Close

Rezultati i Sondazhit: A beri maksimumin Shqiperia per Kosoven ne 99 ?

Votues
50. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Nuk ka bere asgje

5 10.00%
  • Ka bere pak

4 8.00%
  • Ka bere shume

20 40.00%
  • Mund te bente dhe me teper

21 42.00%
Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 86
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Kjo qe ti ke shkruar nuk ka aspak lidhje me temen. Megjithate po te kthej nje pergjigje te shkurte.

Une jam nga Shijaku dhe nuk kam asnje lloj detyrimi te marr ne shtepin time as Shijaks dhe as kosovar dhe as qe me intereson fare ne situata te tilla. Detyrimi im eshte ndaj njerezve te mij apo farefisit tim.

Ne te tilla raste eshte shteti ai qe duhet te mari masa per te tilla raste te jashtzakonshme. Une po te them edhe nese nukbeson, kam pasur 23 prizenas ne shtepin time. E megjithate nuk e kam pasur per detyre ti hap deren askujt. Ate qe e bej e bej nga ana ime dhe jo se ta kam borxh
    heheee.....Cili shtet po qeveria se kishte besimin e kosovarve ,prandaj as ate sesht llogjike ti vejm barre kosovaret ,sepse ata juridikisht ishin shtetas te Serbis.
    edhe vetes i bej pytje shpesh pse strehova mbase 1 vit familjen e Muharrem Suvogerlles me 7 antar,Malush Dani Broj me 6 antar Halil Murseli Trepq me 8 antar Enver Oqareven me 7 antar ,Fadil Selaci selac me 4 antar..paj 1 vjet me hargjime krysisht te mijat sa edhe ne shqipri me para te mijat se u pagova rrugen pastaj edhe ne si familje si ndertuam per hallk.
    Madje ta them shum sinqerisht se as familjaretnuk moren as nji her ndihma as nga populli as nga shteti se deshironim te perfitojn ata qe skan.
    Une mendoi se duhet shqiptari te duhet si vellau qe ta ka ber nena nese duam te hecim para ,se shum mbrapa jemi mik Eurostar1
    Qeveritaret nese jon shqiptar para se gjithash duhet te jen qytetar dhe shqiptar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ganimet : 24-09-2011 mė 14:17

Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    heheee.....Cili shtet po qeveria se kishte besimin e kosovarve ,prandaj as ate sesht llogjike ti vejm barre kosovaret ,sepse ata juridikisht ishin shtetas te Serbis.
    edhe vetes i bej pytje shpesh pse strehova mbase 1 vit familjen e Muharrem Suvogerlles me 7 antar,Malush Dani Broj me 6 antar Halil Murseli Trepq me 8 antar Enver Oqareven me 7 antar ,Fadil Selaci selac me 4 antar..paj 1 vjet me hargjime krysisht te mijat sa edhe ne shqipri me para te mijat se u pagova rrugen pastaj edhe ne si familje si ndertuam per hallk.
    Madje ta them shum sinqerisht se as familjaretnuk moren as nji her ndihma as nga populli as nga shteti se deshironim te perfitojn ata qe skan.
    Une mendoi se duhet shqiptari te duhet si vellau qe ta ka ber nena nese duam te hecim para ,se shum mbrapa jemi mik Eurostar1
    Qeveritaret nese jon shqiptar para se gjithash duhet te jen qytetar dhe shqiptar.
    Ne te tilla raste nuk eshte e nevojshme te jete detyre e popullates. Ne e ndjejme te detyrueshme sepse jeni gjaku yne, por por : Ne raste lufte vendet fqinje ( Shtetet ) mirpresin te debuarit e luftes. Si ne rastet e lindjes se mesme apo Bosnjes etj qe kalojn kufirin drejt fqinjeve dhe nuk jane nje gjak por jane rregulla qe vendosen mes shteteve ne te tilla raste.

Eshte tjeter gje kur populli ndimon ne mikpritjen e te debuarve apo te larguarve. Ne rastin tuaj ne e kemi bere me plot deshire mikpritjen edhe pse ndokush mund te kete mare qera , por kjo mendoj qe ka ardhur nga nevoja qe kan pasur.

Pershendetje

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Problemi ne kte rast nuk esht i ndar mes qeveritarve dhe qytetarve,secili ka mundsin per te kontribuar ne letsimin e halleve te njerzve tan.

une sdu ti shiqoj gjerat bardh e zi por kontributi mendoi une se nuk ka qene ne nivelin e duhur as nga qeveria e as nga qytetaret...mendoj se esht dashur te behet dhe kemi mundur te bejm me teper.
    Jo vetem ateher gjat luftes ne Kosov por as sot qeveria ne Shqiperi sesht stabile ku qytetaret e saj jetojn me plot brenga e halle,si varfria,siguria etj.
    Une gjerat i shpreh ashtu siq i shof ,dhe ne momentin qe e vlersoi e shpreh gabimin tim ne paragjykime them e kisha gabim,ashtu siq do doja te isha,pore qe nuk mendoi se e thash ate qe sduhej dhe se thash ate qe duhet ta them .Ne temen qe keni hapur votova ,,,,,,,ka mundur me shume,sepse mendoi se nuk esht ber sa duhet apo me mir mė then,ka mundur me shum por u ka munguar qeveritarve vullneti .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ganimet : 24-09-2011 mė 14:54

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e ēudirave
    Postime
    3,776
    Qeverite ne Shqiperi(pa perjashtim) mund te mos kene bere mjaftueshem per Shqiperine brenda kufijeve administrativ por per Kosoven kane bere krejt ca ishte e mundur te behej. Te mos flasim per njerzit e thjeshte. Ata bene te pamunduren. Do duhej tu jemi perhere mirenjohes dhe njerzit e mire te Kosoves e bejne kete.
    AUTOCHTHONOUS

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga anita340 Lexo Postimin
    Qeverite ne Shqiperi(pa perjashtim) mund te mos kene bere mjaftueshem per Shqiperine brenda kufijeve administrativ por per Kosoven kane bere krejt ca ishte e mundur te behej. Te mos flasim per njerzit e thjeshte. Ata bene te pamunduren. Do duhej tu jemi perhere mirenjohes dhe njerzit e mire te Kosoves e bejne kete.
    Mir po nuk na the naj shifer.
    Patriotizmi nuk mbatet me vija te lapsit.Une kom plot miq ne shqipri qe po ket muhabet kisha me ta.E verteta sduhet ta vras as kend.Qeveria dhe qytetaret nuk kan ber sa duhet ate desha ta them.
    Fundja me fjal te bukura knaqemi edhe ne endrra pore ne jeten reale te argumentoi per shum shije te hidhta qe njeriu nuk i priste nga gjaku i vet.
    Dikush edhe naj qaj serbesh ushtar qe i kan dhuru naj qytetari ne rrefime mund ne te ardhmen ta bej gjenocidin serbe histori perrrallash pore e verteta mbetet e vertet.
    Po bisedojm per qeshtje me te mdha se vet ne. andaj sduhet as kujt ti vij turp turpit ti thot turp.

Ganimet, mund edhe te kesh te drejte qe ka ndodhur ( e nuk e ve ne dyshim pasi vete shqiperia po dilte nga nje situate shume e keqe), por nese ka ndodhur ne 1-2-3 vende, mos i fut te gjithe ne nje thes.
    Personalisht di raste qe kane mbajtur familje te tera me nga 10-12 persona e qe pervec fjetes e rrobave i kane mbajtur edhe me ushqime. Kam patur ne klase nje vajze me emrin Vanesa, qe ishte me e vogel se ne si moshe (pasi ne kosove e fillojme shkollen me heret na pati thene) e ajo gjithmone fliste per familjen shqiptare qe po e mbante ate e familjen e saja. Gjithmone fjale te mira e madje shume te kenaqur ishin edhe te njohurit e saj qe jetonin ne familje te tjera.

Ndaj, mendoj qe po e zgjat cik si shume kete muhabet. Mjaftonte qe te thoje qe ka patur disa qe kane kerkuar para e nuk i kane ardhur ne ndihme e aq, s'eshte e nevojshme te vazhdosh me tej.

Pershendetje!

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e ēudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    Mir po nuk na the naj shifer.
    Patriotizmi nuk mbatet me vija te lapsit.Une kom plot miq ne shqipri qe po ket muhabet kisha me ta.E verteta sduhet ta vras as kend.Qeveria dhe qytetaret nuk kan ber sa duhet ate desha ta them.
    Fundja me fjal te bukura knaqemi edhe ne endrra pore ne jeten reale te argumentoi per shum shije te hidhta qe njeriu nuk i priste nga gjaku i vet.
    Dikush edhe naj qaj serbesh ushtar qe i kan dhuru naj qytetari ne rrefime mund ne te ardhmen ta bej gjenocidin serbe histori perrrallash pore e verteta mbetet e vertet.
    Po bisedojm per qeshtje me te mdha se vet ne. andaj sduhet as kujt ti vij turp turpit ti thot turp.
    Cfare shifrash po don ganimet? Gati 1 milion njerez te ikur u strehun. Jo vec kaq po edhe qe marre vendimi te mos lejoheshin te dilnin jashte Shqiperise me sa me kujtohet mu. Njerezit hapen shtepite me ato qe kishin. Bota mbeti e mahnitur me shkallen e solidaritetit gje e papare me pare. Kam pase te aferm ne rrethinat e Korces , Pogradecit,ne Fier ,ne Fushearres e ne Tirane dhe as edhe nje nga ta nuk ka mbetur i pakenaqur me trajtimin.

E ti kerkon shifra. Ik ti japin organet pergjegjese...... Mua sme duhen shifrat per te qene mirenjohese per tere jeten.
    AUTOCHTHONOUS

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga anita340 Lexo Postimin
    Cfare shifrash po don ganimet? Gati 1 milion njerez te ikur u strehun. Jo vec kaq po edhe qe marre vendimi te mos lejoheshin te dilnin jashte Shqiperise me sa me kujtohet mu. Njerezit hapen shtepite me ato qe kishin. Bota mbeti e mahnitur me shkallen e solidaritetit gje e papare me pare. Kam pase te aferm ne rrethinat e Korces , Pogradecit,ne Fier ,ne Fushearres e ne Tirane dhe as edhe nje nga ta nuk ka mbetur i pakenaqur me trajtimin.

E ti kerkon shifra. Ik ti japin organet pergjegjese...... Mua sme duhen shifrat per te qene mirenjohese per tere jeten.
    Vetem per shpetim jete se kisha fjalen,dhe nese dikujt i duket shkrimi im tendenciz gabohet.
    E kom then dhe mbes pran asaj qe shum njerz jon ndar te zhgenjyr nga trajtimi ne Shqiperi.Sdu ti egzagjeroi gjerat siq disa deshirojn ,sepse ka plot raste qe jon per ti admiruar si me pritjen dhe akomodimin .Jom i ndergjegjshem se kosovaret atje sishin ne turizem qe te knaqeshin dhe shkuan nga halli pore edhe raste te hidhura nuk me bejn ti urrej shqiptaret pore pse disa duan qe gjerat ti shohin vetem bardh nuk qendron.
    Skom qellim te jem mos mir njohes ndaj as kujt se fundja secili lete flas per veten e tija .Sa me perket mua gjithqka e kom paguar me lek .Per respekt nder vllazror ua heq kapelen atyre qe bejn respekt.
    Mos ti pergjithsojm gjerat pore edhe njollave te zeza mos tu themi e bardh sepse sna qon as kund.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Po mo ganimet se kishte nga ata qe prisnin hotel me 5 yje dhe harronin nga po iknin. Kam degjuar dhe une raste zhgenjimi se si familje te varfra u kane hapur dyert kur ne fakt nuk arrinin te ushqenin veten. Disa e bene nga zemergjeresia e disa mbase nga interesi se shteti do i ndihmonte me ndihma, por prape mos te duket kollaj te strehosh nje familje prej 10 vetash per nje kohe te gjate. Nje te vjen ne shtepi per nje fundjave dhe te corjentohet jeta familjare e jo me..
    Eshte kollaj te besh llogarite e te tjereve.
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    mia@, jo mer une sjom prej atyre qe jom mose mirnjohes ndaj atyre qe hapen zemren per kosovaret jo ,mund te jet keq kuptim.
    Po permend nji rastin tim kure sot e 11vite me par vetem se nji ish te strehuarit tim gjat luftes ne Drenic pata shkuar ta vizitoja nji ish te vendosur ne familjen time e pata vizituar ne Lezh tek Dode N....aj qe ishte strehuar ne 99 ten dhe si respekt qe ai strehoj nji kosovar kom respekt per te sa edhe pas lufte gjat nji vizite qe bera ne Shqiperi u ktheva te tregoja respekt.
    Ta them se ishte nji familje e varfer ekonomikisht dhe ne mundsit e mija e pata nderu me nji ndihm dhe jo vetem qe strehoj nji kosovar pore qe kishte nevoj ,sepse esht detyre ta duam dhe ti ndihmojm njeri tjetrit edhe jasht veshtirsive e kure jemi ne hall gjithsesi.
    Akoma mbaj kontakte me te .Ta them te drejten ky miku nga Mitrovica e kishte harruar,E kuptova ne nji ndej para sa kohe ne nji ndej.
    Puna eshte se duhet te bejm me shum per njeri tjetrin.Sa per vete e kom ndergjegjen e paster si loti.
    Sesht puna vetem tek qeshtja e strehimit pore esht puna se disave u esht dukur sikur edhe per qiellin ishim te tepert.
    Sjom aq i trash te gjykoj ne hava si i thon pore gjerat jon te prekshme ,dhe mendoi se duhet te debatohen.
    mose shiqo njeren ane te medales i themi ktej prandaj te lutem me kupto drejt se as nji ankes nuk kisha dhe nuk e thash per veten time.
    Rrandaj mos me rendo me peshen qe nuk e meritoj.
    Nuk me lejon vendi dhe hapsira te te them me shruar ku per shum ndodhira do duhej te ndiheshim te turperuar me sjelljet e papergjegjshme te ca individve qe mund te jen gjithqa tjeter veq shqiptar.
    te pershendes.

Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •