Close
Faqja 2 prej 84 FillimFillim 12341252 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 840
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    ajo qe u mbetet muslimaneve eshte te te injorojne ty dhe tipa si ti ...lehni sa te mundni me teoriat e juaja alla shkence katunareske..islami nuk ka mbete ne duart e tua per tu vertetuar nese eshte i djetje apo i shtrember..ka kush merret me kete fakt...fare e piset...
    une nuk flas mendimet e mija personale , kam sjellur hadithet sahih , me numer vellimi , me numer libri te plote sic jane pa devijime apo shkurtime,
    me vjen keq qe nuk ke arritur te kuptosh qe jane reklamuar hadithet e bukura kaq kohe dhe jane fshehur keto qe solla une dhe shume te tjera si keto,

paqe !
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ajo qe u mbetet muslimaneve eshte te te injorojne ty dhe tipa si ti ...lehni sa te mundni me teoriat e juaja alla shkence katunareske..islami nuk ka mbete ne duart e tua per tu vertetuar nese eshte i djetje apo i shtrember..ka kush merret me kete fakt...fare e piset...
    Pse, ata "myslimaet" e tjere(edhe ti), ēfare keni me shume se Bani??! Faktin qe u besoni me symbyllur hoxhallarve, ndoshta??!!
    Kush u dashka marre me kete fakt??!!
    Jarigas

Kuranit i eshte shtuar dicka sipas haditheve

perkunder haditheve qe solla me lart qe thone qe Kurani nuk eshte i plote , me poshte do te shihni nje hadith tjeter ku thuhet qe Kuranit i eshte shtuar dicka,
    pamvaresisht konfuzionit qe krojohet nga e gjithe kjo larmi manipulimesh , ithtaret e hadithit mbesin te palekundur ne rrugen e tyre ,

Aliun e pyetėn: “Pse po rri nė shtėpi?” Ai tha, “Diēka i ėshtė shtuar Kuranit, dhe unė jam zotuar tė mos i vesh mė
    rrobat e rrugės, pėrveē pėr lutje, derisa tė riparohet Kurani.”

Marre nga:AL ITQAAN FEE 'ULUM AL QURAN nga Jalaluddin Al-Suyuty, Al-Azhareyyah Shtypur ne Kairo, Egjipt, 1318 Pas Hixhrės, Faqe 59.

Toka bartet nė 40,000 brirė tė njė demi gjigant

Interpretimi mė i respektuar i Kur'anit mes Myslimanėve tradicional ėshtė ai i Ibn Kathir-it. Nė kėtė referencė tė famshme, tė shkruar me shekuj
    pas Profetit, lexojmė qė toka bartet nė 40,000 brirė tė njė demi gjigant, qė qėndron mbi njė balenė gjigante (shih interpretimin e Ibn Kathir-it tė Strofės 68:1).
    Madje edhe aq vonė sa nė vitin 1975, dhe nė tė njėjtin vend ku u shpall Kurani, rektori i
    Universitetit Islamik tė Medinės, nė Arabinė Saudite, Sheikh Abdul Aziz Ben Baz,
    deklaroi qė toka ėshtė e rrafshėt dhe nuk lėvizė

dhe te gjitha keto nga , rektori i Universitetit Islamik tė Medinės, nė Arabinė Saudite, Sheikh Abdul Aziz Ben Baz,
    rektor,
    rektor,
    rektor,
    rektor,
    rektor,
    rektor,
    rektor,
    rektori i Universitetit Islamik tė Medinės, nė Arabinė Saudite, Sheikh Abdul Aziz Ben Baz,

konkluzionet te tuajat.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 26-09-2011 mė 15:37

Adami(Ademi) u krijua te premten pasdite sipas hadithit SAHIH te Muslimit

Sahih Muslimi : Libri 39, Numer 6707:

Ebu Hareira transmeton se i Dėrguari i Allahut (paqja qoftė mbi tė) u mbajtė nė duart e mia dhe me tha: Allahu i Lartėsuar dhe i Madhėruar, e ka krijuar token tė shtunėn dhe Ai krijoi malet tė dielėn dhe Ai krijoi pemėt tė hėnėn dhe Ai krijoi gjėrat e neveritshme tė martėn dhe ka krijuar dritėn tė mėrkurėn dhe ka pėrhapur kafshėt tė enjten dhe e krijoi Ademin (paqja qoftė mbi tė) pas Ikindisė tė premten, nė krijimin e fundit nė orėn e fundit tė orėve tė se premtes, dmth nė mes tė pasdites dhe natės.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 26-09-2011 mė 16:16

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Bani, po shihet se ti je nje njeri i paguar per ta bere kete gje, te cilen po ta them troc nuk po ke sukses ne te, sepse asnje musliman nuk e mer fene e tij prej nje pabesimtari i cili beson se ka lajmetar e profet pas Muhamedit a.s.

Je bere bajat duke e perseritur te njejten retorik ne te gjitha temat tuaja.

Hadithet qe ti i sjell ose nuk jane te perkthyera si duhet, ose nuk jane te verteta po shpikje, ose nuk perputhen me temen tende dhe jane te nxjerrura nga konteksti i tyre.

Pse mor njeri nuk pyet nese nuk e ke te qarte ndonje hadith, po e mer guximin te flasesh palidhje ketu.

Me shpifje dhe dezinformata nuk potencon asgje pos qe tregon natyren e poshter te cilen ti e ke.

Per kete hadith ne Buhari me pyete te komuniteti musliman dhe more pergjigje, pse tash mundohesh ketu kinse duke i sulmuar hadithet ta sulmosh edhe Kuranin ne te cilin ti pretendon se i beson.

Turp te kesh.

Mos u merni me kete sharllatan se ky vetem kerkon vemendje prej te tjereve asgje tjeter.

Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Bani, po shihet se ti je nje njeri i paguar per ta bere kete gje, te cilen po ta them troc nuk po ke sukses ne te, sepse asnje musliman nuk e mer fene e tij prej nje pabesimtari i cili beson se ka lajmetar e profet pas Muhamedit a.s.

Je bere bajat duke e perseritur te njejten retorik ne te gjitha temat tuaja.

Hadithet qe ti i sjell ose nuk jane te perkthyera si duhet, ose nuk jane te verteta po shpikje, ose nuk perputhen me temen tende dhe jane te nxjerrura nga konteksti i tyre.

Pse mor njeri nuk pyet nese nuk e ke te qarte ndonje hadith, po e mer guximin te flasesh palidhje ketu.

Me shpifje dhe dezinformata nuk potencon asgje pos qe tregon natyren e poshter te cilen ti e ke.

Per kete hadith ne Buhari me pyete te komuniteti musliman dhe more pergjigje, pse tash mundohesh ketu kinse duke i sulmuar hadithet ta sulmosh edhe Kuranin ne te cilin ti pretendon se i beson.

Turp te kesh.

Mos u merni me kete sharllatan se ky vetem kerkon vemendje prej te tjereve asgje tjeter.
    pergjigja jote ishte mashtruese dhe manipuluese ,
    a ke guximin t'u thuash ketu te gjitheve te njejten pergjigje qe me pate dhene mua tek nenforumi mysliman, pasi kjo pergjige do te nxjerre ne shesh mendimin tuaj qe zoti e hoqi nje ajet nga kurani dhe e zevendesoi me hadith,
    turpi te takon ty, edhe pse nuk e kupton, sepse vete profeti ne nje hadith thote qe ju kam lene librin e Allahut , ndaloni cfare ai ndalon dhe lejoni cfare ai lejon,
    mos do qe t'a sjell edhe kete hadith nqs nuk te kujtohet???
    pra sido qe te jete shpjegimi yt bie ndesh me hadithin tjeter ....
    nuk kam cfare te them me teper ,. flete vete puna.

hadithet e tjera qe kam sjellur kane lidhje me injorancen , dhe injoranca ka lidhje me temen .

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    une nuk flas mendimet e mija personale , kam sjellur hadithet sahih , me numer vellimi , me numer libri te plote sic jane pa devijime apo shkurtime,
    me vjen keq qe nuk ke arritur te kuptosh qe jane reklamuar hadithet e bukura kaq kohe dhe jane fshehur keto qe solla une dhe shume te tjera si keto,

paqe !
    as nuk merrem me hadithe e pallavra..nuk me lotojne syte me nxjerre te vertete..
    injorimi eshte menyra me e mire per ty..

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Pse, ata "myslimaet" e tjere(edhe ti), ēfare keni me shume se Bani??! Faktin qe u besoni me symbyllur hoxhallarve, ndoshta??!!
    Kush u dashka marre me kete fakt??!!
    sa shume tifoza jeni ne kete lufte more jarigas..valla qofshi ju qe kohen e juaj te vlefshme e hargjoni me marrina te tilla..

lum si ne muslimanet qe kemi shkencetare te tipit bani dhe ty dhe po na pastrohet feja jone nga papastertite shekullore..ju rrofte shkollareve te fese islame qe kan kaluar jeten e tyre ne studimin e islamit dhe budallenjt nuk kan ardhe me degjuar te ndriturin bani..

budallalliku nuk ka fytyre majmuni por njeriu...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    mos u merr ti ..injorojeni te gjithe ju qe keni pes pare ne koke..lereni te beje monolog me veten..derisa ta kuptoje se eshte bere bajat..nese arrin ta kuptoje..me keto shpifje han buke ai..apo han dicka tjeter...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    mos u merr ti ..injorojeni te gjithe ju qe keni pes pare ne koke..lereni te beje monolog me veten..derisa ta kuptoje se eshte bere bajat..nese arrin ta kuptoje..me keto shpifje han buke ai..apo han dicka tjeter...
    Do te ishte mire qe perpara te provoje keto "shpifjet" e pastaj te krekoseshe se ke pese pare mend!!

sa shume tifoza jeni ne kete lufte more jarigas..valla qofshi ju qe kohen e juaj te vlefshme e hargjoni me marrina te tilla..
    A thua se islami qenka marrine??!! Besa, une kam kohe qe e kam kuptue, malsori!!
    lum si ne muslimanet qe kemi shkencetare te tipit bani dhe ty dhe po na pastrohet feja jone nga papastertite shekullore..ju rrofte shkollareve te fese islame qe kan kaluar jeten e tyre ne studimin e islamit dhe budallenjt nuk kan ardhe me degjuar te ndriturin bani..
    Bani citoi do "shkencetare" e studiues te islamit, por ti prape shpifje shikon ne to.........ti e ke thene vete se islami eshte i perzier me gjithfaresoj traditash te pista harape, apo jo??!!
    budallalliku nuk ka fytyre majmuni por njeriu...
    ...e shpesh'here, shikojme qimen ne syne e tjetrit, por jo traun ne syrin tone.....ben mire te shikohesh ndonjehere ne pasqyre.....edhe ti ke fytyre njeriu , ma ha mendja!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 26-09-2011 mė 16:57
    Jarigas

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Si eshte e mundur qe gjithe ky komunitet "musliman" me gjithe keta "dijetar" brenda, nuk po ka mundesi se paku 1 here te kunder-argumentoj se pse apo ku e ka bani gabim? Pse nuk citohen fjalet e tij dhe ti tregohet se cila eshte e verteta, apo ē'eshte puna e atyre haditheve qe sjell bani? A mos ndoshta nuk mund ta gjejne pergjigjen, pasi ajo nuk ekziston?

IslamInfo thoshte se eshte teolog i shkolluar, ka njohuri shume te mira te arabishtes, pse ateher nuk na e shpjegon nje here e mire punen e ketyre haditheve, a ka kontradikte mes tyre e Kuranit apo jo? Pastaj ka shume anetare tjere ketu qe thirren se e mbrojne Islamin, e pikerisht kur vjen ne shprehje mbrojtja e Islamit ata fyejne anetaret tjere, a mos eshte kjo menyra se si e mbrojne ata Islamin?

Nese nuk ka kontradikte mes Haditheve e Kuranit, duhet te shpjegohen edhe Hadithet e siper permendura. Nuk eshte fer te fyhet nje anetare vetem pse ka sjellur hadithe qe fyejn edhe personalitetin e Profetit, e edhe Kuranin.

Do te isha shum i lumtur qe me ne fund te dal nje "shpetimtar" nga muslimanet ketu ne forum, dhe te shpjegoj perfundimisht kete qeshtje, por kam frik se perseri do te vazhdojne pergjigjet ne forme fyerje.

Faqja 2 prej 84 FillimFillim 12341252 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •