Close
Faqja 13 prej 19 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 181
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Per mua ska popull apo "race" sic e therrisni ju inferiore, ashtu sic nuk ka human apo subhuman.
    Mirepo ka shtet apo shtete inferiore. E ne si shtet inferior qe jemi ndaj shume shteteve ne bote , perpiqemi nepermjet legjendave tip mujash e halilash te pasqyrojme kokesheshtat tane si superiore. Populli thote " fukarallek , maskarallek" . Kultura jone fukarallake na beri maskarenj te papare.
    Per ty mbase nuk ka te bardhe dhe te zinj, brune ose bjonde, po ja qe ka. Atehere kujt u hyn ne pune menyra si e percepton ti realitetin?

As qe kam ndermend te te tregoj se konotacioni i nje definicioni nuk eshte i barabarte me definicionin, dhe se terminologjite qe njihen si politikisht jo-korrekt nuk definojne realitetin por e arnojne ate ashtu qe te mos ngrehin puplat idiote te llojit qe nuk dallojne permbajtjen nga menyra e te shprehurit te saj.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Wow .
    Paranoia e superioreve ndaj cukitjeve te sqepave inferiore?
    Hmmmm hard to believe thats the case , but u can keep dreaming about your reality .lol

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Per mua ska popull apo "race" sic e therrisni ju inferiore, ashtu sic nuk ka human apo subhuman.
    Mirepo ka shtet apo shtete inferiore. E ne si shtet inferior qe jemi ndaj shume shteteve ne bote , perpiqemi nepermjet legjendave tip mujash e halilash te pasqyrojme kokesheshtat tane si superiore. Populli thote " fukarallek , maskarallek" . Kultura jone fukarallake na beri maskarenj te papare.
    "There is a certain element in this forum that patrols the pages up and down, filling it with nothing but rubbish. Statements not based on facts but rather opinions personal myths often created by sheer fantasy. Myths and fantasy that thrive in a world of opinions and lack true knowledge. Like the species at the top of the food chain they are camouflaged to perfection. They have managed to say invisible and undetected for some time, hidden behind the veil of anonymity. Positioned in this natural and ideal habitat they lurk in the shadows, waiting for the opportune time to strike their prey. This element operates from the lowest levels of cowardice and the highest levels of deceit. Naturally for a brief moment in time they cover a lot of ground. Somewhere in all of this exists another element, less equipped for survival on their own. An element whose only chance for survival is to depend on the stronger and better equipped. So naturally through no “fault” of their own they become the enablers. They have learned the art of servitude to perfection. In fact they have gotten so good at it that sometimes they manage to even fool themselves into thinking that they too have a purpose, morals and beliefs like all other beings. This element dwells at the lowest rank of the social ladder. But do not let this fool you; they are some of the most devious and deadliest creatures. Their lack of soul and real purpose is made up with unconscious reflexes and a series of survival instincts often activated by their primitive brain whenever it feels that their petty existence is threatened. If I had to give them an animal form they would best suite that of the shark. Not the shark that we have all grown to fear and respect, but an alien entity that while hiding in the depths of the ocean managed to adapt and safely morph into a something that resembles an earthly creature. In fact they are the egg that missed the target and somehow through a sequence of strange and unfortunate events, some months later gave birth to true freak of nature. Like Gregor, in Kafka’s “Metamorphosis” who morphed into a bug, withered in the darkness of his room, terrified of the ever changing world, would never let anyone see him, this element too, underneath their all protecting shell houses a terrifying image. So like the shark that thrives on murky waters, they too depend on the feeble minds of the ignorant and the misinformed. These natural predators survive in chaos and confusion. Without it they would seize to exist. So in an ever evolving environment, like all subhuman species which lack the gift of foresight, spiritual depth and sense of self, opportunistic and meek whose survival depends solely on the misfortune of others, through the process of natural selection will too simply vanish into thin air unnoticed and irrelevant.

Anthropologia eshte nji nga shkencat me te persosura per te percaktuar, identivikuar dhe vertetuar ndryshimin qe rracat kane midis njera tjetres. Nje gje e tille hidhet poshte vetem nga nje i "cmendur" qe ka humbur cdo lidhje me rrealitetin."

I remember at some point you used the phrase “correct me if I’m wrong” says the Englishman you said. Well there you have it...

Tani ne qoftese ti je i bindur se nuk je inferiore dhe se te mungon kultura e vertet, dicka qe eshte shume e qarte "Te rroc e ta gezoc" thote populli. Mos u mundo te na Imponosh Inferioritetin tend edhe Neve. Kjo eshte hera e pare qe une po i drejtohem dikujt ne kete forum kaqe "personalisht por "Something Not Poetic" but Rather Something Pathetice, Ne qoftese ti me te vertet mendon se Kultura e shqipetareve eshte nje Mit i sajuar per te krijuar nji identitet te rreme, dhe mundohemi te paraqsim Kokesheshtat tone si superiore qeke, jo vetem Injorant por propagandist antishqiptar i cmendur.

Pak se po durojm cmendurinat dhe pislliqet qe behen nga te huajt kunder shqiptareve por dani duhet te durojm edhe "pjellen" tende me xhevahiret qe nxjerrin. Me kokeqypa te tille si puna jote eshte veshtire te identifikohesh me rracen "superiore".

Shkrimi i mesiperm ne Anglishte "is an accurate and just depiction of your kind, in particular the bold areas, in black and red"

You bloody Fu*cking Waaaanker!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 25-09-2011 më 19:48
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Për Ballkanin, është e vështirë të konturohen kufijtë demografikë etnikë nga njëri shekull në tjetrin, si pasoje e referencave të varfra historike dhe pllakosjeve nga errësira historike. Ndaj, askush se ve dorën në zjarr shkencërisht për përbërjen gjenetike të popujve apo të homogjenitetit etnik. Kjo e fundit qëndron edhe në parantezë me absurditetin.

Maqellarjot: nëse vendos të sjellësh citate kafkiane në anglisht, të paktën merr mundimin dhe përktheji. Nuk mendoj se ka nevojë të përmend qartësinë e rregullores së forumit përsa i takon se cila gjuhë përdoret në diskutime, në të kundërt do të jem i detyruar ti shlyej. Gjithashtu kurseji frymëzimet AKA ofendime.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 25-09-2011 më 19:49
    relata refero

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Nëse çdo argument duhej të ishte sa më objektiv dhe shkencor, deklasimi i disa studimeve shkencore nuk mund të vijë për arsyen e thjeshtë se mund të keqpërdoren nga qarqe të ndryshme. Dhe aq më tepër kur ky pretendim të ekzistojë sot. Sidoqoftë, shumë udhëheqës me origjinë shqiptare janë shquar për aftësi të larta shtetformimi, por kjo nuk ka ndodhur përkundrejt Shqipërisë, e cila me hir apo pahir, shtetin e vërtetë e ndërtoi pas viteve 45'. Logjikisht, ide të tilla duheshin lëvruar në sfond me aftësinë e shqiptarëve për të ndihmuar popujt e huaj, përkundrejt paaftësisë për të ndërtuar shtetin e tyre.
    Njerzit me aftesi te medhaja ishin gjithnjë Branchicefalet, si Baribaldi psh qe nuk ishte si tjeret italiane, pra ka diçka te rendesishme edhe tek kafka...ku ndoshta nga kjo kocke vjen gjithçka....por keto aftesi i kane patru me se shumti dinariket ose adriatet...
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Për Ballkanin, është e vështirë të konturohen kufijtë demografikë etnikë nga njëri shekull në tjetrin, si pasoje e referencave të varfra historike dhe pllakosjeve nga errësira historike. Ndaj, askush se ve dorën në zjarr shkencërisht për përbërjen gjenetike të popujve apo të homogjenitetit etnik. Kjo e fundit qëndron dhe në parantezë me absurditetin.

Maqellarjot: nëse vendos të sjellësh citate kafkiane në anglisht, të paktën merr mundimin dhe përktheji. Nuk mendoj se ka nevojë të përmend qartësinë e rregullores së forumit përsa i takon se cila gjuhë përdoret në diskutime, në të kundërt do të jem i detyruar ti shlyej. Gjithashtu kurseji frymëzimet AKA ofendime.
    Greqia (lexo: ortodoksia) nuk eshte gjithe Ballkani, madje edhe Greqia eshte vec se nje atribut pa lidhje me gjeografine dhe etnine.

E kuptoj qe nisesh nga termi gjithe boteror i gjithpranuar per "race" i cili edhe ky eshte i pasakte pasi eshte modifikuar te shprehe realitetin e pergjithshem, dhe jo ate te minoriteteve qe numurohen me gishtat e nje dore. Sado pak perqindje kripe te kete uji i njelmet nuk mund te merret si standard per ujin e pijshem, dhe as definicionet popullore te races bazuar ne gjuhen e ushtruar si etalone te races. Kjo gje thuhet duke vene doren ne zjarr.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 25-09-2011 më 20:06

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nëse çdo argument duhej të ishte sa më objektiv dhe shkencor, deklasimi i disa studimeve shkencore nuk mund të vijë për arsyen e thjeshtë se mund të keqpërdoren nga qarqe të ndryshme. Dhe aq më tepër kur ky pretendim të ekzistojë sot. Sidoqoftë, shumë udhëheqës me origjinë shqiptare janë shquar për aftësi të larta shtetformimi, por kjo nuk ka ndodhur përkundrejt Shqipërisë, e cila me hir apo pahir, shtetin e vërtetë e ndërtoi pas viteve 45'. Logjikisht, ide të tilla duheshin lëvruar në sfond me aftësinë e shqiptarëve për të ndihmuar popujt e huaj, përkundrejt paaftësisë për të ndërtuar shtetin e tyre.
    a keni mundesi tani qe pas ketij vrojtimi te sakte evidencash te na sqaroni: ne cka e bazoni konkludimin tuaj perfundimtar, apo me saktesisht - ne cilen menyre apo ne cfare menyre keto evidenca historike e vrojtime te vecuara ketu, rrijne antiparalel e ne kundershtim te ndersjelle, kur ballafaqon konceptin e shtetit shqiptar - kundrejt konceptit superioritet?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Për Ballkanin, është e vështirë të konturohen kufijtë demografikë etnikë nga njëri shekull në tjetrin, si pasoje e referencave të varfra historike dhe pllakosjeve nga errësira historike. Ndaj, askush se ve dorën në zjarr shkencërisht për përbërjen gjenetike të popujve apo të homogjenitetit etnik. Kjo e fundit qëndron edhe në parantezë me absurditetin.

shprehjet ne anglishte ishin per nje "audience" te caktuar.

Ne qoftese ti do te mbash rendin, ne kete tem besoj se duhet tiu hedhsh nje sy edhe Nenkuptimeve qe disa ketu hedhin. Nenkuptime qe fyejn nje komb te tere.Megjithe ate nuk eshte mire te shash, kete e pranoj. Ky eshte nje perjashtim qe une bera sepse ne fund te fundit profaniteti ne kete rasti ishte e vetmja menyre shprehjeje e "drejt" Pra qe Meritohet nga marresi.

Mund te fshini Sharjet. Nuk kame asnji kundershtim. Besoj se marresi ka kuptuar ate qe dua te them.

Faleminderit per mirekuptimin!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 25-09-2011 më 20:06
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    oh, mr Smth Pathetic, eshte poaq interesante te dijme
    perse dhe ti s'po na e shfaq akoma arsyen - perse te intereson kaq fort "inferioriteti i shqiptareve" ndaj racave tjera sidomos atyre jevgo-sllave duke bazuar ne makinerine propagandistike te politikave serbomedha?

mr smth [unresolved], nuk te pyeta per gjendjen tende sociale, as per idiokonceptet tua arbitrare ne lidhje me vlerat; As pse ngaterron vlerat praktike me ato abstrake dhe pse permes atij mish-mashi sjell gjykime me te 'kthjellta' se nje boze konfuze.

Kujte i je gjegj -se keto pyetje s'ti beri askush; Ne rast se nuk e kupton pyetjen [tende] (tani te shtruar drejt teje dhe kur as vet nuk di te gjegjesh) - perse atehere ben pyetje pa kuptim?!

Qyshkur mireqenia ekonomike percaktoka inferioritetin apo superioritetin e nje gjeni; race; apo edhe nje individi te vetem?
    ...
    Shteti, zoteri i nderuar, eshte nocion abstrakt - Na e spjego pra: c'lidhje kane vlerat tona gjenetike me ekzistimin e abstrakcioneve te tilla, si dhe ne cka e bazon kete kushtezim?

Ose ne cka e bazon ti bindjen klosiste te budallepsur se sa me shume qe te shash kombin shqiptar aq me superior je? [Ketu marre parasysh edhe faktin se nuk ke nga iken, me qe në >leter< sepaku, edhe ti shqiptar do jesh (dhe "ah c'fatkeqsi"). ] -A nuk eshte patetik dhe akoma me keq se paradoksal ky pozicionim' i yt?!

Pergjegjen e sheh te gjithe ata qe kane peshtyer diellin. Ua gje' ne fytyre.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    a keni mundesi tani qe pas ketij vrojtimi te sakte evidencash te na sqaroni: ne cka e bazoni konkludimin tuaj perfundimtar, apo me saktesisht - ne cilen menyre apo ne cfare menyre keto evidenca historike e vrojtime te vecuara ketu, rrijne antiparalel e ne kundershtim te ndersjelle, kur ballafaqon konceptin e shtetit shqiptar - kundrejt konceptit superioritet?
    Në kontekstin e temës dhe studimeve të Virchow, logjikisht, superioriteti apo inferioriteti i një gjeni, do të matej për nga aftësia shtetformuese, aftësia për të ndërtuar një mirëqënie ekonomike dhe sociale dhe faktorë të tjerë të kësaj sfere. Nuk besoj se aftësia për të pështyrë apo urinuar për së largu do të ishte në interes për fushën hulumtuese në fjalë. Qënia njerëzore bashkëvepron me qënie të tjera duke ndërtuar civilizime, për nga ku shkëlqimi dhe rënia e tyre i atribuoen elementeve të tjera përpos atyre gjenetike. Ndaj kur studjohet një grup i homo sapiens, nuk merren në konsideratë aftësitë e tyre personale por produktiviteti i një civilizimi të caktuar që mund të lëvrojë, dhe shteti është alfa dhe omega e civilizimit, në të kundërt nga bashkësia primitive. Sigurisht, i gjithë ky rast hipotetik aftësishë do merrej si i mirëqënë nëse studime të tilla do gëzonin ende mbështetje në qarqet e sotme shkencore.

Citim Postuar më parë nga javan
    E kuptoj qe nisesh nga termi gjithe boteror i gjithpranuar per "race" i cili edhe ky eshte i pasakte pasi eshte modifikuar te shprehe realitetin e pergjithshem, dhe jo ate te minoriteteve qe numurohen me gishtat e nje dore. Sado pak perqindje kripe te kete uji i njelmet nuk mund te merret si standard per ujin e pijshem, dhe as definicionet popullore te races bazuar ne gjuhen e ushtruar si etalone te races. Kjo gje thuhet duke vene doren ne zjarr.
    Nuk dua të futem thellë dhe meqë jemi në temë: shqiptarët kanë pësuar shpesh tragjedi demografike dhe shpërngulje masive popullsishë, qysh nga koha e Perandorisë Romake, gjer në pushtimin total otoman. Dhe mos mjaftonte veç kjo, brezat gjuhësore kanë qënë aq të gërshetuar në mënyrë komplekse, saqë gjatë periudhës së mesjetës, (mos lë pa përmendur periudhën e errët ku nuk dihej kush ishte kushi) në sajë të dokumentave të pakët bashkëkohorë që na ofrohen sot, është tepër e vështirë të jenë të qarta kufijtë etnikë të popujve ballkanikë. Shpeshherë kanë lëvizur, shpeshherë disa krahina kanë mungesë totale dokumentacioni ku na lejohet të hulumtojmë edhe për prezencë aliene në ato territore. Dhe pas gjithë këtij mish mashi, fjala homogjenitet qëndron larg si dita me natën. Mos flas më tej për bullgarët, serbët, ''malazezët'' dhe pjesën tjetër.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 26-09-2011 më 20:04
    relata refero

Faqja 13 prej 19 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •