Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 48
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Disa Lexo Postimin

Po feja eshte dicka personale,dhe askushe nuk ka drejte askujt te ja imponon fen.
    Pasi qe jep kete vleresim, a mund te tregosh se cfare eshte ajo qe ben fene "personale"? Kur mendon se nje fe nuk do te ishte personale? Kjo pyetje vlen edhe per anetaret tjere qe mendojne se feja eshte dicka personale.

Pse fetaret perpiqen qe edhe te tjeret te behen musliman apo krishter,ketu nuk ka asgje te keqe,sepse muslimani thote qe feja isalme eshte e vetmja fe e pranuar te ZOTI,po ashtu edhe krishter thot e vetmja fe e pranuar dhe e drejte eshte katolicizmi.
    Pra secili antare i x fes,ka te drejte qe ti therret ne fen e vete,por kuptohet pa dhune pa inponime,por me fakte,pra muslimanet e paraqesin KURANIN per ti thirrur njerezit ne besim,kurse katoliket BIBLEN,pra njerezit pastaj shfletojne te dyate,dhe cila i duket me bidese ai do ta pranon njerin prej ketyre.
    Aha. Po si qendron puna me ata qe nuk besojne ne fe? Kane ata te njejtat te drejta saktesisht si fete qe i kane japur vetes? Kane te drejte te flasin per fetaret ashtu sic flet feja per jofetaret? Kane te drejte te kene "kishat" e "xhamite" e tyre? "Imamet" dhe "prifterinjte", kumonat dhe muecinet e tyre? Kane te drejte te kene te njejten mase mundesi influencimi kunder besimit fetar sa kane edhe fete? Nese pergjigjesh me Jo, me cilin argument? Cilen platforme e kemi sot per te pergjegjur kush ka sa te drejte? Eshte Kushtetuta kjo? Apo cfare tjeter?

Une mendoje qe fen nuk duhet sulmuar njera tjeteren,por secila fe duhet ti tregone rregullat e veta,dhe nuk eshte keq,te thuash se ata te cilet nuk e ndjekin fen islame apo krishtere,do te shkojne ne ferr,sepse te dy palet jan te bindura qe fen e tyre jan te drejta,dhe pasi qe egziston vetem nje ZOT,atehere duhet te egzistoj edhe vetem nje fe,pra njera prej tyre duhet te jete e vertet dhe e pranuar te ZOTI.
    E pastaj njerezit cilen do prej tyre e zgjedhin ajo eshte zgjedha e lire e tyre,njerezit debatojn e debatojn,thon se jo feja jon eshte e drejte,jo e jona e drejete,por mbi te gjitha mbetet te shifet ne DITEN E GJYKIMIT se cila fe eshte e drejte e cila gabim.

Po tash pse ndryshon nje akademik fen,edhe une pse ai e ndryshoj,ta ndryshoj edhe une jo,por kemi raste,p.sh Muhamed Ali,pasi qe eshte bere musliman,miljona krishter jan bere musliman,pra personaliteti i Mumamed Alis,paska ndikuar te tjere te behen musliman.

Por qudi kurr nuk ka ndodhe qe nje njeri me permasa boterore te behet krishter,dhe si shkak i tije,te behen edhe muslimane tjere kirshter.

A nuk eshte kjo interesant?!!!!!!!

Jo per mua nuk ka rendesi pse jam i vetmi musliman ne bote,edhe nese krejt bota te behen jo musliman aspak besimi im nuk do te luhatet,sepse une nuk e kam pranuar kete fe se x personi eshte musliman dhe te behem edhe une,por thjeshte jam bere sepse jam bidure qe e vetemja fe e vertet e pranuar te ZOTI eshte feja ISLAME!
    Ketu jam plotesisht dakort. Shume mendime te pjekura. Respekt.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga kryenece Lexo Postimin
    Per mendimin tim po, eshte personale per cdo njeri. Ajo ne cfare besoj une nuk ndikohet aspak nga te tjere, pasi eshte zgjedhja qe kam bere vete une, e askush nuk me ka imponuar besimin e vet fetar. Dhe prandaj nuk kam pse e trumbetoj me te madhe ose te detyroj te tjeret te besojne ate qe besoj une, jo, kjo eshte gabim. Pikerisht, imponimi,kjo eshte edhe arsyeja pse hapen shume tema koti ketu ne forum, me qellimin te lartesohet ky apo ai besim fetar e te njolloset e poshterohet besimi tjeter. Kjo eshte injorance e paster pasi fjale tjeter per kete nuk gjej. Me kaq i jap fund diskutimit tim ketu.
    Kjo qe quan ti "imponim" fete e quajne misionim. Misionimi si ne Bibel ashtu ne Kuran eshte urdherese hyjnore. Me kaq fajtor per tere kete rremuje nuk eshte askush tjeter, por vete fete. Pra jo individet qellimkeqinje, sic mund te krijoje ky postimi yt bindjen, por vete "vetevetja" e fese. Rruga per te nderprere kete misionim apo imponim kalon (patjeter) neper refuzim te nje pjese te "fjales se Zotit". Prandaj per te mos rrezikuar konfrontimin me Zotin, besimtaret misionojne, imponojne fene dhe ... me pasojat qe i njohim edhe sot ne forma te shkaterrimit dhe fundosjes te popjve dhe kulturave te tera.

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Mendoj se feja eshte nje komunitet i pčrbashket, ku thjeshtesisht na bashkon menyra e te perceptuarit (bindja "besimi")
    Respektoj si ALBO dhe CHINO
    Per dy arsyeje:
    1)Albo eshte fetari i bindur, ska rendesi kujt fe i perket une gjerat e mia i them ne kuptimin universal. Si fetar i devotshem qe eshte, ne shoqeri atij i lejohet liria e mendimit.
    2)Chino ky gjeni atesit qe di te thure bukur fjalet e tij, edhe ky ne shoqeri prezantohet me mendimin e vet ku normalisht eshte e pranueshme.
    Mora keta dy personazhe dhe u vura ne planin tim per nje arsyeje te vetme, per te demostruar se ajo qe eshte efektive nuk eshte FAKTI i dukshem.
    Ai qe di te bej oratori, ai person qe di te beje me fjalen ate qe di te bej nje skulptor me plastelin, eshte i afte te hedh erresir mbi nje te vertet dhe te bej nje genjeshter nje te vertet.
    Ajo qe vlen sot miqt e mi nuk eshte e verteta por sa i zoti je te mbrosh ate.
    Feja eshte dicka sociale, ketu vlen arti i fjales. Per mendimin tim numrat jane me te sakt se fjalet, e sinqerisht une besoj tek numrat (shkenca)...
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar mė parė nga Disa Lexo Postimin

Po tash pse ndryshon nje akademik fen,edhe une pse ai e ndryshoj,ta ndryshoj edhe une jo,por kemi raste,p.sh Muhamed Ali,pasi qe eshte bere musliman,miljona krishter jan bere musliman,pra personaliteti i Mumamed Alis,paska ndikuar te tjere te behen musliman.

Por qudi kurr nuk ka ndodhe qe nje njeri me permasa boterore te behet krishter,dhe si shkak i tije,te behen edhe muslimane tjere kirshter.

A nuk eshte kjo interesant?!!!!!!!

!
    Allahile a me tregon dicka?
    Keto qe ke shkruar bejne pjese ne propaganden fetare apo i beson me te vertet??!!!
    Miliona te krishtere jane konvertuar ne musliman pas konvertimit te Muhamed Alise???!!!!!!
    Si duket paske problem me shifra,

Personalitete boterore ne te gjitha sferat jane shumica te krishtere ,proporcioni eshte 10000 me 1,keshtuqe islami eshte duke i mbeledhur zezaket dhe te droguarit e bardhe,d.m.th deshtaket

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Miriam,

Vertet mendon se zezaket jane te deshtuar, apo e ke shkruajtur nga nxitimi? Uroj te jete kjo e dyta!

Sa per konvertimet, ato jane thjesht personale dhe ne marredhenie tejet intime, pra te thelle e te brendshme, me Zotin. Mjere kush kthehet per shkak te dikujt tjetri e jo per besim te vetin. Kesaj i thone me ndjeke moden, dhe e kemi pare se ku na con turma.

E sa per deshtaket, jane pikerisht keta qe kane nevoje per Zotin. Mjeku u duhet te semureve e jo te shendosheve. Nese dikush e gjen dashurine e Zotit ne Kur'an, eshte i lire ta ndjeke aty ku e gjen dhe ku e beson. Njesoj nese e gjen ne Krishtin, apo diku tjeter. Mjafton qe ta kete zemren e pastruar dhe te gatshme per te pranuar fjalen e Zotit, pasi uria per Zotin do ta dergoje ne drejtimin e duhur. Zoti s'e ka lene asnjerin ne udhekryq, kur ky e ka kerkuar Zotin me gjithe zemren, shpirtin dhe mendjen e vet.

Si te dashuruar qe jemi me Zotin, s'na mbetet tjeter vecse ta duam edhe njeri-tjetrin, pasi vetem keshtu do te na njohin se i perkasim plotesisht atij. Pervujteria dhe dashuria do te na dallojne qe nuk jemi te kesaj bote.

Paqja e Zotit qofte gjithmone me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Dielli ime, une ne te vertete besimtaret e vertete i perfytyroj keshtu si ti. Te pergezoj per shkrimet tua ne kete forum

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Feja esht personale-por jo per shqiptaret.

lexoni prej shkrimit te pare deri te ky,dhe shifni se si disa hardhuca fillojn te cesin kacaperdhica,jo u konvertuan jo su konvertuan...e shihni edhe vete se nuk kan aftesin mendore per te diskutuar ne nje teme,por dalin prej teme vetem per ta poshteruar tjetrin

si p.sh
    Miriam

respekt per shkrimin e Albos dhe Chinos mirepo chino ne fund ai konkluzioni yt disi sme pelqen...
    Jetė e rėndė.......!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Miriam,

Vertet mendon se zezaket jane te deshtuar, apo e ke shkruajtur nga nxitimi? Uroj te jete kjo e dyta!

Sa per konvertimet, ato jane thjesht personale dhe ne marredhenie tejet intime, pra te thelle e te brendshme, me Zotin. Mjere kush kthehet per shkak te dikujt tjetri e jo per besim te vetin. Kesaj i thone me ndjeke moden, dhe e kemi pare se ku na con turma.

E sa per deshtaket, jane pikerisht keta qe kane nevoje per Zotin. Mjeku u duhet te semureve e jo te shendosheve. Nese dikush e gjen dashurine e Zotit ne Kur'an, eshte i lire ta ndjeke aty ku e gjen dhe ku e beson. Njesoj nese e gjen ne Krishtin, apo diku tjeter. Mjafton qe ta kete zemren e pastruar dhe te gatshme per te pranuar fjalen e Zotit, pasi uria per Zotin do ta dergoje ne drejtimin e duhur. Zoti s'e ka lene asnjerin ne udhekryq, kur ky e ka kerkuar Zotin me gjithe zemren, shpirtin dhe mendjen e vet.

Si te dashuruar qe jemi me Zotin, s'na mbetet tjeter vecse ta duam edhe njeri-tjetrin, pasi vetem keshtu do te na njohin se i perkasim plotesisht atij. Pervujteria dhe dashuria do te na dallojne qe nuk jemi te kesaj bote.

Paqja e Zotit qofte gjithmone me ne!
    Ne fakt mendova per disa te droguar te bardhe ,ndonese per hir te vertetes ,edhe per zezaket nuk kam aq mendim te mire,per kah intelegjenca e kam fjalen!!
    Nje njeri qe me vetedije te plote bie pre e droges ,duke ditur pasojat fatale ,per mua eshte deshtak!
    Mua ne fakt nuk me pengon konvertimi i askujt ne cilindo fe qofte,sepse besimi duhet te jete personal ,por me pengon jashtemase propaganda e rrejshme fetare!!

Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    A eshte feja dicka personale per nje njeri? A nuk duhet te jete feja thjesht dicka mes teje dhe zoti apo allahut?
    Eshte personale, po aq sa eshte edhe kolektive.
    Feja eshte mes meje dhe Zotit, por nese e marrim shembullin e shamis qe ne kosoven pas-pavarėsis ndalohet, atehere i bie qe shteti te pėrzihėt nė fe dhe biem tek konflikti. E ky konflikt nuk eshte me personal, por eshte publik, qe prek kolektivisht besimtaret e nje feje.

Atehere perse flitet gjithmone nga fetaret per triumfe qe arrin njera fe apo tjetra apo sulmohen fete e tjera per lloj lloj arsyesh. Doli nje mysliman terrorist, a ndryshon gje kjo ne lidhjen qe ti ke me allahun? Doli nje prift pedofil, a ndryshon gje kjo ne lidhjen qe ti ke me zotin?
    Doli nje musliman terrorist, ai se nderoi Islamin, perkundrazi e njollos imazhin e Islamit.

Ndryshoi nje diplomat apo aktor fene, a ka ndonje ndikim te dy kjo personalisht?
    Ka nje ndikim te vogel, sepse me vie mir qe perfaqėsoi besimin tim. Nga kjo, mund te i deshmoi botės qė Islami paragjithash eshte nje ilaq i paqės shpirtėrore. Po sa ka ndikim ne besimin tim ? Shum pak, sa per te mos then asgje. Secili nga ne eshte pergjegjes per besimin e tij pran Zotit ne diten e gjykimit, keshtu qe,.. le te vrapojn secili per shpirtin e tij !

A ka rendesi nese je ti i vetmi mysliman apo kristian ne bote apo jeni shumice? A do luteshit ndryshe ne kishe apo xhami?
    Ka rendesi, sepse nese jam i vetmi kjo nenkupton qe jam duke deshtuar ! Kurse me besimin tim, un lutem jo vetem per veten, por edhe per pasardhesit e mi qe te jen te udhezuar ne kete fe te bekuar, e femit e femive te mi, po ashtu te luten dhasht Zoti per nje udhezim sipas parimeve te fesė sė Muhamedit a.s.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Feja nuk eshte personale, pasi ajo eshte mbi te gjitha nje forme edukimi shirterore, qe nje komunitet apo nje popull e ka zgjedhe nje here dhe ka krijuar fizonomine e vet identitetin e vet fetar.Nese individet do te benin si te donin atehere nuk do te kishim identitet dhe do te quheshim bastarde.Komunitetet jetojne ne nje disipline te pranueshme per te gjithe.Se cfar ben ti si individ eshte pune per ty.Feja per nje komunitet , popull, apo disa popuj te cilet kane interesa te mardhenieve te perbashketa, eshte si moduli i ingranazheve i cili detyrimisht duhet te jete i njete ,qe sistemi i transmetimit te levizjes te funksionoje.Pushtuesi nuk ishte budalla , por pikerisht kete modul prishi per te bere qe punet ne ballkan te mos shkojne mire.Patriotet tane ,ato qe e deshen me gjithe shpirt kete vend ,si Noli, Gjergj Fishta , Konica etj.aspiruan pikerisht unifikimin e fese, ne ate menyre , qe ti shkoje pershtat ballkanit dhe europes perendimore.Nese na braktisin , nese na lene per ne fund perher , eshte pikerisht kjo , qe kerkush nuk eshte i interesuar te fuse brenda sistemit te tij, ingranazhe me modul ndryshe, ndonese mund te jene dhe te rij.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 23-09-2010 mė 20:18
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •