Close

Rezultati i Sondazhit: Si e kuptoni thelbin e lëvizjes 'Vetëvendosja' së Albin Kurtit?

Votues
68. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Referendum për pavarësi të Kosovës

10 14.71%
  • Referendum për bashkim me Shqipërinë

9 13.24%
  • Referendum për bashkim të të gjitha trojeve shqiptare

33 48.53%
  • Nuk më intereson

16 23.53%
Faqja 33 prej 40 FillimFillim ... 233132333435 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 400
    i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtë (Oeneum), aty ku ajri i freskët më bën të ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968
    Vetëvendosje i bashkohet protestës

Lëvizja Vetëvendosje e cila ka lëshuar seancën e Kuvendit të Kosovës, ndërsa deputetë e kësaj lëvizje i janë bashkuar protestës së punëtorëve të PTK-së, të cilët kundërshtojnë shitjen e kësaj ndërmarrje.

Deputeti, Visar Ymeri, ka thënë se Vetëvendosje është e pakënaqur me mënyrë se si është përfshirë PTK-ja në projektbuxhetin e vitit 2011. Sipas tij, kjo është mënyrë totalitare e të vepruarit të qeverisë.

Më pas deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje iu u bashkuan protestës së punëtorëve të PTK-së, të cilët kundërshtojnë shitjen e kësaj ndërmarrjeje.

Telegrafi
    "Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    L.v.v Jan Te Popullit

i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtë (Oeneum), aty ku ajri i freskët më bën të ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968
    Të ndryshohet karakteri nacional – shovinist i Maqedonisë

Lideri i “Vetëvendosjes”, Albin Kurti, vlerëson se shqiptarët në Maqedoni po shtypen si në kohën e ish Jugosllavisë. Ai gjatë një debati në Shkup, të organizuar nga instituti “Liberta” akuzoi politikanët maqedonas se po përpiqen të ndërtojnë shtet kundër shqiptarëve.

Politikani kosovar tha problem i Maqedonisë është karakteri i shtetit dhe jo shqiptarët. “Karakteri nacional - shovinist i Maqedonisë është ai i cili duhet të ndryshohet. Këtë shqiptarët duhet ta thonë hapur dhe me vendosmëri dhe të mos lejojnë që qarqet shoviniste maqedonasi ti shtypin shqiptarët si në kohën e ish Jugosllavisë. Politikanët shovinist maqedonas duhet ta kuptojnë se problemi në Maqedoni nuk janë shqiptarët por problemi është karakteri i shtetit i cili në aq shumë aspekte është anti-shqiptar”, tha Kurti për lajmpress.

Ai adresoi kritika edhe ndaj qeverive në Tiranë dhe Prishtinë për moskujdesin për shqiptarët jashtë kufijve të Shqipërisë dhe Kosovës. “Ne nuk jemi të kënaqur me Qeverinë e Kosovës jo vetëm me politikat e brendshme, por edhe sa i përket një lloj mosangazhimi të kësaj qeverie jashtë Kosovës. Mendoj se në masë të konsiderueshme kjo vlen edhe për Shqipërinë, qeveritë e së cilës kanë dëshmuar që për çështjen shqiptare kanë qenë më të angazhuara se Qeveritë e Prishtinës, por megjithatë duhet pasur parasysh se ata i kanë pasur edhe mundësitë më të mëdha”, tha ai.

Deputeti kosovar, Albin Kurti partia e të cilit angazhohet për bashkimin e trojeve etike ka thënë se përçarja i ka varfëruar shqiptarët. Sipas tij shqiptarët e duan territorin që ju takon, sepse territori paraqet shans të mirë për zhvillim ekonomik.

Telegrafi
    "Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Dar_di

Citim Postuar më parë nga Dar_di Lexo Postimin
    Të ndryshohet karakteri nacional – shovinist i Maqedonisë

Lideri i “Vetëvendosjes”, Albin Kurti, vlerëson se shqiptarët në Maqedoni po shtypen si në kohën e ish Jugosllavisë. Ai gjatë një debati në Shkup, të organizuar nga instituti “Liberta” akuzoi politikanët maqedonas se po përpiqen të ndërtojnë shtet kundër shqiptarëve.

Politikani kosovar tha problem i Maqedonisë është karakteri i shtetit dhe jo shqiptarët. “Karakteri nacional - shovinist i Maqedonisë është ai i cili duhet të ndryshohet. Këtë shqiptarët duhet ta thonë hapur dhe me vendosmëri dhe të mos lejojnë që qarqet shoviniste maqedonasi ti shtypin shqiptarët si në kohën e ish Jugosllavisë. Politikanët shovinist maqedonas duhet ta kuptojnë se problemi në Maqedoni nuk janë shqiptarët por problemi është karakteri i shtetit i cili në aq shumë aspekte është anti-shqiptar”, tha Kurti për lajmpress.

Ai adresoi kritika edhe ndaj qeverive në Tiranë dhe Prishtinë për moskujdesin për shqiptarët jashtë kufijve të Shqipërisë dhe Kosovës. “Ne nuk jemi të kënaqur me Qeverinë e Kosovës jo vetëm me politikat e brendshme, por edhe sa i përket një lloj mosangazhimi të kësaj qeverie jashtë Kosovës. Mendoj se në masë të konsiderueshme kjo vlen edhe për Shqipërinë, qeveritë e së cilës kanë dëshmuar që për çështjen shqiptare kanë qenë më të angazhuara se Qeveritë e Prishtinës, por megjithatë duhet pasur parasysh se ata i kanë pasur edhe mundësitë më të mëdha”, tha ai.

Deputeti kosovar, Albin Kurti partia e të cilit angazhohet për bashkimin e trojeve etike ka thënë se përçarja i ka varfëruar shqiptarët. Sipas tij shqiptarët e duan territorin që ju takon, sepse territori paraqet shans të mirë për zhvillim ekonomik.

Telegrafi
    lideri i par shqiptar nga kosova hapur tregoi aspiratat e shqiptarve

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    ndegjova se Albin Kurtit
    kishte ndermjetsue per takimin e ministrave te punve te brendshme te Serbis se Millosheviqit dhe te Shqiperis se Saliut qe disa e quajn patriot haaaaa
    qe Albini thot se kinse deshiron te na bashkoi haaaaaaaaa
    eu po qu bat hor me saliha e me albina e me nishana e basha

ku e lat ministrin e punve te brendshme te Republikes se Kosoves z.Bajram Rexhepin
    o sali-albin

----------------------

Shqipëria dhe Serbia, së shpejti vetëm me karta identiteti

Së shpejti, lëvizja e shqiptarëve drejt Serbisë do të bëhet pa viza. Ministri i Brendshëm, Bujar Nishani, dhe homologu i tij serb, Ivica Daçiq, në takimin e zhvilluar gjatë forumit MARRI (Nisma Rajonale për Migrimin, Azilin dhe Refugjatët), deklaruan se së shpejti do të bëhet nënshkrimi i marrëveshjes së ndërsjellët shtetërore për heqjen e vizave, ku shtetasit mund të lëvizin vetëm me karta identiteti në dy vendet respeketive. "Ne kemi hequr vizat për dy shtetet e vendeve tona dhe së shpejti do të nënshkruajmë marrëveshjen e ndërsjellët për heqjen e vizave, ku shtetasit mund të lëvizin vetëm me kartë identiteti", u shpreh ministri i Brendshëm serb. Gjithashtu, në takim u bë edhe firmosja e marrëveshjes së riatdhesimit të personave të paautorizuar në vendet respektive. "Shpreh kënaqësinë time lidhur me nënshkrimin e marrëveshjes për riatdhesimin e personave ilegalë në Serbi, një hap ky mjaft i rëndësishëm drejt forcimit të marrëdhënieve Shqipëri Serbi", tha Daçiq. Ndërsa ministri i Brendshëm, Bujar Nishani, theksoi angazhimin për të respektuar rregullat e vendosura në kuadrin e lëvizjes së lirë. "Kufij të hapur, por të sigurt dhe për këtë Ministria e Brendshme ofron kontributin e saj për të bashkëpunuar me vendet partnere, por nga ana tjetër ata që shkelin rregullat do të përballen me ligjin", tha Nishani. Gjatë forumit u bë edhe kalimi i presidencës së radhës nga Shqipëria tek Serbia.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dar_di : 30-04-2011 më 07:22 Arsyeja: Fjalor ofendues dhe i pahijshëm
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Llapi

Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    ndegjova se Albin Kurti
    kishte ndermjetsue per takimin e ministrave te punve te brendshme te Serbis se Millosheviqit dhe te Shqiperis se Saliut qe disa e quajn patriot haaaaa
    qe Albini thot se kinse deshiron te na bashkoi haaaaaaaaa
    eu po qu bat hor me saliha e me albina e me nishana e basha

ku e lat ministrin e punve te brendshme te Republikes se Kosoves z.Bajram Rexhepin
    o sali-albin

----------------------

Shqipëria dhe Serbia, së shpejti vetëm me karta identiteti

Së shpejti, lëvizja e shqiptarëve drejt Serbisë do të bëhet pa viza. Ministri i Brendshëm, Bujar Nishani, dhe homologu i tij serb, Ivica Daçiq, në takimin e zhvilluar gjatë forumit MARRI (Nisma Rajonale për Migrimin, Azilin dhe Refugjatët), deklaruan se së shpejti do të bëhet nënshkrimi i marrëveshjes së ndërsjellët shtetërore për heqjen e vizave, ku shtetasit mund të lëvizin vetëm me karta identiteti në dy vendet respeketive. "Ne kemi hequr vizat për dy shtetet e vendeve tona dhe së shpejti do të nënshkruajmë marrëveshjen e ndërsjellët për heqjen e vizave, ku shtetasit mund të lëvizin vetëm me kartë identiteti", u shpreh ministri i Brendshëm serb. Gjithashtu, në takim u bë edhe firmosja e marrëveshjes së riatdhesimit të personave të paautorizuar në vendet respektive. "Shpreh kënaqësinë time lidhur me nënshkrimin e marrëveshjes për riatdhesimin e personave ilegalë në Serbi, një hap ky mjaft i rëndësishëm drejt forcimit të marrëdhënieve Shqipëri Serbi", tha Daçiq. Ndërsa ministri i Brendshëm, Bujar Nishani, theksoi angazhimin për të respektuar rregullat e vendosura në kuadrin e lëvizjes së lirë. "Kufij të hapur, por të sigurt dhe për këtë Ministria e Brendshme ofron kontributin e saj për të bashkëpunuar me vendet partnere, por nga ana tjetër ata që shkelin rregullat do të përballen me ligjin", tha Nishani. Gjatë forumit u bë edhe kalimi i presidencës së radhës nga Shqipëria tek Serbia.
    niher shikoni punet e kosoves pastaj merruni me shqiperin ajo dhe qytetatert e shqipris kan nderin te levizin lirshem ne BE- kurse qeveria e hashimit shon ne skijime kurse popullin e len ne mjerim
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dar_di : 30-04-2011 më 07:22

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    urime urime juve te albinit
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dar_di : 30-04-2011 më 07:26

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Llap

Citim Postuar më parë nga Llap3076578
    urime urime juve te albinit
    kam degju qe ju antaret e PDK-s keni perobligim kushtetues qe gjdo vikend hashimit tja dergoni nga nje e dini ju per qka e kom fjalen por me habit fakti si arritet qe edhe te poshtroheni nga morali
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dar_di : 30-04-2011 më 07:26

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    misistir bajram rexhepi ka tjera pun bisedimet me serbin ne bruksel per ndarjen e kosoves por edhe mej torturu rinin shqiptare tash edhe ne palestra sportive edhe at me polic serb nga veriu

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    kam degju qe ju antaret e PDK-s keni perobligim kushtetues qe gjdo vikend hashimit tja dergoni nga nje e dini ju per qka e kom fjalen por me habit fakti si arritet qe edhe te poshtroheni nga morali
    jo spo jau leni renin ju ketyre te PDK-se hiq

po ti dje the se ai shkon ne shtepi bublike se e paske nja tanen atje qe po i dike keto pun
    e tash kah dole tek keta te PDK-se

Faqja 33 prej 40 FillimFillim ... 233132333435 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shinasi Rama: Ju rrëfej kujtimet e mia mbi lëvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Lec Kurti, kompozitori dhe diplomati i shquar shkodran
    Nga Albo në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-04-2009, 16:13
  4. Vlerësimi për Luftën Nacional Çlirimtare Shqiptare
    Nga Kryeplaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 05-11-2007, 20:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •