Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 74
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-02-2011
    Postime
    44
    po Allahu thote qe je vula e profetsis

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga Muslim-sunni Lexo Postimin
    po Allahu thote qe je vula e profetsis
    Po pra, vula e Profeteve (Nebijj), por jo vula e Lajmetareve (Resool).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-02-2011
    Postime
    44
    taq dish se fjala resul ka kuptimin i derguar dhe jo lajmetar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-02-2011
    Postime
    1
    mirdita
    a mundeni ju me gjet ndonje liber si kurani qe i ka te gjitha brenda???
    ajo ka te kaluaren te sotmen edhe cfare do te ndodh?? amundeni te gjeni nje liber te tille???
    kjo ishte persa i perket temes qe sapo lexova

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga Muslim-sunni Lexo Postimin
    taq dish se fjala resul ka kuptimin i derguar dhe jo lajmetar.
    Mire, ateher ma gjej ne Kuran ku thote Allahu se Muhamedi eshte Resul i fundit.

shumica e myslimaneve sot thote se ;
    perderisa nuk duhet te bazohemi ne hadith , atehere si duhete zbatuar namazi?
    si duhet falur zekati?
    si duhet bere haxhi, po agjerimi, po abdesi,po ezani? etj etj,
    por ne kuran nuk thuhet se Muhamedi solli rregullat e namazit , se sa here duhet te perkulemi dhe te perulemi ne namaz , sa here ne namazin e mengjesit , te drekes e keshtu me rradhe, perkundrazi nga kurani kuptojme se namazi dhe zeqati dhe haxhi kane ndodhur qe ne kohen e ibrahimit nga vete ibrahimi te pakten dhe nga ata qe e ndiqnin fene e tij, por qe me vone erdhen breza qe e humben namazin(lutjet e kontaktit);

[19:58] Kėta janė disa nga profetėt tė cilėt i bekoi Perėndia. Ata u zgjodhėn nga mes pasardhėsve
    tė Adamit, dhe pasardhėsve tė atyre qė i bartėm me Noeun, dhe pasardhėsve tė Abrahamit dhe
    Izraelit, dhe nga mes atyre tė cilėt i udhėzuam dhe zgjodhėm. Kur shpalljet e Mė tė Hirshmit iu
    recitohen atyre, bien nė pėrulje, duke qarė.

Humbja e Lutjeve tė Kontaktit (Salat)

[19:59] Pas tyre, Ai zėvendėsoi gjenerata qė humbėn Lutjet e Kontaktit (Salat), dhe ndoqėn epshet
    e tyre. Ata do tė vuajnė pasojat.

pra namazi i ishte mesuar ibrahimit(abrahamit) , shume kohe perpara se te shpallej kurani, pra ishin ne fuqi para se te lindte muhamedi
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-03-2011
    Postime
    14
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Mire, ateher ma gjej ne Kuran ku thote Allahu se Muhamedi eshte Resul i fundit.
    Muhammedi nuk ka qenė babai i asnjėrit prej burrave tuaj por ai ishte i dėrguari i All-llahut dhe vulė e tė gjithė pejgamberėve, e All-llahu ėshtė i dijshėm pėr ēdo send.

sure ahzab 40

مَّا كَانَ مُحَمَّدٌ أَبَا أَحَدٍ مِّن رِّجَالِكُمْ وَلَكِن رَّسُولَ اللَّهِ وَخَاتَمَ النَّبِيِّينَ وَكَانَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا

Citim Postuar mė parė nga 2011 Lexo Postimin
    Muhammedi nuk ka qenė babai i asnjėrit prej burrave tuaj por ai ishte i dėrguari i All-llahut dhe vulė e tė gjithė pejgamberėve, e All-llahu ėshtė i dijshėm pėr ēdo send.

sure ahzab 40

مَّا كَانَ مُحَمَّدٌ أَبَا أَحَدٍ مِّن رِّجَالِكُمْ وَلَكِن رَّسُولَ اللَّهِ وَخَاتَمَ النَّبِيِّينَ وَكَانَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا
    aty thuhet se eshte ,Profeti(Pejgamberi)-(Nabij) i fundit dhe jo i derguari(resuli) i fundit ,
    cdo profet eshte njekohesisht edhe i derguar,
    por jo cdo i derguar eshte domosdoshmerisht edhe profet(ai qe sjell profeci, shkrim te ri),

ne keto raste qe do te sjell , cfare jane te derguar apo profete, sipas teje 2011-te;

36:14. Kur Ne dλrguam te ata dy, e ata i pλrgλnjeshtruan qλ tλ dy, atλherλ i pλrforcuam me njλ tλ tretλ dhe u thanλ: “Ne jemi tλ dλrguar te ju”.

kur engjejt shkuan si njerez tek ibrahimi ishin te derguar (resul) , apo profete(pejgambere) -(Nabij),

51:31. Ai (Ibrahimi) tha: “E η’λshtλ puna juaj, o ju tλ dλrguar?”
    51:32. Ata thanλ: “Ne jemi tλ dλrguar te njλ popull kriminel!”

kurse ne shume vende , fjala profet(pejgamber)-(Nabij) lidhet drejtperdrejte me ata te derguar qe sjellin liber-shkrim te ri, si psh;

29:27. Dhe Ne ia dhuruam atij Is’hakun dhe Jakubin, e nλ pasardhλsit e tij shpallλm pejgamberllλkun dhe librin e shenjtλ (librat e shpallur), atij i dhamλ shpλrblimin nλ kλtλ botλ, kurse nλ botλn tjetλr do tλ jetλ ndλr tλ mirλt e pλrsosur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 03-03-2011 mė 10:19
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar mė parė nga 2011 Lexo Postimin
    Muhammedi nuk ka qenė babai i asnjėrit prej burrave tuaj por ai ishte i dėrguari i All-llahut dhe vulė e tė gjithė pejgamberėve, e All-llahu ėshtė i dijshėm pėr ēdo send.sure ahzab 40

Pėr Allah-un, megjithėse jam Pejgamber i Allah-ut, unė nuk e di se ēfarė do tė bėjė Allah-u me mua kur te vdes
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    e thote Kurani kete? nese PO, ne cilin ajet?
    Vetė pėr anėtarėt;

master2006 dhe bani

Shumher kam lexuar nga ju duke u thirrur vetėm nė Kuran dhe sipas asaj qe kam mesuar nga ju, gjithēka tjetėr eshte e pa vlerė. Nuk dua ta gjykoj ne asnjė formė bindjen e juaj, per kunder asaj unė respektoj besimin e juaj. Mirpo, jam kurioz tė degjoj nga njė Musliman qe njeh mire shkrimet kuranore se si e shpjegojnė ata rastin e Abrahamit kur ai deshi ta sakrifikoj djalin e tij??

Shkrimet dhe tradita e krishtere mėson qartė qė biri tė cilin Abrahami e sakrifikoi ishte Isaku. Besimi I Krishter ka te drejt pasi qe kjo ėshtė e shenura nė Beslidhjen e Vjeter dhe ne Beslidjen e Re. Mirpor ne Kuran kjo nuk shpjegohet.

Safat, Sure 37; 99 - 109
    Ai tha: “Unė po shkoj aty ku mė urdhėroi Zoti im, e Ai mė udhėzon!” Zoti im, mė dhuro mua (njė fėmijė) prej tė mirėve! Ne e gėzuam atė me njė djalė qė do tė jetė i butė (i sjellshėm). Dhe kur arriti ai (djali) qė sė bashku me tė (me Ibrahimin) tė angazhohet nė punė, ai (Ibrahimi) tha: “O djali im, unė kam parė (jam urdhėruar) nė ėndėrr tė tė pres ty. Shiko pra, ēka mendon ti?” Ai tha: “O babai im, punoje atė qė urdhėrohesh, e ti do tė mė gjesh mua, nėse do All-llahu, prej tė durueshmėve!” E kur ata tė dy iu dorėzuan urdhrit tė Zotit dhe e pėrmbysi atė nė fytyrė (nė ballė). Ne e thirrėm atė: “O Ibrahim!” Ti tashmė e zbatove ėndrrėn! Ne kėshtu i shpėrblejmė tė mirėt! Vėrtet, kjo ishte sprovė e qartė. Ne e shpaguam atė me njė tė therur (kurban) tė rėndėsishėm. Dhe ndaj tij Ne lamė pėrkujtim tė mirė ndėr popujt e ardhshėm. Selam (shpėtim e paqe) pastė Ibrahimi!

Siq lexuam pra dhe mund ta konfirmoni se Kurani nuk shenon emrin e saktė e tė birit te Abrahamit, pra, mėqenėse identiteti i birit tė Abrahamit nuk pėrmendet, kush thuani se ishte djali - biri tė cilin Abrahami e sakrifikoi; Isaku apo Ismaili dhe ku bazoheni??

pres njė pergjigje te sinqert dhe te shkurtė mundesisht

falėnderit
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •