Lloj lloj tanku e shkel kete te shkret tokeSe cfar lidhje ka njohja e kosoves me fene vetm ju talebanet e dini. Lat koqen e namit, ju eshte ber ferra Brahim
Lloj lloj tanku e shkel kete te shkret tokeSe cfar lidhje ka njohja e kosoves me fene vetm ju talebanet e dini. Lat koqen e namit, ju eshte ber ferra Brahim
Revolution 1848
Po vetem amerika eshte me e madhe dhe e fuqishme se te 133 shtetet bashke.
Pa llogaritur fare gjermanine, francen, angline, italine etjetj.
Po te mos ishte amerika ti nuk do te flisje me mua tani.
Ne OKI, perse 30 vende nuk e njohin kosoven? kur duhet ta kishin njohur vetem nje ore pas pavaresise?
shumica e vendeve te krishtera qe ti ke permendur do 26 minuta e 32 sekonda ti gjesh ne harte.
Ky rezultat eshte edhe sepse ka me shume shtete te krishtera formalisht(praktikisht jane ishuj te humbur te paqesorit), se shtete myslimane.
Liebe -die schwankungen in mir wenn ich deine Schritte höre
Ti je hija e Kastriotit
Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
Ti je kullė fuqi baroti...
gimche, Biznesi esht diqka tjeter edhe Amerika biznesin me te mdhe e ka me Arabet po ashtu invetitori me i madhe ne Amerike esht Arabia Saudite me 4.Trilion $ ndersa per ta thjeshtezuar komplet GDP-Amerikane esht 14.Trilion
Problemi esht o gimche se ju pe ngatrroni Kulturen Traditen Mentalitetin dhe Zakonet shqiptare me besimin Islame dy gjera keto komlet 100% te kundera me njera tjetren besom se ne si shqiptare ne ket drejtim nuk kemi asnje element te perbashket me Arabet Pakistanezet apo me ata zezaket e Nigeris .
Njesoj sikurse nuk kan asgje te perbashket edhe shqiptaret e krishter me Latino-Amerikanet e Bolivise apo me Zezaket e Afrikes se jugut ose me ndonje province te Krishter te Indise .
Ne si shqiptare ne aspektin e Kultures Tradites Mentalitetit dhe Zakoneve shum me teper kemi ngjashmeri dhe gjera te perbashkta me Serbet,Greket ,Bullgaret,Kroate,Italiant,Gjermanet se sa me Shtetet Muslimane te Arabis, Afrikes apo Azise dhe ket po ta them nga pervoja jetsore ne ket kontekst dua te ta tregoje nje rast personal .
Ketu ku une jetoj para disa viteve mbahej nje seminar ku mora pjes edhe une aty ishin edhe disa vendas kishte edhe turq e arabe por edhe ballkanas ne mesin e tyre edhe nje serbe dhe brenda kohes bem nje Pause te shkurter per Kaffe dhe sapo dolem ne koridore ne nga Ballkani u bem grumbull dhe filluam muhabetin ne mes veti dikush do te thoshte po pse nuk rrije me ata Pakistanezet apo Arabet po gjka dreqin te flisja une me ta ore burre kur nuk me lidhe asgje e keqe dhe as e mir me Pakistanez dhe Arabe une nuk di qfare te flase me keta njerz
Deri kėtu pajtohem me ty 100%
Me Gjermanėt pak kemi lidhje, jemi komplet mentalitet them i kundėrt si nė kulturė si nė ēdo gjė, kam jetuar pėr 7 vite nė Berlin dhe e di mjaft mirė se si shikohen shumė gjėra nga prizmi i njė gjermani dhe se si pėr ne shqiptarėt duket si diēka e thjeshtė.
Me serbėt, kėnga, vallet, pijet, dallojnė, tregtia, dhe puna e fshatit gjithėmonė i ka bashkuar keto dy popuj, por qė vazhdimisht serbėt e kanė pasur dinakėrinė.
Tek bullgarėt kanė filluar femrat tona tė duken sikur bullgarkat, nėse ke njohuri e din se ēka po mendoj, pėr meshkujt mendoj se kemi diferencione.
Kroatėt nuk i njoh, italianėt mė duken si popull tepėr i dhėnė mbas vjedhjeve dhe kontrabandimeve po flas gjithėmonė referuar pėrvojave jetėsore.
Dallon njė arab prej tjetrit, pastaj turku dallon nga arabi edhe mė tepėr, e pakistanezi edhe mė tepėr. Kėtu ėshtė diferenca ti e ke pėrvojėn jetėsore, e kundėrta ndodh me mua, kam raporte tė shkėlqyeshme sa qė nuk kam besuar me njė saudit qė jeton nė Kuvajt, poashtu populli arab i Katarit ėshtė gjithashtu nė disa tradita tė mikpritjes i afėrt me ne. Fenė e kemi tė pėrbashkėt qė ėshtė e pamohueshme, parimet fetare na lidhin varėsisht se sa i praktikojmė ato p.sh ne si popull shquhemi pėr mikpritje, bamirėsi dhe solidaritet tė madh (gjatė festave tė Bajrameve, Vitrave, sadakave, mishit tė kurbanit etj.) kjo na lidh. Mos harro ishin vet dijetarėt (prijėsit Islam) nga Katari ata qė thanė para 15 viteve se: "Islamin mė tė mirin dhe mė tė pastėrtin nė botė, i papėrlyer me devijime, por origjinal e gjetėm tek shqiptarėt" ata nėpėr botėn arabe luajtėn rolin e tyre lobues duke i njoftuar popujt e tyre pėr ne kur thanė se: "Ishin shumė solidar, mikpritės dhe zemėrgjėrė" mos harro se keto fjal ua mundėsuan shumė shqiptarėve shkollimin nė universitetet mė tė famshme tė atyre vendeve, mjafton shteti i Egjiptit i cili ka 9 milion tituj shkencor. Por edhe para kėsaj kishte nė ato vende student tė cilėt pastaj kontribuan nė kauzėn kombėtare siē ishte Faik Konica.
Andaj mendoj qė vet fakti se jemi tė krijuar nga Ademi e Hava tregon se tė gjithė popujt kanė ngjashmėri sa do pak me njėri-tjetrin, tjetėr osht ajo qė ske pas muhabet me najkon tė atij shteti, realiteti flet.
Ti je hija e Kastriotit
Ti je hija e Kastriotit
Me vjen mire qe edhe nje shtet na ka njohur,mirepo ajo qe nuk kuptoi eshte,se pse dikush e nxiti biseden qe te mer krejt kahje tjeter? mir thote eurostari ne kete raste,a patjeter eshte bre burra te perzini fen me cdo ceshtje....katari na ka njohur e kur do na njeh vatikani,,,,po deshet te bisedoni per kete teme atehere hapeni nje teme me titull KUR DO NA NJEH VATIKANI e jo ne cdo teme te fusni fene....nuk esht interesante me,qe disa antare cdo gje lidhin me fene,dhe mendoin se vetem se muslimanet na e duan te miren e vatikani e tjeret jo...kjo esht gabimi dhe mungesa e edukates ne bisede apo te qenit dinjitoz dhe aftesia per te mos devijuar cdoher nga tema perkatese.
nese jam gabim kerkoi falje mirepo un lexova gjith postimet me radhe dhe deri sa e pash postimin ku menjeher filloi provokimi fetare.
Jetė e rėndė.......!!!
Hmm ... hera e pare qe shoh kaq shum budalliqe ne nji postim lol
E lexo nej her copy/pastin qe ban? Merr vesh nga gjeografia? Ke citu 5 ishuj te Frances si shtete te krishtere lol ateher kur vet Franca me kushtetut asht shtet pa fe. Te heqim gjith ishujt qe ke vu ne list, plus te klasifikojm shtetet e verteta me fe zyrtare te krishtere ne kushtetut, ata qe mbesin do i numronim me gishta.
Hidhi i sy Ketu se ndoshta meso diēka rreth shteteve te krishter/islame ose te pa fe ne bote.
D'Oh!
po! e vertete krishteret nuk kane nevoje ta pranojne pavaresine e ketij shtetit sepse sic e kam cek komuniteti i krishtert ketu eshte shume i vogel (000.1%) ,gati gjitha shtetet islame duhet ta nojhin kosoven sipas raportit fetar qe kemi (97%) sepse i keni vllezer edhe mire qe shumica e shteteve europiane jane laike se do e kishit enderruar njohjen
e cfare rendesie ka qaq shume kjo njohja e kosoves?
primare eshte zvhillimi mbrenda shtetit e pastaj politika e jashtme e kam verrejt qe me ane te kesaj politike propaganduse ,njohjeve pastaj sic eshte ky raporti i dik martit qe transmetohet 24h n'media ,qeveria po i shmanget korrupsionit e problemeve te tjera...
@gimche ,e ke ndėrru tash partine qe simpatizoje (pdk-n) apo?
kush po bon koalicion me PD-n me qate po bohesh!![]()
Krijoni Kontakt