"Prandaj Jezusi u afrua e u tha: shkoni e bėjini nxėnės tė mi tė gjithė popujt! Pagėzoni nė Emėr tė Atit e tė Birit e tė Shpirtit Shenjt! Mėsojini tė zbatojnė gjithēka ju kam urdhėruar! Dhe, ja, unė jam me ju gjithmonė ‑ deri nė tė sosur tė botės!”Postuar mė parė nga xhamia
Dallimi eshte se ne Azi ka qen fe hyjnore kurse me te ardhe ne Evrope (Rome) eshte be fe tokesore , pra e krijuar nga njerzit .
Unė zakonisht nėse shkruaj mbi Zotin dhe besimin nė Zot, shkruaj mbi vlerat e besimit tim, kam ēka te kumtoj botes - fjalet e Krishtit qe janė tė persosura dhe burim paqe, falje, dashurie dhe mirkuptimi, mbi te gjitha - rrugen e vetme te shpetimit - Jezusin. Me vjen keq kur shoh te tjerėt mjerana se ne mungesė tė paqes ata shperndajne urrejtje, ne mungesė te frymes me vyrtyte hyjnore, paraqiten para te tjerėve me perbuzje dhe shprehje me qellim te uljes sė tjetrit. Kjo eshte mjerim dhe te siguroj se asgjė nuk do tė fitojsh nga "allahu" qe tė frymzon kėshtu duke perbuzzur tjetrin, ndoshta njė dortrokitjke nga djajt apo ......! Edhe kjo varet pasi qe nuk po e kryni punen si duhet, kerkohet njė bombė apo dinamit per ta kėnaqur atė.
Ndersa per hapsin e temes dy fjalė:
Temen e ke hapur ne vendin ku nuk flitet fare per besimin ne Zot, nuk ėshtė vendi i ketyre temave.
Gjithsesi edhe pse e nuk eshte vendi per keto tema, edhe pse sipas shkrimit tėnd dyshoj se nuk e ke bash seriozisht, pa tjeter se nuk do te mbetesh pa njė pergjigje te shkurtė, ama te shkurtė sepse llafe te gjata nuk na lejojnė kėta te zotet e kesaj shtepie dhe i kan shume merzi bile keto lloj llafesh.
“Kėshtu ėshtė nė Shkrimin e shenjtė: ‘Mesisė i duhet tė pėsojė e tė ngjallet sė vdekuri tė tretėn ditė. Nė Emėr tė tij do tė predikohet ndėr tė gjithė popujt, duke filluar prej Jerusalemit, kthimi dhe falja e mėkateve. Ju jeni dėshmitarėt e kėsaj gjėje".
Krishti erdhi nė botė per tė gjithė popujt e botes. Gjithēka filloj nga Jeruzalemi. Pra te krishterėt janė deshmitarėt e Krishtit qe ne kohen e apostujve, ata kumtojnė lajmin e gėzueshem per ngjalljen e Jezusit duke filluar nga Jeruzalemi ne te gjithė popujt deri ne skajin e botes.
"Prandaj Jezusi u afrua e u tha: shkoni e bėjini nxėnės tė mi tė gjithė popujt! Pagėzoni nė Emėr tė Atit e tė Birit e tė Shpirtit Shenjt! Mėsojini tė zbatojnė gjithēka ju kam urdhėruar! Dhe, ja, unė jam me ju gjithmonė ‑ deri nė tė sosur tė botės!”
Krishti u dėftua nė natyrėn e njeriut,
u shfajėsua me Shpirtin Shenjt,
u vrojtua nga engjėjt,
u predikua ndėr paganė,
u besua nga bota,
u ngrit nė lavdi.
As Krishterimi evropjan, apo aziatik siē thua ti, por Krishterimi biblik - Krishti u ngjall, vertetė Ai u ngjall, Jezus, qe do te thote Perendia me ne.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 06-10-2010 mė 18:49
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Eurostar 1, ngadale bre burre ,mos u nxeh kaq shpejt, nuk e kisha per qellim matjen e pulsit,por thjeshte hapa nje teme te shoh se cfar do thoni ju te krishteret ne lidhje me kete , tani a eshte teme leshi, kjo ngele vetem si mendim i yti personal,une nuk mendoj si ti dhe se paku respekto mendimin e te tjerve dhe pa ofendime.
Une kete teme doja te hapi tek temat ku ka te beje me krishterizmin ,por pasi qe pashe se nentemat i kishit bere sektare ,katoliki,otrodokse,pravosllave (kete nuk e di a e kishit,por nese ju atehere duhet qe ta shtoni edhe kete sekt)dhe e hapa ketu ku e kam hapur.
Me respekt per ju te gjithe
Angelina 02 . Si duket ti paske humbur besimin ne veten tende , sa qe edhe tek te tjeret dyshon ,po ,jam shqiptare,sikur te mos isha do te shkruaja ne ndonje gjuhe tjeter, e nese ti nuk e kupton kete qe shkruaj une ,atehere te pyes une ty ,se CFAR JE TI??
Sa per edukimin , e kam mare ne shkolle. me radhe ,fillore,te mesme........ dhe me radhe e din vete se si shkon rendi pastaj
TEMA: Nuk e kam hapur rastesisht kete teme,por duke lexuar nje kohe te gjate ne kete forum e verejta nje diskutim jo real nga ana e disa krishtereve,cdo here i etiketojne shqiptaret musliman me lloj lloj etiketash si :Arab,jevgj,anadollak, dhe me lindi mendimi se valle KRISHTI ka qene shqiptare nga TIRANA apo EVROPJAN nga LONDRA apo nga ndonje metropole evropjane .
Edhe pse jam musliman, por nuk urej asnje te feve tjera,por me inatos kur dikush etiketon tjetrin e ne fakt jane te njejte ne ate etikete.
Ju lus mos ofendoni por nese keni pergjigje shkruani si njerez e jo me emocione, se paku tregojeni njeher veten se jeni krishter te devotshem dhe te mire ,mos me beni te mendoj ndryshe sepse do ta humbi besimin tim qe kam tek miqt e mi krishter
Me thuani tek cili nen forum , dhe kryhet kjo pune?, ose po e lus moderatorin qe ta barte kete teme tek NEN FORUMI KRISHTER, por me sa duket nuk eshte problemi i forumeve ,por problemi qendron diku tjeter, thjeshte nuk ka pergjigje historike se KRISHTERIZMI eshte fe JEVGJISH DHE ANADOLLAKESH.
QYFYRE DHE EUROSTAR 1 ju flm ,por une pres pergjigje per temen dhe jo sugjerime.
Mbase eshte fe jevgjish, por ketu nuk do marresh pergjigje. Une per vete nuk jam ekspert krishterizmi qe te them se cfare feje eshte. Po do pergjigje nga ata qe marrin vesh nga krishterizmi, shko te nenforumi "Komuniteti orthodhoks" ose te "Komuniteti katolik" dhe aty mund te te ndihmojne.
Eshte si te te pyes une ty per gjendjen e transportit publik dhe orarin e pastrimit te rrugeve ne kryeqytetin e Bangladeshit.
Krijoni Kontakt