Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 87
    i/e regjistruar Maska e erindi_al
    Anëtarësuar
    21-04-2006
    Postime
    183

Festivali i 49-të i Këngës në RTSH 2010

Ky edicion i festivalit do zhvillohet me 23, 24 dhe 25 dhjetor 2010.

38 PJESMARRESIT E FESTIVALIT TE 49 TE KENGES :

Kengetari - Titulli i kenges
    ( Kompozitori, Teksti , Orkestruesi )

1. Adhurim Demiri - 24 Oret
    ( Adhurim Demiri, Adhurim Demiri, Orges Toce )

2. Alban Skenderaj & Miriam Cami - Ende ka shprese
    ( Alban Skenderaj & Miriam Cami - Alban Skenderaj )

3. Besa Kokedhima - E bukura dhe bisha
    ( Rezart Likaj, Dalina Buzi, Rezart Likaj )

4. Blerina Shalari - Lutjes apo dashurise
    ( Blerina Shalari, Blerina Shalari. Blerina Shalari )

5. Denis Hasa - Mbi xhaketen time
    ( Xhavit Ujkani - Ismail Kadare - Sokol Marsi )

6. Dorian Nini- -Mire se vini ne Shqiperi
    ( Jetmir Barbullushi - Perikli Papingji - Jetmir Barbullushi )

7. Dorina Garuci - Mirembrema engjelli im
    ( Sokol Marsi - Jorgo Papingji - Sokol Marsi )

8. Emi Bogdo - Leter per ty
    ( Suela Kalaja - Suela Kalaja - Endri Sina )

9. Enkeleda Arifi - Nje dashuri
    ( Adi Hila - Pandi Laco - Adi Hila )

10. Entela Zhula - Loje ne dashuri
    ( Edmond Veizaj - Entela Zhula - Edmond Veizaj )

11. Ernis Cili & Onanta Spahiu - FAM
    ( Ernis Cili - Ernis Cili - Ernis Cili )

12. Etmond Mancaku - Dashuri pas emrit
    ( Etmond Mancaku - Etmond Mancaku - Etmond Mancaku )

13. Francesk Radi - Kemi dasem`o
    ( Francesk Radi - Agim Doci - Francesk Radi )

14. Goldi Halili - Ne krahet e tua
    ( Fatrin Krajka - Fatrin Krajka - Fatrin Krajka )

15. Heldi Kraja - E diela pa ty
    ( Heldi Kraja - Heldi Kraja - Heldi Kraja )

16. Herci Matmuja - Me cilin rri ti dashuri
    ( Gent Myftarai - Agron Tufa - Gent Myftarai )

17. Kamela Islamaj - Jetova per ty
    ( Alban Male - Olti Curri - Alban Male )

18. Kejsi Tola - Prane
    ( Kristi Popa - Florian Zyka - Kristi Popa )

19. Klajdi Musabelliu - Vetem ti
    ( L.Jorganxhi - Zhuljana Jorganxhi - L.Jorganxhi )

20. Kujtim Prodani - Ti Ishe Kryeveper
    ( Kujtim Prodani - Arben Duka - Ilirjan Mihali )

21. Linda Halimi - Nuk e kam pritur
    ( Linda Halimi - Linda Halimi - Faton Dylaku )

22. Marjeta Billo - Perjetesi
    ( Klodian Qafoku - Dr.Flori - Klodian Qafoku )

23. Marsida Saraci - Vetem s`jemi ne bote
    ( Valentin Veizi - Arben Duka - Valentin Veizi )

24. Mateus Froku - Dimer ne shpirt
    ( K.Bahiti - Dr.Flori - Shpetim Saraci )

25. NRG Band - Mina-Mina
    ( NRG Band - NRG Band - NRG Band )

26. Orges Toce - Mari
    ( Orges Toce - Orges Toce - Orges Toce )

27. Selami Kolonja - Marmara
    ( Selami Kolonja - Selami Kolonja - Damir Imeri )

28. Sajmir Braho - Shtegetar i jetes time
    ( Endri Sina - Saimir Braho - Endri Sina )

29. Aurela Gace - Te kam prane
    ( Shpetim Saraci - Sokol Marsi - Shpetim Saraci )

30. Sonila Mara - Egoist
    ( Sonila Mara - Sonila Mara - Drini Ishmaku )

31. Xhejsi Jorgaqi - Rastesi
    ( Genti Lako - Jorgo Papingji - Genti Lako )

32. Humus - Humus - S`ka
    ( Humus - Humus )

Kategoria e Te Rinjve :

1. Shpat Deda - Te kam Afer
    ( Shpat Deda - Shpat Deda - Gent Salihi )

2. Albi Xhepa - Drite
    ( Sam Jaupaj - Bojken Lako )

3. Maria Prifti - Pasuri e pasurive
    ( Frederik Ndoci - Agim Doci - Endri Sina )

4. Ilir Kazaferi - Nuk ke faj
    ( Ilir Kazaferi - Ilir Kazaferi - Besnik Gace )

5. Megi Laska - Endrat ekzistojne
    ( Fabian Asllani - Megi Laska - Fabian Asllani )

6. Rudina Delia - Pa bote
    ( Rudina Delia - Rudina Delia - Klodian Qafoku )

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2010
    Postime
    13

Fest 2010

Kush mendoni se e fiton fest 2010 ne RTSH?

Anëtarësuar
    21-04-2006
    Postime
    183
    Citim Postuar më parë nga Kile Lexo Postimin
    Kush mendoni se e fiton fest 2010 ne RTSH?
    Eh sipas kengetares Linda Halimi qe deklaroi per shtypin festivalin de e fiton Alban Skenderaj & Miriam Cani.

sylar Maska e Jackie
    Anëtarësuar
    21-10-2010
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    539
    Festival lagjesh , sa per sy e faqe.

Fituesi dihet ,Alban Skenderaj & Miriam Cani.

E vetmja menyre qe Albani te prezantoje shqiperine ne eurovision.
    Against all odds..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2010
    Postime
    13
    Personalisht mendoj qe Alban Skenderaj dhe aq me pak Miriam cani nuk jane ne stadin per te perfaqesuar shqiperin ne fest europian.... Albani akoma nuk ka nje karier te plote kurse Miriami nuk eshte kengetare dhe skendon asnje moment live. Duhet ti shmangim kengetaret butaforik mendoj dhe te na perfaqesoj nje kengetar me karier dhe suksese,mjaft kane shkuar turli kengetaresh.

sylar Maska e Jackie
    Anëtarësuar
    21-10-2010
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    539
    Ska lidhje fare kariera ktu kile. Albani eshte kengetar i shkelqyer per shqiperine ,mos them me i miri. problemi eshte se kenga qe ka ne festival me aq informacione sa kom nuk eshte kenge fituese ,jane nja 2 tjera shume me t'mira ,por qe favorizohen kto dy fale fames qe kan mor vitet e fundit.
    Against all odds..

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Agim Doçi: Hipoteka ime është "vjedhur"

Agim Doçi: Hipoteka ime është "vjedhur"

» Dërguar më: 27/11/2010 - 14:45

Fatmira Nikolli

Ankesa për organizimin e festivalit të RTSH-së, ankesa për mosrespek timin e të drejtës së autorit dhe moskryerje të punës nga ana e "Albautor", si edhe një kërkesë për përjashtim të Linda Halimit nga festivali i fundvitit. Për Doçin, kjo e fundit ka hedhur baltë mbi festivalin. Këto janë shqetësimet që ngre Agim Doçi, autor i një sërë tekstesh për këngë të njohura. Në një intervistë për "Gazeta Shqiptare" ai rrëfen pakënaqësitë dhe ankesat që ka.

Festivali i fundvitit po afron. Si ju duket mënyra e organizimit të tij sivjet?

Ky është festivali i 36-të në të cilin unë marr pjesë. Pa dyshim kam kënaqësi që të marr pjesë në të me një vokal fenomenal, e bija e Stefit, Marie Prifti, 16 vjeç, fituese e çmimit të parë në festivalin "Shqipëria është kulturë" mbajtur në maj të këtij viti në universitetin italian që drejtohet nga Salvatore Mesina. Bashkë me Frederik Ndocin bëmë për të këngën "Pasuri e pasurive", ndërsa këngën e dytë e kam me Françesk Radin e mban titullin "Bardh e zi". Ne kemi bërë një mbledhje me bordin drejtues ku merrte pjesë Petrit Beci, drejtuesi artistik Edmond Zhulali, dhe regjisori Bojken Lako. Në atë mbledhje unë kam bërë vërejtjet e mia për organizimin e festivalit, të cilit do t'i mungojë mbrëmja Gala. Kjo mungesë nuk më pëlqen sepse Agim Prodani ka thënë "të mos bëjmë këngë për çmime, po këngë jetëgjata që rrijnë bukur në gojën e njerëzve".

Linda Halimi ka akuzuar për shitjen e çmimit të parë. A keni një koment për këtë?

Është hedhur uthull në sheqer. Linda Halimi ka thënë se çmimi është shitur dhe do ta marrë Alban Skënderaj. Unë kam protestuar dhe i kërkova stafit të RTSH-së që kjo këngëtare duhej përjashtuar nga festivali. Sepse e dija se po t'i vërtetohet parashikimi Linda Halimit unë stafin drejtues të televizionit, do ta shkatërroja përmes mediave, nëse i japin apo i projektojnë çmimet paradhënie. Nuk jam partizan që TVSH-ja e shet çmimin. Para dy vitesh kisha një këngë të mrekullueshme me Zhulalin, e këndoi Flaka Krelani e Doruntina Dishën, dhe ne ishim përgatit për të fituar, por u votuam nga Xhuvani dhe Alban Skënderaj me zero pikë. Atë vit e mori Adrian Hila me Olta Bokën dhe krijova përshtypjen se çmimi u shit. Vjet fituam unë dhe Zhulali, por ne nuk e kemi privatizuar festivalin. Më vjen keq që mungojnë penat si Gjok Beci apo Xhevahir Spahiu, por meqenëse kam veshur kanatjerën e TVSH-së në 36 festivale, nuk mund të bëhem interesant për lexuesit duke thënë i kanë shitur çmimet. Mund të bëhem "interesant", por i sinqertë duke thënë që TVSH-ja është foleja ku unë kam hedhur të gjitha krijimet e mia. Është hipoteka ime. Mua më kanë vjedhur hipotekën time.

Ç'doni të thoni me vjedhje?

Nuk funksionon "Albautori" dhe këngët e mia transmetohen në të gjitha televizionet, këndohen në të gjitha spektaklet, në kioska, bare dhe restorante, dhe në pub-e dhe unë nuk marr asgjë për këtë. Kjo në një kohë kur Këshilli i Europës dhe Parlamenti Europian, një ndër pikat më të fuqishme për t'u integruar në Europë cilëson mbrojtjen e të drejtës së autorit. Kjo hipotekë e imja, ku unë kam vajtur 23-vjeçar, nuk funksionon, është e "vjedhur". Kjo sepse ka dashur dikush që pasuria ime dhe e poetëve të tjerë, të tregtohet. Në të gjitha qendrat tregtare, shtëpitë diskografike i shesin këngët e mia dhe mua nuk më japin asnjë lek. Janë shumë artistë që kanë hipotekën e tyre në fonotekën e RTSH-së, që është mundi dhe djersa e tyre, por asnjë nuk marrin asnjë qindarkë. Kjo sepse "Albautor" nuk funksionon dhe as zyra për të Drejtën e Autorit nën MTKRS-në jo. Kur bëhen "Këngët e shekullit" gjysma e teksteve janë të miat dhe me sa duket ligji 7501 ka hyrë edhe në art për ta shkatërruar. Ne jemi pronarë pa prona.

Jeni ankuar për "vjedhjen" e hipotekës?

Pa dyshim. S'kam ndërmend të hedh baltë as ndaj shtetit as ndaj agjencive private, por s'jam i fuqishëm që të kërkoj të drejtën time, nëse MTKRS, "Albautor" dhe zyrat e të drejtave të autorit nuk vepron. Nuk e di se sa fitojnë ata që na kanë grabitur hipotekën, por di që unë për një tekst paguhem 15 mijë lekë, në rast se fiton çmim vlera rritet.

Rikthehemi tek Linda Halimi. Ju thatë që është përjashtuar nga festivali, për shkak të akuzës për shitje të çmimit të parë. Në bazë të cilës rregullore u bë kjo?

Petrit Beci na bëri me dije se ne të gjithë do të firmosim kontratën me TVSH-në dhe në bazë të rregullores përjashtohet Linda Halimi, e cila ka hedhur baltë mbi këtë institucion. Mendoj se Arben Hoxha, jurist i RTSH-së, mund edhe t'iu ofrojë rregulloren e festivalit që mua s'ma ka lexuar njeri, por sot (dje) do shkoj të firmos kontratën.

gsh.
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Anëtarësuar
    21-04-2006
    Postime
    183
    Linda Halimi: S’më përjashtuan nga RTSH-ja, ika vetë
    NGA: FATMIRA NIKOLLI

TIRANE-Nuk jam përjashtuar nga ai festival, por jam tërhequr me vetdëshirë". Kështu është shprehur dje këngëtarja kosovare Linda Halimi, sa i takon mospjesëmarrjes së saj në festivalin e Këngës në Radiotelevizionin Shqiptar. E kontaktuar nga "Gazeta Shqiptare" pas publikimit të djeshëm të lajmit se ajo është përjashtuar, përgjigja e saj qe e prerë dhe kundërshtuese. Siç duket e zhgënjyer nga "incidentet" e ndodhura së fundmi më evenimentet muzikore në Tiranë, në një reagim të shkurtër, ajo mohon që të ketë qenë Këshilli i Radiotelevizionit Shqiptar, që e ka përjashtuar nga pjesëmarrja në këtë konkurrim, fituesi i të cilit përfaqëson Shqipërinë në Eurosong.
    Reagimi
    Dje në një intervistë për Gazetën, poeti Agim Doçi teksa rrëfente shqetësimin për "vjedhjen" e hipotekës së tij në RTSH, foli edhe për akuzën që Linda Halimi ka bërë për festivalin e fundvitit, duke thënë se çmimi i parë është i shitur. Doçi u shpreh se ajo është përjashtuar dhe se askush nuk duhej të hidhte baltë mbi TVSH-në. E "përjashtuar" nga festivali i Këngës në RTSH dhe pak ditë më parë edhe nga "Kënga Magjike", duket se Shqipëria po i vë "bllok" Linda Halimit. Në të dy evenimentet e këngës ku ajo vendosi të merrte pjesë, "incidentet" me organizatorët bënë që Linda të mos konkurronte. Por, cili ka qenë reagimi i këngëtares së re dhe të talentuar mbi këtë deklaratë të Doçit? E pyetur nëse i është komunikuar vendimi i përjashtimit, për shkak të akuzës së saj, dhe si e priti këtë vendim dhe a ka një reagim për atë çfarë ndodhi, ajo u shpreh: "Unë nuk kam asgjë për të shtuar përveç se të them që nuk jam e përjashtuar nga ai festival, por jam tërhequr me vetdëshirë! Përkundrazi edhe kur kam folur, organizatorët prapë më kanë thënë të mendojë dhe një herë dhe se mund të vij në festival sërish nëse unë do të kisha dëshirë. Unë nuk kam dashur të kthehem më! Por gjithsesi kjo ka pak rëndësi tani! Normalisht që do ketë reagime kur të dalë diçka e madhe e tillë në shesh!". Pra, Linda jo vetëm që nuk është penduar për atë që ka thënë, por ka protestuar duke mos marrë pjesë dhe më tej rikonfirmon idenë e saj kur shprehet se, "normalisht që do ketë reagime kur të dalë diçka e madhe në shesh".
    Akuza dhe kënga
    Pak ditë më parë në statusin e saj në Facebook Linda Halimi shkruante se "çmimi i parë i Festivalit të fundvitit është shitur...I uroj çmimin e parë Alban Skënderajt dhe Miriam Canit në RTSH 2010... S'ia vlejnë gjithë ato harxhime e mundime, për të bërë 'show' për fituesit tashmë!'. Duke marrë shkas nga ky status i saj një gazetë e përditshme, e publikoi lajmin e akuzës së Lindës për parregullsi. Edmond Zhulali qe shprehur se ajo paragjykon, ndërsa vetë Alban Skënderaj tha se gjithnjë sulmohen artistët favoritë. Në edicionin e 49-të të festivalit në RTSH, Linda Halimi do të merrte pjesë me këngën e titulluar "Nuk e kam pritur".

'Gsh'

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Edhe nëpër këto pallatet tona të lagjes,mblidhen fëmijët dhe konkurojnë me këngë.Ndaj nuk ka ndonjë gjë për tu shqetësuar!

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    po kenga magjike qe u be ca ishte ? nuk ishte festivali ? lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •