Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 103
    i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Samarxhiq: Serbia me bisedimet në Prishtinë e ka njohur Kosovën

Publikuar: Sot, më 15 maj 2011

Beograd, 15 maj – Nënkryetari i Partisë Demokratike të Serbisë (DSS), Sllobodan Samarxhiq, ka deklaruar sot se qeveria nuk do të duhej edhe më tutje të bindë qytetarët sesi nuk e ka njohur pavarësinë e Kosovës, sepse me bisedimet ndërmjet delegacioneve të Beogradit e Prishtinës kjo është bërë definitivisht.
    “Përfaqësuesi kryesor i Serbisë në këto bisedime e ka vizituar Prishtinën në cilësinë e përfaqësuesit zyrtar të shtetit të Serbisë në shtetin e Kosovës dhe kjo përfundimisht është dëshmuar duke u ulur në tavolinën nën flamurin e shqiptarëve të Kosovës dhe nën flamurin e Serbisë”, i ka thënë Samarxhiq agjencisë BETA.
    Ai shkuarjen e delegacionit serb në Prishtinë për të vazhduar dialogun e nisur më 8 mars të këtij viti në Bruksel e ka vlerësuar si “edhe një akt në njohjen e Kosovës si shtet i pavarur”.
    “Ashtu siç ka thënë përfaqësuesi amerikan në këto bisedime, Thomas Countryman, këto bisedime janë të përfaqësuesve të dy shteteve. përfaqësuesit tanë kanë ngulmuar që të tregojnë se nuk është kështu, dhe se fjala është vetëm për çështje teknike”, i ka thënë Samarxhiq BETA-s.
    Ai ka vlerësuar se ky proces gjendet në “rrugë të gabuar pa kthim” dhe kësaj rruge i është hyrë që me miratimin e Rezolutës së Asamblesë së Përgjithshme të KB-së për fillimin e bisedimeve Beograd-Prishtinë për çështje jetësore të qytetarëve të Kosovës
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin

Publikuar: Sot, më 15 maj 2011

Beograd, 15 maj – Nënkryetari i Partisë Demokratike të Serbisë (DSS), Sllobodan Samarxhiq, ka deklaruar sot se qeveria nuk do të duhej edhe më tutje të bindë qytetarët sesi nuk e ka njohur pavarësinë e Kosovës, sepse me bisedimet ndërmjet delegacioneve të Beogradit e Prishtinës kjo është bërë definitivisht.
    “Përfaqësuesi kryesor i Serbisë në këto bisedime e ka vizituar Prishtinën në cilësinë e përfaqësuesit zyrtar të shtetit të Serbisë në shtetin e Kosovës dhe kjo përfundimisht është dëshmuar duke u ulur në tavolinën nën flamurin e shqiptarëve të Kosovës dhe nën flamurin e Serbisë”, i ka thënë Samarxhiq agjencisë BETA.
    Ai shkuarjen e delegacionit serb në Prishtinë për të vazhduar dialogun e nisur më 8 mars të këtij viti në Bruksel e ka vlerësuar si “edhe një akt në njohjen e Kosovës si shtet i pavarur”.
    “Ashtu siç ka thënë përfaqësuesi amerikan në këto bisedime, Thomas Countryman, këto bisedime janë të përfaqësuesve të dy shteteve. përfaqësuesit tanë kanë ngulmuar që të tregojnë se nuk është kështu, dhe se fjala është vetëm për çështje teknike”, i ka thënë Samarxhiq BETA-s.
    Ai ka vlerësuar se ky proces gjendet në “rrugë të gabuar pa kthim” dhe kësaj rruge i është hyrë që me miratimin e Rezolutës së Asamblesë së Përgjithshme të KB-së për fillimin e bisedimeve Beograd-Prishtinë për çështje jetësore të qytetarëve të Kosovës
    Ore Llapo - mos na vendos ketu deklarata nga Tanjugu i Serbise, por nese ke fakte apo kunder fakte per ato se cka i shkrova e i thash, ateher vazhdo urdhero e debato.
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Ketu po flitet per Thaçin dhe viziten e zyrtarit serb ne Kosove.
    Thaçi ua ka perplas deren per ftyre, por megjithate duhet te vazhdoj ende qe ta pastroje partine qe ai drejton nga berrllogu i vjeter, sepse ai berrllog po nuk u dlir sot ka per ta kalb krejt Kosoven.

Cdo veprim politik qe shkon ne te mire te Kosoves dhe te shqiptareve duhet perkrahur e pershendetur, pavaresisht prej bindjeve e simpative politike.

Thaçi nga dita ne dite ai po i largohet shkolles se vjeter politike pa te ardhme qe quhej LPK.
    i nderuar.. te bera nje pyetje precize e konkrete..
    nese nuk deshiron te me pergjigjesh, dakord..
    asgje me shume..
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Ore Llapo - mos na vendos ketu deklarata nga Tanjugu i Serbise, por nese ke fakte apo kunder fakte per ato se cka i shkrova e i thash, ateher vazhdo urdhero e debato.
    Haaaaaaaaaaaaaaa
    po kush ti lexon ty pollavrat tue te tanjugut se
    po zoti mi qorroft dy syt nti lexofsha qka thue ti perveq ku e shof qe ma ke cek nofken time Llapi
    jo permue shkruej pa nal kurr e shaj e bertit e tranou une sta sarri hiq ste lexoi kurr

Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    Haaaaaaaaaaaaaaa
    po kush ti lexon ty pollavrat tue te tanjugut se
    po zoti mi qorroft dy syt nti lexofsha qka thue ti perveq ku e shof qe ma ke cek nofken time Llapi
    jo permue shkruej pa nal kurr e shaj e bertit e tranou une sta sarri hiq ste lexoi kurr
    Ore Llapo, po ju nuk keni kapacitet te duhur edukativo-kulturor te debatoni ndersjellshem. Juve dini vetem te ofendoni e te shani te tjerit, te cilet nuk e perkrahin politiken me anti-kombetare Shqiptare qe eshte duke e bere shefi i juaj George Hashim Thaci=Esad Pashe Toptani.

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Ore Llapo, po ju nuk keni kapacitet te duhur edukativo-kulturor te debatoni ndersjellshem. Juve dini vetem te ofendoni e te shani te tjerit, te cilet nuk e perkrahin politiken me anti-kombetare Shqiptare qe eshte duke e bere shefi i juaj George Hashim Thaci=Esad Pashe Toptani.
    HAAAAAAAAAAAAAAAAA

ani antikombetare thue per politiken e Kryeçlirimtarit

a kombetare e quan ate qe ti e perkrah ndarjen e kosoves siq pretendoin albinat daqiqat e tadiqat
    qe ta argumentova shum mier me par edhe SHBA-te ju kan tregue juve mier qe sdo tia dilni ta ndani kosoven e tia japni nji pjes serbis siq po perpiqet ai kurti i juaj jo
    per qka edhe ti kishe siell gabimisht fakte per ket ndarje
    edhe nji her po qeshi me te madhe me ty
    haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Ndryshuar për herë të fundit nga Llapi : 15-05-2011 më 08:48

Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Thaçi po tregohet nje burreshtetas i vertete!

Ndersa Vetevendosja eshte nje levizje emocionale qe frymezohet nga filmat e realizuar me mendesine e kohes se komunizmit shqiptar.

Dialogu me Serbine eshte nje detyrim i klases politike shqiptare, jo vetem ne Kosove.
    Permes ketij dialogu do te mberrihet hap pas hapi ne zgjidhjen e shume problemeve praktike mes dy vendeve e mes dy shteteve, ne interes te qytetareve te vendeve perkatese.

Edhe njehere e perseris se Thaçi po tregohet dita-dites si nje burre shteti i vertete dhe nje politikan me te ardhme.
    Ja Burreshtetesia e Thacit !!!

Flamuri gjigant serb në Vushtrri 15-05-2011 15:53 CET Një flamur gjigant i Serbisë është ngritur në Vushtrri. Ky flamur përmban mbishkrime nacionaliste dhe propagandë kundër shtetit të Kosovës. Sukseset e tenistit serb, Novak Gjokoviq në turnirët nëpër botë, i kanë inspiruar të rinjtë serbë të fshatit Prilluzhë të Vushtrrisë, të ngritin një flamur gjigant në këtë fshat.

Të rinjtë serbë nga ky fshat, me mbështetjen e pushtetit vendor paralel, të famullisë, shkollës fillore dhe sindikatës së JPPK “Kosova-Obiliq”, për siç thuhet mirënjohje për “mbrojtjen e Kosovës në kuadër të Serbisë, kanë bërë një flamur të Serbisë me dimensione 50 x 5 metra dhe e kanë vendosur në hyrje të kishës, në një shtyllë të antenës, 30 metra të gjatë, raporton “Radio KiM”.

Në ngritjen e flamurit ishin të pranishëm me qindra persona. Për më tepër, flamuri përmban edhe mbishkrime nacionaliste serbe “Nga Prilluzha, deri në qiellin e largët, aq nga ne ka dashuri për ty Nole. Populli yt në Kosovë të dëshiron që Zoti t’i ruaj duart tua”. Flamuri u ngrit në një shtyllë 30-metërshe, shtyllë e cila ishte e shkurtër për ta ngritur tërë flamurin.

Para se të ngritët, flamuri serb ishte shenjtëruar nga prifti lokal Vlaskoviq Milosh.

http://www.zeri.info/artikulli/1/1/2...b-ne-vushtrri/

VV: Stefanoviqi është dashur të arrestohet!

Prishtinë, 15 maj - Dhuna e shfrenuar policore ditën e enjte në mbrojtje të Borisllav Stefanoviqit dhe kundër aktivistëve paqësorë, është e mjaftueshme për të kuptuar se negociatat me Serbinë janë në prag të koncesioneve të reja ndaj Serbisë. Kjo është arsyeja pse Qeveria është shumë e përcaktuar që t’ua mbyllë me forcë e dhunë gojën qytetarëve të pakënaqur me pazaret që po bëhen në kurriz të Kosovës, thuhet në një reagim të lëvizjes “Vetëvendosje”.
    Sipas saj, Stefanoviqit nuk është dashur t’i lejohet hyrja në Republikën e Kosovës dhe është dashur të arrestohet.
    “Ai e përfaqëson shtetin që jo vetëm ka vrarë dhjetëra mijëra qytetarë shqiptarë dhe ka shkatërruar vendin tonë, por aktualisht i financon strukturat e paligjshme të Serbisë, kurse në të ardhmen nëse nuk e synon pushtimin, atëherë ndarjen e Kosovës e synon gjithsesi”, shtohet në reagim.
    Vetëvendosje thotë se Qeveria e Kosovës po e shfrytëzon policinë për të mbrojtur agjendën e saj të bashkëpunimit me Beogradin. “Policia është për sigurinë e jetës së qytetarit, e jo për mbrojtjen e zyrtarëve të Serbisë që e kanë për obligim kushtetues rrezikimin e jetës së qytetarëve të Kosovës. Për ta mbrojtur Stefanoviqin, Qeveria e Kosovës me çizmet e saj policore shkeli përmbi trupat e qytetarëve shqiptarë. Jo vetëm që po keqpërdoret policia, por edhe Qeveria po vazhdon të veprojë si shërbim informativ i dhunës, meqë të enjten kishte civilë të shumtë nga MPB-ja, të cilët kishin dalë atë ditë për të shpërndarë shqelma e boksa madje edhe mbi demonstruesit e prangosur. Më i shquari prej tyre ishte Kushtrim Haliti, i cili jo vetëm godet fizikisht, por madje këtë gjë e bën edhe duke u krekosur para medieve. Kushtrim Haliti nuk është pjesëtarë i PK-së, ai punon në dispeçerinë e MPB-së. Për më tepër, ai ka edhe të kaluar kriminale, kur si komisionar i PDK-së, gjatë zgjedhjeve të 12 dhjetorit, ishte paditur për sjelljet e tij. Por, mosveprimi në ndjekjen e tij e ka inkurajuar atë si kriminel ordiner të vazhdojë t’i shërbejë Qeverisë duke rrahur aktivistët e prangosur”, shkruan Vetëvendosje në komunikatë, duke shtuar se PK-ja të enjten së pari ka sulmuar deputetët e Kuvendit. “I pari fizikisht është sulmuar Albin Kurti. Të gjithë deputetët ishin në hapësirë publike dhe nuk po rrezikonin asgjë. Kjo tregon se çfarë koncepti ka Qeveria për përfaqësuesin e popullit. Ata vetë janë mbi ligjin, kurse të gjithë të tjerët janë nën shkopinjtë e gomës dhe gazin lotsjellës”, vlerësoi Vetëvendosje, për të kërkuar në vazhdim që ministri i Punëve të Brendshme, Bajram Rexhepi, të japë dorëheqje,
    “Nëse ai nuk jep dorëheqje, kjo është shenjë e mjaftueshme që së shpejti policia të shfrytëzohet për ndonjë dhunë të ardhshme kundër qytetarëve shqiptarë”, vlerëson në fund kjo lëvizje.

http://www.koha.net/index.php?cid=1,22,58982

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •