Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28
    Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar mė parė nga Miremengjes Lexo Postimin
    Tungjateta te gjitheve!

Gjate punes me kompjuterat kam hasur ne tre probleme qe nuk kam mundur tu jap dot pergjigje si me veten ashtu edhe me diskutimet me miqte e mi qe jane teknike.
    Per kete desha ti hedh ne forum per te marr ndonje ide me shume ne zgjidhjen e tyre.
    Si fillim te gjithe keto probleme kane te bejne me bllokun e ushqimit... besoj

I pari problem..

Mbasi shtyp butonin Ndiz jep nje ndezje te vogel dhe pastaj ndalet. Me pas mbas 5-7 sec ndizet dhe punon normalisht.
    Kompjuteri me motherboard AsRock P4i4SGV.
    I kam hequr te gjitha pjeset dhe kabllot pervec procesorit dhe freskueses se tij.
    Perseri i njejti problem. I hoqa edhe procesorin dhe freskuesen dhe i pastrova i vendosa ne vend por pa rezultat. Mendova ti bej clear Bios por perseri pa rezultat.
    Me ka habitur fare...

Problemi i dyte...
    (Ky eshte kompjuter tjeter)
    Sapo vendos kabllin e bllokut te ushqimit ne motherboard ndizet menjehere kompjuteri vetvetiu dhe nuk nxjerre asgje ne ekran dmth drita e ekranit eshte e kuqe dhe jo jeshile. Pra problemi eshte pse ndizet direkt pa shtypur butonin power. I kam kontrolluar fijet e ndezjes dhe ishin ne rregull.
    Perseri nuk i kam gjetur zgjidhje akoma.

Problemi i trete
    (Edhe ky kompjuter tjeter)
    Kur prek kasen e kompjuterit te ze korenti. Kam pare se mos ndonje kabell kishte kontakt me metalin e kases por nuk arrit te gjej gje.

Keto ishin problemet...

Respekt,
    Duhet te kontrollosh me ndonje elektricist komplet sistemin elektrik
    te prizave ne mure dhe tokzusat,pasi mund te kete ndonje problem serioz.
    Nqs ke bere instalim,mberthim madherbordi vete ti ,ne kasen e kompjuterit,mund te kesh bere gabim
    nguljen e konektoreve ne front panel header,Konektoret jane ngulur ne cifte kunjash gabim,
    ose nje konektor qe duhet te ngulet ne kunjen + eshte ngulur te kunja - gabimsht,Shiko skemen e
    front panel headers te manuali imadherbordit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 02-12-2010 mė 21:01
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    359
    Tungjateta te gjitheve!

Gjate punes me kompjuterat kam hasur ne tre probleme qe nuk kam mundur tu jap dot pergjigje si me veten ashtu edhe me diskutimet me miqte e mi qe jane teknike.
    Per kete desha ti hedh ne forum per te marr ndonje ide me shume ne zgjidhjen e tyre.

I pari problem..

Mbasi shtyp butonin Ndiz jep nje ndezje te vogel dhe pastaj ndalet. Me pas mbas 5-7 sec ndizet dhe punon normalisht.
    I kam hequr te gjitha pjeset dhe kabllot pervec procesorit dhe freskueses se tij.
    Perseri i njejti problem. I hoqa edhe procesorin dhe freskuesen dhe i pastrova i vendosa ne vend por pa rezultat. Mendova ti bej clear Bios por perseri pa rezultat.
    Me ka habitur fare...

Problemi i dyte...
    Sapo vendos kabllin e bllokut te ushqimit ne motherboard ndizet menjehere kompjuteri vetvetiu dhe nuk nxjerre asgje ne ekran dmth drita e ekranit eshte e kuqe dhe jo jeshile. Pra problemi eshte pse ndizet direkt pa shtypur butonin power. I kam kontrolluar fijet e ndezjes dhe ishin ne rregull.

Problemi i trete
    Kur prek kasen e kompjuterit te ze korenti. Kam pare se mos ndonje kabell kishte kontakt me metalin e kases por nuk arrit te gjej gje.

Keto ishin problemet...

Respekt,
    Po flas per 'Problemin e dyte', saktesisht i njejti problem me ka ndodhur edhe mua, dhe problemi ishte tek chipseti i pllakes ame (motherboard), shiko edhe ti pllaken kontrollo mos ka ndonje krisje(carje) tek chipseti.(south bridge), zghidja per ishte nderrimi komplet i pllakes.
    Shiko ne foto South Bridge
    http://static.howstuffworks.com/gif/...rd-bridges.jpg

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Tungjateta te gjitheve!

I pari problem..

Me ka habitur fare...
    Mbi kete problem mund te kete disa arsye, Pikesepari kontrollo mire nese konektori apo fisha e ushqimit qe hyn ne board eshte e futur mire pasi bordet kane nje fije ngjyre blu e cila ka tensionin negativ -12vdc i cili sherben si eksitues i biosit te bordit. Arsyeja tjeter mund te jete vete power supplies apo blloku i ushqimit i cili mund te kete demtuar nje nga kontesatoret e kapacitetit, provo njehere me nje tjeter power supplies apo bllok ushqimi.

Problemi i dyte...
    problemi perseri qendron ne power supplies dhe juve ju jep idene sikur ndizet bordi pasi punojne ventilatoret por jo procesi i plote i main board, ne fishen e bardhe te ushqimit qe vjen nga power supplies dhe futet ne konektorin e bordit jane dy fije nje jeshile green dhe tjetra e zeze black perkatesisht e treta dhe e katerta, kepute fijen jeshile ne nje menyre te tille qe ta rilidhesh serish dhe vere ne pune me fije te keputur dhe do shohesh qe nuk do ndizet pa komande, me pas rilidhe serish dhe jepi komanden on.

Problemi i trete

Keto ishin problemet...

Respekt,

Ky eshte problem tokezimi dhe kjo nuk vjen aspak nga montimi i gabuar i main board-it por vjen direkt nga kablli i korentit apo priza ne te cilen e instaloni, provoni ti nderroni keto te dyja dhe zgjidhja do jete e lehte. Po te kishit montuar gabim main board do ta kishit djegur me kohe ose te pakten nje nga mbrojtjet e tij.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Miremengjes, duket se nuk ke problemin vetem me kompjuter por me instalimet e rrymes.

Pergjegje e sakte:
    Citim Postuar mė parė nga benseven11 Lexo Postimin
    Duhet te kontrollosh me ndonje elektricist komplet sistemin elektrik
    te prizave ne mure dhe tokzusat,pasi mund te kete ndonje problem serioz.

Pra, ke probleme me tokezimin, -mund ta pesosh edhe vet ndonje red-screen po nuk e rregullove me kohe, sidomos ne kete kohe shirash e vershimesh. [dhe si pasoje e kesaj as prishjet tjera (ne pc) nuk perjashtohen!].
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Buzeqesh optimist ! Maska e Miremengjes
    Anėtarėsuar
    28-02-2004
    Vendndodhja
    -xyz-
    Postime
    261
    Faleminderit te gjitheve per pergjigjet dhe idete ... me keni ndihmuar shume..
    desha thjeshte te shtoja se nganjehere ndodhte edhe nga problemi i baterise kur nuk ndizet me te paren kompjuteri. pra nese i nderroje baterine nuk e bente ate lojen qe leviz per here te pare dhe pastaj mbas 5 sekondash ndizet. nuk me dukej llogjike por funksionon.

Respekt dhe ju falenderoj per keshillat.
    Koha eshte jeta!
    Koha eshte si shpata po se preve te pret ajo ty.
    Ditet jane si shigjeta kurse njerzit jane shenjestrat e tyre!
    Dora qe nuk shkruan eshte kembe!

Kolesjan-Kukės-Albania Maska e Selim Korbi
    Anėtarėsuar
    08-12-2009
    Vendndodhja
    Lushnje
    Postime
    17
    Alfons faleminderit per pergjigjen.
    Sa i perket problemit qe ndizet automatikisht nuk i kam gjetur zgjidhje. Edhe po ta mbash 2-3 min butonin e komp per ta fikur komp ai nuk fiket rri ndezur.
    Pershendetje! Persa i perket problemit qe kompjutri ndizet automatikisht, defekti eshte direkt ne buton. Kontaktet e tij kane ngelur te takuar. Ndryshe nuk ka mundesi! Ok. Une me keto pune merrem. FALEMINDERIT!
    Gjėja mė e vėshtirė ėshtė tė njohėsh vetveten!

i/e regjistruar Maska e southSide
    Anėtarėsuar
    01-06-2011
    Postime
    29

Pyetje rreth Power Supply

e kam nje pc dhe qe nje jave po ben zhurme dhe mendoj qe fajet i ka cooleri(ftohesi) por me vone tash u shfaq edhe nje problem tjeter, tash PC-n po e ndezi po futet ne windows dhe pas 1 minuti po ristartohet, dhe mendova qe eshte ndonje virus dhe fillova me formatizu por nuk me lejon sepse po ristartohet dhe nganjehere po fiket gjithashtu vetvetiu PC-ja.
    Tash problemet me duket qe i kan dy pjeset cooleri dhe power supply!?

(:

i regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar mė parė nga southSide Lexo Postimin
    e kam nje pc dhe qe nje jave po ben zhurme dhe mendoj qe fajet i ka cooleri(ftohesi) por me vone tash u shfaq edhe nje problem tjeter, tash PC-n po e ndezi po futet ne windows dhe pas 1 minuti po ristartohet, dhe mendova qe eshte ndonje virus dhe fillova me formatizu por nuk me lejon sepse po ristartohet dhe nganjehere po fiket gjithashtu vetvetiu PC-ja.
    Tash problemet me duket qe i kan dy pjeset cooleri dhe power supply!?

(:
    Shiko te pastroshe njeher proksesorin.

i/e regjistruar Maska e southSide
    Anėtarėsuar
    01-06-2011
    Postime
    29
    Citim Postuar mė parė nga driniluka Lexo Postimin
    Shiko te pastroshe njeher proksesorin.
    i kam pastru te gjitha pjeset por prap njejt :s

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Mund te jete cdo gje si me poshte:

RAM Difektos
    Tejnxehje e procesorit
    Karta grafike
    Motherboard i demtuar.

Me kaq sa na ke thene eshte e veshtire ti japesh diagnoze. Gjithsesi, nese ndegjon zhurme me lind e drejta te dyshoj tek Cooleri i Kartes Grafike ... fillo nga kjo dhe pastaj me radhe
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •