GJENDJE EMERGJENCE NË DURRËS E LEZHË, QEVERIA SHPALL EMERGJENCEN CIVILE
Ora: 22:33- Situatë kritike edhe në Lezhë dhe Durrës nga reshjet dhe prurjet e shumta të lumenjve e përrenjve. Qeveria shpall gjendjen e emergjencës civile dhe ngre komisionin Ndërministror të Emergjencave, që kryesohet nga numri dy i qeverisë, Ilir Meta.
Rreshjet e shumta, vërshimi i ujrave të liqenit të Shkodrës dhe shkarkimet e hidrocentraleve kanë bërë që niveli i ujit në fushat e Torovicës të rritet tej mase dhe gati për të arritur pikën kritike të argjinaturës së Torovicës. Megjithëse ende nuk ka nisur evakuimi të banorëve nga kjo zonë, situata duket se është rënduar ndjeshëm gjatë orëve të mbrëmjes, për shkak të rreshjeve të vazhdueshme të shiut.
"Shqetësime serioze janë vërejtur edhe në qarkun e Lezhës, edhe në qarkun e Durrësit, të Elbasanit, edhe në qarkun e Tiranës, ku Komiteti Ndërministror, në bazë të qarqeve po e ndjek këtë situatë më shumë seriozitet në mënyrë të vazhdueshme", u shpreh sot ministri Meta, një takimi gati dy orësh në Komisionin e Emergjencave Civile në Shkodër.
"Qeveria është plotësisht e angazhuar për të përballuar këtë situatë vërtet tepër shqetësuese", tha ai.
Nderkohe pritet të nisë evakuimi i banorëve në zonat më problematike të Lezhës e Durrësit, ku pritet ndërhyrja e forcave të ushtrisë. Situata pritet të përkeqësohet edhe më tej pasi e gjithë zona është përfshirë nga reshjet.
BalkanWeb
Krijoni Kontakt