Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 67
    i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Frika nga Shqipëria e Madhe e “Vetëvendosjes”
    shif se qfar titulli more haaaa
    po te gjith e dim se shqiptaret nuk ia kan frigen bashkimit kombetar more bal
    por shum mire ti paska cek te gjitha antari "THOTI"
    po ashtu te gjith e dim se vetfundosja krijes e kujt eshte
    pra ata e kan formue vetfundosjen qe ta shkatrroi ket shtet qe e kemi e jo qe ta bashkoi kombin
    dhe po ashtu te gjith e dim se kush eshte grumbullue ne vetfundosje
    te gjitha mbeturinat shqipfolse dhe jashtqitjet partiake
    e sidomos ja keni pastrue LDK-se partin deri dikun se krejt ata jan te flliqt
    por ma te fliqtit i keni marr ju
    hajt se e shofim ma von se si kini me jau pa hajrin
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e Mbinjeriu
    Anëtarësuar
    10-09-2009
    Postime
    397
    -Më vjen keq që Lëvizja Vetëvendosje paska shqetësuar opinionin Gjerman!

-Shkrim tendencioz,që si qëllim ka të ndërmarrin masa preventive që Lëvizja Vetëendosje të mos i afrohet pushtetit dhe të mos jetë madje as pjesë e skenes politike,pasi përbën kërcënim permanent për bashkësinë ndërkombëtare me idetë e tyre të qarta për bashkimin kombëtar,dhe kjo i shqetëson në masë të madhe,pasi të realizohet kjo duhet të ndodhin ca gjëra që nuk janë në agjenden e ndërkombëtarëve!

-Tani shtrohet pyetja pse vjen ky reagim pikërisht nga Gjermanët?
    -Pse reagon ashtu deputeti i gjelbërtve në Bundestagun Gjerman?
    -Ndoshta të ktheheshin pas në retrospektivë dhe të freskonin memorien do kishin qëndrim tjetër,por megjithatë dyshojë se politika e tyre nuk guxon të devijojë dhe të jetë pro kësaj çeshtje,të pakten do ishte e udhës të ishin neutralë rreth kësaj çeshtje!

-Lëvizja Vetëvendosje angazhohet fuqishëm për bashkimin kombëtar,dhe se nuk ishte truk i fushates zgjedhore sikur "lehte"Hashim Thaqi dhe disa piunë të tjerë të faktorit ndërkombëtar,pasi siç e shihni planprogrami i Lëvizjes Vetëvendosja është analizuar në mënyrë të detajuar nga shumë njerëz me influencë,që do thotë se aty çdo gjë është konkrete dhe është dhënë në menyrë të detajuar se si mund të ndodhë e gjithë kjo!
    -Që shqetësimi të jetë edhe më i madh është fakti se Lëvizja Vetëvendosje angazhohet dhe kërkon heqjen e nenit të kushtetutës,në të cilin theksohet se Republika e Kosovës nuk ka pretendimet territoriale ndaj asnjë shtetit tjetër ose pjese të ndonjë shteti tjetër,e as të synojë bashkimin me shtet tjetër, ose ndonjë rajoni tjetër të saj,dhe kjo vërtetë është e tepërtë për bashkësinë ndërkombëtare!

-Duke ju referuar kësaj gazete plani i Albin Kurtit për bashkim kombëtar mund të përjetojë disfatë,në rast se çeshtja do dilte në referendum!
    -Nuk e di nga e kanë nxjerrë këtë përfundim,por një gjë e di se Shqiptarët janë për bashkim kombëtar,e meritojmë,por ndoshta kjo gazetë mendon se në rast se jemi të kushtëzuar për të mos hyrë në bashkimin evropian atëherë gjërat do ndryshonin dhe do kishim qëndrime të tjera,kur e dimë se nuk duam të jemi të izoluar nga pjesa tjetër e botës!
    -Nëse ndodhë ndonjëherë ky kushtëzim,atëherë kjo është edhe një dëshmi tjeter se sa të padrejtë dhe mizor janë me ne bashkësia nderkombëtare!

-Rri me shpresë se një ditë do bëhet më mirë...
    Kjo goje nuk eshte per keta veshe

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Burra shqiptar, qka edhe nese "vetvendosja" me Albin Kurtin, e bashkon popullin shqiptare apo shqiprin e madhe, apo shqiprin etnike, qka ja merre mendja qka do te bahet te shqiptaria, une mendoj se Albin Kurti prap ka me fillue me demostrata dhe me ve, e ndoshta edhe me areme qe te vije ne pushtet, se kuptohet qe nes bashkohet shqiptaria, Albini nuk do te jete ne kryje vendi!!!jo pse une nuk due po vendin nuk e ka atje!ne bishte dikunde!

i/e regjistruar Maska e THOTI
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    123
    Citim Postuar më parë nga Mbinjeriu Lexo Postimin
    -Më vjen keq që Lëvizja Vetëvendosje paska shqetësuar opinionin Gjerman!

-Shkrim tendencioz,që si qëllim ka të ndërmarrin masa preventive që Lëvizja Vetëendosje të mos i afrohet pushtetit dhe të mos jetë madje as pjesë e skenes politike,pasi përbën kërcënim permanent për bashkësinë ndërkombëtare me idetë e tyre të qarta për bashkimin kombëtar,dhe kjo i shqetëson në masë të madhe,pasi të realizohet kjo duhet të ndodhin ca gjëra që nuk janë në agjenden e ndërkombëtarëve!

-Tani shtrohet pyetja pse vjen ky reagim pikërisht nga Gjermanët?
    -Pse reagon ashtu deputeti i gjelbërtve në Bundestagun Gjerman?
    -Ndoshta të ktheheshin pas në retrospektivë dhe të freskonin memorien do kishin qëndrim tjetër,por megjithatë dyshojë se politika e tyre nuk guxon të devijojë dhe të jetë pro kësaj çeshtje,të pakten do ishte e udhës të ishin neutralë rreth kësaj çeshtje!

-Lëvizja Vetëvendosje angazhohet fuqishëm për bashkimin kombëtar,dhe se nuk ishte truk i fushates zgjedhore sikur "lehte"Hashim Thaqi dhe disa piunë të tjerë të faktorit ndërkombëtar,pasi siç e shihni planprogrami i Lëvizjes Vetëvendosja është analizuar në mënyrë të detajuar nga shumë njerëz me influencë,që do thotë se aty çdo gjë është konkrete dhe është dhënë në menyrë të detajuar se si mund të ndodhë e gjithë kjo!
    -Që shqetësimi të jetë edhe më i madh është fakti se Lëvizja Vetëvendosje angazhohet dhe kërkon heqjen e nenit të kushtetutës,në të cilin theksohet se Republika e Kosovës nuk ka pretendimet territoriale ndaj asnjë shtetit tjetër ose pjese të ndonjë shteti tjetër,e as të synojë bashkimin me shtet tjetër, ose ndonjë rajoni tjetër të saj,dhe kjo vërtetë është e tepërtë për bashkësinë ndërkombëtare!

-Duke ju referuar kësaj gazete plani i Albin Kurtit për bashkim kombëtar mund të përjetojë disfatë,në rast se çeshtja do dilte në referendum!
    -Nuk e di nga e kanë nxjerrë këtë përfundim,por një gjë e di se Shqiptarët janë për bashkim kombëtar,e meritojmë,por ndoshta kjo gazetë mendon se në rast se jemi të kushtëzuar për të mos hyrë në bashkimin evropian atëherë gjërat do ndryshonin dhe do kishim qëndrime të tjera,kur e dimë se nuk duam të jemi të izoluar nga pjesa tjetër e botës!
    -Nëse ndodhë ndonjëherë ky kushtëzim,atëherë kjo është edhe një dëshmi tjeter se sa të padrejtë dhe mizor janë me ne bashkësia nderkombëtare!

-Rri me shpresë se një ditë do bëhet më mirë...
    Te gjithe e kuptojm qe jan te padrejt po nuk kemi kapacitet ti kundervihemi.
    Se pari duhet te forcohemi pastaj te mendojm per keto gjera.
    planprogrami i vetevendosjes dihet po prapavija e ketije programi nuk dihet sikurse nuk dihet edhe finansimi i vetevendosjes gjithashtu edhe menyra e realizimit te bashkimit eshte kunderproduktive.
    Per mendimin tim bashkimi eshte duke shkuar ne rrug te mbar por ajo nuk behet per nje dit, duhet me kuptu edhe pozicionin e udhehqesve aktual.
    Po te kisha mundesi do ta beja nje pytje per albinin e pytja do te ishte:a ka ndonje gje te mire qe kan ba udhehqesit tan duke filluar nga shpallja e paveresise e gjer ne diten e sotme ????
    une nuk jem kunder bashkimit por jam kunder nxitjes se urrejtjes edhe perqamjes e cila pa dyshim do te jete e kobshme per shqiptaret.
    Duhet punuar shum te bashkuar per te aritur synimin shekullor te bashkimit.
    Bashkimi nuk behet me harta por me pune me shum pun e pak fjal.
    Po si te kemi pretendim teritorjal kur akoma jemi te dobet, per momentin qeshtja e bashkimit as qe duhet te diskutohet jam i bindur se do te vije koha kur bashkimi do te jete realitet por jo ne kete moment.
    Rri me shpres dhe kur mos e humb ate por edhe puno shum per te se me te vertete do te behet mir dhe do te jeni deshmitar i te mires.

Mbinjeriu te pergezoj per komentin te cilin keni ber me mendjembrehtesi te lumt per sinqeritetin qe tregoni dhe inkurajoj te gjithe pjesmarresit ne kete debat te ndjekin shembullin e kritikes se shendoshe dhe bisedes produktive.

Me te mira,
    THoti
    Ndryshuar për herë të fundit nga THOTI : 21-12-2010 më 08:48
    VETEVERTETA E VETVENDOSJES ESHTE VETEFUNDOSJA

Bashkimi Kombetar do behet a e pelqen kush kete apo jo. Ky bashkim do behet per arsye se keshtu te ndare ne Kosove, Lugine te Presheves, Iliride, Shqiperi Mal Zi e ne Cameri, armiqte tane shekullor Serbia, Greqia, Maqedonet gjithmone do kene aspirata per te na coptuar me shume e me shume, ndersa te bashkuar keto aspirata te ketyre armiqeve tane shekullor do shuhen njehere e pergjithmone.

Une se kame kjarte pse Gjermania ka frigen nga Albin Kurti - Vetvendosja per bashkimin kombetar shqiptar. Bile bile bashkim Kombetar Shqiptar do sjellte qetesi te qendrueshme ne Rajon kesi soji do kete nje barazpeshe ndermjet Shqiptareve- Serbeve - Grekeve e pergjithesi ne Rajon.

Sipas deputetes Mairuluize Bek bashkimi i Gjermanise na paska qene ne rregull dhe i duhur, ndersa bashkimi i Shqiptareve jo. Kjo eshte nje absurd shume i madh, kur historikisht dihet e boterishit dihet se Gjermania gjake luftes se dyte boterore ka qene agresore dhe ka pushtuar gati gjithe Europen, ndersa Shqiptaret asnjehre nuk kane pushtuar dhe nuk kane okupuar askend ne historine e tyre, por gjithmone kane qene te pushtuar dhe okupuar nga te tjeret, dhe mos te harrojme qe keta kufije qe sod egzistojne ndermjet Shqiptareve jane kufije te pabaze, artificial dhe nuk jane kufije tane.

Kjo eshte edhe nje arsye shume e madhe qe ne Shqiptaret si Komb, natyrisht ata te cilet jo vetem ne enderr por edhe deshirojne qe Bashkimin Kombetar ta bejne Realitet duhet punuar me shume dhe natyrisht duhet quar gjer ne fund amanetin e te pareve.

Ne ketu forumistat edhe pse kemi mendime te ndryshme, edhe pse jemi te orientuar ne parti apo levizje te ndryshme, edhe pse perkrahim apo anojme te ai apo tek ky lider, ne per kete gje te shrejte duhet te jemi bashke, duhet te jemi bashk nese ne e quajme dhe nese ne e konsiderojme veten tone Shqiptar. Pra per kete gje te shretjte ne duhet ti leme anash ato perqarjet ndermjet partive apo Levizjeve dhe duhet ti cekemi kesaj pune, dhe natyrisht ne si popull duhet ti bejme apel shume te madh tek politikanet tane, tek udheheqesia jon, tek perkrahesit tane lider qe tani ka ardhe koha me reale, me vendimtare qe ne si komb te jemi bashk, ne keto rrethana e situata.

Ne nuk duhet lejuar te mendojme se cka te tjeret thojne e mendojne per ne, por ne duhet menduar se cka ne deshirojme e mendojme per veten tone.

Pra ka ardhe koha me historike per kombin Shqiptar qe njehere e pergjithmone te jemi Bashk.
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    123
    Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Bashkimi Kombetar do behet a e pelqen kush kete apo jo. Ky bashkim do behet per arsye se keshtu te ndare ne Kosove, Lugine te Presheves, Iliride, Shqiperi Mal Zi e ne Cameri, armiqte tane shekullor Serbia, Greqia, Maqedonet gjithmone do kene aspirata per te na coptuar me shume e me shume, ndersa te bashkuar keto aspirata te ketyre armiqeve tane shekullor do shuhen njehere e pergjithmone.

Une se kame kjarte pse Gjermania ka frigen nga Albin Kurti - Vetvendosja per bashkimin kombetar shqiptar. Bile bile bashkim Kombetar Shqiptar do sjellte qetesi te qendrueshme ne Rajon kesi soji do kete nje barazpeshe ndermjet Shqiptareve- Serbeve - Grekeve e pergjithesi ne Rajon.

Sipas deputetes Mairuluize Bek bashkimi i Gjermanise na paska qene ne rregull dhe i duhur, ndersa bashkimi i Shqiptareve jo. Kjo eshte nje absurd shume i madh, kur historikisht dihet e boterishit dihet se Gjermania gjake luftes se dyte boterore ka qene agresore dhe ka pushtuar gati gjithe Europen, ndersa Shqiptaret asnjehre nuk kane pushtuar dhe nuk kane okupuar askend ne historine e tyre, por gjithmone kane qene te pushtuar dhe okupuar nga te tjeret, dhe mos te harrojme qe keta kufije qe sod egzistojne ndermjet Shqiptareve jane kufije te pabaze, artificial dhe nuk jane kufije tane.

Kjo eshte edhe nje arsye shume e madhe qe ne Shqiptaret si Komb, natyrisht ata te cilet jo vetem ne enderr por edhe deshirojne qe Bashkimin Kombetar ta bejne Realitet duhet punuar me shume dhe natyrisht duhet quar gjer ne fund amanetin e te pareve.

Ne ketu forumistat edhe pse kemi mendime te ndryshme, edhe pse jemi te orientuar ne parti apo levizje te ndryshme, edhe pse perkrahim apo anojme te ai apo tek ky lider, ne per kete gje te shrejte duhet te jemi bashke, duhet te jemi bashk nese ne e quajme dhe nese ne e konsiderojme veten tone Shqiptar. Pra per kete gje te shretjte ne duhet ti leme anash ato perqarjet ndermjet partive apo Levizjeve dhe duhet ti cekemi kesaj pune, dhe natyrisht ne si popull duhet ti bejme apel shume te madh tek politikanet tane, tek udheheqesia jon, tek perkrahesit tane lider qe tani ka ardhe koha me reale, me vendimtare qe ne si komb te jemi bashk, ne keto rrethana e situata.

Ne nuk duhet lejuar te mendojme se cka te tjeret thojne e mendojne per ne, por ne duhet menduar se cka ne deshirojme e mendojme per veten tone.

Pra ka ardhe koha me historike per kombin Shqiptar qe njehere e pergjithmone te jemi Bashk
    .

Ariani_TB te lumte me pelqeu shkrimi yt po veqanerisht tekstin te cilin e kam skuqur.
    Kosova ka nevoj per njerz qe din te rezonojn per njerz qe atehere kur duhet veprojn ka nevoj per njerz te palekundur ka nevoj per njerz qe kur vihet ne rrezik kombi te jen bashkues integrues e jo njerz te cilet perqajne edhe bejn ndasi.
    Nuk ka njerz te pa gabueshem po me te miret jan ata qe mundohen me i ndihmu gabuesit ta permiresoj veten e jo ti akuzojn ku si rrjedhoje e kesaje pasoja e akuzeve do te jete perqamja e popullit .

Edhe nj here te pergezoj per mendimin-komentin tend ishte shum me vend e qe shpresoj por edhe besoj se ka len gjurme dhe ka inspiruar pozitivisht pjesmarresit ne kete forum-Debat

Me respekt,
    THoti
    Ndryshuar për herë të fundit nga THOTI : 21-12-2010 më 09:09

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    VETVENSOJE! DO TA BËJË SHQIPËRIN!

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    BAC, U KRYMB!
    HASA PO E SHMEB KOSVEN DUKE E SHKELUR EDHE GJAKUN E FËMIJËVE TU , BAC!

Vetvendosje! nuk janë të parët që po bëjë përpjekje për bashkimin kombëtarë.
    Nuk është Albin Kurti ai që dëshiron të marë pikë në këtë punë.
    Duke pa se situata politike në Kosvë po shkon në kahje të kundër , atëher ai me lëvizjen e tijë e ka pa të udhës që të zgjoi popullin nga një gjum/mjegullim që gjendet.

Propaganda kundër Vetvendosje! është e madhe, por nuk është e fuqishme që ta ndalë atë . Vetvendosje! burron nga populli , e populli nuk është asimiluar asn nga pushtues shekullor, e lerë më të asimilohet nga një gursht kosovarë !
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    123
    Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    VETVENSOJE! DO TA BËJË SHQIPËRIN!

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    BAC, U KRYMB!
    HASA PO E SHMEB KOSVEN DUKE E SHKELUR EDHE GJAKUN E FËMIJËVE TU , BAC!

Vetvendosje! nuk janë të parët që po bëjë përpjekje për bashkimin kombëtarë.
    Nuk është Albin Kurti ai që dëshiron të marë pikë në këtë punë.
    Duke pa se situata politike në Kosvë po shkon në kahje të kundër , atëher ai me lëvizjen e tijë e ka pa të udhës që të zgjoi popullin nga një gjum/mjegullim që gjendet.

Propaganda kundër Vetvendosje! është e madhe, por nuk është e fuqishme që ta ndalë atë . Vetvendosje! burron nga populli , e populli nuk është asimiluar asn nga pushtues shekullor, e lerë më të asimilohet nga një gursht kosovarë !
    Perseri ti a???
    Je si hije gjethkund mundohesh me banalizu cdo bised produktive gjeth mundohesh me kundershtu dike po jo me qellim te sjelljes se ndonje argumenti po vetem e vetem te kundershtosh diqka le o burr ik le ket forum mos perqaj njerz.
    po le o bur se ne historin e albinit nuk ka as ni paraardhes qe ja ka kthy pushken armikut nuk e ka tradit familjare.|
    Baben e ka UDB qe punon ne UNMIK e parameno ne protesta i rrotullojke kerret e kujjjjjj kerret e babes po kuj tjeter.
    Eshte per bashkim kombetar por eshte kunder autostrades se bashkimit leni kto paradoksa.
    Bashkimi kombtar nuk aktualizohet po ai eshte aktual po shko lexo naj sen e mso ma shum e masnej ajde fol najqka.
    Bashkimi kombetar nuk behet me perqarje e me parulla qe kishe kemi shkel mbi gjakun e deshmoreve po leni te vdekurit rahat mos u mundoni me parulla te cilave te gjith e dim qellimin e tyre qellimi eshte manipulimi i popullit mos u mundoni me harta me rrejt popullin po ma pak fjal ma shum pun, populli nuk ra ne kurthen tuaj dhe kurr nuk do te bjen sepse Bashkimi kombetar eshte me i madh se ideologjia nxitese destruktive e vetevendosjes.
    Nuk ka njeri te pagabueshem po ma i miri eshte ai i cili ndihmon gabuesin te permiresohet e jo ta fyej e etiketoj vetem e vetem ta peqaj popullin.
    Edhe u pa se qka buron nga populli ne keto votime ne kosov po leni trillimet e montazhat nuk fitoni asgje po vetem humbni.

PER MODERATORIN E FORUMIT: ndeshkoni keta njerz destruktiv qe ne qdo debat banalizojn dhe nderrojn kahjen e debatit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga THOTI : 21-12-2010 më 10:14

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206

Gazeta transmeton “reagimin me nervozitet” të deputetit të gjelbërtve në Bundestagun gjerman, Mairuluize Bek, e cila ka theksuar se bashkësia ndërkombëtare duhet t’ia bëjë qartazi me dije Kurtit se “nuk do të ketë kurrfarë ndryshimi kufijsh në Ballkanin Perëndimor. Një kërkesë e tillë (e Vetëvendosjes) paraqet rrezik real për territorin me plot konflikte”.
    Ndryshime kufijsh?

Nuk behen ndryshime kufijsh nese bashkohen dy shtete, si per shembull Republika demokratike e Gjrmanise me Republiken federale te Gjermanise.

Shumë më e rëndësishme është fakti se shqiptarët do të mund të zgjidhnin vetëm ndërmjet anëtarësimit në BE dhe shtetit të përbashkët. “Shqipëria e Madhe mund të bëhet rëndësi reale vetëm nëse Shqipërisë e Kosovës u mbyllet udha për në BE”, përfundon gazeta.
    Te hyjme neve ne BE sic shkon cjapi te kasapi a?

Ne po e zgjedhim shtetin e perbashket, pasiqe BE-ja nuk e ka fort larg ngordhjen.
    Religion Is Curable

Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    123
    Shumë më e rëndësishme është fakti se shqiptarët do të mund të zgjidhnin vetëm ndërmjet anëtarësimit në BE dhe shtetit të përbashkët. “Shqipëria e Madhe mund të bëhet rëndësi reale vetëm nëse Shqipërisë e Kosovës u mbyllet udha për në BE”, përfundon gazeta.

Por ndoshta bash ky eshte qellimi po mos u ngutni bashkimi eshte duke ndodhur po ne hapa te sigurt

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •