Postuar mė parė nga
zend
Demokraci quaj edhe drejtesine ! Ne rast se kerkohen nga Kryeministri , Policia , Ambasada amerikane , "Organizatoret" e nje turme , si nuk u kerkoka pergjegjsia ne nje organ shtetror thellesisht te centralisuar ne baze te ligjit sic eshte Garda "Republikane" ?
Si ka mundesi qe nga provat del se te pakten njeri nga protestuesit eshte vrare nga armet e Gardes dhe asnje pergjegjesi per titullaret ? Garda eshte person juridik dhe mban pergjegjesi edhe per veprimtari burim rreziku te shtuar , ligjerisht ! Kjo do te thote se Komanda e saj , ne rast se nuk ka dhene urdher , duhet te merrte masat me ligj , qe te mos kishte asnje te vrare nga ana e saj , ndryshe kemi minimalisht shperdorim detyre me pasoje vdekjen e dy ose me shume personave , per komanden e Gardes !
Si ka mundesi qe kerkohet pergjegjsia per turmen dhe nuk kerkohet pergjegjesia per organet shteterore qe me kushtetute , por edhe me ligjet perkatese , kane detyre ruajtjen e jetes se personit ?
Me ke po flet , me ndonje malok apo fshatar qe di te beje vetem "urra" ?
Une nuk jam qorr ! As debil ! Keto nuk jane "shqetesimet" e mia personale konkrete , por jane edhe shqetesimet e mia , sepse konstatoj se pushteti nuk ka asnje skrupull njerezor ! Dhe kjo eshte per te ngritur alarmin shume te madh , pa pritur qe te vije "radha" ime , apo tendja !
Arrin te kuptosh apo jo , qe me kete qendrim qe ti ke , po i jep teresisht te drejte Enverit ? Te pakten ai vriste "ne emer te shtetit" , por keta vrasin ne emer te parase se xhepit te tyre !
Atehere , perse e nderruam sistemin ? E kishim mire ! Punonte nje popull per 13 familjet e byroisteve dhe nuk punonte per nje lukuni hadjutesh te panumert qe vjedhin , vrasin dhe presin si , dhe kedo qe iu do qejfi !
Cfare kujton ti , se ne si shqiptare s'e kemi idene se cfare eshte demokracia ?
Krijoni Kontakt