Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 9 prej 104 FillimFillim ... 78910111959 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 1037
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    fajin nuk e kane serbet ,por turku per injorancen dhe skamjen qe mbizoteron ne trojet shqiptare.
    Fajet i kan shqiptaret pergjithsisht pore pjesen e saj e kan edhe serbet.Shqiptaret ishin mes dy zjarresh ne kohen e Kastritve,dhe ose te ikesh nga nji zjarr i madh qe ishte sllavizmi ose nga ai qe ishte po aq i madh ai osman.Shqiptaret si sot kam dron se edhe ather ishin te perqar.Pransaj per kohen qe po cilsoim si nji koh te cilen fajsoim turkun dhe sikur mbrojm sllavet dhe ne fakt une mendoi se zgjedhja ishte mes dimrit dhe debores.
    Kto paralelizma jon te pa kuptimta ngase hilen na e ben edhe fqinjet e pa deshiruar sllav dhe misafiret e pa ftuar turq.
    Pjesen e fajit e gjen edhe sot ndere shqiptar ku ortodokset nga shum musliman quhen serb ..po po serb dhe shum musliman quhen arab nga shqiptaret.
    Fajin duhet kerkuar mes nesh ,sepse ato qe na bashkojn si gjaku dhe gjuha tani kan mbet si qeshtje provinciale dhe jon fare te vogla ne krahasim me sherbimet qe i ka dhen djalli shqiptarve te perqahen per vogelsira siq esht feja,sepse rreth fes secili do pergjgjet para krijuesit ku edhe profetet nuk u ngarkoshin me pergjgjsit veq pergjgjsis per thirrje ose per percilljen e mesazhit hyjnor.
    Te mbyllet tema pa hidhrim ndaj as kujt veq hidhrim ne injorancen tone si komb qe e ka katandisur sa armiqet qeshen me goj ne grusht.
    Ku mbet tersia Iliro-arbrore ..A mos vall e zhbeu te teren Turqia? une do thosha fatmirsisht per 500 vjet ajo u rrit e u kendell pamvarsisht luftrave te herpashershme.
    Ne Kosov ,popullata autoktone ishte para zhberjes ,ky esht nji fakt i pa mohueshem .
    Pyt Drague nji kosovar dhe do maresh pergjigjen se gjyshi i babajt ishte nga Malsia ose aty dikund.
    Per 500 vjet turku nuk solli kolon sa solli lideri i dreqerve Millosheviq nga 1981 gjer 1985.Ktu jon fakte qe te gjith i dim nga se e kemi jetu kte pjes te historis te atyre serbve qe edhe pergjumesh sarrin ndergjegjeja shqiptare te i shfajsoim.
    Fundja as nji armik nuk esht i mir pore edhe poshtersirat e tyre dallojn dukshem pa i ve re me syza.

I larguar Maska e Enkeleu
    Anëtarësuar
    07-12-2005
    Vendndodhja
    Prane detit i pa lare, prane drites i pa pare, prane sofres i pa ngrene, prane dijes i pa nxene...
    Postime
    4,298
    Citim Postuar më parë nga gjema Lexo Postimin
    po shqiptaret ishin shumic muslimane edhe sot jan, dhe skenderbeu ka masakruar ne qytet te ter shqiptaresh te ketij besimi ket e thon historian gjerman e italian, por historia jon nuk e ka then ende, nuk jam tu fol budallakinash por fakte, historin shqiptare qe e shkrujtem per qefin ton por jo si ishte, hajde ti ndegjojm pak te tjeret qka thon per ne jo armiqet ton por miqet ton anglezet gjermanet italianet francezet etj keta te gjithe disa her pe permendin faktin se skenderbeu vetem ateher kur e kuptoi se ishte e kot lufta per ta kristijanizuar shqiperin i nderpereu dhunen dhe masakrat, budalla eshte ai qe injoron faktet
    Hajde expert i historisë hajde !!!
    Me cfarë logjike i shkruan të gjitha këto budallakina ?!! Ku i paske lexu ti të gjitha këto fakte të cilat " historia jonë nuk i ka thënë ende "?!
    Kush na qenkan ata historian Gjerman e Italian , na i thuaj emrat që ti lexojme edhe ne ?
    Cili qytet paska qen me shumice muslimane ne kohen e Skenderbeut të cilet ai i paska masakru ??
    Sipas logjikes tënde i bjen qe të gjithë ata shqiptar që luftuan turkun qenkan tradhetar.... !!!

Injoranca jote ska kufi , ik mëso drejtshkrimin shqip e mos humb kohen në forum ...
    I lumtur është ai që nuk shpreson në asgjë, sepse nuk zhgënjehet asnjëherë...!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-07-2011
    Postime
    17
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Kjo qe po ndodhe per korigjimin e Historis eshte Masakra e trete qe i behet Shqiptarve .Per Pesçinde vjete na masakruan ne token tone ne shtepin tone e masakruane kulturen e shkatrruane çdo gje qe ka qene ILIRO-DARDANE dhe prape tashe done ta Masakrojne edhe Historin E kesaji i thone nje shtet qe synone ta sulmoj historin ai shtet done te elemimoj si shqipetar .Duhet t'ua tregoje bishave te turqis fashiste se kjo toke eshte toke e Gjergj Kastriotit toke e ARBERIT
    po Hasha i pat shpall vellezer?.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    PAskemi 5 turq ne kete forum...fara e sulltanit ka ngelur ende ne gjirin shqiptar!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    5 turq vetem ne kete teme dhe deri tani, ne forum ka shume me teper, ne terren po ashtu.
    gjeja qe kam me frike eshte turqizimi i shpejte i maqedonise dhe kosoves. kombi do cahet ne menyre te pakthyeshme, shpresoj te mos ndodhe kurre.
    po turqizimi po avancon dhe ne shqiperi, greqizimi nga ana tjeter, dhe shqiptaret duket se flejne akoma gjume te thelle.
    heeeeeej zgjohuni.

i/e regjistruar Maska e Vidasusi
    Anëtarësuar
    11-11-2010
    Vendndodhja
    Atje diku...
    Postime
    273
    Votova JO!

Edhe pse mendoj se duhet të korigjohet historia, por jo për hatër të Turqisë o dikujt tjetër, po për hatër të së vërtetës. Është është diçka që deri më tani e kemi mësuar gabim, atëherë kjo le të përmisohet.
    Por nuk e di se ç'farë duhet të korigjojmë në lidhje me Turqinë? Se kanë qene okupatorë dhe kanë vrarë e prerë? Besoj mirë është kështu si e kemi!

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Jam kurreshtar te di kush jane ata 5 debila ne sondazh?

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Pjesa e Historise se Shqiperise mbi perandorine osmane eshte e faktuar dhe nuk ka arsye per tu ndryshuar. Turqia ne vend qe te kerkoje falje, minimumi per dhenien e trojeve Shqiptare Malit te Zi pas luftes Ruso-Turke, vjen e kerkon te ndryshojme historine?

Jo, nese kjo do ndodhe Shqiptaret duhet te ngrihen dhe te shporrin nga karriget ata qe fusin duart ne historine prehistorike te Shqiptareve.

Nese populli Shqiptar eshte sot nje nga popujt me te vuajtur e te prapambetur 2 jane arsyet:

1- Pushtimi 500 vjeçar turk, dhe asimilimi i popullsise nga ana e tyre.

2- Diktatura 50 vjeçare Hoxhiste.

Kjo nuk do te thote qe duhet te prishim marredheniet e mira me Turqine, por keto marredhenie ne menyre kategorike nuk duhen kushtezuar nga Historia. ate qe e kane bere e kane bere, dhe nuk mund ta çbejme ne sot per interesa te ngushta.

Sot ne bote, Angli - SH.B.A jane dy aleatet me te fuqishme boterore. Por, ne librat e historise se SH.B.A, Anlgia e para viteve 1776 nuk trajtohet si nje aleat, apo jo?

Pra, eshte e pafalshme nese dikush, ndonje person apo nje grup i vogel personash te papergjegjshem, fusin duart dhe ndryshojne Historine. Ky do te ishte nje pushtim dhe nenshtrim i koheve moderne, pa lufte, por shume me i dhimbshem se ai pushtimi me luft i deri para 100 viteve.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-06-2010
    Vendndodhja
    Aty ku nuk me gjen njeri
    Postime
    106
    Nuk është me rëndesisi se cilës fe i perkisni, se me cilen parti jeni, apo nuk jeni me asnje parti fare nuk është me rëndesi, po Historia nuk mund të ndryshohët, Historia është histori ajo nuk ndryshohët ajo tregohet ashtu siq ka qenë, njerzit mund të ndryshojnë e të shkruajnë qfarë të duan por ajo pastaj nuk është histori më, del nga historia.

Një popull që e harron histornië e tij është i detyruar të perseritë atë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    Nuk msohet historia ne xhami te llapit oj gjama e zez. Ne vitin 1443 as 1000 shqiptar musliman nuk jan kon e ato kret ishin nanpunsa osman.

Mas si pi folke me fakte me permen 10 shqiptar musliman te asaj kohe dhe me thuj emrin e ati qyteti qe e paska masakru skenderbeu. dhe munsisht referoju atyne historianve anglez gjerman frances qe na i ke lexu ti
    po plotesishte dakord me ju qe nuk mesohet historia ne xhami, dhe te jem i sinqert un ne xhami per her te fundit ka qen me fal bajramin e ppranoj se nuk e praktikoj fen islame shum por nuk e mohoj kurr se jam musliman, edhe sikur un ta mohoj te tjeret nuk do me pranojn si te till dhe evroperendimoret kursesi, per dijonin tuaj kohet e fundit eshte ber nje film per skenderbeun nga anglezet nese nuk gabohem e pam par dhe aty disa historian qe nuk me kujtohen emrat kan then disa gjera qe historia jon nuk i ka then pra historia jon e paraqet vetem anen e ndritshme te herojve tan por at anen tjeter e fsheh , ne at koh kruja kishte shum musliman ndoshta jo shumic por kishte shum nuk di shifra por aq sa ishin ata u masakruan nga skenderbeu keshto po thon ata histrianet, bile nje pjes te ketij filmi e kam par edhe diku ne ket forum si video, historian nuk duhet te ndryshohet plotesishte dakord po kjo histori e shtremberuar duhet te rishkruhet drejt siq ishte pa marrparasysh a na pelqen apo jo

Faqja 9 prej 104 FillimFillim ... 78910111959 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •