Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 110
    Citim Postuar mė parė nga Robery Lexo Postimin
    Une nuk e nenvlersoj aspak nje femer...Ne jetojme ne nje sistem PATRIARKAL; MASKILIST..ketu nuk ka te beje te ulesh nje femer ka te beje se ku jeton femra..pastaj une nuk flas fare per lidhjen mashkull femer..Flas per menyren se si eshte ne kontakt nje femer me shoqerine e sotme..dole pak jashte teme ..
    Nje femer sado e afte te jete per te perballuar jeten e saj, nuk gezon te njejtat privilegje qe gezon nje mashkull..
    Te mar rastin e nje shoqes sime..eshte e martuar, ka nje djale, burrin pertoke fare nuk dihet me ca merret..etj etj (pa detje)..iku nga shtpia nuk pati as mbeshtetje nga shteti po na e nxorren kete zoterine si te shenjte...Kush shqetesohet per kete femer? Familia.Kujt i sjell probleme ?Familjes se saj..Ky mashkull edhe pse me te gjithe te zezat eshte i mbrojtur ne nisje..kshuqe probleme familjes se tij nuk ia sjell fare..
    Kupton tani cfare dua te them? Femren nuk e nenvlersoj une, e nenvlereson sistemi dhe si pasoje shoqeria.
    se kuptova mire kete punen e shoqes tuaj

mos shko mbas udheheqjes atesore/burrerore ne jeten shqiptare por mbas injorances se njerezeve ku flasin dhe vleresojn pa ditur as edhe nje gje, shko mbas thashethemeve. Thashethemet jane pa vlera, nuk kan ndonje ndikim ne jeten e nje njeriu. Qente le te lehin, karavani shkon perpara

Ne ndjemte nuk kemi ndonje mburoje qe na mbrone nga vleresimet e njerezve
    njerez jemi dhe ne, nuk eshte se na bejne engjej dhe te pafajshem. Faji eshte aty ku eshte edhe pse ne shume raste nuk eshte i qarte

Dajua me nusen e pare u ndan, asaj i vune 3-4 faje
    ketij: shume here me teper

dhe nuk ka ndodhur tani, 15 vite me pare

Kush shqetesohet per kete femer? Familia
    E kush shqetesohet per ate djale?

Kujt i sjell probleme ?Familjes se saj
    Pershembull cfare problemesh?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thirsty : 05-02-2011 mė 05:56
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Elonaa Lexo Postimin
    Per mua ne familje sjell probleme nje femije i keq edukuar.Ai mund te jet djal ose vajze.!!PO zakonisht familjet i trondite me shume turpi i vajzave se sa ai i djemeve.Arsyeja pse tronditen familjet me shume nga gabimet e vajzave eshte sepse gabimet e vajzave korigjohen me me veshtiresi se sa gabimet e djemeve.
    Si korrigjohen me shpejt gabimet e meshkujve? Je e sigurt? Po marr nje rast. Qellon shokun me thike ne gjaknxehtesi e siper.Si korrigjohet me shpejt se gabimi i vajzes qe e shumta mund te zere nje te dashur(nese do e quajme gabim sipas mentalitetit maskilist Shqiptar)
    Une nuk e nenvlersoj aspak nje femer...Ne jetojme ne nje sistem PATRIARKAL; MASKILIST..ketu nuk ka te beje te ulesh nje femer ka te beje se ku jeton femra..pastaj une nuk flas fare per lidhjen mashkull femer..Flas per menyren se si eshte ne kontakt nje femer me shoqerine e sotme..dole pak jashte teme ..
    Nje femer sado e afte te jete per te perballuar jeten e saj, nuk gezon te njejtat privilegje qe gezon nje mashkull..
    Te mar rastin e nje shoqes sime..eshte e martuar, ka nje djale, burrin pertoke fare nuk dihet me ca merret..etj etj (pa detje)..iku nga shtpia nuk pati as mbeshtetje nga shteti po na e nxorren kete zoterine si te shenjte...Kush shqetesohet per kete femer? Familia.Kujt i sjell probleme ?Familjes se saj..Ky mashkull edhe pse me te gjithe te zezat eshte i mbrojtur ne nisje..kshuqe probleme familjes se tij nuk ia sjell fare..
    Kupton tani cfare dua te them? Femren nuk e nenvlersoj une, e nenvlereson sistemi dhe si pasoje shoqeria.
    Me fal po s'kuptova gje nga rasti qe ke sjell.
    Ajo qe kaloi vajza nga ndarja nuk eshte e lehte, por une do thosha ajo shpetoi nga nje njeri pa vlere.
    Ti thua qe familja e tij nuk e gjykon kete djale humbamen qe ka? Shoqeria nuk e gjykon? Gabohesh.
    Kush e mbron kete djale sipas teje. Per ke qenka i shenjte ky? Te jesh i sigurt se vetem nena e baba nuk e gjykojne, vetem atyre u dhemb ne shpirt. Te tjeret te tallin prapa kraheve vajze apo djale te jesh. Mos u bo merak se dhe meshkujt gjykohen. Nuk gjykohet me femra se ndahet nga nje mashkull pa vlere. Nuk eshte me si me pare, qe mbyllnin nje vesh e nje sy se u vinte turp. Kane ndryshu kohet.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    juve qe keni ikur nga shqiperia keni harruar se pse keni ikur me duket dhe cfare late mbrapa
    epo tani eshte bere me keq
    jeta eshte komplet e pasigurt dhe te rritesh nje vajze duhet ti rrish para e mbrapa
    pavaresisht nga edukata qe i jep dhe besimi qe ke ne te.

kam nje kusherire qe po shkallon , e ka vajzen 15 vjecare , e bukur vajza , e urte, edhe kur del me prinderit per dore ne shetitje e ngacmojne edhe burrat barkderra qe rrijne gjithe diten neper lokale.
    Vajza nuk i guxon ti dale nga shtepia rrijne harbutet te cepi pallatit dhe ja puthin me force, ngelen ne polici duke u ankuar, vajza beri depresion , nuk dine c'te bejne se edhe duhet te punojne.
    madje njeri qe e kishte ngacmuar me zorr, dukej te ishte nga malesia, e kishte kercenuar te mos u thoshte prinderve se ndryshe do ti vriste te gjithe........;;
    ne tirane eshte bere tmerr

djali eshte djale , beri nje gomarllik , vete do ta pesoje dhe vete do perpiqet t'ja dale ne jete, por me vajzen eshte me delikate c'do problem qe do hase ne jete tek prindi do ta perplase koken
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Marya : 05-02-2011 mė 11:32

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Marya Lexo Postimin
    juve qe keni ikur nga shqiperia keni harruar se pse keni ikur me duket dhe cfare late mbrapa
    epo tani eshte bere me keq
    jeta eshte komplet e pasigurt dhe te rritesh nje vajze duhet ti rrish para e mbrapa
    pavaresisht nga edukata qe i jep dhe besimi qe ke ne te.

kam nje kusherire qe po shkallon , e ka vajzen 15 vjecare , e bukur vajza , e urte, edhe kur del me prinderit per dore ne shetitje e ngacmojne edhe burrat barkderra qe rrijne gjithe diten neper lokale.
    Vajza nuk i guxon ti dale nga shtepia rrijne harbutet te cepi pallatit dhe ja puthin me force, ngelen ne polici duke u ankuar, vajza beri depresion , nuk dine c'te bejne se edhe duhet te punojne.
    madje njeri qe e kishte ngacmuar me zorr, dukej te ishte nga malesia, e kishte kercenuar te mos u thoshte prinderve se ndryshe do ti vriste te gjithe........;;
    ne tirane eshte bere tmerr

djali eshte djale , beri nje gomarllik , vete do ta pesoje dhe vete do perpiqet t'ja dale ne jete, por me vajzen eshte me delikate c'do problem qe do hase ne jete tek prindi do ta perplase koken
    Mie e ke, vajzen e ngacmojne, por nena e atij djalit qe ngacmon mendon se ndjehet e qete?
    KA vajt mamaja e nje kusherires time te ankohej per nje djale qe e kishte kercenuar ne rruge. Te shtepia e tij. Me beso, nena eshte ndjere shume keq nga budallalleku i djalit. Mamaja e kusherires time eshte ndjere shume e qete, dhe krenare per vajzen e vet pasi doli nga shtepia e tij. Djali i kerkoi falje dhe qe atehere se pa me me sy ajo.
    Dhe mua me kane kercenuar kur kam qene ne konvikt vetem pa perkrahje. E ca me bene asgje. Vetem kercenime per ti pranuar.
    Jeta e askujt nuk eshte e qete Marya. Plot telashe, mundime. Fundja keto te bejne me te forte.

Te ka hyre frika me duket se do behesh me cupe. Une kam dhe vajze dhe djale, dhe te them t drejten me tremb me shume e ardhmja e djalit se sa e vajzes. Nuk e di, por tani per tani keshtu ndjehem.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    370
    Djali se nuk priton me marr kallashnikovin,per qeshtje banale,kurse femra sado qe esht e ne rethana jo shume te mira,nuk e mendon ta marr kallashin e me vra njerez.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Talking

Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin

Te ka hyre frika me duket se do behesh me cupe. Une kam dhe vajze dhe djale, dhe te them t drejten me tremb me shume e ardhmja e djalit se sa e vajzes. Nuk e di, por tani per tani keshtu ndjehem.
    te them te drejten ca frike kam se jo per gje , por jemi shume meraklinj nga natyra

por ketu ku jemi femrat jane ato qe ngacmojne meshkujt , jeta eshte pak me e sigurt
    pastaj cfare te jete e shkruajtur

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Une e kam thene ka kohe, qe problemet nuk kane gjini, femer apo mashkull. Prockat te dy njelloj i bejne.

Keto te mefshtet ketu, u vene vulen femrave. Femra si natyre eshte me delikate, por ama dhe frikacake. Ka dhe nga ato rebelet,po kjo vjen si rezultat i familjeve te shkaterruara.
    Ka nga ato femije, cuna psh- qe problemet qe ato sjellin jane emocionale, te fillojne te stresojne fillimisht, te shkaterrojne emocinalisht, dhe vazhdojne dhe fizikisht, apo financerisht. Ti mire e ke thene Boke, ka cuna, sic mund te kete dhe goca, qe marrin rrugen e dreqit, fillojne pijet, drogen, fillojn vjedhjet, fillojne te ndeshen me ligjin, sepse bien ndesh me ligjin. E keto probleme jane te medha, se aty ku problemi emocional-fizik-dhe financerisht bashkohen apo nderlidhen ne nje fare menyre, behet shqetesues. Budalliqe, te tipit probleme te femrave se filloi me date, apo me dal me nje jevg lol jane asgje me problemet e tjera qe rradhita me lart. Ato jane shkaterruese.

Qashtu, per te gjithe ato qe se kane idene se cfare problemesh mund te sjelli nje femij. Pa dallim gjinie. Pa dallim se nga cfare familje vjen. Gjithmone te mbani mend, femija ka nevoje per vemendje, vemendje, vemendje DHE KUJDES. All the time, derisa te dalin ne jete.

Citim Postuar mė parė nga BOKE Lexo Postimin
    Problem qe sjell shqetesim ne familje nuk eshte vetem ana seksuale, shtatzani etj. Ato jane raste ekstreme ku familja ka te beje shume.
    Shqetesim apo problem eshte mbarevajtja ne mesime, sjellja ne shtepi e ne shoqeri, shoqeria qe ka. Keto jane njesoj si per vajzen e per djalin. Sidomos njerezit me te cilet shoqerohen ka te beje shume. Shoqeria te ben te fillosh duhanin, te fillosh pijen e te perdoresh drogen, apo te ben qe te rrish ne rruge te drejte. E po filloi femija keto, do bjeri nga mesimet, do fillojne te vijne vine ne shtepi apo dhe te mos vine fare, nuk do sillen mire me njerzit e shtepise, do fillojne te vjedhin cdo gje me vlere ne shtepi per te blere ato qe s'rrine dot pa i pire etj.
    Keto jane probleme qe gjithashtu s'kane dallim eshte djale apo vajze. Prockat, mendoj se i bejne te dy njesoj.
    Por rolin kryesor e kane prinderit, familja. Po i ndenjen ne koke femijeve e te qajne hallet me ta, te kerkojne ndihme kur duhet, cdo gje rregullohet.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin

Me fal po s'kuptova gje nga rasti qe ke sjell.
    Ajo qe kaloi vajza nga ndarja nuk eshte e lehte, por une do thosha ajo shpetoi nga nje njeri pa vlere.
    Ti thua qe familja e tij nuk e gjykon kete djale humbamen qe ka? Shoqeria nuk e gjykon? Gabohesh.
    Kush e mbron kete djale sipas teje. Per ke qenka i shenjte ky? Te jesh i sigurt se vetem nena e baba nuk e gjykojne, vetem atyre u dhemb ne shpirt. Te tjeret te tallin prapa kraheve vajze apo djale te jesh. Mos u bo merak se dhe meshkujt gjykohen. Nuk gjykohet me femra se ndahet nga nje mashkull pa vlere. Nuk eshte me si me pare, qe mbyllnin nje vesh e nje sy se u vinte turp. Kane ndryshu kohet.
    Kjo teta nuk u nda nga burri dhe nuk po fla per gjykim po fls qe ky mashkulli justifikohet, nderkohe qe keq eshte ajo dhe familja e saj preokupohet per te..
    Pffffffff...u lodha nuk pergjigjem me..
    https://www.behance.net/robberysk1100

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Pffffffff...u lodha nuk pergjigjem me..
    Ketu me pelqeve.

i/e regjistruar Maska e Vdekja
    Anėtarėsuar
    20-06-2007
    Postime
    268
    Te dyte sjellin ! Por neve shqiptareve , problemet e fermave na qojne ne panik .A thua sepse ne femren e shohim shtyllen e shtepis ,moralin e shtepis ...me nje fjale ,pasqyren e shtepise!
    Nuk jam unė qė ju thėrras ,por jeni ju qė vini tek unė!

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •