Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 42
    Citim Postuar mė parė nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Ata qe e besojn vet Jezusin.
    Mos kerkon ndonje argument nga dega filozofis apo psikologjis ti ?!

Ik mbathja dika.
    Femijet besojne ekzistencen e baba gjyshit te vitit te ri, gogolave poshte krevatit edhe kucedrave, a i ben besimi tyre te verteta keto fantazi feminore?

Me cilen metodologji e vertetove se mjafton besimi qe dicka te behet reale?

Citim Postuar mė parė nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Dakort, qafirat kurr nuk do ta vertetojn kete, edhe nqs ka ndonje prove, por ata serish do e mshefin.

Une si ta vertetoj ?? Me ajete kuranore ?? Me hadithe ??
    Jo, sepse t'i nuk ju beson as ajeteve as haditheve sepse je ateist.
    Apo don me argumente te filozofis ?? Jo be tamon puna e ?

Te pershendes.
    Ky eshte forum shqip foles, te lutem hiqi fjalet arabe si fjala "qafir" nga ky forum. Gjithsesi duke u mare me kete fjale qe do te thote "mos besimtar" do te pyesja per cfare eshte "mos besimtar" ai? Ju nuk keni vertetuar kurre pretendimet e kuranit, kur ti vertetoni askush nuk do i mohoj. Ekzitenca reale e dickaje nuk varet nga pretendime ne libra edhe as nga besimi, por nga provat bindese edhe te pa kundershtueshme, kur te keshe prova hajde edhe na i trego.

Citim Postuar mė parė nga Renea Lexo Postimin
    Ekzistencen e Jezusit e vertetoi Kurani, ne Kuran tregohet histori pak me ndryshe nga ajo e Bibles. Ne besojm se ishte i derguar i Zotit , ndersa krishteret besojn se esht biri i zotit ose dhe vet zoti.
    Kurani pretendon per ekzistencen e Jezusit thjesht si profet, por nuk verteton asgje.

Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Fillimisht le te sillemi si Jezusi e Muhamedi, pastaj te fillojme me keta retorike boshe. Fakti eshte qe ne, as nuk i arrijme te maja e thoit te tyre, dhe i lejojme vetes te bejme pyetje idiote apo te flasim sikur te ishim vete Zoti, sic paska bere se fundmi edhe anetari me siper.
    Fillimisht duhet te vertetosh se Jezusi edhe Muhamedi kane ekzistuar ndonjehere, pastaj sesi silleshin ata. Ata as nuk arrijne as tek maja e thoit tone, sepse nuk kane ekzistuar kurre. ASkush ketu nuk po flet sikur te ishte "asgjeja"(Zoti), sepse ne jemi real. Anetari i mesiperm te po kerkon prova, ti po sillesh ne menyre arrogante edhe po pretendon gjera qe nuk po i provon dot.

E di ku qendron problemi yt kryesor chino: fillimisht ti nuk paske kulturen e te folurit dhe me kryesorja nuk ke kulturen e formimit baze, prandaj nuk u zgjata te ta shpjegoja, sepse sa do fakte e argumente te te jap, ti nuk je ne gjendje ta perballosh, do ishte sikur t'i jepja leksione akademike dikujt qe nuk ka mesuar akoma abetaren, prandaj nuk humbi kohe me ty une, por gjss mendova se ai komenti im paraparak do te ndihmonte t'i vesh gishtin kokes, por e shoh qe nuk paske koke...
    Problemi eshte se ti nuk ke vertetuar asgje, thjesht po pretendon gjera. Praktikisht po thua se ti e di se cfare eshte e mire apo e keqe se babai yt eshte polic. Kjo eshte sjellje feminore.

Citim Postuar mė parė nga Renea Lexo Postimin
    Ajo esht ceshtje besimi , nese ti do ta besoje se Kurani esht nga Zoti , do te ishe musliman , por se beson dhe prandaj nuk je.
    E verteta nuk eshte ceshtje besimi, por ceshtje evidence qe mungon ne perrallat feminore gjakatare te kuranit.

Hahahaaaa.... Perfundimisht ti shoku qenke shume i lezetshem!
    Po behem vajze e mbare dhe po te prsh me nje thenie te Jezusit qe e ka thene per njerez si puna jote "fali o Zot se nuk e dine cfare bejne"
    Cili Zot? Tori, Votani, Aferdita, Jupiteri, Marsi, Hermesi, Loki, Poseidoni, Monstra e makaronave fluturese, Njebrireshi roze i tejdukshem, Ksimu, Athina, Arisi, Allahu, Jehovai apo Hashemi?

Citim Postuar mė parė nga Gregu Lexo Postimin
    Shpesh here habitem se si nuk ngopen ca njerez me ca gjera!
    Nuk e di a e bejn nga mosdija, nga deshira per te provuar me u tallur me te tjeret apo nga budallallyku.

Te merresh me kete teme nuk eshte e lehte.
    Kryesisht do kesh dy veshtiresi.
    1. Shpjegimet dhe faktet qe mund t'i sjellesh nuk do besohen nga nje kategori anetaresh.
    2. Do ket anetar qe nuk mund ta kuptojne ate qe sillet si prove per ekzistencen e Krishtit.

Por ne cilen do nga keto dy kategori qe ti mund te jesh, kjo nuk e ndryshon te verteten. Keshtu qe une hezitoj te flas per kete teme se nuk do zeri vend ajo qe do them. Jo se nuk do jete e vertet, por "letra" ku do shkruaj nuk ka potencial per ta pranuar "ngjyren".

Ajo qe une shohe ne kete teme, eshte nje forme e pa kulturuar postimesh. Askush nuk eshte vertet i interesuar per temen. Thjeshte zgjidhet nje menyre per te shtuar postimet ne forum dhe mundesi ofendimi.

Nese ti do ishe vertet i interesuar per ta vertetuar ekzistencen e Krishtit, ti do ishe me serioz me shkrimet qe ben ne kete teme dhe me serioz ne karakterin tend.

Ka X libra qe mund te te sugjeroj, por per momentin do te te prezantoj me nje.
    Quhet Prova qe kerkojne vendim. Ne anglisht eshte New Evidence that Demands a Verdict. Autori eshte Josh McDowell.
    Kete liber mund ta gjesh ne bibloteken kombetare ne Prishtine ose Tirane dhe eshte ne shqip.
    Meqe publiciteti ndalohet nga rregullat e forumit do te ftoja te mos beje keshtu lloje postimesh, por te na sillje ndonje pike diskutimi te cituar nga ai autor ose ndonje pike bisedimi nga vetja jote.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Femijet besojne ekzistencen e baba gjyshit te vitit te ri, gogolave poshte krevatit edhe kucedrave, a i ben besimi tyre te verteta keto fantazi feminore?

Me cilen metodologji e vertetove se mjafton besimi qe dicka te behet reale?
    Pfffffffffffffffff.
    Oh dud, une mora ate si shembull.
    Ndegjom kur femijet thone se ekziston babadimri per ata eshte e vertet, por jo edhe per mua, keshtu qe femijet e kane vertetuar ekzistencen e babadimrit.
    Edhe katoliket te Jezusit, keshtu qe t'i ndesh besoje ndesh jo.

Ky eshte forum shqip foles, te lutem hiqi fjalet arabe si fjala "qafir" nga ky forum. Gjithsesi duke u mare me kete fjale qe do te thote "mos besimtar" do te pyesja per cfare eshte "mos besimtar" ai? Ju nuk keni vertetuar kurre pretendimet e kuranit, kur ti vertetoni askush nuk do i mohoj. Ekzitenca reale e dickaje nuk varet nga pretendime ne libra edhe as nga besimi, por nga provat bindese edhe te pa kundershtueshme, kur te keshe prova hajde edhe na i trego.
    Ky me te vertet eshte forum shqip foles, por kur shoh te tjere qe folin anglisht, gjermanisht, greqisht, pse mos te flase edhe une arabisht qe te ju tregoj te tjereve se edhe une di gjuhe tjera per veē shqipes ? (He dreqi te marrt ku dulem prej teme kejt) :@

Ohh njeri me 100 nicka, ky vete ka thene me fjale te tij se une jam ateist.
    C'fare prova do tani ?!

Kqyri ato me bold mos jane pakez kontradiktore ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-09-2010
    Postime
    778
    Une po ju bej nje kunder-pyetje: ma vertetoni egzistencen e Muhametit

Citim Postuar mė parė nga pirro10 Lexo Postimin
    Po te pergjigjem une meqe jam ketu rrotull.

Vertetesia e egzistences se Muhamedit eshte vertetuar nga ai vete, pak a shume si edhe Jezusi. Ka vetem nje dallim mes tyre: Muhamedi ka nje varr ku mund ta gjejme, ndersa Jezusin duhet ta kerkojme neper Galaktika meqe eshte ngritur ne qiell
    Revolution 1848

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga pirro10 Lexo Postimin
    Nese nuk mund te vertetohet ekzistenca e Muhamedit, a deshmon kjo se Krishti ka ekzistuar? Jo pra. Ke zgjedhur "argument" te gjymte per kete teme.

Qe te te mos mbetet merak: Askush nga personat ne kete teme qe pyesin per ekzistencen e Krishtit nuk mendojne se Muhamedi ka ekzistuar. Ose shumica te pakten.

Kush e vertetoi ekzistencen e Jezusit ?
    Kur'ani.

.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Po te pergjigjem une meqe jam ketu rrotull.

Vertetesia e egzistences se Muhamedit eshte vertetuar nga ai vete, pak a shume si edhe Jezusi. Ka vetem nje dallim mes tyre: Muhamedi ka nje varr ku mund ta gjejme, ndersa Jezusin duhet ta kerkojme neper Galaktika meqe eshte ngritur ne qiell
    Ta leme thelbin e temes per nje minute dhe te merremi me dy pyetje skajore, por te rendesishme:

1. Cfare duhet te kerkohet qe te pranohet ekzistenca?
    2. Cfare "kualiteti" duhet te kete pasur ekzistenca?

Sqarim per pyetjen nr. 1:
    Cilat forma te deshmive duhet te kerkohen ne keso raste? Shkrime nga persona qe kane perjetuar Krishtin gjegjesisht Muhamedin personalisht dhe te deshmuara si shkrime autentike? Shkrime te vete Krishtit dhe Muhamedit (autentike)? Videoincizime? Cfare tjeter? Sa di une, keso deshmishe nuk ekzistojne per asnjerin prej tyre, as per Krishtin, as per Muhamedin. Por jam i gatshem te degjoj te kunderten, kush njeh keso forma deshmishe, le t'i sjelle ose ketu ne kete teme ose ne temat me titujt "Ekzistenca historike e Krishtit" gjegjesisht "Ekzistenca historike e Muhamedit".

Nese mendon se keso forma deshmishe nuk ekzistojne, duhet te pyesim, cilat forma tjera te deshmive ose indikacioneve duhet te mjaftojne? Kjo na sjelle tek pika qe ke permendur ti, tek varri i Muhamedit. Eshte nje varr deshmi? Eshte cdo here deshmi apo duhet te kete nje lloj verifikimi te autenticitetit te tij? Nese varri cdo here eshte deshmi, atehere kemi nje problem. Problemi eshte se duhet te pranojme ekzistencen e gjithe atyre figurave te te kaluares, per te cilet ekziston nje varr. Per ekzistencen e figurave te mitologjise greke ose te latineve, per te cilat ekzisojne varre. Pastaj kemi edhe nje problem tjeter. Problemin e ekzistences se formave tjera te perkujtimoreve antike. Kemi kulte, buste, piramida, germadha apo shpella, te cilat u jane dedikuar figurave religjioze antike. Nese themi se varri mjafton si deshmi, si te argumentojme pastaj per te thene se keto perkujtimore e kulte antike nuk paraqesin deshmi. E vetmja menyre qe mund te thuash se kultet e perkujtimoret antike nuk mund te paraqesin deshmi, eshte mendimi se keto nuk jane te menduara si vendbanime te figurave qe u dedikohen. E kur ke ardhur ne kete pike, behet e qarte se varri mund te jete vetem atehere si deshmi, nese eshte autentik, nese eshte e verifikueshme se figura, te ciles i dedikohet vertet ose gjindet brenda ose ka deshmi tjera per ate qe ne ate varr personi gjindet vertet brenda.

Nga kjo mendoj se varri si varr nuk mund te pranohet si deshmi. Por duhet te kete deshmi edhe per autenticitetin e tij.

Sqarim per pyetjen nen 2:
    Pyetja e dyte meret me kualitetin e ekzistences. Nenkupton: A kerkohet deshmia thjesht per ekzistencen fizike? Apo kerkohet deshmia per ekzistencen ne formen konkrete, pra ashtu sic na "meson" feja? Cfare duam? Duam te dime, a ka ekzistua Krishti apo Muhamedi ne menyre qe te kete marur fryme ne kete jete? Apo a duam te dime se a kane ekzistuar si profete? Ne lidhje me Krishtin per shembull: A ka mbajtur Krishti mbledhjen me 12 apostujt, per te cilen na flet Bibla? A ka shpetuar vertet ate gruan qe kishte prishur martesen nga gurezimi publik? A ka bere te gjitha ato gjera, per te cilat meson feja e tij? Kete e mendoj me pyetjen e dyte. Kjo pyetje eshte e drejte! Sepse ka dallim ne mes te deshmise se ekzistences "se thjeshte" te dikujt dhe deshmise se ekzistences "teresore" te tij. E para mund te jete e deshmueshme, pa qene e deshmueshme edhe e dyta. Keshtu qe varet se me cfare "barre" e ngakron fjalen "ekzistence" tek pyetja "A ka deshmi per ekzistencen e Krishtit?"

Pershendetje

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Pershendetje o qafira!
    Me sa kam informacion une ,per prova autentike ,qofte te shkruara apo ndonje lloj prove tjeter te natyres vizive te ketij personi ,aso provash nuk egzistojne!Me sa kam degjuar ne nje emision special te explorer chenel e di qe perpara 7- 8 vitesh eshte ndermare nje ekspedit hulumtuese nga ana e disa shkenctarve anglez te cilet sipas hulumtimit te tyre kane lokalizuar vendin e varrit te Krishtit ku pretendohet qe eshte i varrosur ai!Por hulumtimi ketu eshte nderprere me gjithe insitimin per te verifikuar se,kush eshte personi i varrosur ne vendin qe pretendohet si varri i Krishtit, kjo per shkak te kundershtimit te autoriteteve me larta kishtare!
    Nuk dua te spekuloje,nese ka egzistuar Krishti apo jo,por mendoje qe egzistenca apo mos egzistenca e ktij personi me shume eshte hipotetike,dhe e ndertuar ne baze gojdhanash,qe nje dite dikush i menēur pas disa brezash keto gojdhana i shkruar ne leter!Ndersa ne popull me shume ka rendsi fakti, esensa e konceptit per te besuar ne diēka qe atyre i jep shprese dhe i mbush ata shpirtishte,qofte edhe iluzion ky!Ky eshte njeriu,ai ka nevoj te androje dhe te lundroje ne imagjinaten e tij te pa skajshme!

i/e regjistruar Maska e Konstantin
    Anėtarėsuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    zoti Dritan Prifti meqe ju e keni doren e leht per ti nxjerr fshehtsit ne shesh nepermjet kamerave tua te fshehta, a mos vall ke edhe ndonje kamer te fshehte per te na vertetuar edhe ekzistencen e Jezu Krishtit apo Muhamedit se populli do te besoj vetem ate qe sheh dhe degjon.

Dritan Prifti: ju dergova videon e ilirit me surrat dhe me ze por perseri shum nga ju nuk e besoni as ate qe shihni e degjoni edhkjo qe la ndodh ne shek 21, po paramendoni me u sjell ate qe ka ndodh para 21 shekujve

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Citim Postuar mė parė nga Konstantin Lexo Postimin
    zoti Dritan Prifti meqe ju e keni doren e leht per ti nxjerr fshehtsit ne shesh nepermjet kamerave tua te fshehta, a mos vall ke edhe ndonje kamer te fshehte per te na vertetuar edhe ekzistencen e Jezu Krishtit apo Muhamedit se populli do te besoj vetem ate qe sheh dhe degjon.

Dritan Prifti: ju dergova videon e ilirit me surrat dhe me ze por perseri shum nga ju nuk e besoni as ate qe shihni e degjoni edhkjo qe la ndodh ne shek 21, po paramendoni me u sjell ate qe ka ndodh para 21 shekujve
    Aq shume te kishin lodh sa qe ishte dasht te besh vetevrasje per hire te ketyre budallenjeve.
    Mo zo ma keq !

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •