ne qofte se dy miliarde njerez qe popullojne token do te qendronin drejt me kembe dhe pak shtrenguar njeri me tjetrin, gati si ne nje tubim popullor, do te zinin nje shesh me gjatesi dhe gjeresi njezet milje. Pra, tere njerezimin mund ta ngjeshesh e ta shtrengosh ne ishullin me te vogel te oqeanit Paqesor.
    Me siguri te rriturit s'do ta besojne. Ata pandehin se kane nevoje per shume vend. U duket vetja si Baobabet. Keshillojini te bejne llogaritje. Meqe i kane aq shume per zemer shifrat. Ndersa ju mos e humbisni kohen me gjera te tilla."

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    njerezit shpesh veprojne ne nje menyre, sepse ndikohen nga dicka. here nga feja, here nga mediat, here nga shoqeria dhe familia.
    jane te paket ata njerez qe arrijne t'i shumezojne te gjitha me zero dhe te bejne sic i thote koka.

ka shume mundesi qe edhe sikur ti apo une te ishim afrikane, sot do kishim nja 7 femije, sepse do ishim "manipuluar" disi nga shoqeria qe na rrethon.

nuk eshte e thjeshte te jeshe i lire te mendosh.
    neper afrike akoma praktikohet infibulacioni. nje marrezi e pakuptimte.
    Me nje fjale permbledhja e kesajt qe the: s'ja ka fajin "raca superiore" qe s'jetojne gjate. S'ka komplot. S'ka
    Mos valle ky eshte nje kompllot mbare boteror qe fusin ne veprim 'Ligjin per eliminin e popujve te rracave inferiore' nepermjet urise...?
    Qe ky kompllot eshte ne fuqi,kjo nuk do shume hamendesime,per vete faktin,se me popujt e botes se trete gjithmone jane kurdisur kurthe nga me monstruozet.
    sic pretendon hapesi i temes.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Me nje fjale permbledhja e kesajt qe the: s'ja ka fajin "raca superiore" qe s'jetojne gjate. S'ka komplot. S'ka
    sic pretendon hapesi i temes.
    une nuk e pranoj fjalen " race superiore". nuk mund ta pranoj psh qe cdo europian apo amerikan eshte supreior ndaj chinua achebes thjeshte per faktin se kane lindur aty ku kane lindur. nejse.
    per mua, superior eshte personi i cili arrine te behet i tille. jo nje rrace e tere.

nuk do perdorja fjalen komplot ne kete rast, pasi nuk jam fan i teorive konspirative. thjeshte do perdorja fjalen "faj".
    europianet mbajne nje fete te konsiderueshme te pergjethsive mbi ate cfare ndodhe neper afrike.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    O Eurostar leri keto perrallat filantropike me mua se nuk te ecin. Ec e marrim te kunderten sic thua ti atehere:

Keto mijera tonelata ushqime, nuk po i hedhim po po ja japim ketyre qe po vdesin per buke.
    Ne momentin qe ti ja ben jeten pak "me te durueshme", keta ne vend te 5 femijeve qe kane pjelle do bejne 10! Shiko jevgjit mos shko me larg.
    papritmas ne vend qe ta ulje shifren e varferise, do shikosh qe popullatat po te shtohet me ritme te shpejta edhe per 5 vjet do te shikosh qe nuk ke me 900 milion, po 1.5 miliarde qe duhen ushqyer. E me rradhe.

E verteta eshte qe ne natyre, nje qenie qe nuk ushqehet dot : VDES! Une po them qe kjo do te ndodhe na pelqen apo jo, ne nje menyre a ne nje tjeter.

Pastaj po deshe me fol si Miss Albania... paqe..miresi...lumturi...shendet.. harmoni... etj etj etj, eshte tjeter pune.
    rrrrrrrrr si ta pret vrullin e ndjenjave qe me kalojne si rrenqethje nga lart poshte

Jam plotesisht dakord qe mos tu ofrohet nje jete sociale, por te mos u mohohet nje jete kapitaliste e cila tu mundesoje jetesen ndermjet punes. Ke ndonje kundershtim per sa i perket jeteses se popullsise Kineze apo asaj te Indise ? Aty eshte ajo qe thua ti : Kush punon mbijeton ne te kundert vdes. Por ne vendet e botes se trete nuk i eshte dhene mundesia te shohin se cfar eshte te jetosh si njeri i mirfillte. Po ti japesh mundesine si psh Afro-Amerikaneve qe jetojne ne USA apo ne EU ata vete do te dinin qe gradualisht te menaxhojne jetet e tyre.

pha sa shpirt madh dhe modest qe jam

Nejse varja si perfundim, ca njerez kthejn shpinen ne gjera qe jan te pafuqishem per ti ndryshuar, por ca te tjere e kthejne shpinen edhe kur munden ti ndryshojne, ja bie fjala ti pershembull
    Revolution 1848

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    nuk do perdorja fjalen komplot ne kete rast, pasi nuk jam fan i teorive konspirative. thjeshte do perdorja fjalen "faj".
    europianet mbajne nje fete te konsiderueshme te pergjethsive mbi ate cfare ndodhe neper afrike.
    Racat superiore dhe inferiore i ndau hapesi i temes. Une po vazhdoja metaforen.

Kush jane keto Europianet, nga Evropa jam une. Cfare "faji" kam qe jane cope cope ato. Mos fut Evropianet te gjithe me nje thes. Ndaji sic eshte per te ndare thuaj Anglia, Franca qe kan perfituar.

EuroStar Afro-Amerikanet ne US shumica jane fyll nga mend nuk eshte se s'kan te njejtat kushte si gjithe te tjeret. S'ja ka fajin njeri qe s'hecin perpara. Shembull: te te vijne prinderit tane si emigrant nga Shqiperia, te fillojne cdo gje nga e para pa ditur gjuhen, pa perkrahje, me borxhe per te lare ne Shqiperi, biles disa dhe ne moshe 40+vjecare kan hyre ne shkolle dhe mbaruar, pra te hecim para dhe sot e kesaj dite jane Middle Class me mire sesa Afro-Amerikanet...ku si pse, te ja kaloj kjo raca e bardhe emigrante shqiptare kur keto Afro-Amerikan, apo Amerikane te tjere kan pasur me teper mundesi per te hecur para?! Nuk dua te bej dallime midis racave, por qe dua te them se njeriu e krijon vete jetesen. Kur s'ke mend per te mbajtur familje, per te ruajtur lekun, per te siguruar te ardhmen e femijeve qe lind atehere s'ja ka fajin kush qe jane ku jane.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    ca te tjere e kthejne shpinen edhe kur munden ti ndryshojne, ja bie fjala ti pershembull
    Une vec te shkoj misionar kasolle me kasolle kashte aty n'afrike edhe ti mbush mendjen zezakeve qe mos pjellin me si qente. Me teper nuk kam ca bej.
    Sa per kushtet e barabarta...oportunitete e ku di une... ti rrembejne, ti krijojne, puna e tyre. Le te ecin sic eci gjithe bota.

Po keta zezaket e tjere qe jetojne ne EU apo USA i ke pa? Gjeja pare qe blejne kur kapin 2 leke eshte RIMS per makinen... freakin Rims... pastaj a cellphone edhe nje zinxhir floriri e do robi...

Here ...

http://www.youtube.com/watch?v=GOCu4...layer_embedded

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Racat superiore dhe inferiore i ndau hapesi i temes. Une po vazhdoja metaforen.

Kush jane keto Europianet, nga Evropa jam une. Cfare "faji" kam qe jane cope cope ato. Mos fut Evropianet te gjithe me nje thes. Ndaji sic eshte per te ndare thuaj Anglia, Franca qe kan perfituar.
    pergjethsimi eshte i paevitueshem ne diskutime te tilla.
    europa ka gadi 750 milione banore dhe nuk kane si te jene te gjithe fajtore.
    as anglia, franca nuk mund te themi, pasi ke shume angleze e franceze qe i denojne gjera te tilla.

flas per ata qe kane perfituar dhe perfitojne nga gjendja e atjeshme. ata qe i kane lare duart me gjakun e njerezve te pafajshem. ata qe kane shkaktuar dhjetra luftera civile dhe pastaj kane luajtur rolin e indiferentit.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Te kujtohet ajo shprehja Dalan, "Rruget e Zotit jane te pafundme..."?
    Natyra do ta beje ate qe ka tendence natyrore te ndodhe ne nje menyre a ne nje tjeter. Ne e ndalim punen e saj ne menyrat tona, e perseri ajo permes nesh e gjen menyren per te na vene pikerisht ne, te bejme punen e saj.
    Keshtu perfundojme te bejme brenda nje casti, ate qe u munduam te ndalim per qindra vite.
    Ne nje menyre a nje tjeter... ligji shkon ne vend.
    Mė lejo tė sjell njė varg nga libri i profetit Isaia, kap.55, v.9
    "Ashtu si qiejtė janė mė tė lartė se toka, kėshtu edhe rrugėt e mia janė mė tė larta se rrugėt tuaja dhe mendimet e mia janė mė tė larta se mendimet tuaja."

Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Po ty F-I te kujtohen ato mijra tonelata ushqime qe derdhen per te mos i ulur cmimin tregut ? Po miljona dollar gjoja per ndihme per boten e III qe kush e di se ku shkojne te kujtohen ?

Me sa po kuptoj une hapsi i temes e ka hallin te mospefillja dhe diferncimi i dy boteve ku ne nje pjese te botes vdesin nga mbipesha e te ngrenit dhe nga ana tjeter vdesin nga urija
    EuroStar1, sipas mendimit tradicional shkencor njerėzimi ka lindur nė Afrikė. Si ka mundėsi qė popujt aty janė mė tė prapambeturit, edhe pse kanė patur avantazh kohor prej dhjetėra shekujsh krahasuar me shfaqjen e racės sė bardhė nė Europė?

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •