Close
Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 181
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Un e di që janë gjetur në Izrael, madje dhe në Arktik. Ik rivizito studimet e fundit se nuk qënke aspak i azhornuar. E qënkam unë rracisti pastaj, ti sapo i quajte Europianët "nënspecie". Të paskan trajtuar keq, gjynah i shkreti ti paske vuajtur shumë. Ik në Afrikë pra.
    pse dyshon ti qe neadertalet ishin ne europe??? sigurisht qe ishin nenspecie, nuk ishin sapiens sapiens.

me ke llafosem dhe une, me kete qe e kan prit me lule ne perendim

o hyllien neadertali autokton europian, ne sapiens sapiens-at kemi origjine jugafrikane, perfshir dhe gjermont bashk me hitler dhe suedezt e compagnia bella.

http://www.england2010.co.uk/the-cra...-humankind.htm

In more recent years South Africa has once again captured the world’s attention with the discoveries of human remains at the Klasies River Caves along the Eastern Cape coast. Human remains with anatomically modern features have been found, dating well over 100 000 years old. If these dates are correct, then it is in Southern Africa that the world's oldest remains of our own species, Homo sapiens, have been found - some 60 000 years before their arrival in Europe and Asia.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 18-09-2011 më 10:00

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Qetë zotërinj, nuk ka nevojë të kalohet në ofendime!

Madhësia e trurit nuk ndikon në inteligjencë. Janë disa fije që kanë si detyrë përcjelljen e informacionit, të cilat vishen me një lëndë që për momentin nuk më kujtohet. Dhe kjo aftësi përcjellëse nuk ka lidhje me përmasat e trurit. Këtu dështuan dhe ata që manipuluan teorinë e Darvinit për hir të disa interesave meskine.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 18-09-2011 më 09:42
    relata refero

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Qetë zotërinj, nuk ka nevojë të kalohet në ofendime!

Madhësia e trurit nuk ndikon në inteligjencë. Janë disa fije që kanë si detyrë përcjelljen e informacionit, të cilat vishen me një lëndë që për momentin nuk më kujtohet. Dhe kjo aftësi përcjellëse nuk ka lidhje me përmasat e trurit. Këtu dështuan dhe ata që manipuluan teorinë e Darvinit për hir të disa interesave meskine.
    Neanderthal cranial capacity is thought to have been as large as that of a Homo sapiens, perhaps larger, indicating their brain size may have been comparable, as well. In 2008, a group of scientists created a study using three-dimensional computer-assisted reconstructions of Neanderthal infants based on fossils found in Russia and Syria, showing that they had brains as large as modern humans' at birth and larger than modern humans' as adults. Neanderthal males stood about 165–168 cm (65–66 in), and were heavily built with robust bone structure. They were much stronger than Homo sapiens, having particularly strong arms and hands. Females stood about 152–156 cm (60–61 in) tall.

ps. E megjithate sapiens sapiens triumfon, eshte me i zgjuar, permasat e trurit skane dhe aq rol. neandertalet europiane dhe aziatike zhduken.

por hyllkieni vazhdon te ngule kembe qe sa me kokmadh te jesh aq me i zgjuar je
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 18-09-2011 më 10:18

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga brandon* Lexo Postimin
    Neanderthal cranial capacity is thought to have been as large as that of a Homo sapiens, perhaps larger, indicating their brain size may have been comparable, as well. In 2008, a group of scientists created a study using three-dimensional computer-assisted reconstructions of Neanderthal infants based on fossils found in Russia and Syria, showing that they had brains as large as modern humans' at birth and larger than modern humans' as adults. Neanderthal males stood about 165–168 cm (65–66 in), and were heavily built with robust bone structure. They were much stronger than Homo sapiens, having particularly strong arms and hands. Females stood about 152–156 cm (60–61 in) tall.

ps. E megjithate sapiens sapiens triumfon, eshte me i zgjuar, permasat e trurit skane dhe aq rol. neandertalet europiane dhe aziatike zhduken.

por hyllkieni vazhdon te ngule kembe qe sa me kokmadh te jesh aq me i zgjuar je
    Cfare flet ore ti, pse i bastardon temat?

Teorite e prejardhjes nga Afrika jane po aq te plota sa edhe fakti qe nuk do kete me asnje gjetje te re ne vitet qe do pasojne. Dua te them, se pikerisht ne keto vitet e fundit, basuar ne gjetjet ne Europe ka pasuar nje teori tjeter, ajo e Nderthurjes Lokale, ne vend te asaj te Zevendesimit te plote (me Ardipitekte, Australo pitekte, Homos Erectus etj.) nga Afrika. Kjo teori e fundit shpjegon trajta (ne mos gaboj rreth 6%) te Europianeve qe nuk gjenden ne primatet e ardhur nga Afrika. Kjo teze e dyte qe eshte me vonshmja, ka gjasa te pasurohet me gjetje te metejshme dhe me raport te drejte me zhvillimin e shkences gjenetike. Deri me sot ideja ka qene se majmune ka vetem Afrika dhe njeriu rrjedh nga majmuni, e si pasoje njerezit vijne pa perjashtim nga afrika. Nderkohe qe fare mire njeriu mund te kete qene nje qenie e evoluar paralel me majmunin, ne ngjashmeri me te, por pa patur qene kurre majmun dhe jo domosdoshmerisht duke jetuar aty ku kishte majmune.

Duke thene kete, dua ashtu te shtoj se dallimi mes ADR (DNA) se njerezve dhe Majmuneve me te afert eshte vetem 1.2% . Ndersa Homo Sapienset Europiane paskan 6% ndryshim nga Homo... Africanus.

Per inteligjencen nuk dime se si percaktohet saktesisht, pasi ne se do te dinim, studimet e Virchow do te qene korraborruar ne percaktimin e supremacise se nje grupi krahasuar me te tjeret. Sidoqofte, ne se nje njeri me kredencialet e Virchow ka bere pohimin qe pretendon shkrimi ne gazete (une vete s'e kam has kete pohim ne ndonje vend, po qe se dikush ka referenca, le t'i sjelle), pra vetem ne se e ka bere, ai pohim vlen te mbahet mend si nje teoreme qe pritet te vertetohet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 18-09-2011 më 10:54

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    sepse shkencërisht, Aziatiku ka tru më të madh se Europiani!!!!
    poashtu shkencerisht eshte vertetuar qe:

koka e vogel = inteligjent

koka e madhe = jo edhe aq inteligjent.

kujt i themi ne shqiptaret "kryemadh" ?
    Religion Is Curable

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Cfare flet ore ti, pse i bastardon temat?

Teorite e prejardhjes nga Afrika jane po aq te plota sa edhe fakti qe nuk do kete me asnje gjetje te re ne vitet qe do pasojne. Dua te them, se pikerisht ne keto vitet e fundit, basuar ne gjetjet ne Europe ka pasuar nje teori tjeter, ajo e Nderthurjes Lokale, ne vend te asaj te Zevendesimit te plote (me Ardipitekte, Australo pitekte, Homos Erectus etj.) nga Afrika. Kjo teori e fundit shpjegon trajta (ne mos gaboj rreth 6%) te Europianeve qe nuk gjenden ne primatet e ardhur nga Afrika. Kjo teze e dyte qe eshte me vonshmja, ka gjasa te pasurohet me gjetje te metejshme dhe me raport te drejte me zhvillimin e shkences gjenetike. Deri me sot ideja ka qene se majmune ka vetem Afrika dhe njeriu rrjedh nga majmuni, e si pasoje njerezit vijne pa perjashtim nga afrika. Nderkohe qe fare mire njeriu mund te kete qene nje qenie e evoluar paralel me majmunin, ne ngjashmeri me te, por pa patur qene kurre majmun dhe jo domosdoshmerisht duke jetuar aty ku kishte majmune.

Duke thene kete, dua ashtu te shtoj se dallimi mes ADR (DNA) se njerezve dhe Majmuneve me te afert eshte vetem 1.2% . Ndersa Homo Sapienset Europiane paskan 6% ndryshim nga Homo... Africanus.

Per inteligjencen nuk dime se si percaktohet saktesisht, pasi ne se do te dinim, studimet e Virchow do te qene korraborruar ne percaktimin e supremacise se nje grupi krahasuar me te tjeret. Sidoqofte, ne se nje njeri me kredencialet e Virchow ka bere pohimin qe pretendon shkrimi ne gazete (une vete s'e kam has kete pohim ne ndonje vend, po qe se dikush ka referenca, le t'i sjelle), pra vetem ne se e ka bere, ai pohim vlen te mbahet mend si nje teoreme qe pritet te vertetohet.
    temat as always i bastardon ti, por te pakten ke ca edukate pa kaluar ne fyerje, dhe une nuk ta kthej me fyerje, te tjereve sipas kokes ja ve festen.

Early modern Europeans show limb proportions that are closely linked to warm-adapted African populations, and not with European Neanderthals.
    Genetic evidence in the form of mtDNA studies purporting to show evidence of Neanderthal and modern human divergence at approximately 700 kyr, and studies showing greater mtDNA variation in African populations, which is claimed evidence for African origin of modern humans.
    Behavioral differences between the Neanderthals and early modern humans in both absolute traits and complexity.

sigurisht pra qe njeriu ka evoluar paralel me majmunin dhe me hominidet e tjere(ku ben pjese dhe neandertali), kemi paraardhes te perbashket, ca i ngaterron gjerat kot ti?

behet fjala per homo sapiens sapiens nga e ka prejardhjen, nga cili hominid? nga neaderthalensis europian? jo aspak, neaderthalensis eshte zhdukur nga europa 30000 vjet me pare, ka jetuar paralelisht me homo sapiens sapiens(pra specia jone) per nje kohe dhe ne europe, derisa ne e zhdukem ate.

nese ti pretendon qe shqiptaret jane neadertale europiane, eshte problemi tend jo imi.

http://humanorigins.si.edu/evidence/...anderthalensis

http://www.google.com/url?sa=t&sourc...MqgcXZJzHM1_gA

poshte ke nje foto te nje neadertali.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 18-09-2011 më 14:06

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Na i qelben temat naziskinet e forumit me pseudoshkencen e tyre. Vetem atyre i bezdis fakti se nga e ka prejardhjen homosapiens , sepse nje njeri i edukuar eshte i hapur ndaj cdo lloj versioni shkenceror . Medoemos e dua homosapienin e pare te jete nga europa , mundesisht nga bjeshket shqiptare ,se andej buron shumica e racizmit shqiptar. Asnjeri ketu nuk eshte as biolog , as antropolog e prapeseprape hiqen ketu sikur kane dije supreme nga cdo fushe.
    Une mundesisht kur perballem midis dy shkencave te ndryshme , ndaj te cilave kam pak dije , mundohem te anoj nga ajo me egzaktja , sepse llogjika e shendosh aty te drejton.
    Nuk mund te mar per baze une antropologjine para gjenetikes , sepse atehere une si njeri i edukuar ,por me dije te limituara nga keto dy fusha , do quhesha kokeshkrete .
    Nuk ka ndonje gje te keqe se qeni skeptik ne ceshtje te tilla, por skepticizmi ka limitet e saja e smund te mbeshtetet kurre me injorance.
    Problemi ketu qendron se kjo teme smund te jete kurre konstruktive midis paleve qe debatojne ne te. A nuk ju duket cudi se jane po te njejtet aneare te cilat mbrojne po te njejtat teza gjithmone?

Hapen tema kundra hitlerit , jane po te njejtet qe e mbrojne.
    Hapen tema rreth nacionalizmit jane po te njejte qe e mbrojne si ideologji.
    Hapen tema rreth urrejtjes anti-greke-serbe , jane po te njejtet aneare qe leshojne me shume mllef.
    Hapen tema per mitologjira absurde , jane po te njejtet qe po me te njejtat absurditete ngrejne lart orrigjinen tone. Ca anetare bile arriten edhe tek ideja se kemi prejardhje ne si popull nga alienet, pra kaq te vecante jemi ne .lol
    Pra , keta njerez jane te prirur ne te tyren , pa i lene hapesire llogjikes te jete asnjeanese.

What's the point anyway?

Kjo eshte nje semundje e pasherueshme , me sa po shihet.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Hyllien
    ...
    ne itali ka racizem ndaj terroneve( ku bejne pjese dhe arbereshet), po lere aq di ti, si dhe racizem ndermjet terronesh,arbereshe dhe siciliane apo kalabreze. ka pastaj racizem gjerman dhe zviceran kunder italianeve, gjerman kunder austriakeve etc etc dhe all together kunder shqiptareve......jan ca te thella kto pun po nejse, nga tirana nuk i meson dot ti keto gjera.

hajd se po e lem sic thua ti, me ka marre europiani me shkelma dhe jam pa shkolle...happy now

cili esht ky ardian mer??? se na cudite! kam idene un ca budallenjsh njeh ti???
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 18-09-2011 më 18:00 Arsyeja: editim citimi

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga brandon* Lexo Postimin
    ne itali ka racizem ndaj terroneve( ku bejne pjese dhe arbereshet), po lere aq di ti, si dhe racizem ndermjet terronesh,arbereshe dhe siciliane apo kalabreze. ka pastaj racizem gjerman dhe zviceran kunder italianeve, gjerman kunder austriakeve etc etc dhe all together kunder shqiptareve......jan ca te thella kto pun po nejse, nga tirana nuk i meson dot ti keto gjera.

hajd se po e lem sic thua ti, me ka marre europiani me shkelma dhe jam pa shkolle...happy now

cili esht ky ardian mer??? kam idene un ca budallenjsh njeh ti???
    Nuk ka racizëm, janë grupacione me prapavijë politike dhe kaq. Përvec Bossi-it konfliktet e tjera janë konflikte krahinore, dhe janë të motivuara nga lëvizjet që kanë karakterizuar Italinë gjithmonë nga Jugu i varfër në veriun industrial, duke qënë se Amerikani nuk jep më shtetësira në mas për Europianët Perëndimor pas ndërrimit të politikave të emigracionit në vitet 1960. Por të thashë që nuk lexon, je një injorant kalibri. Pa shkollë je, injorant, përderisa Europiani të ka shkelur me këmbë. Nuk ke minimalisht intelektin ti qëndrosh përballë e ti thuash cka je, sepse as vetë nuk e di cka je. Prandaj të thashë për të kryer nder, ik në Afrikë se atje do ndihesh suprem.

Nesje temën e prishe një herë, por ska gjë, temë është. Sa gjëra keni menderosur ju këto vite, kjo është hic, asgjë krahasuar me shkatërrimin që fuqia juaj e injorancës si ortek i është vërsulur atij populli dhe atij vëndi, e na shkruani brockulla këtu kush është racist, e kush është superior e ku është shqiptari.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 18-09-2011 më 14:50
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga brandon*
    ...
    Me qe ne postimin e fundit ku te qeshe drejtuar kisha sqaruar se kam pamjaftueshmeri inteligjence te kuptoj shjegimet pallore, apo ato te tipit qe te gjithe urrejne ata qe u ngjajne gjenetikisht por duan shtazet, ama, tere raca njerezore bie dakord se ai qe bertet me shpesh dhe me shume eshte me i afti inteleketualisht, po i rikthehem temes me nje citim lidhur me antropologjine e 1-disa 'malokeve':

"U kujtova ne ate moment per nje korrespondence qe kisha patur vite me pare me Virchow, mbi Pellazget, dhe lidhjes se mundshme te tyre me Shqiptaret, te cilet ai i shikonte si te rrjeshur nga Pellazget; dhe duke mendduar rreth koleksionit te tij te kafkave, e pyeta kapitenin ne se e dinte ku gjendej trupi i Shqiptarit, ne se eshtrat ishin edne aty, dhe kur ai me siguroi qe eshtrat qen aty ku kishin rene, i ofrova 2 florina te me sillte kafken, gje gje ai e kreu. Ishe e nje burri ne lule te jetes, me sutura ende te pambylluara, kishe vetem 2 dhembe qe i mungonin, dhe e dergova (kafken) tek nje kraniologjist i zoti, i cili u pergjigj me falenderime shume te ngrohta. Kafka tha si, eshte me e persosura per zhvillim intelektual qe ai ka ne koleksionin e vet, e madje ai mbajti nje refereta per kete para Akademise Perandorake Gjermane. Ai u impresionua aq shume pas karakterit te kafkes sa u predisponua ta konsideroje si nje kafke e jastezakonshme, dhe i shkroi njerit prej oficereve Austriake ne mal te Zi qe te perpiqen ne se mund ti nisin te tjera, dhe keto, ndonese jo njelloj sikur e para qe u konsiderua standard venes dhe qe i perkishte padyshim stokut Shqiptar me te paster, qe te gjitha posedonin karakteristika intelektuale, qe e justifikuan ate pe rte vendosur Shqiptare ne KRYE TE RACES SE EUROPES PER CAPACITET INTELEKTUAL" f/ 124, The autobiograpgy of a journalist", WJ Stilman, 2004
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 18-09-2011 më 17:17 Arsyeja: editim citimi

Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •