Po e them dhe njehere qe demostrata te tilla jane bere plot ne Shqiperi keto 10 vitet e fundit. Sigurisht jo me kete intensitet te hedhjes se gurreve dhe djegieve, por pa perdorimin e armeve te zjarrit. Edi Rama njihet si nje njeri i paekuilibruar, por per tragjedite e ndodhurate premten nuk ishin parashikuar sepse dhe menyra sesi rrodhen gjerat ku u qelluan njerez komplet ne rrethana joarmiqesore. Kishte plan per perplasje fizike me policine, kjo duket qarte nga videot, por nuk mund te mendohej se do te vriteshin ne ate menyre protestuesit. Une nuk jam ne mendjen e Edit qe te them fije per pe se si do hidhej qeveria, por perplasja fizike duhet te sherbente si sinjal qe situata politike eshte e tille qe ti impononte Saliut te kerkonte negociata per zgjedhje te reja ose edhe thjesht per dialog politik me opoziten. Por ja qe situata u komplikua duke dhene te vrare dhe vdekjet ne demonstrata japin nje mesazh te frikshem. Nuk behet fjale per ate lloj frike qe duhet ta tregoje ligji i nje vendi demokratik. Ketu behet fjale per terrorizim te njerezve te thjeshte qe te kene mendjen para se te dalin hapur me pakenaqesi kundra qeverise. Jam i sigurte qe sot kushdo ne Shqiperi do ta mendoje dy here para se te vendose te marre pjese ne ndonje miting ne te ardhmen kundra shtetit sepse ketu behet fjale per jeten e jo per kerbacin qe e ka ngrene sa here nga policet. Serish e theksoj qe vete rrethanat sesi u vrane viktimat te thone qe edhe po s'bere gje, mjafton te jesh prezent ne nje miting antiqeveri dhe prape mund te qellohesh per vdekje. Ja sa e lire vazhdon te jete jeta ne ate vend.
Krijoni Kontakt