[QUOTE=shigjeta;3212271]Ganimet mund te njohesh nja 10, por edhe une di nja 40 perfshi ketu edhe familjen time qe i mirepriten shqiptaret nga Kosova dhe i mbajten pa asnje lloj shperblimi. Njerez nga te gjitha llojet ka ne cdo grupim njerezor, por konsiderohet cfare ka bere shumica.
, per me teper ne histori, se ndryshe kalojne ne spekullime. A ka bere sa duhet shteti shqiptar? - Perpara se t'i pergjigjemi kesaj pyetje, duhet te kemi parasysh si ishte Shqiperia nga ana ekonomike? Ne cfare organizatash bente pjese Shqiperia? Sa eksperience kishte politika ne Shqiperi per te manaxhuar nje situate te tille? Cfare influencash mund te perdorte ne ate situate qe ishte? ....etj. Sot, shume gjera jane ndryshe. Qe mund te behet me shume? Ne cdo kohe dhe ne cdo vend, mund te behet me shume...[/QUOTE
Gjerat nuk mund te diskutohen jashte kontekstit !
Ktu do fokusohesha me teper .
Sesht ktu problemi se Lushnjasi ose tiranesi mbajt ate ose ate,kjo sesht referenca ime.Esht e kuptushme se njerzit qe sarrijn te mbajn familjet e tyre esht llogjike qe as kush ska te drejt te kerkoj prej tyre te pa munduren.
Pra ,,une po fokusohem me teper tek nji problem tjeter jo tek ai ekonomik.
Ka qen nji doze urrejtje ,pse ta fsheh,dhe ju do thoni se esht normale se njerzit ishin te pa njohur per problemin rreth dhe per Kosoven.
Grabitjet,mashtrimet etj pse ndodhen .Ktu kam ate brengen qe me ka munduar.Do permendja nji rast kure motra vret dy vllezrit qe kishin dal ne rrug per ta pritur motren tek po kthehej nga Greqia .jom mese i vetdishem se nji person kure grabit motren ai ska ndjenja per jeten ndaj as kujt e te mos flas per njerzit me te larget.
Kom vrejtur nji urrejtje, nji mos pergjegjsi morale ndaj njerzve ne hall.Ktu esht belaje dhe hataja me e madhe.
Te mose i referohem tani grabitjeve qe u ndodhen kosovarve,sepse sesht qellimi ktu ne rradh te pare esht qellimi im pse kta keqberes u treguan aq te ftoft,aq te pa ndjenja dhembje per njerzit qe kishin 1001 plag.
Sesht pune urrejtje tek mua per ata njerz ,esht qeshtja, cili ishte faktori qe i shtyu ata njerz te tregohen ne nivel me serbin ose do thosha ne nji nivel edhe me posht.Dikush mund ti rradhis ne rradh me serbin dhe une deshiroj ti di shkaqet.
Smund te jet arsyja qe pasi shoku im ka makin qe une ta vras babain per ta grabitur qe edhe une te kem nji makin.
Une kto qeshtje i nderlidh me mungesen e atdhedashuris dhe krejt qeshtja eshte si te ndryshojm per te mir ne qeshtjet madhore kombetare,
Sesht problemi se i shtroj dreken me krip apo sheqer.Qeshtja e ushqimit esht qeshtje terrpijanesh themi ne ne Malsi.
Pse nga nji pjes e mire e shqiptarve shihnin tek kosovaret si njerz te huaj.
Kishte madje prej tyre qe skishin degjuar per kosoven ose e trajtonin nji problem ngjashem si me serbet ose me nji tjeter,ktu esht qeshtja se si te rregullohemi ,sepse e njejta gje mund ti ndodh edhe dikujt tjeter.
Dasht Zoti dhe Shqiptaret ne pergjethsi mos jetoshin dite te veshtira.
Dhe nji pyetje kom,Pse pjesa ne grupimin e vogel qe ishte aq shum anti kosovare.
Them se ska naj ndikim po si erdhi pse dhe si ta ndryshojm..kjo esht pytja qe do kerkoja te me pergjigjesh sinqerish.Se veq keq ardhjes per ta i kom ven ne koshrat e plehut.
Pershendetje.
Krijoni Kontakt