Close
Faqja 52 prej 86 FillimFillim ... 242505152535462 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 511 deri 520 prej 852
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Unë u pergjigja por ti nuk kuptove, pra "nuk lahen" sepse "nuk" kan ujë as banjo te krishterët, (kan bazena edhe ne shtepia por "s'kan ujë"), lahen ata te shkretëtirave dhe te shpellave dhe qe bajnë ujë me gomarë dhe deve.

Pra kjo informatë e jotja eshte e zakonshme per nje te pa infromuar. Edhe per at "sekt fana" te krishter, kurr nuk kam degjuar dhe nese ke deshmi se ka "sekt fana te krishter" sjelle ketu te mesojme per at sekt.
    kur nuk e njeh fen tande pse fol per tjerat,

pastro oborin tan separi

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    As une nuk them me shume se kaq. Pra Allahu denon edhe njerezit me te mire te botes, nese keta nuk kane qene muslimane. Shembull N. Terezen. Shembuj tjere: Elita boterore dhe shqiptare.

Kur nisem nga kjo, dhe mar parasysh se qellimi i deklaruar i fese islame si dhe cdo feje tjeter eshte permiresimi i botes, shoh nje kontradikte. Sepse thjesht N. Tereza u perket njerezve ne toke me veprimet me te mira. Andaj kete njeri nuk mund ta dergosh ne Ferr, nese vertet feja jote ka per synim permiresimin e botes. Pra berjen e njerezve njerez te mire. Pasi qe Allahu sipas Kuranit denon edhe njerez te mire, e di qe Kurani eshte genjeshter dhe qe Allahu eshte "Zoti" i nje libri genjeshtar. Pra nje asgjehic.

Shembull i papershtatshem. Sepse veprimet e N. Terezes ne cdo kohe e ne cdo shoqeri admirohen. Pra N. Tereza nuk ka themel te dobet sikur shtepia qe e merr shembull.

Ja nje kunder shembull:
    Ekziston nje kulle shqiptare e ndertuar me gure. Dhe ekziston nje liber qe thote se vetem shtepite e ndertuara me drunje jane shtepi te mira, te forta, te bukura. Dhe me kohen deshmohet se kulla ka qene edhe e bukur, edhe e forte, edhe e mire. Nese ne kete rast "libri" prape se prape thote se kulla eshte me e dobet, me e keqe se shtepia e drurit, libri genjen. Ose ka per qellim te ndaloje kullat.

Kete e ben Kurani. Thote se qellimi i tij eshte per te permiresuar boten. E nese njerezit qe s'besojne kuranin, tregohen si njerez te mire, ai ata prape se prape i denon. Kurani pra nuk ka per qellim permiresimiin e botes, por dominimin e tij. Eshte liber i hegjemonizmit arab. Liber qe merton te luash qoke me te.

Cilen dituri? Ate qe s'e ke asnje musliman ne bote? As Allahu vete? Sikur te kishte dituri, nuk do kishte denuar njerez si N. Tereza qe jane me te vlershem se shuma e muslimaneve te tere botes pernga veprimet bamirese. Ky "Zot" nuk do e mesoje Chinon kurre asgje, sepse pernga "dituria" eshte zero. E zeroja eshte faktor i vdekur. Zero shumezuar, potencuar, pjestuar me cilindo numer, prape zero rezulton.
    Chino vella ok nuk dua me te humbas kohe ne kete tem,beso me dhimbsen sekondat qe ja dedikoj kesaj teme,ne veqanti Terezes se Kalkutes,per me shum arsye kam hyre vetem e vetem te mundohem te jem shkaketar dhe te largohesh nga injoranca e thell...qe te ka kapluar por siq po e shohe deri me tani nuk kam pas sukes,por ska derte une nuk do te ndalem se punuar qe ty dhe shum tjere tju largojme nga erresira,injoranca e madhe qe ju ka kapeluar.
    Beso vella i dashur po me dhimbesh shum...po me dhimbesh ama shum....
    Une te tregova drejte dhe shum qarte ti prap filozofon,pra une skam qa merrem me me ty ne kete tem.Mir u lexofshim ne temat tjera.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Chino vella ok nuk dua me te humbas kohe ne kete tem,beso me dhimbsen sekondat qe ja dedikoj kesaj teme,ne veqanti Terezes se Kalkutes,per me shum arsye kam hyre vetem e vetem te mundohem te jem shkaketar dhe te largohesh nga injoranca e thell...qe te ka kapluar por siq po e shohe deri me tani nuk kam pas sukes,por ska derte une nuk do te ndalem se punuar qe ty dhe shum tjere tju largojme nga erresira,injoranca e madhe qe ju ka kapeluar.
    Beso vella i dashur po me dhimbesh shum...po me dhimbesh ama shum....
    Une te tregova drejte dhe shum qarte ti prap filozofon,pra une skam qa merrem me me ty ne kete tem.Mir u lexofshim ne temat tjera.
    Flm vella, te njejtin mendim e kam dhe une per ty.
    Je prej atyre shqiptareve tipike: Je me mi mire sesa "Zoti" yt, Allahu.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    .....e qe hetimet duhet te behen per te vertetuar krimin eshte ne natyren e ceshtjes.....chino nuk ben krim, kjo larg qoft, por llogjika qe ti(ty) mendon se eshte diku e "larte" e gjoja nuk jemi ne gjendje ta "kuptojm" ndoshta, dhe qe ndergjegjesisht me thua "lere ate pune se per mua eshte e mbaruar", ajo eshte me defekte sic te sqarova....
    Fraze pa kuptim! Ne asnje vend nuk kam thene se logjika qenka e "larte" e qe ti nuk je ne gjendje te kuptosh......Eshte shume e thjeshte logjika: Nese ti me akuzon pa prova, atehere je ti qe duhet te pergjigjesh para ligjit. Qarte??!!
    ..pra, llogjika e cinos (nuk e di pse ai nuk fol vet), eshte ne sens e njejta mbi "gjykimin" e hajdutit, nese nuk i eshte sprovuar vjedhja, ai natyrisht se eshte i pafajshem, por nuk eshte edhe i ndershem nga pikepamja e "vete", sepse moralisht e ka per obligim te MOS VJEDH....dmth. me pak fjale une mundohem te shpaloj nje cfare defekti ne kausalitetin e "llogjikes" se chinos.....
    Nuk eshte detyre a e jotja aop e imja te marrim persiper barren e ndergjegjes se personave te tjere.....e ta leme me kaq!
    Sa per ate frazen me te kuqe, kam frike se nuk ka pike kuptimi,te pakten ne shqip!
    ....prova mbi "ekzistencen" e Zotit nuk mund te kete per shkaqe qe jane "ABSOLUT" ne natyren e vet, ata shkaqe zavendesohen me konstanten BESIM !!!,
    Ky eshte kuptimi i fjales "dogme", qe ti me sa duket nuk e dije!
    eshte jashta llogjikes te kesaj ekzistence te kerkohet prova (nderhyrja e Zotit ne menyre te drejtperdrejt) per bindje....
    Kjo vlen vetem per besimtarin....historia e fese eshte e mbushur me shembuj besimtaresh qe kerkonin nga profetet prova........huq edhe kjo!
    ...nuk ka matematik ketu zoti jarigas, per kete arsye eshte "llogjika" e zoteri cinos pa "vlera" intelektuale !!!, eshte thjesht nje "hamendje".....si te thash, edhe po te sillet muhabeti per 360°, do te kuptohet si "progres", si nje ecje "perpara"....
    Me te njejten logjike edhe gjithe puna e egzistences se Allahut eshte thjesht nje "hamendje"!! Eshte pikerisht kjo qe thote chino, nese nuk e ke kapur.....te njejten logjikee qe perdor ti si besimtar per egzistencen e Allahut , mund ta perdore edhe chino per te kunderten!Qarte?
    ...vetkritika edhe ty(teje) te mungon pak.....mos kishe ti(ty) rrenja muslimane si me kujtohet, a ???
    Ndoshta eshte ashtu si thua ti dhe kjo nuk i nderon myslimanet!
    Po te me kishe njohur me pare do te kishe lexuar edhe ndonje "vetekritike" timen ketu ne forum.....kjo fale qenjes time jo-mysliman!
    Une tan diten jam i sekulluar me te krishtere, qe nuk mund te imagjonoj nje jete pa ta, i kam shok pune, shok jete.....une jam LARG urrejtjes per te krishteret....
    Kete e pata kuptuar dhe eshte pikerisht ne saje te atij ambienti qe nuk je ne nivelin e gimches me shoke!!
    Mandej, eshte per kete qe une jam duke debatuar me ty(ti perbrenda je akoma shqiptar)....
    ...dhe paksa i permbahesh tradites shqiptare te muhabetit, ku per te treguar "respekt" dhe "nder", kritikat i transmeton nepermjet samarit tek gomari ???.........thuaj drejt, por, PA PARAGJYKIME....
    I kemite gjithe paragjykimet, jane rruget neper te cilat ecen mendimi yne! Pa paragjykime, nuk mund te "logjikojme"....eshte çeshtje tjeter pastaj se sa jemi te afte te shtrojme rruge te reja te mendimit per tu pershtatur me ndryshimet e mjedisit: quhet evolucion i mendimit!
    Sa per traditen shqiptare, une kurre nuk i kam munguar ne respekt nje nje shqiptari te respektueshem, e madje nuk e kam bere as me ty qe e fillove me kemben e gabuar me mua!! Prandaj, tani qe e ke kuptuar se me ke ke te besh, varet prej teje se çfare drejtimi ti japesh debatit!
    ...nuk me eshte i qarte kausaliteti i "mendimit" qe don te me percjellish..
    Te lutem, mos perdor fjale qe nuk kane kuptim.....thuaj thjesht qe nuk e ke kuptuar dhe une shpjegohem prape!
    ..shpjegohu pak ndryshe !!!, dogmatik ne islam jane vlerat e liturgjise, dhe disa "pjese" te sheriatit....por ate krahasim qe e ben ty, per shkaqe "teknike" nuk mund me e be.....nuk eshte kausal.......natyrisht se ke te drejte ta besh.....aman nuk ka force argumenti !!!
    E ke me lart shpjegimin.......lexò ne fjalor per fjalen "dogme"....

Tungjatjeta!
    Jarigas

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Edhe ki nje perfunidim primitiv.......pra ty, duke u nis nga vetvetja jote, deshmon faktikisht, se islami per te perfituar "antare" ka perdorur dhune ???
    Po saktesisht ky eshte mendimi im: Feja islame eshte perhapur kryesisht me dhune. Do deshmi per kete?

Dhe ki perfundim i yti eshte deri atehere valid, perderisa ALLAHU nuk te ndalon ne ndonje menyre ???,
    Eshte e vertete qe Allahu nuk me ndalon te mos jem jobesimtar. Por a mjafton kjo per te thene se feja islame nuk parasheh perhapjen e saj me dhune? Jo, nuk mjafton. Po t'i them dy arsye:

1. Fakti qe Allahu nuk me ndalon te jem jobesimtar, mund te jete edhe nje argument per mosekszitencen e tij. Nje hic, nje instance fiktive, pra qe nuk ekziston, nuk mund te shpalos veprime fizike si "ndalimi".

2. Ne Kuran Allahu i urdheron besimtaret e tij te perdorin dhune ndaj njerezve qe nuk praktikojne normat islame.

ti domethene je duke praktikuar nje shembull ne menyre "empirike" per te deshmuar "vertetesine" e teorise qe ushqehej nga komunistet ne pergjithesi ndaj feve, nga propagandistes antimusliman ne ditet e sodit, pra, hajduti eshte deri atehere i ndershem, perderisa nuk kapet inflagranti ???
    Kete shprehje nuk e njoh. Te pakten nuk eshte e imja, nuk mendoj keshtu. Si mendoj une, eshte kjo: Cdo njeri ka te drejte te mos quhet hajdut, deri sa nuk i jane vertetuar te gjitha elementet e kerkuara nga ligji per te permbushur deliktin e hajdutesise (=vjedhjes).

Ti ke pervertuar (coroditur) mendimin tim. Sepse ne fjaline tende ti vec nisesh nga ajo se personi ne fjale objektivisht eshte hajdut. Pra ne fjaline tende "dihet" se personi eshte hajdut. E une them se nese nuk dihet (nese nuk eshte vertetuar), atehere nuk guxon te quhet hajdut.

A e kuptove defektin tek majmunat dhe bananeja ???,
    Jo qe nuk e kuptova vec "defektin", por as kete fjali fare.

islami nuk eshte fe intuitive, islami eshte fe e dijetareve.....
    Definicioni i intuides eshte ky: Kuptimi i gjerave pa njohuri e prova shkencore. Sinonim per intuiden eshte ideja. Fjale e afert eshte hamendja.

Tashi varet se cfare nenkupton me fjalen dijetare. Ka definicione te ndryshme per kete fjale neper kultura te ndryshme. Ne kulturen arabe (islame) si dijetar shihet edhe nje imam. Nese e ke fjalen per keso personash, te jap te drejte: Feja islame eshte fe e keso "dijetareve".

Mirepo nese perdorim definicionin e botes jashte islame, per shembull te botes shkencore ose te botes shqiptare, dijetar eshte dikush qe posedon njohuri shkencerisht dhe logjikisht te pakontestueshme. Njohuri shkencerisht e logjikisht te pakontestueshme nuk mund te kete askush, i cili prezanton ide ne kunderthenie me ligje natyrore-shkencore ose qe injorojne keso ligje. Ligjet natyrore (fizike) nder tjerash thone se njeriu mund te krijohet nga balta, ose lind femiu pa maredhenie seksuale. Ligjet shkencore nuk ndalojne mishin e derrit e as alkoholin ne mase sic e ndalon feja islame. Nuk thone se shamia ndikon pozitivisht ne gjendjen morale te nje shoqerie. Nuk thone se falja 5 here ne dite shton besimin. Se pilgerimi ne nje vend te caktuar eshte forme e patjetersueshme e deklarimit te besimit.

Ne kunderthenie me te gjitha keto ligje natyrore gjegjesisht shkencore dhe si rdhjedhoje logjike eshte feja islame.

Ndaj s'eshte fe e dijetareve ne kuptim te definicionit te ketij termi valid per ne shqiptaret.

Po si ka mundesi te vazhdohet me kesij temash...
    Po kjo eshte fare banale, si nje figure e jashtezakonshme si nene Tereza paska met me u perfol prej jush, o klysha gjarperinjsh...?!
    Po Zoti eshte i madh, vet fakti qe shqipen nuk e pertypin evropianet, ndryshe do te na mbulonin me veze dhe domate, kjo do tu tregonte botes qe shqiptari vetem te folmen ka te perbashket ( "kjo per merite te kuzbabes" ) pasi keshtu behemi qepaze dhe grindemi midis nesh..., kjo eshte fatkeqesia me e madhe..., kur te shan nje i huaj nuk te vret aq shume, sa kur te shan i "yti" ..., po na behet gjaku uje, ne kete menyre nuk ka rrugezgjidhje, jo tolerance por perplasje do te kete..., ç'fatkeqesi!
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Imami Krasniqi, dëshmi për rritje të urrejtjes fetare në Kosovë

Publikuar: Sot, më 19 shkurt 2011
    Imami Krasniqi, dëshmi për rritje të urrejtjes fetare në Kosovë

Prishtinë, 19 shkurt - Shërbime “të analizës” në dy organizata të rëndësishme perëndimore në raportet e tyre përmendin “rritjen e rrezikut nga ekstremizmi fetar” në Kosovë. Këto analiza bazohen në të dhëna të mbledhura për shumë vjet. Në to përmendet edhe tentimi për infiltrim në Kosovë të disa organizatave të dyshimta, të cilat kanë qenë “nën vëzhgim”. Disa prej tyre thuhet të kenë rritur bazën në Mitrovicë, që janë të lidhura edhe me Novi Pazarin, në Serbi.
    Por si vende ku, sipas këtyre analizave, ka pasur “vizita” të disa personave të njohur për shërbimet perëndimore të zbulimit për lidhje me organizata terroriste, përmendet edhe Peja, edhe pse kjo thuhet të kishte ndodhur për herë të fundit para shtatë vjetësh, shkruan Koha Ditore e së shtunës.
    Në këto “analiza” thuhet se Kosova, ndonëse vend me shumicë myslimane, ka një shoqëri sekulare me orientim perëndimor, ndërsa toleranca fetare në Kosovë me vite ka qenë shembull i mirë, sepse për popullatën shqiptare identiteti kombëtar ka qenë më i rëndësishëm sesa ai fetar.
    Këto “analiza“, që kanë shenjën “konfidenciale”, përmendin deklaratat fyese që kishte shprehur kohë më parë Imami Shefqet Krasniqi ndaj, siç thuhet, “nobelistes dhe humanistes me famë botërore me prejardhje shqiptare, Nënë Terezës” si nxitje të urrejtjes ndërfetare.
    Përmendet se Nënë Tereza gëzon një respekt të madh ndër shqiptarët, pa dallim feje, dhe se kurrsesi deklaratat e Krasniqit nuk paraqesin qëndrimin e komunitetit mysliman në Kosovë. Mirëpo vërehet se reagimet ndaj deklaratës së Krasniqit kanë qenë të kufizuara dhe jo edhe aq të zëshme. Përmendet se Bashkësia Islame ka thënë se ai nuk paraqet pikëpamjet e saj, por vërehet se nga skena politike dhe publike kryesisht është injoruar ky rast.

i/e regjistruar Maska e refet
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    "lavderoni zotin me kitre bini gezueshem lires me dhjete korda" PSALMI 33:2
    lini terezen e kapni muziken e ka ba ajo punen e vete ene boten tjeter do jape vete pergjigje.
    nisni me muzik si ka then davidi ne psalmet

Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    kur nuk e njeh fen tande pse fol per tjerat,

pastro oborin tan separi
    po ashtu eshte vetem se pastro me perpara tendin , nga hadithet e kam fjalen;

Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

i/e regjistruar Maska e refet
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    tirana e dim ne se cili hadis eshte i skte sahih e cili hadis eshte i rejshem daif . ne islam ka dege te vecante qe kujdeset per hadithet e muhamedit a.s. po cdo here ka pase njeres si ti bani qe kan deshte te fusin fesatin nder muslimanet e kan thene se kinse muhamedi a.s. ka then keshtu. jane sekte te ndryshme qe veten e konsiderojne si muslimane ose armiqet e islamit . po te pyes bani nese je musliman ? ku e di ti per shembul se sa perqinde duhet te jepet zeqati ne pare ne bageti etj kto spjegohen ne baze te hadithave .
    edhe kte dua te them
    farz eshte ai urdher qe ka urdheruar zoti ne kuran prsh farz eshte me i fale 4 reqate te drekes , ose farz eshte me kendua kuran ne namaz ose farz eshte me agjerue ramazanin
    sunet eshte nje pune qe e ka urdheruar ose e ka punuar muhamedi a.s
    prsh me fale sunetin e drekes , me agjerue 6 dit muajin sheval, me henger me doren e djathte , me u pastrua dmth me u la diten e xhuma etj.
    farzi e ka shkalen e vete e syneti e ka shkalen e vete e mendimi i ulemave e ka shkalen e vete .
    kto nuk mundet te perzihen .
    mendoj se e kuptove pergjigjen ?
    pershendetje

Faqja 52 prej 86 FillimFillim ... 242505152535462 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •