Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 26 prej 104 FillimFillim ... 1624252627283676 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 1037
    ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Funderrina qe i vie turp ta quash funderrine azie s'ka c'te kerkoje ne shkolla shqipe - me sa dijme ne SHQIPTARET - shkollat nuk na i hapet ju, e as ne nuk i hapem per ju. Ne shkollat shqipe mesohet shqip. Nese funderrinave aziatike nuk u pelqen kjo gje - jeni te lire te hapni shkollat tuaja ku funderrina e ndien veten si ne ne kanal te vet.
    Nese te ka mbetur ndonje leke ne xhep, mos humb kohe, ik tek dyqani me i afert baptist bleje pakez edukate.
    I feel Kosovereign!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    Turqia s’po kerkon me na turqizu, sepse ka ne shtetin e vet me shume shqiptare sesa ne Kosove apo Shqiperi, por ata prape shqiptare i quajne, e jo turq. Qe s’punojne shqiptaret atje (dhe kudo neper bote)per ta ngritur me teper vetedijen kombetare tek brezat pasardhes, ajo eshte tjeter gje. Erdogani kur ishte ne Kosove para mases e tha pa far sforcimi qe ne Turqi kemi disa komunitete dhe ne mesin e tyre i permendi edhe shqiptaret.

Eshte normale qe ti nuk do te jesh pre e hegjemonizmit, por t’thuash qe i ka kaluar koha eshte qesharake. Kjo teori e fundizmit eshte nje spekulim qe u ofron fuqive hegjemonike nje justifikim teorik per risistemimin e sistemit boteror. Njehere e nje vakt para fundit te historise, u spekulua me shume entuziazem fundi i fese, permes analizes pozitiviste te Kontit dhe deklarates se Nices per “vdekjen” e Zotit dhe ja hop u duk se kaluam dhe nje hap te madh ne vazhden e rugetimit te dijes. Por t’jete e vertete kjo teoria evolucioniste e fundizmit, nga erdhi gjithe ai vrull dhe ndergjegjesim fetar i fundit te shekullit XX ?
    Mos iu besoni teorive verberisht, se shpesh jane foshnjore.
    "Sa bukur flisni ju artistet ore bir. Asnje llaf s'te mora vesh." Zonja nga Qyteti

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Ke nje politike te Jeremiqit as aij nuk kishte ditur ma keq te Mendoj!!!!
    po valla edhe ty po du met than diqka sikur isa boletini qe kishte shku ne londer dhe kishte nxjer koburen e fsheht nga shoka dhe automatikisht shqiptaret edhe ata pak miq qe i kishin i humben, argument me te fort per serbin nuk kishte qe te argumentonte se ja me qfar njerz kemi pun ne, edhe ti qenke i njejt, duhet te shkruhet kush ishte qka ishte duhet te shkruhet se hasan prishtina ishte pasanik i madhe dhe gjithe at pasuri e shkriu ne sherbim te atdheut dhe se ishte intelektual etj etj dhe ne fund u vra nga vet shqiptaret, por duhet edhe te shkruhet se azem galica ishte kaqak malesh hajdut por qe edhe kishte luftuar edhe me pushtusin serb kur ati ju rrezikua aj territo qe ai e kontrollonte dhe e vjedhte pra kshtu ka qen kshtu duhet te shkruhet, pra ka pas heroj me te medhenje se qe ne mendojm por historia jon ne ren te par i ben heroj disa qe kan edhe anen e erret e cila nuk eshte shkruar hiq eshte fshehur

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Nese te ka mbetur ndonje leke ne xhep, mos humb kohe, ik tek dyqani me i afert baptist bleje pakez edukate.
    Sa e shet nje kile edukate?

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Rrenë e jashtazkonshme kjo e jotja në shumicën e rasteve, ndoshte jo me ata pak që e quajnë veten Shqiptarë njësoj si ata pak që identifikohen si Arvanitas dhe thonë të njëjtën gjë. Në Turqi nuk pranojnë asgjë nga Shqiptarët. Disa herë madje jam përplasur me ta nga hymni, tek themeluesi i Gallatasarayt e deri tek Ataturku, dhe smë kanë lënë gjë pa thënë për shqiptarët. O kam qenë unë në Turqi e në kontakt me Turqit o nuk ka qënë njëri në forum, madje për një farë kohe kam jetuar me ta. Por ka një ndryshim, un nuk i shtrihem barkas askujt të mohoj identitetin tim. Ata që duan ta rishkruajnë historinë që ti përshtatet më mirë kthimi që kryen para 150 vitesh mund ta bëjnë këtë gjë, vec se bien ndesh me thënien e madhe të Pashko Vasës që e la amanet për gjeneratat e mëvonshme si platformë bashkimi kombëtar. Sot ju po mundoheni të paraqesni se pa Turqi nuk do kishte Shqipëri. Cfarë mbiell korr thotë populli. Ju po përhapni fraksionalizimin e kombit.

Për debatin ideologjik që do të fillosh me mua, po ta pres shkurt se jam i ekspozuar më tepër se sa ti mendon në këndvështrimin tuaj. Mos lexo shumë Sheik Imran Hoseinin se edhe versionin e atij lloji dijmë mirë se ku na con.
    Rena eshte ummul habaith ne terminologjine islame, dhe nuk e fus ne perdorim as per interesa te miat personale, e lere me per nje shtet te huaj.
    Une po njihkam turq tjere, nga ata tute. E di ti se c'kuptim ka termi arnaut?

S'deshta debat ideologjik, thjesht demantova ate pohimin tend per fundin e hegjemonizmit.
    I feel Kosovereign!

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Sa e shet nje kile edukate?
    Baptistet e kane me lirime sezonale tani.
    I feel Kosovereign!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Rena eshte ummul habaith ne terminologjine islame, dhe nuk e fus ne perdorim as per interesa te miat personale, e lere me per nje shtet te huaj.

S'deshta debat ideologjik, thjesht demantova ate pohimin tend per fundin e hegjemonizmit.
    Nuk demantove gjë hic pra, versionin tuaj të fundit e di shumë mirë. Un njof forcën vitale të atij shteti, klasën intelektuale nga të dya krahët, krahu kozmopolit tralala që kërkon që Turqia të njohë gjenocidin Armen, dhe pjesën tjetër që është madje e rreshtuar krejtsisht me Gulenin. Ti cin njef ?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

S shtet te huaj? Turqise ti po ja shikon interesat me mire se vendit ku jeton familja jote.

Nuk eshte rrene/ummul habaith qe te falsifikosh historine e nje kombi te tere per interesa te barkut, dmth qe te jetosh me mire ti edhe familja?

Mbi te gjitha, nuk ehste se edhe ti vete do besosh ate qe do te te diktoje Turku per histori, mirepo do ta pranosh, pasi kjo te jep komfort ne jete.

A nuk eshte munfiku robi me i urryer nga Allahu, o ti fetar?

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Po pse ty do t'i jape Turku e Arabi geshtenjat? Ti nuk je i zoti t'i mbushesh mendjen aziatikeve te Konferences Islamike te te njohin nje cope pavaresi ka 3 vjet, e tashi po na hiqesh strateg i madhe i lojes boterore dhe po na perkthen politiken e Davutve.

Turqit te urrejne ty si Europian dhe Europianet si bartes se kultures se Azise. Vendi yt eshte asgjesimi, pervec po te zhbesh faren tende duke u perzier me racat e zeza dhe te rreshtohesh nden sundimet diktatoriale te Azise si rob. Dhe eshte pikerisht kjo qe po beni, ju qurrashet qe dje ulurinit per ndihme e qanit rrugeve, kurse sot po i lepini bishtin azise se sllaveve e 101 racave qe na kane keput qafen historikisht. Sepse thjesht, ju eshte merzit te qenit shqiptar, dhe doni me marr nje cope buke te majme te hedhur sic ja hedh i zoti qenit, poshte tryezes.
    Konferenca Islamike do t'na njohe si teresi atehere kur t'i kete perfaqesuesit tamam muslimane, e jo servile te perendimit. T'kam treguar edhe njehere, po si duket paske haruar.

Turqit nuk na ureeeejne o njerez, c'keni keshtu qe krijoni turbullira ne kokta tuaja? Keto jane simptomat e fobise.
    Po patet nje deshmi qe Turqia na uren, atehere tregonani edhe neve se vdiqem nga kureshtja.
    I feel Kosovereign!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Baptistet e kane me lirime sezonale tani.
    Ehe. Me sa duket hipokrizia po te shitet mire, por eshte edukata qe te ka mbetur ne stok.

Faqja 26 prej 104 FillimFillim ... 1624252627283676 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •