Pasi u clirue dhe u fitua Kosova-fale luftes se UCk-se dhe gjithe popullit shqiptare liridashes, por edhe me ndihmen shume te madhe te Anglo-Amerikanve, une isha shume i gezuar se shkau nuk sundonte ma Kosoven, kemi policin tone qe flasin shqip dhe jepin komanden shqip, dhe mendova se siq jame i gezuar une do tge tjen edhe gjithe shqiptaret tjer. dhe do te punojm per pavarsin e Kosove, por siq gjdo shtepi qe ka nje dreq, edhe kosova pase luftes, doli nje DREQ[Albin kurti] dhe eshte kunder pavarsis dhe kunder qeveris-kuptohet kunder policis se kosoves!ky dreq [Albini] done ta pertrin rrugen e Millosheviqit dhe Kosoven deshiron ta mbaje ne agjenten nderkombetare si vend i krizave, si vend problem, dhe vende qe nuk dine ta udheheqin shqiptaret! Albini pase lufte qe kure formoj "vetvendosje' thoshte se kosova nuk do te kete pavarsi, vetem autonomi nen serbi, kosova kurre nuk do te nihet nga nderkombetaret, por nuk i doli keshtu, ngase Thaqi shpalli pavarsin dhe u pranua nga shtetet me te fuqishem si ekonmikishte ashtu edhe popitikishte, dhe Albini mbeti me gishta ne goje!
Tani fyen udheheqsin tone shqiptare, ngjyrose qeverin tone me boje, i demton veturat e qeveris dhe policis shqiptare, grushton policin shqiptare, e qka kerkon ky njeri, kur nuk e done pavarsin dhe nuk rrespekton ekzekutivin dhe popicin e Kosoves, nje jame i sigurt se ky njeri Albin Kurti eshte kunder pavarsis se Kosoves, pse qushe tek, eshte filozofi e madhe dhe une nuk munde te pergjigjem!
i mbetet popullit ta gjykon kete person pse eshte kunder pavarsis se Kosoves!
Krijoni Kontakt