Figaro, ja si edhe Samiu ofroi burime, ku mund te mesosh ne gjuhen gjermane mbi fene e Allahut.
Pra ka enciklopedi te tera elektonike, ku mund te mesoh cdo gje mbi fene islame. Pastaj ke edhe vete Kuranin dhe Haditet ne te gjitha gjuhet e botes. Por prape se prape 3 miliarde njerezve Allahu nuk "ua mbush syrin". Pra miliona profesoreve e doktoreve, mjekeve, gjykatesve, psikologeve, akademikeve tjere.
Kur keta njerez nuk shohin arsye per te besuar Allahun, si mund te me akuzosh ti mua (trurin tim te vockel) kur nuk e besoj Allahun? Si mund te me akuzoje Allahu vete? Cfare do te me thote: Pse nuk ke qene 15 here me i mencur sesa gjenite e Nobelit dhe miliona profesore e doktore?
Une mendoj se Shqiptaret duhet te ndahen nga ekstremet e cilitdo krahdhe besimtaret e seciles fe te mos e marin fene per se mbrapshti por te marin gjerat pozitive dhe le te respektojne secilen fe, aq sa e kane respektuar edhe Jezusi e Muhamedi a.s.
Secili nga Jezusi dhe Muhamedi a.s. mesa di une nuk ofendonin, nuk mallkonin dhe nuk ishin ekstremiste, ashtu si po shfaqen disa ketu ne forum dhe per me keq, si po sillen edhe disa grupime besimtaresh shqiptare ne realitet.
Secila nga fete ndalon apo lejon diēka, dhe njerezit qe besojne thjesht duhet te respektojne ato ne te cilat besojne, dhe jo te japin urdhera ēfare duhet e ēfare nuk duhet bere. Nuk duhet kurrsesi qe te mesojne dhe transmetojne keq femijeve te tyre apo me gjere ato ēfare shkruhen ne librat e shenjte. Kjo eshte menyra me e mire per te bere te mundur qe bashkejetesa nderfetare ne Shqiperi te shkoje akoma me tej dhe mos te kete kufinj ndares mes myslimaneve, katolikeve, ort'hodokseve, bektashinjve, etj etj.
Mos harroni, mbi te gjitha jemi krijesa te Zotit, dhe Ai na gjykon te gjitheve. Eshte gabim nese dikush, qofte edhe Hoxhe apo Prift, te gjykoje dike, ta ndeshkoje apo ta fale. Ky nuk eshte misioni i tyre.
Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni
Perderisa shume hoxhallare po i bejne dem shqiptareve duke u futur ne koke ide te cuditshme, disa nga ta tregojne histori interesante
----------------------------------
A lejohet me u martu me nje muslimane qe pin raki?!
... ka motra myslimane... ky kastraveci shkon e merr nje gru me raki...
Haha po njeri edhe une qeshtu kam vendos me bo me Islamin. E kam njet gjithcka me shkaterru gjithcka me ba keq kunder Islamit. Ne fund veq kthena ne Islam edhe gjithcka mu falet. Tane jeten luj K o qe me Zotin ne fund veq i tham u ktheva ne Islam edhe ejvalla e marri rrugen per 72 virgjereshat. Khuuu be nanen ha sa e thjesht o kjo jete![]()
Krijoni Kontakt