Close

Rezultati i Sondazhit: A beri maksimumin Shqiperia per Kosoven ne 99 ?

Votues
50. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Nuk ka bere asgje

5 10.00%
  • Ka bere pak

4 8.00%
  • Ka bere shume

20 40.00%
  • Mund te bente dhe me teper

21 42.00%
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 86
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    [QUOTE=shigjeta;3212271]Ganimet mund te njohesh nja 10, por edhe une di nja 40 perfshi ketu edhe familjen time qe i mirepriten shqiptaret nga Kosova dhe i mbajten pa asnje lloj shperblimi. Njerez nga te gjitha llojet ka ne cdo grupim njerezor, por konsiderohet cfare ka bere shumica.
    , per me teper ne histori, se ndryshe kalojne ne spekullime. A ka bere sa duhet shteti shqiptar? - Perpara se t'i pergjigjemi kesaj pyetje, duhet te kemi parasysh si ishte Shqiperia nga ana ekonomike? Ne cfare organizatash bente pjese Shqiperia? Sa eksperience kishte politika ne Shqiperi per te manaxhuar nje situate te tille? Cfare influencash mund te perdorte ne ate situate qe ishte? ....etj. Sot, shume gjera jane ndryshe. Qe mund te behet me shume? Ne cdo kohe dhe ne cdo vend, mund te behet me shume...[/QUOTE

Gjerat nuk mund te diskutohen jashte kontekstit !

Ktu do fokusohesha me teper .
    Sesht ktu problemi se Lushnjasi ose tiranesi mbajt ate ose ate,kjo sesht referenca ime.Esht e kuptushme se njerzit qe sarrijn te mbajn familjet e tyre esht llogjike qe as kush ska te drejt te kerkoj prej tyre te pa munduren.
    Pra ,,une po fokusohem me teper tek nji problem tjeter jo tek ai ekonomik.
    Ka qen nji doze urrejtje ,pse ta fsheh,dhe ju do thoni se esht normale se njerzit ishin te pa njohur per problemin rreth dhe per Kosoven.
    Grabitjet,mashtrimet etj pse ndodhen .Ktu kam ate brengen qe me ka munduar.Do permendja nji rast kure motra vret dy vllezrit qe kishin dal ne rrug per ta pritur motren tek po kthehej nga Greqia .jom mese i vetdishem se nji person kure grabit motren ai ska ndjenja per jeten ndaj as kujt e te mos flas per njerzit me te larget.
    Kom vrejtur nji urrejtje, nji mos pergjegjsi morale ndaj njerzve ne hall.Ktu esht belaje dhe hataja me e madhe.
    Te mose i referohem tani grabitjeve qe u ndodhen kosovarve,sepse sesht qellimi ktu ne rradh te pare esht qellimi im pse kta keqberes u treguan aq te ftoft,aq te pa ndjenja dhembje per njerzit qe kishin 1001 plag.
    Sesht pune urrejtje tek mua per ata njerz ,esht qeshtja, cili ishte faktori qe i shtyu ata njerz te tregohen ne nivel me serbin ose do thosha ne nji nivel edhe me posht.Dikush mund ti rradhis ne rradh me serbin dhe une deshiroj ti di shkaqet.

Smund te jet arsyja qe pasi shoku im ka makin qe une ta vras babain per ta grabitur qe edhe une te kem nji makin.

Une kto qeshtje i nderlidh me mungesen e atdhedashuris dhe krejt qeshtja eshte si te ndryshojm per te mir ne qeshtjet madhore kombetare,
    Sesht problemi se i shtroj dreken me krip apo sheqer.Qeshtja e ushqimit esht qeshtje terrpijanesh themi ne ne Malsi.
    Pse nga nji pjes e mire e shqiptarve shihnin tek kosovaret si njerz te huaj.
    Kishte madje prej tyre qe skishin degjuar per kosoven ose e trajtonin nji problem ngjashem si me serbet ose me nji tjeter,ktu esht qeshtja se si te rregullohemi ,sepse e njejta gje mund ti ndodh edhe dikujt tjeter.
    Dasht Zoti dhe Shqiptaret ne pergjethsi mos jetoshin dite te veshtira.

Dhe nji pyetje kom,Pse pjesa ne grupimin e vogel qe ishte aq shum anti kosovare.
    Them se ska naj ndikim po si erdhi pse dhe si ta ndryshojm..kjo esht pytja qe do kerkoja te me pergjigjesh sinqerish.Se veq keq ardhjes per ta i kom ven ne koshrat e plehut.

Pershendetje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ganimet : 26-09-2011 mė 09:03

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Ganimet , kriminelet dhe keqberesit nuk kane komb.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga Tori Lexo Postimin
    Ganimet , kriminelet dhe keqberesit nuk kane komb.
    Pytja esht si ti bejm me komb.
    Sepse ata njerz jon qe ne ua morem kombesin ne njifar menyre mendoi une.

Dikush lart shprehu nji rezerv ndaj ktyre debateve,por u siguroj moralisht se skom qellimin per kritik por debatin ta shtrim ne aspektin tek ndryshimi i domodoshem qe esht mese i nevojshem te behemi komb me cilsi pozitive.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ganimet : 26-09-2011 mė 09:30

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga Bamba Lexo Postimin
    Pashko Vasa "O moj Shqipni, e mjera Shqipni"

O moj Shqipni, e mjera Shqipni
    kush te ka qitė me krye nė hi?
    Ti ke pas kenė njė zonjė e rande
    burrat e dheut te thirshin nanė
    Ke pasė shumė t’mira e begati
    me vajza t’bukra, me djem t’ri
    Gja e vend shumė, ara e bashtina
    me armė tė bardha e pushkė ltina
    me burra trima, me gra tė dlira
    ti ndėr gjithe shoqet ke kene ma e mira
    Kur asha pushka si me shkrep moti
    Zogu deli shqiptarit gjithmonė deli zoti
    ka qėnė pėr luftė e n’luft ka vdekun
    e dhunė mbrapa kurr s’deli ka mbetun
    Kur ka lidh besėn burri deli Shqipnisė
    I ka shti dridhėn gjithė Rumelisė
    ndėr lufta t’rrepta gjithkund ka ra
    me faqe t’bardhė gjithmonė asht da
    Po sot, Shqipni, pa m’thuej si je?
    Po sikur lisi deli rrxuem perdhe
    Shkon bota sipri, me kambė tė shklet
    e njė fjalė tė ambėl askush s’ta flet
    Si mal me ash, si fushė me lule
    ke pas ken veshun, sot je me cule
    e s’tė kan mbetun as emn, as besė
    vet’ deli ke prishun pėr faqe t’zezė
    Shqiptar’,me vllazėn jeni tuj u vra
    ndėr njėqind ēeta jeni shpėrnda...
    Qani ju shpata e ju dyfeqe
    shqiptari u zu si zog ndėr leqe
    Qani ju trima bashkė me ne
    Se ra Shqipnia me faqe n’dhe
    E s’deli ka mbetun as bukė as mish
    as zjarm nė asha as dritė as pishė
    as gjak nė faqe as nder ndėr shokė
    por asht rrėxue e bamun trokė
    Para se t’hupet kėshtu Shqipnia
    me pushkė n’dorė le t’desė trimnia
    Ēoniu shqiptarė prej gjumit ēoniu
    tė gjithė si vllazėn n’njė besė shtrėngoniu
    e mos shikoni asha e xhamia
    feja e shqiptari asht shqiptaria
    Qysh prej Tivarit deli n’Prevezė
    gjithkund lshon dielli vapė edhe rrezė
    asht toka jone, prind na e kan lane
    kush mos na e prekė se desim t’tanė.
    Ēoniu shqiptarė prej gjumit ēoniu
    tė gjithė si vllazėn n’njė besė shtrėngoniu
    e mos shikoni kisha e xhamia
    feja e shqiptari asht shqiptaria
    O Pashko Vasa ,o bir i Shqipnis
    Si ka dal gjumi ende rinis
    Ca kan mar rrugen e kafiteris
    Me ajfon shetit neper Afrik
    Ku esht Prekazi tybe ne e dit.
    Pergjumesh i fal tok e det grekut
    e veq ja shan rreshat Ganimetit.
    Mbjell djali burre drog ne ballkon
    e per pune te hajrit menja si shkon
    Qohu mer Shqiptar se iku dita
    Qa u ba mer burra thon a u ngjall Tita.

Qohu mer shqiptar prej gjumi ju qonju e popujve te ndritur bashkonju.

Politika Shqiptare e Shtetit Ame e viteve 1997-1999 - ndonese ka qene nje ndihmese e madhe per pjesen tjeter te Kombit ne Kosove - personalisht mendoj qe ishte dashte qe te behej edhe me shume. Asnjehere nuk mund te thuhet se ka bere vetem pak, e me se paku apo fare hic duhet thuhet apo edhe te mendohet qe nuk ka bere asgje. Mos te harojme faktin se Shqiptaret nuk pesuan edhe aq shume sikurse qe pesuan ne mase te madhe Boshnjaket - e pikerisht eshte ajo qe Boshnjaket nuk pate Shqiperine e tyre - sikurse qe patem fatin ne Shqiptaret e Kosoves.

Por sipas mendimit tim pyetja reale do ishte se tani a eshte Politika Shqiptare - Politika zyrtare e Shtetit ame ne drejtim te duhur dhe ne perputhje me Shqiptaret e Kosoves - Por jo vetem me te Kosoves - por edhe me Shqiptaret ne Iliride, ne Lugine te Presheves, Malesi te Madhe e Cameri. Kjo eshte pyetje me kryesore qe duhet shruar dhe analizuar.

Sepse per vitetet e gjate luftes 1997-1999 besojme qe te gjithe jemi ne dijeni se cfare ishte ndihma e shtetit ame si nga klasa politike e atehershme, si dhe nga vet popullata.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ARIANI_TB : 26-09-2011 mė 09:39
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar mė parė nga Kejsi Al Lexo Postimin
    Na i kem ndihmu me aq sa kem pas mundesi vllaznit tane Kosovare. Shumica e familjeve kan marr refugjate ne shpi pavaresisht se kushtet i kan pas pertoke. Te pakten kan pas nji streh e buke e kryp ne tavoline. Nuk perjashtoj abuzime nga njerez por keto kan qen pakica. Kisha jone ka ndihmu me ndihma e me sherbim ne kampin e refugjateve, derisa ato kan ik ne Kosove. Njoh njerez qe tash pas kaq vitesh mbajne lidhje me familjet Kosovare e hyjne e dalin.
    Neve vetem buk e krip na ka mbet,ne kohen kur te tjeret bejn mrekullira ne fushat e teknologjis,nese ti je i knaqur me ate qe vllau vllaut ja ka hap dyert ne kohen kur kercnohej per zhdukje ok,por une nuk e njof ndihm nese popullit te shqiperis ja hap dyert ne kohra te veshtira nuk eshte ndihm por oblig per mendimin tim.
    Shqiperia eshte fajtore numer nje per ndrjen e kombit ne 5 shtete,sigurisht qe kur thyhet qerrja rrug gjen mjaft pastaj, por eshte nje e vertet qe shqiperia luante vallen, ashtu siq armiqet tan i binin daulles.
    tani ne mund te gjejm edhe qime ne mjalt, por une mendoi qe me shum ka perfitu shqiperia nga kosova se sa kosova nga shqiperia,duke luajt nje politik nderkombetar ngreh e mos keput.
    Kurse politika e enverit ndaj kosoves ishte katastrofale per kombin,sepse ai ishte produkt i komunizmit jugosllav,dhe si i till nuk kishte si ta donte kosoven
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga drenicaku : 26-09-2011 mė 15:18

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    [QUOTE=ganimet;3212407]
    Citim Postuar mė parė nga shigjeta Lexo Postimin
    Ganimet mund te njohesh nja 10, por edhe une di nja 40 perfshi ketu edhe familjen time qe i mirepriten shqiptaret nga Kosova dhe i mbajten pa asnje lloj shperblimi. Njerez nga te gjitha llojet ka ne cdo grupim njerezor, por konsiderohet cfare ka bere shumica.
    , per me teper ne histori, se ndryshe kalojne ne spekullime. A ka bere sa duhet shteti shqiptar? - Perpara se t'i pergjigjemi kesaj pyetje, duhet te kemi parasysh si ishte Shqiperia nga ana ekonomike? Ne cfare organizatash bente pjese Shqiperia? Sa eksperience kishte politika ne Shqiperi per te manaxhuar nje situate te tille? Cfare influencash mund te perdorte ne ate situate qe ishte? ....etj. Sot, shume gjera jane ndryshe. Qe mund te behet me shume? Ne cdo kohe dhe ne cdo vend, mund te behet me shume...[/QUOTE

Gjerat nuk mund te diskutohen jashte kontekstit !

Ktu do fokusohesha me teper .
    Sesht ktu problemi se Lushnjasi ose tiranesi mbajt ate ose ate,kjo sesht referenca ime.Esht e kuptushme se njerzit qe sarrijn te mbajn familjet e tyre esht llogjike qe as kush ska te drejt te kerkoj prej tyre te pa munduren.
    Pra ,,une po fokusohem me teper tek nji problem tjeter jo tek ai ekonomik.
    Ka qen nji doze urrejtje ,pse ta fsheh,dhe ju do thoni se esht normale se njerzit ishin te pa njohur per problemin rreth dhe per Kosoven.
    Grabitjet,mashtrimet etj pse ndodhen .Ktu kam ate brengen qe me ka munduar.Do permendja nji rast kure motra vret dy vllezrit qe kishin dal ne rrug per ta pritur motren tek po kthehej nga Greqia .jom mese i vetdishem se nji person kure grabit motren ai ska ndjenja per jeten ndaj as kujt e te mos flas per njerzit me te larget.
    Kom vrejtur nji urrejtje, nji mos pergjegjsi morale ndaj njerzve ne hall.Ktu esht belaje dhe hataja me e madhe.
    Te mose i referohem tani grabitjeve qe u ndodhen kosovarve,sepse sesht qellimi ktu ne rradh te pare esht qellimi im pse kta keqberes u treguan aq te ftoft,aq te pa ndjenja dhembje per njerzit qe kishin 1001 plag.
    Sesht pune urrejtje tek mua per ata njerz ,esht qeshtja, cili ishte faktori qe i shtyu ata njerz te tregohen ne nivel me serbin ose do thosha ne nji nivel edhe me posht.Dikush mund ti rradhis ne rradh me serbin dhe une deshiroj ti di shkaqet.

Smund te jet arsyja qe pasi shoku im ka makin qe une ta vras babain per ta grabitur qe edhe une te kem nji makin.

Une kto qeshtje i nderlidh me mungesen e atdhedashuris dhe krejt qeshtja eshte si te ndryshojm per te mir ne qeshtjet madhore kombetare,
    Sesht problemi se i shtroj dreken me krip apo sheqer.Qeshtja e ushqimit esht qeshtje terrpijanesh themi ne ne Malsi.
    Pse nga nji pjes e mire e shqiptarve shihnin tek kosovaret si njerz te huaj.
    Kishte madje prej tyre qe skishin degjuar per kosoven ose e trajtonin nji problem ngjashem si me serbet ose me nji tjeter,ktu esht qeshtja se si te rregullohemi ,sepse e njejta gje mund ti ndodh edhe dikujt tjeter.
    Dasht Zoti dhe Shqiptaret ne pergjethsi mos jetoshin dite te veshtira.

Dhe nji pyetje kom,Pse pjesa ne grupimin e vogel qe ishte aq shum anti kosovare.
    Them se ska naj ndikim po si erdhi pse dhe si ta ndryshojm..kjo esht pytja qe do kerkoja te me pergjigjesh sinqerish.Se veq keq ardhjes per ta i kom ven ne koshrat e plehut.

Pershendetje.
    e nderume zonj/zonjush
    ndesha ne nje rresht tujin dhe mora c'kas (pa dasht te ndrysoj ose pergojoj mendimet e juja) por tue dasht me ju terhek vemendjen prej turrit qi keni marre se keto pune nuk ndreqen tue marre per shemull "shemulliin e keq"e tue tjerr e tue i dhane randesi dickaqe qe t'gjithve na ban qeder e na korit........PYLL PA DERRA NUK KA e si e tille njerz te poshtem e katila ka kudo si nder na te"Shqypnis" po edhe atje nder ju te "Dardanis" apo kudo.......
    N'qoft se keni ndeshun ne katila qe ju kan poshterue kur ju kishit ma nevoje per balsam kjo nuk i duhet m'veshun te tanve (hert e vone keta kafshe o do vriten n'der vedi o do ti qerojne te tjeret se mesa duket nuk kan kalue epoken e gurit)..............
    hajt pra flasim per te ardhmen.....si me i ba krushqit e dasmat, si me ba pushime, si me marre e me dhane me njani tjetrin sepse ba me ndejt e me gerdhisht plagt vec se keq kena mu ndi e idhnojeme shoqi-shoqin.
    Ju Ngjat Jeta
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

i/e regjistruar Maska e toni54
    Anėtarėsuar
    25-02-2010
    Postime
    3,776
    po shqiperia ka probleme te veta e sadopak eshte munduar edhe kosoves te i ndihmoje me mundesit e veta ....mire eshte mire...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    [QUOTE=cool_shqype;3212844]
    Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin

e nderume zonj/zonjush
    ndesha ne nje rresht tujin dhe mora c'kas (pa dasht te ndrysoj ose pergojoj mendimet e juja) por tue dasht me ju terhek vemendjen prej turrit qi keni marre se keto pune nuk ndreqen tue marre per shemull "shemulliin e keq"e tue tjerr e tue i dhane randesi dickaqe qe t'gjithve na ban qeder e na korit........PYLL PA DERRA NUK KA e si e tille njerz te poshtem e katila ka kudo si nder na te"Shqypnis" po edhe atje nder ju te "Dardanis" apo kudo.......
    N'qoft se keni ndeshun ne katila qe ju kan poshterue kur ju kishit ma nevoje per balsam kjo nuk i duhet m'veshun te tanve (hert e vone keta kafshe o do vriten n'der vedi o do ti qerojne te tjeret se mesa duket nuk kan kalue epoken e gurit)..............
    hajt pra flasim per te ardhmen.....si me i ba krushqit e dasmat, si me ba pushime, si me marre e me dhane me njani tjetrin sepse ba me ndejt e me gerdhisht plagt vec se keq kena mu ndi e idhnojeme shoqi-shoqin.
    Ju Ngjat Jeta

citim;Ne qofte sekeni ndeshun ne katila qe ju kan poshtruekur ju kishit nevoj per balsam!

Te jesh me e kjart se nuk ju kuptova me kte fjalen poshtrim!
    Per mendimin tim te turpruar duhet te ndihen ata qe injoruan hallet e kosovarve dhe shiquan me teper ti shtonin hallet e brengat e tyre.Kogja shume shije te hidhura u lan kosovarve si ay Oso Kuka i ditve tona qe pershkruhej ne gazetat shqiptare ne veren e 99.
    Jo mer jo sesht koha e dasmave esht koha qe te pranon secili fajet e mekatet e tija ,sepse nese moralisht se denon fajtorin behesh bashk fajtor.

Mir pra po ndrroj tem a po hi ne fb se spom mer gjumi,shaka.
    .po ma le merak ate balsamin se se kuptova!

Tu ngjat e mos e lasht pa tu ngjat,jeta de.

Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    Pytja esht si ti bejm me komb.
    Sepse ata njerz jon qe ne ua morem kombesin ne njifar menyre mendoi une.

Dikush lart shprehu nji rezerv ndaj ktyre debateve,por u siguroj moralisht se skom qellimin per kritik por debatin ta shtrim ne aspektin tek ndryshimi i domodoshem qe esht mese i nevojshem te behemi komb me cilsi pozitive.
    ganimet, deri para viteve 99 sa mendon se ishte e lidhur Kosova me pjesen tjeter te Shqiperise? Flas nga ana politike/ekonomike/sociale pra ne te gjitha sferat e marrdhenieve?

Jane ca aspekte qe po lihen menjane me duket. Jo se kjo justifikon barbarine e ndonjerit gjate periudhes qe u desh te linit shtepiat e te largoheshit nga tokat tuaja...

Pyetje tjeter, nese do ndodhte e kunderta, si mendon se do shkonin gjerat?

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •