Close
Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 169
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Eh sikur ta sillje nje argument, apo ndonje citat rreth nje pohimi te tille, vertete do t'ia vlente te debatonim.

Me sill te lutem kush e tha se Muhamedi a.s. ishte genjeshtar apo ka shtuar ajete?
    pershendetje master ,
    eshte e padiskutueshme se ata nuk e kane nje argument te tille dhe se i gjithe argumenti i tyre eshte mashtrimi , korruptimi dhe fallsifikimi i se vertetes ,
    dashte Zoti anetaret e sinqerte te ketij forumi do te kuptojne se kush eshte mashtruesi, manipuluesi.
    biles une shkoj me tutje dhe u kerkoj moderatoreve te faqes www.forumishqiptar.com te n'a hapin nje nenforum te ri per besimtaret e "nenshtruar" pasi nuk kemi vend ku te diskutojme dhe se nuk na pranon nenforumi mysliman duke aluduar se nuk jemi te tille(myslimane),
    pra kerkojm hapjen me te drejta te plota ashtu si nenforumi bektashi dhe ai protestant, nuk kerkoj dicka te paarsyeshme kur dihet se nuk perfaqesohemi ne asnjerin nga nenforumet fetare,
    shpresoj qe nje dite te behet realitet dhe te mundemi te jemi te barabarte ne shprehjen e mendimit tone ashtu sic na takon dhe kujtdo ashtu si i takon ne nje bote te lire dhe demokratike.
    paqe !
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Disa transmetime nga pejgamberi alejhi selam mbi sahabet , duke treguar se ishte i knaqur me ta:

" Po te zgjidhja mikun tim, do ta zgjidhja Ebu Bekrin, por ai ngel edhe me tutje vellau im dhe shoku im." Sahih“ul “Buhari

" Nje bariu duke e ruajtur tufen e dhenve i erdhi nje ujk dhe ia mori nje dele, ai u perpoq deri sa e shpetoi. Atehere iu drejtua ujku dhe e pyeti:
    ' Kush do ta ruaj diten e egersirave kur nuk do te kete bari tjeter pervec meje?'
    ' SubhanAllah' - thane njerezit
    " Une besoj ne kete sic beson Ebu Bekri dhe Umeri" u pergjigj Pejgamberi SalAllahu Alejhi ve S

Transmetohet nga Ebu Uthman en-Nehdijj, ky nga Ebi Musa r.a., i cili ka thene:

" Isha me Pejgamberin s.a.v.s. prane nje muri te Medines. U afrua nje burre dhe kerkoi t“ia hapim deren:
    ' Hapja dhe pergezoje me Xhennet', u pergjigj Pejgamberi s.a.v.s.
    Ia hapa deren, kur e pashe Ebu Bekrin. E pergezova me ate cka tha Pejgamberi s.a.v.s.. Ai falenderoi All-llahun
    Pas pak kohe erdhi nje burre tjeter dhe kerkoi t“ia hapim deren:
    ' Hapja dhe pergezoje me Xhennet', u pergjigj Pejgamberi s.a.v.s.
    E hapa dhe pashe Umerin. E lajmerova me ate cka tha Pejgamberi s.a.v.s. edhe ky falenderoi All-llahun.
    Pastaj erdhi nje burre tjeter dhe kerkoi t“ia hapim deren:
    ' Hapja dhe pergezoje me Xhennet qe te mos e godet dicka', u pergjigj Resulull-llahi s.a.v.s.
    Pashe Uthmanin dhe e lajmerova me ate cka me tha Resulull-llahu s.a.v.s. - Falenderoi All-llahun dhe tha: " Vetem prej All-llahut kerkoj ndihme" Sahih“ul“Buharielem" Sahih“ul“Buhari

Transmetohet nga Muhammed bin Ibrahim, e ky nga Urvete bin ez-Zubejr, i cili ka thene:

" Kam pyetur Abdullah bin Ummerin per veprimet me te keqija qe kane bere politeistet ndaj Resulull-llahut s.a.v.s., e ai u pergjigj:
    ' Kam pare Ukbe bin Ebi Muajjatin i cili erdhi te Pejgamberi s.a.v.s kur ai ishte duke u falur, ia gjuajti ne qafe nje litar dhe e shterngoi aq shume, sa qe gati e mbyti. Erdhi Ebu Bekri dhe e largoi nga ai dhe tha:
    ' A doni ta mbytni nje njeri vetem pse thote se Zoti im eshte All-llahu, deri sa prej Zotit te tij ka sjelle argumente...' Gafir, 28 Sahih“ul“Buhari

Mos te harrojme qe;
    Muslimanet Sunite pretendojne se ajeti qe u lejon denim me vdekje te personave qe kryejne mardhenie seksuale jashte marteses u eshte ngrene nga nje cjap

profeti i keshilloji disa besimtare qe te pijne urinen e deveve(hadith)
    profeti tha ;kush nuk ngrihet ne mengjes per te kryer faljen , atij i ka urinuar shejtani ne vesh(hadith)
    profeti po urinonte ne kembe dhe kur nje nga shoket e tij deshte te largohej ai i kerkoi te mos largohej (hadith)
    profeti piu uje ne kembe (hadith)
    profeti piu uje ne pozicionin ulur (hadith)
    profeti kreu nevojat e tij ne drejtim te kundert nga kibla dhe me fytyre nga siria (hadith)
    dhe ka me qindra si keto hadithe , ....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 01-09-2011 mė 05:38
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-05-2008
    Postime
    75
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Shume e nderuara dhe e respektuarja, shoqja Ganimet.

Ma cito nje Hadith ku thuhet se Muhamedin e mesoi 'xhebraili' qe te falet, ose nje ajet ne Kuran.

4 shkolla?!, keto s'permenden ne Hadithe (sa e di une) dhe as Muhamedi kurre ska folur se ekzistojne 4 shkolla per me interpretu fene apo ligjet e fese, dhe as Kurani nuk permend se ekzistojne keto 4 shkolla?! A qe keni bo ju reforma vet e keni bere interpretime vet une skam cka ju them, vec ju uroj pune te mbare.

Krishteret zakonish mbyllin syte kur te luten, qe te fokusohen me mendjen e tyre tek Perendia, por nuk d.m.th. se kjo eshte ritual.
    Nuk shoh te kete dhene kush pergjigje ne pyetjen e juaj.Pra me sa kuptoj nuk egziston kjo ne kuran ...

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga nezir2007 Lexo Postimin
    Nuk shoh te kete dhene kush pergjigje ne pyetjen e juaj.Pra me sa kuptoj nuk egziston kjo ne kuran ...
    Nuk ka se si te ekzistoj ne Kuran shpjegimi se si falet namazi, kur nje gje e tille praktikohej edhe para zbritjes se Kuranit.

3:43. “Oj Mejreme, vazhdoje adhurimin ndaj Zotit tėnd, bėn sexhde dhe falu pėr Zotin bashkė me ata qė falen”!

19:30-31. Ai (Isai) tha: “Unė jam rob i All-llahut, mua mė ka dhėnė (ka caktuar tė mė japė) librin dhe mė ka bėrė Pejgamber. Mė ka bėrė dobiprurės kudo qė tė jem dhe mė ka porositur me namaz (falje) e zeqatė pėr sa tė jem gjallė!

2:125. Dhe kur shtėpinė (Qaben) e bėmė vendkthimi dhe vendsigurie pėr njerėzit, (u thamė): Vendin ku qėndroi Ibrahimi pranojeni pėr vendfaljeje! Ibrahimin dhe Ismailin i urdhėruam: ju tė dy pastrojeni shtėpinė Time pėr vizituesit, pėr ata qė qėndrojnė aty dhe pėr ata qė falen aty.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga refet Lexo Postimin
    JARIGAS SHEHADETI KA REGULEN E VETE, KUSH JAM UNE TE BAJ REFORMA E NDRYSHIME TE SHEHADETI??
    NUK ESHTE ISLAMI SI DUA UNE . KA ISLAMI REGULAT E VETA E NUK GUXON ME I NDRYSHUE ASKERKUSH .
    BESOJ DHE DESHMOJ SE MUHAMESI A.S. ESHTE I DERGUAR I ZOTIT .
    Jo,jo....Islami nuk eshte siē don ti apo shqiptaret, por siē duan harapet muhamedane, idhujtaret e Muhamedit dhe perfituesit nga vendet e shenjta islame!!! Me qorresine tuaj, harapet mund te vene ē'rregull qe te duan....a ia ke bere ndonjehere pyetjen vetes se si e thoshte shehadetin profeti yt i dashur??!!! Zgjohu grigje.......
    edhe ti jarigas kur do te deshmojshe se muhamedi a.s. eshte i derguar i zotit do te behesh musliman. por pasi nuk deshmon ti nuk i takon besimit islam .
    Ai qe deshmon per diēka, do te thote se eshte deshmitar me fakte(nese nuk eshte i rreme), prandaj une qe s'ia kam pare kurre bysyretin Muhamedit e qe per me teper Allahu s'me ka thene gje per sa i perket atij, nuk mund te deshmoj per nje genjeshter!!!
    Kurse ju deshmoni se Muhamedi ishte profet!!!!
    Kujt i deshmoni, Allahut apo harapeve??!!!
    Jarigas

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Jarigas, mos ja fut kot se lidhje spaske, a "sa per me fillozofu per havaje" kete edhe gomari me i madh ne bote mund ta beje, nese deshiron te debatosh me mua eja ne forumin musliman, ketu une nuk debatoj vetem postoj.

Sepse ketu cifti i bani dhe master ja prishin rendin muhabetit.

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    bani nje pyetje shume e thjeshte?? mos je mason ti, sepse fotoja yte ka shenja masonash "IN GOD WE TRUST" shkruan ne Dollar, ku ka plot shenja masonash dhe Zoti i tyre n kete rast eshte zoti i masoneve, DEXHALLI. Me siguri edhe ti je nje klysh i Dexhallit, asgje m shume, sepse je nje "copy-paste" injorant qe sdin dy fjale ti perpiloje nga vetja e tij pa e mbushur faqen me "materialin" tend. hahahahahah. Ti thyem hundet mire ne forumin musliman ELHAMDULILAH!

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Jarigas, mos ja fut kot se lidhje spaske, a "sa per me fillozofu per havaje" kete edhe gomari me i madh ne bote mund ta beje, nese deshiron te debatosh me mua eja ne forumin musliman, ketu une nuk debatoj vetem postoj.

O Baba Hoxhe ,ketu mund te debatosh e jo te nenforumi Musliman sepse atje jeni te uniformuar te tere nuk lejoni mendimin ndryshe....cdo postim ndryshe fshihet,nuk e lejoni as Bani te postoj.Mandej tregoheni se jeni mendjehapur ! Nuk jeni ju asgje me shume se diktatoret ndersa shtireni se perhapni te verteten,miresine dhe dashurine....pih
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 01-09-2011 mė 10:38
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    qeveriablu: ju faleminderit per mendimin tuaj, mirepo une nuk kam kohe te humbi me cdo njeri, nese dikush deshiron te bej debat te mirefillte ne cdo vend ne bote duhet qe:

1. te jete i asaj lemie, smund te debatoj matematicienti me mekanikun e veturave.

2. te kete kulture debati, duke mos u ikur pyetjeve si gjarper dhe duke shkruar vete ai shkurte dhe qarte jo duke e mbushur nje faqe me foto, video, ku ta di une cka e ne kete menyre humbet cdo gje qe deshirohet te arrihet.

3. Duke e caktuar piken e debatit, nuk mund te debatohen 100 pika ne nje teme, po e caktojm temen dhe debatojm.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin

E shoh qe s'qenke i afte per debat, por nga ana tjeter kush eshte nga myslimanet??Une deri tani nuk kam pare asnje mysliman te afte te debatoje pa filluar te shaje e te fyeje bashkebiseduesin, ose-ose te shkruaje gjera si kjo qe ke shkruar ti me siper, ku thua se une s'paskam lidhje, por nuk jep asnje argument per te mbeshtetur mendimin tend, madje nuk specifikon as se per ēfare e ke fjalen!!!!
    Une s'kam asnje deshire te debatoj me nje te pashkolluar si ti, por nuk mund te lejoj qe dokrrat e tua t'i lexojne ata dhjetra filiza qe akoma nuk dine te ndajne shapin nga sheqeri dhe mund te mendojne se hajvanlleqet e tua jane qelibar!!!
    Ne nenforumin mysliman u shkon shtate prej meje dhe nuk guxojne te lejojne shkrimet e mia.........merru leje po deshe dhe do ta shikosh se sa tmerr e kane myslimanet mendimin e lire e sidomos ate shkencor!!!

Sa per "gomarin me te madh ne bote", drejtohu doktorr Nuh Muses.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 01-09-2011 mė 10:43
    Jarigas

Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •