Takim me motren, Vera Kurti, princeshe e kenges matjane
http://www.youtube.com/watch?v=VEsG1-wysKg
Takim me motren, Vera Kurti, princeshe e kenges matjane
Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 09-10-2011 më 18:05 Arsyeja: takime te permallshme me artiste
"Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!
Takim me artistin, Sabri Alija, autorin e kenges "Ju moj cucat zenishtare"
. .
Pas burrelit rrugetimin tim e vazhdova per ne Durres, sepse i kisha premtuar nje mikes sime, gjithashtu matjane se do ta vizitoja. Eshte fjala per poeten, Adivije Hoxha ( Shote Galica ), e cila m'i dhuroi tre libra te saj.
Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 09-10-2011 më 17:48
ja dhe kenga e Vera Kurtit, "me ka zan' maraku me nji cuce matjane"
Takimi Me poeten matjane, Adivije Hoxha ishte i veçante, siç eshte vete Adi e vecante. Ajo me kete rast rast me dhuroi te tre librat e saj dhe me humorin e saj te spikatur beri qe ato 2-3 ore te kalonin pa u hetuar.
Te faleminderit mike e dashur, sepse e kam thene nje here tjeter dikund:"Nes dikush te ka dhurur dicka nga krijimtaria e tij, çmoje shume, sepse te ka falur ( dhuruar) diçka nga nga shpirti.
Duke pire kafene e mengjesit ne njeren nga kafiterite e Tiranes ia behu artisti i nadh shqiptar, Reshat Arbana.
Une nuk njiehsha me perpara me te ( ne fakt ai mua nuk me njihete se ne e njohim pa perjashtim).
Une iu drejtova:
- A kam nderin te ta zgjas doren, o baca Reshat. Vetem kaq me mjafton?
dhe baca Reshat jo vetem ma zgjati doren, por u ul me mua dhe beme nje dore muhabet. Nga ai mesova se kishte marre titullin "Nderi i Kombit"...
Une i thashe si me shaka dhe me duket se i pelqeu:
- O baca Reshat, ti kete titull e ke prej vitesh nga vete populli, mbase krytarit i paska rene pak vone ndermend. Po me mire vone se kurre. Sot ky titull vetem se qenka zyrtarizuar edhe formalisht!
Vertet e quaj veten me fat, sepse keto dite kam ndenjur me figurat me te shquara te artit e kultures sone.
MAT – BURREL
SABRI ALIAJ SHOW
Realizuar nga “Mat Televizion”
Nga 6 - 8 tetor 2011 isha mysafir në Mat - Burrel. Me fjalë është e pamundur të përshkruaj pritjen shqiptare të cilën ma bënë matjanët. Për këso pritje vetëm kisha lexuar në libra, por nuk e kisha përjetuar ndonjëherë. Matjanët ma bërë realitet këtë ndjenjë.
Atje takova artistë të ëndrrave të mia, më të cilët isha rritur që nga fëmijëria ime, kuptohet nga distanca, sepse kur kisha dëgjuar për këta artistë dhe kur ndiqja këngët dhe krijimet e tyre, aso kohe te ne ishta e ndaluar kjo.
Njëri nga këta krijues, qoftë si instrumentist qoftë si komponist ( krijues ) – autor tekstesh e melodish të këngëve është edhe miku im, Sabri Aliaj. Ai me këtë rast më dhuroi një DVD me një emision “Sabri Aliaj show”, realizuar nga Mat Televizion, në të cilin përmblidhet shumica e krijimeve të autorit.
Këtë here, për ju zgjodha vetëm fjalën përshëndetëse të autorit dhe ajo që thuhet për të.
Të faleminderit mik i nderuar, Sabri Aliaj!
Miku juaj, Adem Gashi, Danimarkë
Valle orkestrale me motive matjane.
Marrë nga "Sabri Aliaj show"
Relizuar nga "Mat Televizion", 2005
vertet ke kaluar bukur, thanks for sharing
I LOVE GOD
j&g
Krijoni Kontakt