Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 38
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759
    Simon Heffer,,,, ka shkrujt shume artikuj per "ritmet e zhvillimit Kinez dhe Indian" ku pershkrun se e ardhmja e botes anon nga Kina dhe India

Merkel kërkon kontrollin e buxheteve shtetërore nga BE-ja

Publikuar: 21.08.2011 - 14:38

Berlin, 21 gusht - Duke pasur parasysh krizën e borxheve në Evropë, kancelarja gjermane, Angela Merkel, është shprehur për një politikë konsekuente kursimesh dhe për kontrollin efektiv të buxheteve kombëtare nga autoritetet e BE-së.

"Ne kemi nevojë për një ligj evropian që të detyrojë shtetet të respektojnë kriteret e stabilitetit", ka thënë kancelarja në Hameln, në kongresin e Unionit Kristian Demokrat të landit të Saksonisë së Poshtme.

"I nevojshëm është angazhimi i parlamenteve kombëtare, me qëllim që ato të miratojnë buxhetet e tyre para miratimit në Bruksel. Nëse ato nuk plotësojnë kriteret e paktit të stabilitetit, atëherë duhet t'i përmirësojnë", ka thënë Merkel. Vendosjen e obligacioneve të përbashkëta evropiane, kryetarja e qeverisë gjermane e refuzoi përsëri kategorikisht.

Gazeta Koha Ditore

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    "Ne kemi nevojë për një ligj evropian që të detyrojë shtetet të respektojnë kriteret e stabilitetit", ka thënë kancelarja në Hameln, në kongresin e Unionit Kristian Demokrat të landit të Saksonisë së Poshtme.

Kete e theksoi Zonja Merkel edhe sonte ne Berlina Direkt.
    Da steh' ich nun, ich armer Tor,
    Und bin so klug als wie zuvor!

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Shpenzimet gjermane jane thjesht per te mbrojtur tregjet e exporteve te tyre. Asgje nuk eshte gratis.

Kur diskutohej fatura 120 miliard €uro qe duhet te paguante Gjermania, humbja nga fitimet e munguara llogaritej ne rreth 1 mije e ca miliard €uro. Shifrat ekzakte nuk me kujtohen dhe sinqerisht po pertoj te gjej gazeten ne malin e gazetave ku ndodhet. Problemi i vetem i Merkel ishte shpjegimi i kesaj fature ndaj elektoratit dhe antaresise se partise se saj.

Anglezet kane nje jete qe bejne gam gam, qe kur dolen te sakatuar nga Lufta II ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    kosovaret e kane nje fjale
    ajo pate qe ti e ushqen ajo ti nxjer syte
    keshtu edhe disa shtete me ameriken

Mirë se vini në Harlan Maska e FreeByrd
    Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023
    Dudes, come on. There is no 4th Reich. The Germans and their government bend over backwards to distance themselves from their Nazi past. They've even passed laws to discourage any right wing neo Nazi revivals.

As far as Germany being an economic force they cannot succeed if the rest of Europe goes down the toilett. The economy of Europe is forever connected. One nation's economic crash can bring down the rest.

witistar, don't call the United States a facist state and get your head out of that old outdated Marxist Cold war propaganda thinking.

Dudes, vijnë më. Nuk ka Reich 4.Gjermanët dhe qeveria e tyre të përkulem prapa për të distancohen nga e kaluara e tyre naziste. Ata kanë kaluar edhe ligje për të dekurajuar çdo të drejte krahut neo naziste ringjalljen.

Sa i përket Gjermanisë qenë një forcë ekonomike ata nuk mund të ketë sukses në qoftë se pjesa tjetër e Evropës shkon poshtë toilett. Ekonomia e Evropës është e lidhur përgjithmonë. Crash ekonomike të një vendit mund të sjellin poshtë pjesën tjetër.

witistar, nuk bëjnë thirrje Shteteve të Bashkuara një shtet facist dhe për të marrë kokën nga ajo e vjetra të vjetëruar marksiste propagandën e të menduarit Luftës së Ftohtë.
    We are the part of the Cosmos that discovered and understands its unfolding story

Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Gjermanet nuk duan me formuar (Reich) e 4 por ne kemi formen me te mire te sistemit ekonomiko-shoqerore.mundohemi tjua mbushim mendjen popujve te tjere te na bashkangjiten.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-02-2003
    Postime
    444

Post Midis nesh shqiptareve dhe jush gjermaneve ndodhet nje hendek i math!!!

Citim Postuar më parë nga alem_de Lexo Postimin
    Gjermanet nuk duan me formuar (Reich) e 4 por ne kemi formen me te mire te sistemit ekonomiko-shoqerore.mundohemi tjua mbushim mendjen popujve te tjere te na bashkangjiten.
    Kjo qe shkruani ju ketu me lart eshte kontradiktore.
    Nga nje ane ju shkruani se gjoja sipas jush gjermanet nuk duan te formojne perseri nje perandori te madhe,nga ana tjeter ju pohoni se Gjermania mundohet "tiau mbush mendjen" popujve te tjere t'i bashkangjiten.
    Edhe dicka tjeter,ju shpreheni:"ne kemi...".Kur ju perdorni fjalen "ne" une kuptoj se edhe pse shkruani shqip pa gabime, ju jeni nje individ nga prinder gjerman, qe eshte futur ne kete forum per te bere urte e bute nden rrogoz propagande nacionaliste gjermane ne gjuhen shqipe.
    Une kam pasaporte gjermane por kurre nuk do t'a futja veten ne bashkesine e gjermaneve duke u shprehur me fjalen "ne".Nuk ma ze goja.
    Midis nesh shqiptareve dhe jush gjermaneve ndodhet hendeku i Akteve te Genocidit qe ka kryer RFGJ-ja menjehere pasi fitoi pavaresine pas vitit 1990.Aktet e reja te Genocidit te kryera nga kombi dhe shteti gjerman pas 1990-s ngrene edhe njehere hendekun e mijera deshmoreve e viktimave te tjera te Luftes se Dyte Boterore midis nesh shqiptareve dhe jush gjermaneve!!!

Duke e marre me ment se pas ketij komenti timin ketu do te me pyesni: Po atehere pse e keni marre e pse e mbani pasaporten gjermane kur nuk jau ze goja te fusni veten ne bashkesine e gjermaneve duke thene fjalen "ne" apo ne ndonje forme tjeter?

Ju pergjigjem se une nuk kam dashur t'a marre pasaporten gjermane por aplikova nden presionin e gruas time e cila shpresonte me teper siguri ligjore ne kete vend duke patur pasaporta vendase.
    Ajo shprese per me teper siguri ligjore nepermjet marrjes se pasaportes vendase mbeti nje iluzion.
    Dhenja ne mase e pasaportave gjermane per emigrantet qe praktikoi shteti gjerman pas vitit 2000 provoi te jete nje akt hipokrit.

C'kuptim ka kur shteti i jep emigrantit shtetesine vendase,i kerkon emigrantit te mesoje permendesh Kushtetuten e ketij vendi si kusht per marrjen e pasaportes,dhe pastaj ne praktike,si me pare,per motive te erreta nacionaliste,i mban dyert e drejtesise te mbylluara e i mohon emigrantit te drejtat e tij kushtetuese te garantuara nga Kushtetuta e ketij vendi dhe nga ligje e marreveshje nderkombetare!!!
    Gate procedures per aplikim te pasaportes gjermane heren e pare e terhoqa mbrapsht kerkesen per ate dokument se nuk ma pranon shpirti te pranoj cfaredo forme identifikimi me gjermanet qofte edhe thjesht ne leter,por pastaj aplikova perseri nje here te dyte pas lutjeve te gruas time.
    Shume here kam qene e jam gati t'a gris apo t'a djeg publikisht pasaporten gjermane qe kam por jam ndalur per te mos i dhene shkas autoriteve te ketij vendi te abuzojne perseri psikiatrine,e per te mos traumatizuar keshtu me teper pjesetar te familjes time.
    Me ment une e gris dhe e djeg pasaporten gjermane qe kam disa here ne dite,e cdo dite te vitit!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga wittstar : 03-09-2011 më 07:56

i/e regjistruar Maska e Principat
    Anëtarësuar
    13-06-2009
    Postime
    165
    Citim Postuar më parë nga wittstar Lexo Postimin
    Une nuk di te jem njeri i rendesishem,jam nje cop pensionist pa pension,por ato qe shkruaj une duket se per disa individe apo shtete jane negativisht te rendesishme se ndryshe nuk do merrnin mundimin administratoret e forumit te me fshinin tere ato komente te gjata qe kam bere keto ditet e fundit.
    Meqense Shqiperia eshte anetare e NATO.org,dhe administratoret e albasoul.com jane shtetas perendimor mund te them se persa i perket lirise se fjales e te mediave,duke gjykuar nga fshirjet qe ju jane bere komenteve te mija ne kete forum,dhe nga skandalet e policeve e zyrtareve te tjere gjermane,amerikan etj,neper rruge,Perendimi ka arritur ne nivelin e revolucionit kulturor kinez te viteve 1967-1976,sepse atehere denoheshin qytetaret per pune librash dhe hiqeshin apo fshiheshin flete-rrufete e qytetareve sic me hoqen mua pa paralajmerim keto dite komentet e gjata nga ky forum.
    Meqense,duke gjykuar nga censura ne kete forum dhe nga skandalet e policeve e zyrtareve te tjere gjermane,amerikan etj,neper rruge*,qenkemi kthyer ne kohe tek viti 67 vendosa te zgjedh si maske portretin e Lei Fenit!!!

Wittstar
    Агент национальной безопасности Китайской Народной Республики

PS:*Para pak ditesh policia dhe prokuroria kriminele perverse gjermane tentoi te me mbylle perjetesisht apo perkohesisht ne psikiatri per shkak se une si intelektual kam guxuar t'i lejoj vetes te ece rrugeve te Gjermanise duke mbajtur librin e Kushtetutes se RFGJ ne dore,si dhe nje liber te shkrimtarit gjerman Karl May mbi shqiptaret.
    какой скандал!!!
    Pse Komentet tuaj tingellojne gjithmone prosllave dhe jo properendimore ?!
    Ti nuk me dukesh fare se je Sqipetar, edhe pse behesh se je i tille!
    Me te vertet te jesh ti ndonje agjent sekret ruse? te pakten keshtu e shof ne doreshkrimin tend!

Wittstar
    Агент национальной безопасности Китайской Народной Республики

dhe ajo foto e nje komunisti kinez tek profili juaj! cfare kombinimi ke aritur te besh ti si nje agjent ruse qe je !

P.S: une nuk jam kunder kinezeve, por jam kunder sllaveve ruse, serbe.

Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Citim Postuar më parë nga wittstar Lexo Postimin
    Kjo qe shkruani ju ketu me lart eshte kontradiktore.
    Nga nje ane ju shkruani se gjoja sipas jush gjermanet nuk duan te formojne perseri nje perandori te madhe,nga ana tjeter ju pohoni se Gjermania mundohet "tiau mbush mendjen" popujve te tjere t'i bashkangjiten.
    Edhe dicka tjeter,ju shpreheni:"ne kemi...".Kur ju perdorni fjalen "ne" une kuptoj se edhe pse shkruani shqip pa gabime, ju jeni nje individ nga prinder gjerman, qe eshte futur ne kete forum per te bere urte e bute nden rrogoz propagande nacionaliste gjermane ne gjuhen shqipe.
    Une kam pasaporte gjermane por kurre nuk do t'a futja veten ne bashkesine e gjermaneve duke u shprehur me fjalen "ne".Nuk ma ze goja.
    Midis nesh shqiptareve dhe jush gjermaneve ndodhet hendeku i Akteve te Genocidit qe ka kryer RFGJ-ja menjehere pasi fitoi pavaresine pas vitit 1990.Aktet e reja te Genocidit te kryera nga kombi dhe shteti gjerman pas 1990-s ngrene edhe njehere hendekun e mijera deshmoreve e viktimave te tjera te Luftes se Dyte Boterore midis nesh shqiptareve dhe jush gjermaneve!!!

Duke e marre me ment se pas ketij komenti timin ketu do te me pyesni: Po atehere pse e keni marre e pse e mbani pasaporten gjermane kur nuk jau ze goja te fusni veten ne bashkesine e gjermaneve duke thene fjalen "ne" apo ne ndonje forme tjeter?

Ju pergjigjem se une nuk kam dashur t'a marre pasaporten gjermane por aplikova nden presionin e gruas time e cila shpresonte me teper siguri ligjore ne kete vend duke patur pasaporta vendase.
    Ajo shprese per me teper siguri ligjore nepermjet marrjes se pasaportes vendase mbeti nje iluzion.
    Dhenja ne mase e pasaportave gjermane per emigrantet qe praktikoi shteti gjerman pas vitit 2000 provoi te jete nje akt hipokrit.

C'kuptim ka kur shteti i jep emigrantit shtetesine vendase,i kerkon emigrantit te mesoje permendesh Kushtetuten e ketij vendi si kusht per marrjen e pasaportes,dhe pastaj ne praktike,si me pare,per motive te erreta nacionaliste,i mban dyert e drejtesise te mbylluara e i mohon emigrantit te drejtat e tij kushtetuese te garantuara nga Kushtetuta e ketij vendi dhe nga ligje e marreveshje nderkombetare!!!
    Gate procedures per aplikim te pasaportes gjermane heren e pare e terhoqa mbrapsht kerkesen per ate dokument se nuk ma pranon shpirti te pranoj cfaredo forme identifikimi me gjermanet qofte edhe thjesht ne leter,por pastaj aplikova perseri nje here te dyte pas lutjeve te gruas time.
    Shume here kam qene e jam gati t'a gris apo t'a djeg publikisht pasaporten gjermane qe kam por jam ndalur per te mos i dhene shkas autoriteve te ketij vendi te abuzojne perseri psikiatrine,e per te mos traumatizuar keshtu me teper pjesetar te familjes time.
    Me ment une e gris dhe e djeg pasaporten gjermane qe kam disa here ne dite,e cdo dite te vitit!!!
    Zakonishte nuk lexoj artikuj te gjate.Ti zoteri paske probleme me ndergjegjen tende.Per te jetuar mire ne Gjermani duhet edhe te mendosh si gjermane.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •