Close
Faqja 25 prej 35 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 349
    Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar mė parė nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Pershendetje “Maloke”… me ne fund ja dikush qe di se ku dhe cfar eshte maqellara!

Dje vendosa te terhiqesha perfundimisht nga diskutimi I kesaj teme. Por do shkruaj edhe nje here te fundit! VET U KRUJTE . Desha ta perserise se kete tem e gjeta rastesisth. Ardhja ime ne keter forum qe per arsye tjeter. Qellimi ishte te qe diskutoja rreth “ gjuhes shqipe dhe historisse se saj” por ja qe rruga ime mori nje “detour” per pak kohe. Nuk erdha ketu per te armiqesuar ose fajsuar askend. Ne fund te fundit jemi te gjithe shqipetare, dhe ne nje menyre apo tjetren te gjithe kemi vuajtur! Boll me te shara dhe akuza!

Ajo qe thua ti ka nje te vertet. Ne pergjithesi ky ka qene karakteri I dibraneve. Te urte, besnik, dhe trima, ashtu sic ka qene edhe karakteri I shumices se popullit shqipetar para komunizmit! Por dibranet kan nje karakterstike te vecant . I kan “kunjat” ne maj te gjuhes. I kan qef shume ato. Apo Jo…? Ashtu sic manifestove edhe tim me ate qe the me lart: sinqerisht me bere te ve buzen ne gaz. Desha te prek edhe ketu me mak fjale: No qoftese dibranet nje here e nje kohe kishin virtytin e urtesise , sote “ata” kane arsye te forta per te heshtur , sepse “xhaxhi yne I shtrenjt” I beri “pronar” tokash, me tokat dhe djersen e dikujt tjeter qe I ndertoj ate me krahun e vet.

Sa I perket Maqellares. Une kam qene aty kalimthi kur ishta ndoshta 10 vjec dhe cdo gje eshte e turbullt. Vetem di se ne ate kohe< shkolla e maqellares ishte ndertuar ne themelet e nje nga shtepite qe kishte familja ime para komunizmit. Serbet I kan djegur shpiat tona me shekuj sepse kemi luftuar kundra tyre. Komunizmi jo qe u morri tokat, dhe cdo ngje tjeter qe ata njerez ndertuan me djersen e ballit , jo pak por ndoshta 500 vjet, por nuk kurseu as jeten e disave. Do ta mbyll me maqellaren duke then se ajo ka lindur nga ata burra qe u shujten per ceshtjen e shqiperise dhe lufuan per te deri ne ditet e fundi te jetes se tyre. Ata jane pjes e histories se gjithe shqiperise, histories se vertet, jo asaj qe sajuan komunistet. Keshtu qe une kam shume shume me teper per te then se ckam thene deri tani. Por edhe ketyre do tju vije koha!
    Ne shqiperi edhe sote e kasj dite existojn tre klasa . Sunduesit, populli mbar dhe te ish-persekutuarit dhe . Keta te fundit jetuan dhe perjetuan shumicen e vuajtjeve qe autori I librit pershkruan. Dhe pjesen tjeter qe I perket “mistereve” te asaj kohe, jane te predispozuar ta besojn. Jo me “besim te verbert” por me besim qe bazohet ne arsyetim. POR EDHE KY BESIM DUHET MARR ME REZERVA! Ne fund te fundit sado qe dicka paraqitet ne menyre shume bindese prap duhet te merret me rrezerva derisa ajo te vertetohet perfundimisht. Deri atehere mund vete te “besosh” Pro ose Kunder por edhe besimi duhet te mbeshtetet ne “ arsyetim”!

Arsyetimi eshte ky:

Nje njeri qe eshte absurd vepron gjithmon ne absurditet. Ai sistem qe zoteroj ne shqiperi, dhe akoma vazhdon me nje menyre apo tjetren, ishte plotesisht absurd, dhe drejtohej nga nje lement qe ishte I predispozuar, kishte prirje, per te qen kriminel. Dhe kur Krimineli qe eshte tashme vertetuar qe eshte kriminel akuzohet per per veprimtari krimineli eshte kollaj qe te besohet nga “viktimat” qe akuzojne ate. Dhe per keta te fundit nga nje here nuk ka ansje dyshim per krimin e tyre. Sistemi politik dhe shoqeror I shqiperise arrin ne nje absurditet sa qe “fajtori”, edhe pasi ai eshte konstatuar te jet I till, arrin te gjukoj viktimat e tij duke u munduar te pergenjeshtroj akuzat e tij. Shekspiri ka thene pak a shume “ Fajtori nuk mund te behte edhe gjykates, ndryshojn nga natyra dhe kundershtohen nga njera-tjetra” ! Ne shqiperi lulezon edhe nje absurditet tjeter. Vetem ne shqiperi partia komuniste deklaron sse ajo do te perkrahi apo behet aleate e PD’s. gjate zgjedhjeve te fundit lokale ne Tirane. Heeee??? Shqiperia eshte ne nje kaos te vertet, ashtu edhe pikpamjet e njerezve te thjesht. Ky kaos eshte I organizuar, per qellime shume tinxare!

Le te futemi prap ne tem: Rendita klasen e “popullit mbar” ne mes me nje qillim te caktuar. Ata ishin pak a shume ne “limbo” dhe shumica a informacioneve qe kan per jeten apo vetprimtarine e te dy klasave extreme, pra ate te sunduesit dhe te persekutuarit, jane me te degjuar. Dhe kjo eshte arsyeja me e forte qe I ben ate te predispozuar qe vetem te BESOJN. Sepse ato nuk perjetuan ato qe perjetuan te persekutuarit, sunduesit.

Sigurisht cdo rrethan ka perjashtimet e veta, edhe keto rrethana kane personazhe qe I perkisnin klasave te ndryshme ne siperfaqe, por ne veprimtari te vertet ato perkisnin klasave te kunderta . Troc, ka pas spiuna ne klasen e te persekutuarve qe hiqeshin si burra te mire, ka pasur asnjanes qe nuk ishin asnjanes, ka pas bashkpunetor te diktatures qe nuk ishin kriminela apo gjakepiresa, ishin me te vertet te zhgenjyer. Une nuk kam njohur asnji nga ata qe paraqiten ne listen e te “akuzuarve” nga autori, si bashkpunetor te diktatures. Prandaj une nuk e di se kush jane, por ne qoftese ata kane qene shofera personal te diktatorit apo anetareve te byros se asaj kohe. Edhe pse disa nga ata mund te kene qene shume te bukur Eshte shume e arsyeshme te besohet se kane qene bashkpunetor. Ne qoftese se punetoret e hoteleve ne tirane te asaj kohe ishin te lidhur me sigurimin, si mund te mendohet qe njerezit me te” afert “ tyre, ata qe servirin diktatoret nuk ishin bashkpunetor te diktatures? Mos pranimi I kesaj te fundit behet vetem nga ata qe jane naļve ose kane motive personale te forta. Jo vetem qe ishin bashkpunetor por edhe nga ata me besnike. Kishte raste qe vellai nuk”njifte” vellain ashut sic duhetshte jo me njerez te rradhes te shoqerise.

Cifutet akoma ndjekin bashkpunetoret e nazisteve edhe sot. Para disa javesh u kap dikush qe kishte qene RROJE ne nji nga kampet e internimeve per cifutet. Rroja I kampeve u denua pothuajse 70 vjet me vone! Edhe rojet nuk I lene te shpetojn lere ata qe ishtin te lidhur direkt me krimet. Ata qe kundershtojn dhe madje akuzojn autorin pa e njohur ate, jane ata qe nuk duan te besojn, per arsye te ndryshme. Nga nje here arsyet mund te jene, sic permenda me pare, edhe personale, dhe ne kekto raste reagimet nuk jane me vec njge kundershtim por jane rreagime te ashpra qe si qellim kane pergenjeshtrimin e ngjarjeve duke njerr autorin si nje person “non grata” keshtu qe shkrimet a tij vevetiu te humbin kredibilitetin dhe te mos merret seriozisht. Ky diskriminim apo shtremberim karakteri I pa drejt u be mijerave njerezve per 50 vjer rresht. Fatekeqsisht mentaliteti I shqipetareve ka rene ne kete nivel. Ne qoftese mua nuk me pelqen ose me djeg ajo qe thua ti une shume thjesht mund te akuzoj ty per cfar te dua. Eshte munges edukate dhe me teper culture. Kjo eshte shume evidente edhe me sjelljet e “politikaneve” te shqiperise. Nuk eshte cudi qe veprojn keshtu, jane po ata njerez qe kishin gjithcka ne dore atehere. Dhe po ata njerez kane ne dore sote. Kane ndruar lekuren per lefjet jane njisoj! Dhe ata qe u kafshuan nga keta “qen” edhe pse ata paraqiten ndryshe sote lefjet e tyre nuk harrohen kurre! Keta njerez qe priteshin te benin hakmarrje per vujtjet qe u shkaktuan, nuk I bene ato gjera, thjesht sepse I perkasin nje shoqerie dhe mentalitetit te nevelit te lart, edhe pse ata u munden te “poshteroheshin” per 50 vjet rrjesht! Keto jane parimet qe ndajn njeriun nga “shtaza”!

Kam takurar njerez qe u “arratisen” pothuajse 20 a 30 vjet para vitit 90. Dhe me rrefyen se si ata arriten te miqesonin delfinat dhe u transportuan nga ta pertej detit. JANE ARRATISU ME NDIHMEN E DELFINAVE!!!!! Per nje njeri naļve kjo “histori” do te ishte nje aventure e jashzakonshme. Ne fillim edhe pse nuk e besova kujtova se ishte nje rast I vacant por me vone digjova te njejten menyre arratisje nga njerez krejt te palidhur me njeri tjetrin. Ja pra qe sistemi absurd I shqiperise ka arritur te perdori edhe delfinat Per te miren “partise”. Jo vetem kaq por ky u be nje mjet I preferuar “arratisjeje” per shume njerez! Me siguri keta njerez me prirje te “jashtezakonshme” gjat miqesise se tyre me delfinin mund edhe ti ken mesuar nje fjal apo nje fraz shqip. P.sh. “rroft partia e punes!!! Partia mund te bente gjithcka nuk eshte per tu cuditur!!! Jam plotesisht i sigurt se nje gje e tille do te besoheshte!!! Sa do absurde keto gjera duken sote 20 vjet me vone fatkeqsisht kan qene realitet I asaj kohe. Dhe gjarjet e pershkruara ne librin kane ndodhur ne ate kohe dhe hapesire!

“fjalet e delfinit” me kujtuan dicka qe kam lexuar rreth etimologjise se fjales “blegerim” qe pretendohet te ket ardhe nga “greqishtja” me sa duket jo vetem qe ne mund te jemi te gjithe “grek” dhe nuk e dikemi ate gje, por edhe delet tona “fliskan” me njera tjetren “greqisht”. Edhe une kujtoja se qeni qe kisha ne shtepi kur lehte “hum-hum” mundoheshte te me” thoshte se dua te HA”. Por na dilka qe edhe qeni shqipetare nuk “dinte” shqip. Hum. Hum na dilka nga turqishtja “humus” qe pak a shume do te thote pershesh me bizele!

Nejse me kete u po I jap fund Postimeve te mija ne kete tem. Sic thash me pare u futa ne forum per nje arsye tjeter, dhe ndalova ketu rastesisht. Thash ato qe desha , dhe ndoshta thashe edhe aq shume, saqe po edhe re-jetoj ato vite te diktarures.

PS: pas disa ditesh do te hap nje teme te re me titullin “Lidhja direkt e gjuhes shqipe me ate “PIE”. Do tju lajmeroj kur te jete gati. Shpresoj qe mund te diskutojm rreth saj, dhe mund te vije kusht te doj. Sidomos “maloket” sepse ne fund te fundit pjesa me e vjeter e gjuhes shqipe eshte “Toskenishtja”!
    Te gjithe te mirat!
    Ti duhet te jesh nje nga ata te "byrose", Maqellara!
    Po qe se ke lindur para '60 i bjen me qene "Xhelili", dora vete, po qe pas '60...djali ose nipi i tij. (lol)
    Just kidding!
    Por kaq sa ke fol, vetem "AI" fliste , nga anet tona.
    Ne pritje te temes se re, Maqellara.
    Where does a thought go when it's forgotten?

@Maqellarjot,
    Mė lejo tė bėj njė koment mbi nofkėn tėnde 'Maqellarjot'.
    Nėse i je futur me themel gjuhėsisė, duhet tė dish se:
    prapashtesa qė ti pėrdor, nuk ėshtė element i tė folmes sė zonės tėnde.
    Mund ta shkruaje 'prej Maqellare' ose mund tė marrė njė formė tjetėr, por jo 'Maqellarjot'.
    I vetmi njeri nė planet qė e pėrdor kėtė term, je ti. Tė paktėn kėshtu e tregon motorri i kėrkimit mė i fuqishėm nė botė.

Tė lutem, mos tė keqkuptohemi, mos e merr pėr personale, por nė respekt tė normave dhe historikut tė gjuhės shqipe.
    U kėrkoj ndjesė lexuesve pėr shmangien nga tema.

Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Gabohesh dalan! motori me i fuqishem ne bote ben kerkime dhe nxjerr perfundime kur dibranet martohen me dibrane. Ne te kundert ( qe ka ndodh shpesh ), po u martua dibrani me nje vajze nga toskeria, atehere "maqellarjot" behet, e s'e luan topi! (lol)

Lereni te qete zotnine nga Maqellara, se do i dal per zot, tani e tutje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga Dalan
    Mund ta shkruaje 'prej Maqellare' ose mund tė marrė njė formė tjetėr, por jo 'Maqellarjot'.
    Mund ta shkruante Maqellars, por duket se djali dashuron format jugore.

Sa pėr temėn, nuk di ē'tė them. Pėr mendimin tim aty janė treguar ca gjėra, por edhe nuk janė treguar. Janė thėnė gjėra qė tė gjithė i marrin me mend edhe pa lexuar librin.

Sido qė tė jetė, heqja e librit nga qarkullimi tė bėn tė dyshosh se disave u dogji.

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972

Lightbulb

Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Mund ta shkruante Maqellars, por duket se djali dashuron format jugore.

Sa pėr temėn, nuk di ē'tė them. Pėr mendimin tim aty janė treguar ca gjėra, por edhe nuk janė treguar. Janė thėnė gjėra qė tė gjithė i marrin me mend edhe pa lexuar librin.

Sido qė tė jetė, heqja e librit nga qarkullimi tė bėn tė dyshosh se disave u dogji.
    Cfar spekullimesh behen ketu ne mungesen time!

Juve keni te gjithe te drejt! dhe ajo qe i ka rene me ne te eshte "Malokja" sepse vetem malokja njeh koken e malokut. ose gjysem malokut! Nofka ime kishte per qellim perfaqesimin me te skajshem te shqipersise nga veriu ne jug. Kjo eshte edhe prejardhja ime , e cila eshte gjysem malok e gjysem lab. Une jame rritur me te dy dialektet, geg dhe tosk, dhe nga perdorimi i gjuhes "standarte" jam i predispozuar qe te me shkoj mendja me par te Maqellarjot, Himarjot. Sarandjot, etj!

Mi Corazon: ajo "hamedja" jote qe me dha mundesine, sipas "kalkulimeve" tuaja, te jem djali vet ose nipi i "xhelilit" me beri sinqerisht te qesh me te madhe, dhe bile fort. edhe ate ma bere? se pari me the "llafazan" tani na bere edhe Komunist! hahahaah!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 02-07-2011 mė 22:56
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Cfar spekullimesh behen ketu ne mungesen time!

Juve keni te gjithe te drejt! dhe ajo qe i ka rene me ne te eshte "Malokja" sepse vetem malokja njeh koken e malokut. ose gjysem malokut!
    Malokėt e kanė kokėn mė tė "fortė" se maloket. Mos pėrgjithėso , tė lutem!
    Populli i menēur thotė: Tek dibranėt merr, por mos jep.
    Aq tė tmerrshėm janė meshkujt!
    Just kidding!

P.S. Po puna e "Xhelilit" ishte looojėė! ha-ha-ha!

Kur do e hapėsh atė temėn e re? Atė tė gegėve, qė tė mos marrė pjesė Bato Dalan & Co.

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga juanito02 Lexo Postimin
    Kobra ne liber eshte ish drejtori pergjithem i kufirit dhe shef i dsj njekohesisht.
    Ka ikur nga viti 78 duke care trarin e kufirit me makinen e shtetit qe shkonte per inspektim nga pikat e kufirit.
    Ka ikur nga mali i zi dhe e kan pritur direkt amerikanet e cias dhe i kane krijuar mbrojtje nga denimi qe ju dha ne Shqiperi ne mungese.
    Me kerkese te amerikaneve pas nje viti i kan cuar atje edhe gruan dhe femijet ku jane dhe sot.
    Pas kerkesave te shumta me ane te Intelligent Service ose te vete Hoxhes amerikanet nuk deshen ta dorezonin por ta eliminonin vete te vrare nga nje shqiptar mundesisht.
    Pasi grupi 22 vetesh i dsj i coi cias gjithe praktiken e Hoxhes me Intelligent Service per te qetsuar sadopak situaten me shqiptaret per shkak te ketij grupi cia ja dorezoi Kobren anglezeve dhe te tjerat i keni te pershkruar ne liber.

Gjon, pyeta per kete tipin nje ish-oficer nga veriu. Me tha qe ky qe ka ēare kufirin me makine ka qene pergjegjesi furnizimit per postat e kufirit. Ky kishte kaluar bashke me familjen ...
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

i/e regjistruar Maska e mardo
    Anėtarėsuar
    06-04-2011
    Postime
    325
    si perfundim ,pas gjith ketyre debateve ketu ....vetem dicka kam ne mendje
    ne shqiptaret e meritojme te jemi keta qe jemi ......injorantet e te mjeret e evropes

po pse duhet te vinte autori i ketij libri qe te kuptoni qe enver - sali - fatos -ilir - e ram jan hallkat e nje zinxhiri qe i rri ne fyt cdo shqiptari
    duhet te vinte ky autor qe te kuptoni qe jemi kombi me pa influence e me servil i rusise e kines atehere e i amerikes e anglise e ku ta di une sot ???????

ketu po ju nxjerrin me emra e data momente te matrapazlliqeve qe jan ber ne kurriz te shqiptareve e ju merreni me emrat e shofereve te ambasades e me ngjyren e jeepit qe kaloi kufiri
    fshati qe duket nuk do kallauz ....mjere ate qe jan qorra

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Hec o burr se nuk hidhrohem aq kollaj une! edhe pse me hoqe ti seriozitetin, ne menyre te padrejt. apo qe me "udhezove" te "mesoj" ndryshimin midis avokatit, prokurorit dhe gjykatesit!

Me kan "akuzuar" per gjera shume me te keqia ""armik i popullit", "kulak" e kush i mban mend te gjitha tani! Jam mesuar me akuza te padrejta une. cfar te bej keshtu jane njerezit, bejne edhe gabime. Por ky gabimi yte mund te behet shume leht ne rrethanat qe ne ndodhemi. Prandaj nuk edhe e marr seriozisht.

Kur te gjesh ndo nje "fakt" te vertet qe kundershton ato qe shkruan autori. Ma trego edhe mua se do te isha shume kurjoz.

"vetem koha e zbulon njeriun e drejte, nje dite e vetme zbulon te pabesin" sofokliu! Thene Pothuajse me teper se 2400 vjet me pare dhe akom qendron!

Te gjithe te mirat... Mos u merzit gjerat e mira marrin kohe!.
    Po qė po mė dukeni i njohur. Mos jeni gjė ai qė i kam dhėnė dikur njė dėnim 20 vjet burg se dėgjonte kėngė italiane? Apo jeni ai tė cilit i bėra njė pretencė pėr "agjitacion e propagandė kundėr pushtetit popullor" ?

Duke ju lexuar them qė juve ose ju ka ngelur nė mendje "drejtėsia" moniste, ose e keni marrė leksione "juridikse" diku nėn hijen e plepave. Kjo jo vetėm tek trajtimi si kriminel i atij qė ka mendim ndryshe por edhe kur kėrkon "fakte qė kundėrshtojnė autorin".

Kurse mua ma kanė mėsuar tė drejtėn sė prapthi. Sikur provat duhet t'i japė ai qė nxjerr teorinė, dhe jo qė teoria ėshtė shabllon dhe kush gjen prova le ta hedhė poshtė.

Le qė s'ma mban mė tė merrem me fakte, se njėherė qė pėrmenda njė fakt, dola
    njeri me qėllime te errėta.
    -

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga Kavir Lexo Postimin
    Po qė po mė dukeni i njohur. Mos jeni gjė ai qė i kam dhėnė dikur njė dėnim 20 vjet burg se dėgjonte kėngė italiane? Apo jeni ai tė cilit i bėra njė pretencė pėr "agjitacion e propagandė kundėr pushtetit popullor" ?

Duke ju lexuar them qė juve ose ju ka ngelur nė mendje "drejtėsia" moniste, ose e keni marrė leksione "juridikse" diku nėn hijen e plepave. Kjo jo vetėm tek trajtimi si kriminel i atij qė ka mendim ndryshe por edhe kur kėrkon "fakte qė kundėrshtojnė autorin".

Kurse mua ma kanė mėsuar tė drejtėn sė prapthi. Sikur provat duhet t'i japė ai qė nxjerr teorinė, dhe jo qė teoria ėshtė shabllon dhe kush gjen prova le ta hedhė poshtė.

Le qė s'ma mban mė tė merrem me fakte, se njėherė qė pėrmenda njė fakt, dola
    njeri me qėllime te errėta.
    "Duke ju lexuar them qė juve ose ju ka ngelur nė mendje "drejtėsia" moniste, ose e keni marrė leksione "juridikse" diku nėn hijen e plepave. Kjo jo vetėm tek trajtimi si kriminel i atij qė ka mendim ndryshe por edhe kur kėrkon "fakte qė kundėrshtojnė autorin". ????

Me ke keqkuptuar plotesisht! Te thash ne te dy nuk do merremi vesh. Lere ate muhabet, pash zotin!
    Me qe permende fjalen "fakt" me jep rastin te bije kety nje video shume te rrale. shume shpejt do te bije edhe nje tjeter si kjo, vazhdimesine e saj ne shqip, dhe nga i njejti "rregjizor"!

http://video.google.com/videoplay?do...6317372200294#
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Faqja 25 prej 35 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •