Close
Faqja 31 prej 32 FillimFillim ... 2129303132 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 301 deri 310 prej 312
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...jam kurioz te dij se cka do te thoni neser per LIBIANET....edhe ata i shpeton "kryqi" nga sllobodani i tyre.....

........po te kish rrjedhur nga qielli ne vend te ujit "tru", do ta kisha lut Zotin nat e dit te leshonte shi......ose, koka per disa eshte kapak i fytit, qe mos e lag shiu....ose disa mendojn me lukth e jo me tru.....

tungi
    Nuk ka lidhje fare se ē'far shkruan ti e ē'fare thash une me pare...
    Nejse, por nje keshille miqesore, mos barazo primatet me zvarraniket..., pasi qe je duke barazuar shqipot me gabelet, qofshin te ē'fare do fejet...
    Persa i perket simbolizmave dhe krahasimeve te pjeses se dyte te postimit tend, je i forte, me pelqejne shume..., ndonese jane jashte teme!
    Pershendetje
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

Citim Postuar mė parė nga Dr.Qendro Lexo Postimin
    Niko, krishterimi edhe islami jane cifute. Te dyja jane aziatike. Identitetin evropian ta jep vetem dija, qe te mos jesh i prapambetur si Azia. Me fe nuk shkon askund, me shkence e "zoteron" boten.
    Urra, urra, urra, rrofte partia, i gjithe populli ushtar, mesim pune kalitje, grusht ēeliku rreth partise, ne jetojme si nje keshtjelle buze Adriatikut, poshte feja "opium i popujve" larte marksizem leninizmi, poshte borgjezet ..., etj, etj, etj,..........,
    SA TE KTHEHET TOPI, PO JAPIM NESHJET NEPER RRETHE!

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Po ti edhe sikur te te kishte ngelur vetem gjysma e trurit, nuk do ta lexoje pergjysem fjaline, por meqe je mysliman dhe je mesuar te lexosh Kuranin te falet!!!
    Lexoje mire te gjithe fjaline, efendi:Asimilimi eshte kur i thua vetes turk, kur thua se shqiptarin e ka lindur turku, kur flet turqisht ne vend te shqipes, kur vishesh si turk,etj!!
    Pra kur une te them se jam amerikan, te flas anglisht,te them se shqiptarin e kane lindur amerikanet, te vishem e te ha si amerikanet, atehere nuk do te jem me shqiptar!!! Qarte, mysliman??!!
    Me qe jam Musliman, jam Krenar per ket fe qe kam dhe jo tendin qe beson Kukullave qe i gdhendeni vet ,teknologjia ka avancuar tash kukullave mund ti instalosh ndonje program dhe te flet ter diten . Nuk esht hera e par qe e ndegjoj nga ti por edhe nga papagallet tjer se si te vishesh pantallone 3 qerekeshe po beshe Arab per at edhe e mora vetem fjalin tende ku tha se nese vishesh si Turk je Turk e kuptove tash .
    Shko ne Shqiperi edhe i shef se sa flasin Shqip e kan bastardu shqipen e kan bo Italiance vatikani po ben cmos me kishen greke ti asimiloj Shqiptaret per ni pasaport t pshurrt aga Jarigas.
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Urra, urra, urra, rrofte partia, i gjithe populli ushtar, mesim pune kalitje, grusht ēeliku rreth partise, ne jetojme si nje keshtjelle buze Adriatikut, poshte feja "opium i popujve" larte marksizem leninizmi, poshte borgjezet ..., etj, etj, etj,..........,
    SA TE KTHEHET TOPI, PO JAPIM NESHJET NEPER RRETHE!
    He mo Niko, po mohon se Jezusi ishte cifut?
    IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE

Citim Postuar mė parė nga Dr.Qendro Lexo Postimin
    He mo Niko, po mohon se Jezusi ishte cifut?
    Fort i nderuar Dr. Qendro,
    uroj me gjithe shpirt qe pergjigja juaj te jete sa per te thyer akullin e jo per qellim polemik, pasi qe ketu tema shtjellohet me te vertete andej nga shkretetirat por qe me protagoniste te nje kallepi krejt te ndryshem nga ē'deshironi ju tja vishni temes...
    Pra une as qe e marr me seriozitet pergjigjen e rikujtoj miqesisht qe Yne Zot Krishti as qe ka se si te permendet e te vihet ne dyshim vendlindja e Foshnjes-Hyjni.
    Ne te tjera rrethana e ne postime te mepareshme, une kujtoj qe nderhyrjet e juaja kane qene te nje niveli shume me te larte se sa keto te fundit...
    Gjithesesi tema eshte ne shtjellim e siper, e kush e di, vijme e biem ne nje mendje!
    Pershendetje,
    Niko.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Cfare kane pesuar keta popujt e Afrikes Veriore me shume sesa shqiptaret e islamizuar? Po mendoj: Pse mendon se mund te flasesh per asimilim te popujve autoktone te Afrikes Veriore, por jo per asimilim te shqiptareve nga P. Osmane? .
    ...absolutikisht dallash, teze groteske....

Shqiptaret akoma flasin shqip, veshen shqip, kendojn shqip, edhe shajn e ofendojn shqip.....popujt autokton te afrikes veriore sot jane "arabizuar".....para disa ditesh ish ne tv nje doku mbi popullin "fenik" (phoenizier)...pasardhesit e te cilit supozohen te jene diku ne libanonin e sotem....te gjithe arab....por gjenetikisht mund te izoloheshin te ndryshem.....populli shqiptare nuk ka pesuar nje asimilim te tille....

Se assimilimi i popujve te afrikes veriore ka ndodhur "gradualisht" dhe mbi rrethana "vullnetare" deshmon populli BERB i algjerise (kurdet, persianet)......ky popull njihet si ENDACAK, ata psh. ISLAMIN e kan pranuar, por kan mbet BERB nuk jane assimiluar ne arab, perse ???, sepse nuk jan ndesh me kulturen e qyteteruar arabe qe ka mbizoteruar ne zonat urbane, dhe se nuk kane patur "mundesi" te shkrihen me arabet.....gje qe deshmon, se popujt e afrikes veriore ne shkallen absolute jane islamizuar, por sipas rrethanave jane arabizuar....

Se islami NUK ASSIMILON (natyrisht ne kuptimin e TEMES qe e kemi ketu), deshmon gjith procesi ne zonen e oqeanit paqesore......po ta kishi lexuar Samiun, dhe traktatin e tij mbi perhapjen e islamit ne TERRESI, e jo vetem gjysmak, do ta kishi kuptuar intencionin dhe qellimin e Sami Frasherit.......e me siguri mendimi, se ai ne ndonje menyre "denon" islamin, as ne ender nuk do te ju kish ardhur....

Fjalia e S. Frasherit qe ke cituar me teper me ngjan me nje mesazh ne shishe ndaj popullit te vet.
    Ne kuptimin: Zgjohuni se ju beri besimi ne fene islame si afrikanet.
    ....mendja e insanint, si bibilushi i molla hasanit.....DIELLI I DINIT e ka patur ate "mesazh" ne shishe.....jooooooj isuse dragi...........

tung
    albanish by nature

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Nuk ka lidhje fare se ē'far shkruan ti e ē'fare thash une me pare...
    Nejse, por nje keshille miqesore, mos barazo primatet me zvarraniket..., pasi qe je duke barazuar shqipot me gabelet, qofshin te ē'fare do fejet...
    Persa i perket simbolizmave dhe krahasimeve te pjeses se dyte te postimit tend, je i forte, me pelqejne shume..., ndonese jane jashte teme!
    Pershendetje
    ...arberesho, une jam nacionalist (ndoshta edhe i tipit "ultra"), por fashist nuk jam....kush me ben te mire, gjen nga une mire, kush me ben keq, e han me kryp speci.....qoft edhe gabel ai....barazimet mund ti marrim edhe me faktore pa mos permend figurat pas tyre....nese kjo na rruan nga vleresimet stomakore (gabelet arab si duket aktivizojn stomakun e jo trurin kur vjen puna te gjykojm).....

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Mr.Dashuria
    Anėtarėsuar
    23-11-2006
    Postime
    138
    Prape themi! Kultura eshte e atij qe e perveteson! Katedralet ,kishat,xhamite te gjitha jane kulte te njerezve qe kane deshire te besojne! Nje here e nje kohe thame qe kishat ishin para xhamive ,tani le te themi qe xhamite jane para kishave ! Cka per te habitur ! Madje e bukura e bukura fare eshte te ndertohen nje xhami nje kishe per balle njera tjetres dhe kur te dalin te pershendeten te dyja palet ! Harrova edhe nje teqe apo ku di une liri er bab! Pse ta ngushtojme horizontin! Korrigjomeni!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Cfare kane pesuar keta popujt e Afrikes Veriore me shume sesa shqiptaret e islamizuar? Po mendoj: Pse mendon se mund te flasesh per asimilim te popujve autoktone te Afrikes Veriore, por jo per asimilim te shqiptareve nga P. Osmane?

Fjalia e S. Frasherit qe ke cituar me teper me ngjan me nje mesazh ne shishe ndaj popullit te vet.
    Ne kuptimin: Zgjohuni se ju beri besimi ne fene islame si afrikanet.
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...absolutikisht dallash, teze groteske....

Shqiptaret akoma flasin shqip, veshen shqip, kendojn shqip, edhe shajn e ofendojn shqip.....
    Edhe popujt e Afrikes Veriore flasin ne gjuhen e tyre, per shembull populli i Berbereve ne Maroko. Edhe kane pamje te dallueshme nga arabet. Edhe kane doke e zakone te dallueshme nga arabet. Por jane te islamizuar. Dhe S. Frasheri prape i quan "te asimiluar".

popujt autokton te afrikes veriore sot jane "arabizuar".....para disa ditesh ish ne tv nje doku mbi popullin "fenik" (phoenizier)...pasardhesit e te cilit supozohen te jene diku ne libanonin e sotem....te gjithe arab....por gjenetikisht mund te izoloheshin te ndryshem.....populli shqiptare nuk ka pesuar nje asimilim te tille....
    Ja per cilin popull e kam fjalen: http://de.wikipedia.org/wiki/Berber
    Lexo ne gjuhen qe e kupton. Eshte popull autokton, ka gjuhe te vecante, ka kulture te vecante, por eshte islamizuar. Dhe si pasoje S. Frasheri e quan popull te asimiluar.

LAVDI XHAXHIT Maska e soldiers
    Anėtarėsuar
    29-01-2011
    Postime
    134
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    E ēfare jane egjiptianet e sotem, efendi??!!
    S'pari ni here ta Q..efendija ma t'miren.

Egjiptian jane. O TUL nuk jane arab

Faqja 31 prej 32 FillimFillim ... 2129303132 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •