Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 25
    i/e regjistruar Maska e Vidasusi
    Anėtarėsuar
    11-11-2010
    Vendndodhja
    Atje diku...
    Postime
    273
    Ēdo njeri duhet tė jetė i lirė tė kalojė nga njė religjion nė tjetrin deri sa tė gjej atė qė kėrkon, deri njė religjion ti mundėsoj qetėsinė shpirtėrore qė ai kėrkon.

Tani ėshtė pak diskutabile mosha qė ai ka. Nė njė moshė tė till, njeriu mė lehėt mund tė ndikohet nga tė tjerėt. Gjithėsesi, ju duhet ti jepni mbėshtetjen cilidoqoftė vendimi i tijė.
    Ose nėse insistoni mė shumė - mund tė kėrkoni nga ai tė bėj njė STANDBY nga cilidoqoftė religjion dhe tė marr vendimin kur tė arrij moshėn e duhur!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Citim Postuar mė parė nga vessa Lexo Postimin
    Mund ta marr me mend qe ky titull mund te duket me pesh te rende per disa nga vizituesit e kesaj web faqeje e disa te tjer mund ta gjejn veten ne kete tem, mirepo sidoqofte une mendoj se eshte vendi me i duhur ku une duhet te botoja nje tem te tille.

Ateher, qellimi i temes eshte se kerkoj ndihme (jo per mua) por kam nje te aferm, ende nuk ka arritur moshen madhore dhe quditerisht kur ne familjarisht jemi me besim islam, ai eshte i vetmi i cili deshiron te nderroj fenč!!
    Psh beson ne Jezusin, bart kryqin, lexon biblen, frekuenton kishen, etj.

Patjeter qe secili njeri ka te drejt te besoj ne ate qfar ndjen mirepo sigurisht ne nuk duam qe ai te mos ket besimin sikurse ne, tek Zoti yne!!

Krejtqka kam nevoj eshte ndihma juaj, qe te me keshilloni se si do mundja ta ndihmoja?

ju flm.
    Islami nuk eshte kunder Krishtit, e as kundėr nėnės se tij.

Islami ka perqellimin kryesor, adhurimin e 1 Zoti te vetem.

Ky Zot, eshte Zoti i cili permendet ne bibėl kur Jezusi thot :

Jezusi i tha: ``Mos mė prek, sepse ende nuk u ngjita te Ati im; por shko te vėllezėrit e mi dhe u thuaj atyre se unė po ngjitem tek Ati im dhe Ati juaj, te Perėndia im dhe Perėndia juaj``.

Ta anlizojm kete fraz, Per Jezusin (paqja qoft mbi te) eshte e kjart qe Ati, te cilin te krishteret ia dedikojn vet Krishtit, pra edhe at edhe bir, ketu i kundershton dhe thot : Ati im, dhe Ati juaj,.. dhe vazhdon per te sqaruar cfar deshi te thot dhe shton : Te Perėndia im, dhe Perėndia juaj !

Nė tė vėrtetė para 2000 vjetėve Jezusi profetizoi se njerėzit do ta adhuronin mė kot dhe do ta besonin nė doktrina tė krijuara nga njerėzit dhe jo nga Perėndia: “Por nė padobi ata mė adhurojnė mua, duke mėsuar urdhėresa tė shpikura nga njerėzit”. (Mateu 15:9) poashtu tha: “Do ta njihni tė vėrtetėn dhe e vėrteta do t’ju bėjė njerėz tė lirė”. (Gjoni 8:32), atėher tė shohim nė vijim ēka thoshte Jezusi pėr vehten......

a) „Unė s'mund tė bėj asgjė nga vetja ime; gjykoj sipas asaj qė dėgjoj dhe gjyqi im ėshtė i drejtė, sepse nuk kėrkoj vullnetin tim, por vullnetin e Atit qė mė ka dėrguar. Nėse unė dėshmoj pėr veten time, dėshmia ime nuk ėshtė e vėrtetė“. (Gjoni 5:30,31)

b) „Ati ėshtė mė i madh se unė”. (Gjoni 14:28)

c) “Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them: Shėrbėtori nuk ėshtė mė i madh se padroni i tij, as i dėrguari mė i madh se ai qė e ka dėrguar”. (Gjoni 13:16)

d) “Jezusi i tha: ''Mos mė prek, sepse ende nuk u ngjita te Ati im; por shko te vėllezėrit e mi dhe u thuaj atyre se unė po ngjitem tek Ati im dhe Ati juaj, te Perėndia im dhe Perėndia juaj''. (Gjoni 20:17)

e) “Dhe kur t'i ketė nėnshtruar tė gjitha, atėherė Biri vetė do t'i nėnshtrohet Atij qė i nėnshtroi tė gjitha, qė Perėndia tė jetė gjithēka nė tė gjithė”. (1 Korintasve 15:28)

f) „Burra tė Izraelit, dėgjoni kėto fjalė: Jezusi Nazareas, njeriu i dėftuar nga Perėndia ndėr ju me vepra tė fuqishme, me mrekulli dhe shenja qė Perėndia bėri ndėr ju me anė tė tij, siē edhe vet e dini“. (Veprat e apostujve 2:22) (ps : Kjo deshmon qe sipas bibles Jezusi ishte i derguar vetem per popullin e Izraelit)

g) „Edhe rashė pėrpara kėmbėve tė tij pėr ta adhuruar, por ai mė tha: ''Ruaju se e bėn, unė jam bashkėshėrbėtori yt si dhe i vėllezėrve tė tu qė kanė dėshminė e Jezusit. Perėndinė adhuroje! Sepse dėshmia e Jezusit ėshtė frymė e profecisė“. (Zbulesa 19:10)

h) “Dhe kjo ėshtė jeta e pėrjetshme, tė tė njohin ty, tė vetmin Perėndi tė vėrtetė, dhe Jezu Krishtin qė ti ke dėrguar”. (Gjoni 17:3)

Ka edhe me djetra dhjetra citate biblike qė e hjedhin poshtė hyjninė e Jezusit. Vėrtet nuk dojnė koment kėto citate.
    Pra Bibla thotė: “Ata e ndryshuan tė vėrtetėn e Perėndisė nė gėnjeshtėr dhe e adhuruan dhe i shėrbyen krijesės nė vend tė Krijuesit,qė ėshtė i bekuar pėrjetė”.(Romakėve 1:25) Ndėrsa Kurani tėrhjek vėrejtjen, duke iu thėnė: “O ithtarėt e Librit, ejani tė biem nė njė fjalė tė pėrbashkėt mes nesh dhe jush: se do ta adhurojmė vetėm Allahun, se nuk do t’i shoqėrojmė Atij asgjė (nė adhurim) dhe se nuk do ta mbajmė pėr zot njėri-tjetrin,nė vend tė vend tė Allahut!”(Ali Imran 64)

i/e regjistruar Maska e vessa
    Anėtarėsuar
    16-12-2005
    Vendndodhja
    !!!
    Postime
    59
    Citim Postuar mė parė nga figaro Lexo Postimin
    Islami nuk eshte kunder Krishtit, e as kundėr nėnės se tij.

Islami ka perqellimin kryesor, adhurimin e 1 Zoti te vetem.

Ka edhe me djetra dhjetra citate biblike qė e hjedhin poshtė hyjninė e Jezusit. Vėrtet nuk dojnė koment kėto citate.
    Pra Bibla thotė: “Ata e ndryshuan tė vėrtetėn e Perėndisė nė gėnjeshtėr dhe e adhuruan dhe i shėrbyen krijesės nė vend tė Krijuesit,qė ėshtė i bekuar pėrjetė”.(Romakėve 1:25) Ndėrsa Kurani tėrhjek vėrejtjen, duke iu thėnė: “O ithtarėt e Librit, ejani tė biem nė njė fjalė tė pėrbashkėt mes nesh dhe jush: se do ta adhurojmė vetėm Allahun, se nuk do t’i shoqėrojmė Atij asgjė (nė adhurim) dhe se nuk do ta mbajmė pėr zot njėri-tjetrin,nė vend tė vend tė Allahut!”(Ali Imran 64)
    Figaro te flmsh per shtjellimin...
    me pelqyen saktesisht rendat e fundit ku thuhet si Jezusi ashtu edhe Muhamedi a.s. jane te derguar.. dhe egziston vetem nje Zot!!
    Ne fakt edhe ne Kur'an permendet Jezusi si Isa, edhe faji osht te njerzit qe kan fillu me kriju nga nje perendi dhe kan fillu te ndahen ne grupe (sot fete e ndryshme)..
    pamvaresisht kesaj.. krejt ajo qka duam.. osht qe edhe aji te besoj ne nje Zot te vetum, pra All'llahun, mirepo rikujtoj qe e vetmja fe qe beson ne te vetmin All'llah osht feja e islamit

Anėtarėsuar
    16-12-2005
    Vendndodhja
    !!!
    Postime
    59
    Citim Postuar mė parė nga safinator Lexo Postimin
    Ai duhet te ndihmoje juve dhe jo ju ate.
    t'flm megjithate

Anėtarėsuar
    16-12-2005
    Vendndodhja
    !!!
    Postime
    59
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Po a ka prinder ai i afermi jot minoren apo eshte jetim ?. Ketu nje gje eshte e qart, ju nuk ja keni fol as edhe ni fjal te vetme per kete fe te paster qe quhet Islam, edhe tash ai ka ra nen ndikimin e ndokujt qe ja ka mush kryt broēkulla dhe tash ja ku jemi.

Ti ose prinderit e tij duni me mar ngat veti edhe mja spjegu fejen ton edhe mi kallxu qe e ka gabim.

Zoti ju ndimoft
    te flm Celyy..
    ne nje menyr a tjetren do mundohemi..

Anėtarėsuar
    16-12-2005
    Vendndodhja
    !!!
    Postime
    59
    Citim Postuar mė parė nga Safka Lexo Postimin
    e nderuar Vesa,
    unė do tė tė kėshilluar qė tė bisedosh me djalin shumė sinqerisht dhe haptazi,
    ta kishe pyetur pėrse dėshiron tė heqė dora nga feja islame e familjes sė tij,
    mbase ai nuk ėshtė fare i njoftuar se ēka lėshon dhe ēka merr,

pastaj ėshtė nė moshė tė vogėl,
    unė do tė isha e brengosur nėse dikush ia imponon apo thjeshtė ia lavdėron dhe ia ofron fetė e tjera, kjo nuk duhet tė ndodhė as me fenė islame a as me ndonjė fe tjetėr, aq mė pak me tė miturit.

Duhet edhe ti tė jesh e pėrgaditur nė pyetjet e tij,
    a ėshtė ai i hidhėruar me fen islame, i pėlqen shumė feja krishtere, apo e bėn se e bėjnė shokėt e tij dhe ėshtė modė.

Si do qoftė,
    mos e sulmo, mos e akuzo dhe mos e qorto,
    thjeshtė ndihmoi me kėshilla, nėse ti ke dituri pėr islam do tė ishte shumė mirė, t'ia spjegoje qartė pyetjet e tij, nėse nuk ke, drejtoje tek dikush qė ka dhe t'i qartėsojė dyshimet,

por prapė vendimi ėshtė i tij,
    nė fenė islame nuk ka dhunė.
    Ende skam provu te flas me te haptazi, por jam e bindur qe sapo te kem rast do mundem ta bej kete, pasiqe mendoj se me mua do te mund te bisedonte!

saktesisht siq me keshillove dhe ti, mendoj qe eshte e rendesishme qe te jem shume e pergaditur nga pytjet e tij, dhe me pytjet e mija qe dua ti bej..!

andaj fillimisht kerkoj keshillat nga ju dhe ju jame shume mirenjohese, dhe mandej do informohem sa me shume dhe do lexoj sa me shume, qe te mund ti spjegoj!

Une nuk gjykoj fet e tjera, mirepo Islami eshte besimi im dhe nuk dua qe asnjeri nga familjaret e mi ta nderroj, poashtu edhe per njerezit dhe shoqerin qe kam e te cilet i perkasin besimeve te tjera nuk do deshiroja qe ta nderronin sepse secili e krijon besimin e vet nbaze eksperiences qe ben ne kte jet (familjes, shoqerise, leximit, etj.).

Te flm shume..

Anėtarėsuar
    16-12-2005
    Vendndodhja
    !!!
    Postime
    59
    Citim Postuar mė parė nga dijetari Lexo Postimin
    Allahu xh u,esht krijusi dhe meshirusi i njerzimit,sigurisht pasi jeni te gjith te besimit islam ,ju do te duheshi te ishi shembull per personin ne fjal ,gje qe me siguri edhe jeni shembull ,por gjdo njeri qe lind ai ka per tu kthye te Ai qe ja fali jeten ,pra Allahu Zoti ,duhet qe ta lini ju qe personi vetvetiu ta zgjedh drejtimin qe ai don ta merr,shpresojm qe do ta gjej veten ne ate komunitet fetar katolik ,por vullneti i Allahut xh u esht me i fuqishem se vullneti i vellaut ton .
    Dijetari te flm ...
    Le te shpresojme ashtu.. *

Anėtarėsuar
    16-12-2005
    Vendndodhja
    !!!
    Postime
    59
    Citim Postuar mė parė nga enes bajrami Lexo Postimin
    Ai mund te vendos vet per jeten e tij mirpo islami esht feja me e paster,zoti esht nje,un per vete do mundohesha ta bindja te mos e ndrroj fen ose te pakten eshte mir ti sugjeroni te lexoj Kuranin...un personalisht besoj shum tek allahu xh.sh ashtu siq kam besimin se dhe ju besoni shum dhe n.q nje i aferm i imi ende i papjekur do deshironte nje gje te till un nuk do e mbeshtesja ...mendimi im
    Enes Bajrami te flm

As une nuk jam ne gjendje ta mbeshtes, tpaketen jo tani parase te provoj ta bind dhe ta kthej tek besimi yne.. mandej po qe se do bindet fundja do jet vendimi tij.. por nje eshte e kjart nuk do dorzohem.. me dialog, mendoj se do ja arrij..

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Esselamun alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

All-llahu s.v.t. e drejtoftė atė djalė, ti vessa, mua dhe tė gjithė at qė duan me gjetė rrugėn e drejtė pėr tė shpėtuar nga Zjarri i Xhehennemit. All-llahu s.v.t., na mėson nė Kur'anin Kerim:

" Por, nėse refuzimi i tyre tė ėshtė bėrė brengė e madhe, ti kėrkoje, nėse ke mundėsi, ndonjė vrimė nė tokė ose shkallė nė qiell e t'u sjellėsh atyre ndonjė argument (po ti s'mund ta bėsh kėtė). Tė kishte dashur All-llahu i kishte tubuar nė rrugė tė drejtė; po ti mos u bėn nga tė padijshmit (dhe mos u brengos). " ( En-am, 35 )

" O ju qė besuat, ruajeni veten dhe familjen tuaj prej njė zjarri, lėndė djegėse e tė cilit janė njerėzit dhe gurėt. Atė (zjarrin) e mbikėqyrin engjėjt e rreptė e tė ashpėr qė nuk e kundėrshtojnė All-llahun pėr asgjė qė Ai i urdhėron dhe punojnė atė qė janė tė urdhėruar. " ( Tahrim, 6 )

Analizo kėto ajete vessa dhe do ta gjesh atė qė ke kėrkuar.

E lus All-llahun qė tė mė drejtojė mua dhe atė djalė nga devijimi.
    E lus All-llahun qė tė ma mundėsojė qė tė kem pėrfundimin e mirė dhe qė tė vdes si musliman, ku jam plotėsisht i bindur se kjo Fe Islame ėshtė e vetmja Fe e pranuar nga All-llau s.v.t. ( Zotit tė Gjithėsisė ) dhe jam i bindur se Isa a.s. biri i Mejremes ėshtė i Dėrguar siē ėshtė i dėrguar edhe Muhammedi s.a.v.s., dhe besoj se Dita e Gjykimit ėshtė hakk, Xhenneti dhe Xhehennemi janė hakk dhe sė fundi mund tė them se ēdogjē ēshtē nė duart e All-llahut, pra Atij ti lutemi dhe askujt tjetėr qė tė mos devijojmė nga rruga e drejtė.

Besimin All-llahu s.v.t., e ka lėnė tė lirė dhe kush dojė le tė besojė, e kush dojė le tė mos besojė.

Pejgamberi s.a.v.s., u tha shokėve tė tij: " All-llahu ka krijuar Xhennetin me gjithė tė miras e saj "- ata ( sahabėt ) e pyetėn, " Pėr kė e ka krijuar Xhennetin )- Ai s.a.v.s., ju pėrgjigj pėr tė gjithė, pėrveēse atyre qė nuk duan tė hynė nė tė "- " po kush nuk don me hy nė XChennetin e All-llahut "? - pyetėn sahabėt;- " Ata qė nuk ndjekin Kur'anin dhe atė qė jam i dėrguar unė, ata nuk duan me hyrė nė tė ".

Me kėtė dhe ata qė ceka mė sipėr dua t'ju bėj tė ditur mua, ju vessa dhe tė gjithėve qė nuk ėshtė e vėshtirė tė kuptohet se ajo qė ne zgjedhim kėtu nė kėtė botė, ajo do tė na prin para Zotit dhe atje nuk ka ndrim mendje dhe as qė mundemi me e fajsuar tjetėrkėnd, por veten tonė dhe kaq. All-llaku ka pru pejgamberė, Libra tė shenjtė, na ka pru me mijra argumente, por ne a jemi nga ata qė pranojmė argumente???!!!

Esselamun alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anėtarėsuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtė (Oeneum), aty ku ajri i freskėt mė bėn tė ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968
    Pėrshėndetje!

Ėshtė thėnė e stėrthėnė, anėtarėt qė nuk i pėrkasin njė komuniteti tė caktuar, pėrpos tė drejtės tė lexojnė, nuk kanė tė drejtė edhe tė marrin pjesė nė diskutimet qė bėhen nė atė komunitet, nė rastin konkret komunitetin mysliman.

Ēdo postim qė bėhet kėtu, e qė ėshtė jashtė natyrės sė kėtij komuniteti, do tė fshihet pa arsyetim ndaj anėtarit tė caktuar. Komunitetet fetare nuk pėrbėjnė adresa ku mund tė shfrytėzohen si stacione fyerjesh, ofendimesh e botėkuptimesh personale. Temat dhe postimet qė bėhen nė kėtė komunitet, pėrderisa nuk cenojnė misionin dhe rregulloren e forumit shqiptar do tė jenė pjesė pėrbėrėse e tij, nė tė kundėrtėn ose transferohen nė kosh ose fshihen fare.

Luten tė gjithė anėtarėt e forumit shqiptar qė nuk i takojnė komunitetit mysliman, t`i pėrmbahen kėtyre rregullave qė janė burim i stafit tė forumit. Mos respektimi i tyre ēon nga shqiptimi i masave edukative deri te ato mė ekstremet, pėrjashtimin permanent.

Me mirėkuptim,

Dar_di
    Stafi i forumit
    "Fet` e besėtė t`i kemi, po tė ndarė tė mos jemi." Naim Frashėri

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •