Close
Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 155
    i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga unejsa Lexo Postimin
    Nje gje e ke then mir nuk ka nevoj njeri qe te zbuloj ekzistencen e zotit sepse ai ekzistan vetvetiu dhe nuk ka pse ta zbulosh sepse ai eshte kudo por si tja besh kur ngrihen disa krijesa te tij qe ai i ka krijuar me frymun e vet te thoj se zoti nuk ekziston dhe duan te hiqen me te zgjuar se krijuesi i gjithsis.

sdi sa e ke vrejt ti qe po ta flasesh me nje mos besimtar ne Zot "faktet" e tij jan ta kundershtoin fen , pra problemi i tyre eshte besimi ne Fe dhe jo besimi ne Zot . edhe une kam qen nje pa besimtar ne zot po kur e kam kuptuar se feja mi ka mbyll syt edhe sem ka lon me besu ne Zot tani me ndihem i qliruar dhe besoj plocisht me plot binjde me plot shpirt ne egzistencen e Zotit
    We are all Aliens

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Europ.
    Postime
    9
    Zoti ekziston me verte,
    e provova die ne darke makinen qe thot te verteten-
    dhe aty u nxorr qe zoti ekziston

na ruji na ndonje bombe berthamore .!!!!.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    99
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Opa na qenka shtuar e nje tjeter ..... ore fakte fakte jo me ka krijuar ai e me ka krijuar ky fakte te hidhni poshte teorine e evolucjonit keni .... ?

Po a do fakte me shume se ne njerezit ,ose njerezit kot si puna jote qe i Zoti i krijon per shumllojshmeri.
    Po ja do merremi me faktet e Darvin Sorres qe i iku jeta duke studjuar sqepat e shtrember dhe na doli ne perfundimin e ndryshit te sqepit te Sorres ,,hajde mendje hajde
    Ik o derzi gjej ndonje vend e futu....!!!!!!

ALLAHU EKBER Maska e unejsa
    Anëtarësuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Edhe vetem ketu ne toke allahu ariti te vendose njerzit ne ndonje planet tjeter te mundshem nuk mund te ekzistojne gjallesa ?
    Sa i trasherderisa na ka krijuar ne dhe gjithcka tjeter qe te sheh syri dhe ato qe nuk arrin ti shohesh dhe i mendosh sigurisht qe ai e ka vene njerzimin ne kete planet po ti nga e din qe ne planetet e tjera nuk ka jete. Shum gjera njeriu nuk ka per ti zbuluar kurr se kapaciteti mendor i njeriut eshte sa nje atom ne krahasim me ate te krijusit te tij tani po pate ndopak inteligjenc shiko se cfar gjerash ka arritur njeriu te zbuloj me nje inteligjenc jashtmase te vogel ne krahasim me ate te krijuesit te tij dhe mundohu te vesh ne pune trurin se cfar gjerash ka krijuar krijuesi i gjithsis me diturin e tij.
    Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.

Anëtarësuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    sdi sa e ke vrejt ti qe po ta flasesh me nje mos besimtar ne Zot "faktet" e tij jan ta kundershtoin fen , pra problemi i tyre eshte besimi ne Fe dhe jo besimi ne Zot . edhe une kam qen nje pa besimtar ne zot po kur e kam kuptuar se feja mi ka mbyll syt edhe sem ka lon me besu ne Zot tani me ndihem i qliruar dhe besoj plocisht me plot binjde me plot shpirt ne egzistencen e Zotit
    Kryesorja eshte qe besoj ne zot por nese beson ne zot ne hurdheresat e tij zbaton fjalen e tij dhe obligimet e tua ndaj tij ti je ne rregull. Sa per fen ajo drejtohet nga njerzit qe shpesh here u zien syt nga etja per karrike dhe per emer. Un p.sh jam muslimane por po te shikosh brenda fes islame kan dal njerez qe kan filluar te bejn ndryshime ne fe dhe e bejn fen si burg dhe rrin vetem duke then harram kjo harram ajo ose bejn obligime gjera qe sjan. Prandaj ki kujdes se ku keshillohesh.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-03-2009
    Postime
    12
    Zoti ekzistron, por jo ne arabi, turki, rusi, greqi, por vetem ne tokat tona. Kushdo qe lakmon, adhuron, nderon etj nje Zot te huaj ai nuk eshte Shiqpetare.
    Aq me pak nese do te lexoni prape, cfaredo qofte ajo gjuhe, ne e kemi shqipen qe shkruhet si duhet dhe nuk na vyen fare as edhe nje shkronje apo fjale e huaj!

Anëtarësuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Citim Postuar më parë nga agronpresheva Lexo Postimin
    Zoti ekzistron, por jo ne arabi, turki, rusi, greqi, por vetem ne tokat tona. Kushdo qe lakmon, adhuron, nderon etj nje Zot te huaj ai nuk eshte Shiqpetare.
    Aq me pak nese do te lexoni prape, cfaredo qofte ajo gjuhe, ne e kemi shqipen qe shkruhet si duhet dhe nuk na vyen fare as edhe nje shkronje apo fjale e huaj!
    Zoti ekziston kudo dhe eshte nje nuk ka nje zot te vecant per cdo popull ai eshte unikal kudo ok. Nuk eshte se Grekat Arabet Turqit ose Amerikanet kane nje zot te vecant Ai eshte Nje.

Aman a i mendoni fjalet qe thoni ndonjeher????????????????????????????

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Te thuash qe shkenca verteton Krijuesin, te me ndjesh por eshte verberi.

Shkenca dihet se cfare ka thene dhe cfare po thote ende, pikerisht ne ato qe po zbulon kohet e fundit po i trondit thelle themelet e krishterimit. Ndersa islami eshte teper hipokrit me shkencen pasi e pranon shkencen por sillet krejt ndryshe.

Friedrich Nietzsche Ka thene egzaktesisht: Mallkuar qofte ai njeri qe ha nje vakt buke me nje murg, sepse murgu eshte i denuar nga besimi i tij te jetoje ne shkretetiren e shpirtit.

Dito.

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Citim Postuar më parë nga godel Lexo Postimin
    Vini re gjithashtu qe edhe vete zbuluesit e ADN-se jane ateiste, keshtu qe fjalet e atij shkencetari prej sharlatani mbi ADN-se jane si ato plehrat neper rruget e Shqiperise.
    Domethënë ADN-ja nuk egzistonte derisa e zbuluan këta të 'fortët' ? Sa mirë që e zbuluan sepse si do ja kishim bërë deri tani pa ADN.

Pashë një emision para pak kohësh tek kanali i Historisë dhe sipas profesorëve dhe shkencëtarve të kohës sonë dilte që kish pak a shumë një numur të barabartë shkencëtarësh që 'luftonin' për mbrojtjen e ideve të tyre në dy anët e kundërta të këtij ekuacioni. Emisioni ishte shumë interesant sepse merrnin direkt në intervistë shkencëtarët por fatkeqsisht tani nuk po më kujtohen emra që të sjell shembuj konkretë.

Unë mendoj që njeriu duhet të ketë të drejtën të vendosë vetë nëse beson në krijim apo evolucion. Mendoj se fëmijët duhet të kenë mundësinë të mësojnë në shkollë si për Zotin ashtu dhe për arritjet e shkencës. Sekreti i një jete të balancuar është toleranca për idetë dhe besimet e tjetrit, për aq kohë sa këto ide apo besime nuk kthehen në ekstremiste dhe prekin interesat jetike të të tjerëve.

Historikisht kemi mësuar se imponimi i ideve personale çon thjesht në shkatërrimin (eliminimin) e racës.

azagori Maska e Korca_Reli
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Chicago U.S.A.
    Postime
    355
    Ore c'ishte bukur te "diskutoje" me fisnikun e ca te tjere ketu ne forum.
    Sado qe te mundoheshe nuk ja gjeje dot anen.

Gabim qe u largova

Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kundra Ateizmit !
    Nga _Mersin_ në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 12-05-2011, 06:26
  2. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  3. A duhen respektuar shenjat e mira/këqija?
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-09-2008, 17:29
  4. Dy mënyra për ta njohur Krijuesin
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2006, 18:49
  5. Shenjat e Kijametit
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 26-02-2003, 12:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •